Ama ben onların cocuklari olmuyor diye sevinmiyorum ki ben yaşadığım şeylerin kimsenin yasamasini istemem benim yeğenim çocuk istemiyor suan teyze biraz daha zamanı var diyor ablam da evlat hasreti çektiği zamanlarda ben dünya da yokmuşum bile ben sadece oda zor evlat sahibi oldu cinsiyetinin öneminin olmayacağını bildiği halde bana böyle yapıyor demek istedim yeğenimin de çocuğu yok istemiyorlar cunku suan olursa da ablam çok kız istiyormuş kızları olur diye dua ettimErkek çocuklar için şu dönemde moda olan böyle bir cinsiyetçilik var ama buradaki olay o değil bence.
Hepsi o kadar oğlan düşkünü ki konu sahibinin iki oğlu olacak diye kıskanıp kız güzellemesi yapıyorlar.
Kızı olacak olsaydı "ohh çok şükür bunun da sadece bir tane pipili çocuğu var, bizden üstün değil" diye sevinirlerdi.
Konu sahibi çevrenizdekiler normal değil ama siz de garipsiniz.
Ablanızın torunu yok diye üzülmesine sevinmek, beddua olduğunu sandığınız için "inşallah bütün torunların hep kız olur" diye dua etmek falan çok garip.
Hiçbiriniz kardeşliğin k'sinden anlamıyorsunuz ama çocuklarınıza kardeş yapıp duruyorsunuz, o daha da garip.
Sizinle laf yarıştıramamErkek doğuracağım düye gururlanmak mi nereden çıkardınız?ablamin evlat hasretine sevinen ben mi keşke iyice anlasanız öyle yorum yapsanız ablam da evlat hasreti cekti ne demek olduğunu gayet bildiği halde bana böyle yapıyor demek istedim ablam evlat hasreti çektiğinde ben dünyada yokmuşum bile nasıl sevinebilirim bu duruma?evet çok kız evlat istedilkleri icin dua ettim onlar icin sorun olmaz nasılsa ben kız doguramadigim icin ahlanıp vahlanip bana üzülüyorlar kendilerinin bol bol kız evlatları olur sevinirler iste
Hem dengesiz hem imanı kit insanlar .Bu ne saçma muhabbet.Sinirlarinizi net çizin ki bir daha böyle dengesiz davranmasınlar.Merhaba hanımlar belkide buraya ilk konu acisimdir ama çok sık takip ediyorum alsinda
Ben 21 haftalık hamileyim ve ikinci bebeğim insallah ilk hamileliğim de şimdide tüp bebek tedavisi sayesinde oldu çok şükür.ilk hamileliğim ilk denememiz de tutmuştu ve 7 yaşında bir oğlum var simdi de 3 deneme de tuttu ve gerçekten çok zor bir zamanda bize nimet olarak rabbim hediye verdi ve yine oğlum olacak insallah.
Gelin görün ki herkese bebeğimin erkek olması dert oldu.ve bu durum artık çok canımı sıkmaya başladı.12 haftamda kız dediler ama ben bebeğimin tuttuğunu öğrendiğim andan beri hep erkek diyordum içime hep öyle doğuyordu.tabii kıza da çok sevindik sonuçta biz cinsiyet seçecek durumda degiliz rabbim nasip Etti ya hayırlı sağlıklı olsun ne olursa olsun.herkes havalara uçtu alışverişler başladı filan 2 hafta sonra öğrendik ki erkekmiş biz yine şükrettik tabii ama ben eşim ve iki ablam dışında herkes hüsrana uğradı.suan 21 haftalığız KESK’e kız olsaydi erkek niye oldu ki yok kız olsaydi söyle olurdu böyle yapardık demeler filan artık o kadar bunaldım ki ya bir şükredin rabbim nasip etti diye sağlıklı olsun diye ama yok kız olmadı diye acımalar yok sen görürsün kız olsaydi diyeceksin ilerde demeler sen zaten erkek istiyordun diye suçlamalar ben hep onlara içime doğanı söyledim ama erkek istemekle suçlandım ki isteyebilirim de yanı oğlum var diye kiz istemek zorunda değilim.resmen beni erkek doğuruyorum diye asagiladilar ve bunlari söyleyenler en en yakınlarım.geçende en büyük ablam ki kendisinin bir Oglu iki kızı var kendi de söyler benim icin oğlum başkadır onu hiçbir yere koyamam ismini söylerken bile kalbim duracak gibi olur diye,bana başka insanların olduğu ortamda KESK’e kızın olsaydi erkeği ne yapacaksın dedi bende iyi ki erkek oldu oğluma es oldu ben çok mutluyum dedim en sonunda e tabi kızın olmadı ya sana da o demek düşer dedi o kadar bozuldum ki içimden dua ettim o kadar kiz çocuğu sevdalısısın ya insallah senin de tüm torunların kiz olur diye simdi oğlu 4 yıldır evli ve çocuk yapmadılar hala kendi kendini yiyor evlat hasretinin ne olduğunu da biliyor kendi de yaşadı içimden o kadar ah ettim ki insallah oğlunun çocuklarının hepsi kız olur sende doya doya hasret giderirsin kız evlat ile diye.artık söylüyorum da rahatsız olduğumu ama bu sefer kız olmadı diye öyle demek dusuyor sana diye suçlanıyorum.en sonunda biz rabbimden hayırlı evlat diledik demek ki kız olsa hayırlı olmayacaktı rabbim bize bunu nasip etti diyorum önce sağlıklı ve hayırlı evlat olması bizim icin biz zaten onu bulana kadar neler cekmisiz diyorum ama boş anlamak istemiyorlar beni
Kusura bakmayın hem uzun hemde karmaşık oldu biraz
Aman sanki kız doğuyorsun muSöylüyorum size bebeği gostermicem filan diyorum aman sanki kız doğuruyorsun diyorlar yanı kendimi kaptırsam bebeğime hevesimi kaçıracaklar resmen ama asla müsade etmiyorum ben bebeğimle çok mutluyum o resmen bizim mucizemiz
Cinsiyetçilik yön değiştirdi. Eskiden kızlara yapılan cahillikler şimdi oğlan çocuklarına yapılıyor. Oğlanı evlenene kadar evlat, hasta olsan kapını çalmaz, yok hayırsız olur. Öyle böyle insanı sinir ediyorlar. Yok kız çocuk nazik kibar oğlanlar ayı gibi. Yani aslında ha kızlara yapılan ha oğlanlara yapılan. İkisi de aynı ikisi de cehalet.
Ben gülüp geçiyorum.
Oğlum olduğu için de mutluyum. Kızım olsaydı eminim yine çook mutlu okurdum. Evlat çünkü kızı oğlanı yok.
Bu bakış açısı da çok acımasızca aslında. Kendine bakıcı olması için bir insan dünyaya getirilir mi? İleride mutlu olsun huzurlu olsun bize yeter zaten.Benim iki oglum var. Bana illaha ücüncüyü kiz yap (sanki secebiliyorlar) diyenler oluyor. Cünkü erkek evlatlar anneye babaya bakmiyormus
Bizim ülkemizde çocuklar bakıcı niyetine yapılıyor sanırım.Benim iki oglum var. Bana illaha ücüncüyü kiz yap (sanki secebiliyorlar) diyenler oluyor. Cünkü erkek evlatlar anneye babaya bakmiyormus