Bebeğimi kayınvalideme alıştırmak için neler yapmalıyı?

ben kızımı anneme alıştırırken yukarıda söylendiği gibi 1-2 saat bıraktım dışarı çıktım. yavaş yavaş süreyi arttırdım. Annemin uyutmasını, yemek yedirmesini sağladım. Bir de küçük diye düşünmeyin anlatın bebeğinize "işe gideceğim ama sonra geleceğim seni çok özleyeceğim gelince oyun oynayacağız vs." gibi.

Her bebek farklıdır ama sizin içiniz rahat olsun, bebekler sizin ruh halinizden de etkileniyor. Bu süreçte belki daha sık bir arada olabilirsiniz. Bakımını babaannesinin yapacağını anlatabilirsiniz. Emin olun anlarlar. 11 Aylıkken işe başladım anneanne-babanne beraber bakıyorlar kızıma. Ağlasa da vedalaştık. Sohbet ettik anlattık. İşin hiç dram kısmına girmedim. Annecim babannenlerde vakit geçireceksin, o sana çok lezzetli yemekler yapacak, işim bittiğinde de yanınıza geleceğim onlar seni çok seviyorlar özlüyorlar biz güveniyoruz orada çok keyifli olacaksın gibi telkinlerde bulunun. Ara ara zorlanabilir bebekler de ama alışıyorlar. 15 tatildeyiz şu an kime gideceğiz diye soruyor her sabah. Bu arada benim kızım da çok hareketli, yaramaz bir çocuk onların yetişmesi zor oluyor.

Arkadaşlarım da öyle diyor. Aslında bebekler daha çabuk alışıyor biz alışmakta zorlanıyoruz belki de. Kendini ifade edemediği için terkedilmiş hissetmesinden korkuyorum aslında. Bir anda annesi yok ve 9-10 saat boyunca gelip gelmeyeceğimden habersiz bekleyecek. Birkaç gün sonra geleceğimi anlayacak belki deneyimlerden ama o ilk günler bu hisle mi duracak yoksa direkt ortama adapte olup gününü mü geçirecek bu beni düşündürüyor.

Önce sizi bir arada görsün bi süre, sonra arkadaşların dediği gibi 1-2 saatliğine bırakın babaanneye. Çok çok çabuk alışacaktır emin olabilirsiniz. Bebekler çok uyumlu oluyor o konuda özellikle bu kadar küçükken. Kendi evinizde mi bakacak?

Okurken bile gözlerim doldu. Çok teşekkür ederim. Tek isteğim şu süreci bir an önce atlatmak. Onu kırmadan, yaralamadan..

İlk aylar onun evinde bakacak. Sürecin sağlıklı ilerlemesi halinde onlara yakın taşınacağız bizim evimizde bakacak.

Okurken bile gözlerim doldu. Çok teşekkür ederim. Tek isteğim şu süreci bir an önce atlatmak. Onu kırmadan, yaralamadan..

Siz biraz duygusallıktan uzak bakarsanız emin olun bebeğiniz de o kadar az etkilenir. Artık hemen herkes çalışıyor bir şekilde güvendiğiniz bakım verebilecek birisi var. Çok büyük şans. Çocuğunuz da büyük ebeveynleriyle güzel anıları olacak bu da çok önemli. Eve dönüşte dengeli bir şekilde vakit geçirirseniz aranızdaki bağda hiç bir problem olmaz.

Doğru söylüyorsunuz ben daha fenayım ben de biraz kendimi alıştırmalıyım bu bir ayda. Çok teşekkür ederim. Sonuçta baba da şimdiye kadar işe gitti, akşam coşuyorlar. Zamanla bizim de böyle bir dengemiz olacaktır.

Kesinlikle bizde aynı durumdayız 15 gün oldu başladığım düzen oturttuk bile kolaylaşıyor merak etmeyin çalışma saatlerinizde iyimiş en azından yazın bol bol vakit kalacak

Her şey daha da güzel olsun sizin için inşallah. Bence de yaza bol bol vakit kalacaktır. Bayram tatili senelik izin derken bi şekilde günler geçecek insallah.
Kesinlikle bizde aynı durumdayız 15 gün oldu başladığım düzen oturttuk bile kolaylaşıyor merak etmeyin çalışma saatlerinizde iyimiş en azından yazın bol bol vakit kalacak

Her şey daha da güzel olsun sizin için inşallah. Bence de yaza bol bol vakit kalacaktır. Bayram tatili senelik izin derken bi şekilde günler geçecek insallah.
Evet intagramdada 2024 izin bolluğunu paylaşmışlardı resmi tatil bayram hep hafta içi hatta önüne arkasına izin koyarak 40gün izin oluyo

Hep kayinvalidende mi kalacak? İş çıkışı alacakmisin?

M muzlukek İş çıkışı bizde oraya gidip kalacağız bir ay sonra her şey yolunda giderse oraya yakın bir eve taşınacağız. Perşembe akşamdan da kendi evimize geliriz.

Yani babaanne sonuçta kan çeker kayınvalidene de guvendigine göre kötü biri değil. Bebekler bizden daha çabuk alisiyor korkmayın.

Ben 7. Ayımızda işe başladım. İşe başlamama 20 gün kala bakıcımız başladı. Hızlıca alıştı bebekler kolay alışıyor siz merak etmeyin. Bir arkadaşım öncesinde hiç çalıştırmadan direkt bırakmıştı bebeğini bakıcıya hiç de sorun yaşamadı. Önemli olan sizsiniz bence burada. Anne için evden ayrılmak çok daha travmatik oluyor. Gerçekten zor bir süreç. Allah yardımcınız olsun.

Ben de böyle yaptım her sabah vedalaştım. Babası vedalaştı. El salladık. İşe gidiyoruz. Akşam geleceğiz. Ablamız evine gidecek diye hep anlattık. Çocuğun mizacı da etkili tabi ama en kriz dönemlerinde bile en doğal karşıladığı durum işe gitmemiz oldu.

Duygularıma tercüman olmuşsunuz, teşekkür ederim.
Gün aşırı görüşün , bebeği bırakıp dışarı çıkın yalnizda zaman geçirip birbirlerine alissinlar, mama saati ,uyku saati, oyun saati falan hepsine adapte olur siz ise baslayana kadar

Bence nereden baksanız bir hafta bebekle kademeli olarak baş başa kalmalılar. İnşallah gerçkten sever. Evleriniz yakın değilse nasıl ayarlayacaksınız getir götür kısmını.
1.gün hep beraber takılın birlikte oyun oynayın
2. Gün yqrım veya 1 saat ikisini yalnız bırakıp evden çıkın
Sonra kademeli olarak arttırın. Birlikte geçirdiğiniz zamanda bebeğin özbakımını sık sık kv yapmaya çalışsın.

Hele ilk bebekte hiç kolay olmuyor, bir ağlamak hali çöküyor insana, zamanla alışılıyor, üzmeyin kendinizi. Çalışan annelerin hepsi geç ya da erken geçiyor bu yoldan

Üzülmeyin babaannesine bırakıyorsunuz sonuçta bir yabancıya değil .Çok sık görüşürseniz bebişte alışır .Kendi evinizdemi yoksa kayınvalidenizdemi baktırcaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…