Bebeğimin cinsiyetine insanların tepkileri :(

lequim

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
2.154
228
323
İstanbul
Herkese merhaba,

14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.

Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.

Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.

Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.

Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.

Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.

Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.

Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.

Öyle içimi dökmek istedim burada.

Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah

Aman ne takıyorsunuz. Ne derlerse desinler. Keyfinizi kaçırmayın. Zaten zorlu bir süreç sonunda hamile kalmışsınız. Bir insanları cinsiyetiyle memnun etmeye mi çalışacaksınız. Sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın inşallah.

Canım bosveeer üzülme böyle hadsizler olacak insanlar iste takılma bebeğinin annesi sensin önemli olan senin sevinmen senin sevmen duymazdan gel

Nornalde hep tam tersini duyardık, şaşırdım. Buna üzülmek ne demek ya? Hem de anneye bu denir mi insanlar ayıp etmiş. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Siz herkese kız bebeginiz olursa daha mutlu olacaginizi söylediginiz için herkes bu tepkiyi vermis olabilir mi ?
benim bu duygumu sadece annem babam ve eşim biliyordu o da hamilelik öncesi konuşmalardan dolayı, hamile kaldıktan sonra hiç o şekilde konuşmadım çünkü, bilenlerin de tavrı o şekilde değildi.

Bu biraz sizinle alakalı. Çevrenize kız istiyorum dediyseniz sürekli onların da beklentileri o yönde oluyor. Ben hep kiz olsun istedim erkek olurss biraz üzülürüm diyordum. O yüze en herkes kıza odaklandı. Bir ay önce öğrendim ki erkekmiş. Tüh diyenler de oldu ama hiç üzülmedim. Erkek fikrine de alıştım, tepkilere de. Çevreniz bilmiyorduysa da çok rahatsız olursanız siz de kızgınlığınızı belli etmelisiniz

Ya bir şey söyleyeyim mi size, insanlar çok münasebetsiz. Ben de çok sinirlenirim böyle şeylere ama bu sizin dert edeceğiniz bir şey değil onların ayıbı. Üzülmeyin. 1 yaşında oğlum var, oğlan çocuğu mükemmel bir şey Sağlıkla gelsin inşallah.

Siz kiz istediginiz icin milletin lafini bunca kafaya takiyorsunuz. Benim.de oglum var. En basta kendi annem kiz olmasini cok istiyordu. Erkek olaxagini acikladigimizda resmen uzuldu. Cok dalga gecmistim bu hallerine. Gulun gecin.allah sagliklisini versin sukredin

Konunuzu okuyunca ilk kez kız diye tutturan bir aile/akraba kişilerin tanık olmus oldum
Genelde hep erkek çocuk kıymetlidir ya toplumumuzda... İnsanlar aşıyor mu ne?! Ama bu kez de diğer cinsiyeti bir annenin kalbini kıracak kadar abartıyor.
Allah akıl fikir versin.
Sen yavruskon sağlıkla dünyaya gelsin diye dua et canım...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
İlk kez anne olacaksın ilk bebeğin keyfi de hevesi de heyecanı da bambaşka.. bunu başka insanların bozmasına izin verme...

Malesef boş konuşan insan çok oluyor. Kimse senin hamile olduğunu üzülebileceğini düşünmeden ağızlarına geleni söylemisler. Bana da çok diyen oldu üzülme ikinci kız olur diye teselli edenler oldu. Bu insanları iyi belirleyip mesafeyi koymak gerekiyor aslında. Çok şükür sağlıklı evladım var miss kokulu sarılıp her gün şükrettiğim. Kuran da ayet bile var bu işler kader işi. Allah hayırlı evlat versin

Konunuzu okuyunca ilk kez kız diye tutturan bir aile/akraba kişileri görmüş oldum
Genelde hep erkek çocuk kıymetlidir ya toplumumuzda...
Konu sahibinin bebeği erkek diye kız istiyorlar. Haftaya kızmış meğerse cinsiyeti desin o zaman da tüh erkek olsaydı ne güzel olurdu filan diyecekler kesin.

Emin ol kızın olsaydı da tam tersi olacaktı bunu çevremde cok duydum
İnsanlar her olaya nedense negatif bakmayı seviyor her durumdan olumsuz birsey cıkartıyorlar sebebide kendi hayatlarından memnum olmayışları.. O yuzden cok takılma heleki hamilesin bebegini bu sacma seyler için uzme cunku hissediyor ve senin duyguların genetik olarak bebekte kalıcı oluyor. Önemli olan saglıklı hayırlı olması kızı erkegi olmaz Allah bir nimet nasip etmiş her an her sn şükür etsende azdır, ki ilaç tedavisi bile gormussun bunun için az da olsa belki bu korkuyu yasamıssın.. Ben 6.5 yıldır bekliyorum bebegimi bana bile herkes ins kızın olur diyorlar o kadar sacma geliyor ki şu saatten sonra kız erkek ayırımı yapacak biri olarak mı gorunuyorum diye düşünüyorum.. İnsanlar cok ilginç gercekten..
Rabbim saglıcakla evladına inşallah.

İnsanlar hep konusur :) Dogunca da konusacaklar,sünnet ne zaman falan diyecekler :)) sonra ikinciyi yap diyecekler,listeyi siz doldurun.Türk insani maalesef genel olarak cok burnunu sokuyor baskalarinin hayatina ama bi maske takmayi ogrenemediler ona yaniyorum ben :)) Kaale bile almayin lütfen !

Bana da cok dediler.
Ikizlerimin cinsiyetini ogrenince.Ikisi de erkek dedigimde olsun yaa dediler.Ne olsunu ? Dimi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…