- 21 Şubat 2021
- 2.989
- 4.846
- 83
- 34
Arkadaşlarım da öyle diyor. Aslında bebekler daha çabuk alışıyor biz alışmakta zorlanıyoruz belki de. Kendini ifade edemediği için terkedilmiş hissetmesinden korkuyorum aslında. Bir anda annesi yok ve 9-10 saat boyunca gelip gelmeyeceğimden habersiz bekleyecek. Birkaç gün sonra geleceğimi anlayacak belki deneyimlerden ama o ilk günler bu hisle mi duracak yoksa direkt ortama adapte olup gününü mü geçirecek bu beni düşündürüyor.Canım bebek bu bir ağlar iki ağlar hop alışır her gün göre göre hatta baya alışır bir kaç gün takılınca dert etme stres yapma bunları bebekler bulunduğu ortama uyum sağlıyor biraz zaman geçirince
ben kızımı anneme alıştırırken yukarıda söylendiği gibi 1-2 saat bıraktım dışarı çıktım. yavaş yavaş süreyi arttırdım. Annemin uyutmasını, yemek yedirmesini sağladım. Bir de küçük diye düşünmeyin anlatın bebeğinize "işe gideceğim ama sonra geleceğim seni çok özleyeceğim gelince oyun oynayacağız vs." gibi.
Okurken bile gözlerim doldu. Çok teşekkür ederim. Tek isteğim şu süreci bir an önce atlatmak. Onu kırmadan, yaralamadan..Her bebek farklıdır ama sizin içiniz rahat olsun, bebekler sizin ruh halinizden de etkileniyor. Bu süreçte belki daha sık bir arada olabilirsiniz. Bakımını babaannesinin yapacağını anlatabilirsiniz. Emin olun anlarlar. 11 Aylıkken işe başladım anneanne-babanne beraber bakıyorlar kızıma. Ağlasa da vedalaştık. Sohbet ettik anlattık. İşin hiç dram kısmına girmedim. Annecim babannenlerde vakit geçireceksin, o sana çok lezzetli yemekler yapacak, işim bittiğinde de yanınıza geleceğim onlar seni çok seviyorlar özlüyorlar biz güveniyoruz orada çok keyifli olacaksın gibi telkinlerde bulunun. Ara ara zorlanabilir bebekler de ama alışıyorlar. 15 tatildeyiz şu an kime gideceğiz diye soruyor her sabah. Bu arada benim kızım da çok hareketli, yaramaz bir çocuk onların yetişmesi zor oluyor.
İlk aylar onun evinde bakacak. Sürecin sağlıklı ilerlemesi halinde onlara yakın taşınacağız bizim evimizde bakacak.Önce sizi bir arada görsün bi süre, sonra arkadaşların dediği gibi 1-2 saatliğine bırakın babaanneye. Çok çok çabuk alışacaktır emin olabilirsiniz. Bebekler çok uyumlu oluyor o konuda özellikle bu kadar küçükken. Kendi evinizde mi bakacak?
Okurken bile gözlerim doldu. Çok teşekkür ederim. Tek isteğim şu süreci bir an önce atlatmak. Onu kırmadan, yaralamadan..
Doğru söylüyorsunuz ben daha fenayımSiz biraz duygusallıktan uzak bakarsanız emin olun bebeğiniz de o kadar az etkilenir. Artık hemen herkes çalışıyor bir şekilde güvendiğiniz bakım verebilecek birisi var. Çok büyük şans. Çocuğunuz da büyük ebeveynleriyle güzel anıları olacak bu da çok önemli. Eve dönüşte dengeli bir şekilde vakit geçirirseniz aranızdaki bağda hiç bir problem olmaz.
Kesinlikle bizde aynı durumdayız 15 gün oldu başladığım düzen oturttuk bile kolaylaşıyor merak etmeyinDoğru söylüyorsunuz ben daha fenayımben de biraz kendimi alıştırmalıyım bu bir ayda. Çok teşekkür ederim. Sonuçta baba da şimdiye kadar işe gitti, akşam coşuyorlar. Zamanla bizim de böyle bir dengemiz olacaktır.
Kesinlikle bizde aynı durumdayız 15 gün oldu başladığım düzen oturttuk bile kolaylaşıyor merak etmeyinçalışma saatlerinizde iyimiş en azından yazın bol bol vakit kalacak
Evet intagramdada 2024 izin bolluğunu paylaşmışlardı resmi tatil bayram hep hafta içiHer şey daha da güzel olsun sizin için inşallah. Bence de yaza bol bol vakit kalacaktır. Bayram tatili senelik izin derken bi şekilde günler geçecek insallah.
Hep kayinvalidende mi kalacak? İş çıkışı alacakmisin?Merhaba herkese.
Bir ay kadar sonra doğum iznim bitecek ve bebeğime kayınvalidem bakacak. Evlerimiz çok yakın olmadığından şimdiye dek çok fazla bir araya gelmediler. Görüntülü görüşmede bebeğim güzel tepkiler veriyor onlara. Zaten sıcakkanlı bir bebeğim var. Bu son ayımda bebeğimi alıştırmak adına ne yapabilirim. İşe başlamadan kaç gün önce onlara gidip vakit geçirmeye başlasak az çok kaynaşır? Bu arada işe başladığımda bebeğim 7,5 aylık olacak fakat çok aktif bir bebek. Yani yiyip yatan bir bebek değil. Kafam çok karışık. Mutsuz ve çaresiz hissediyorum. Ben neyin ne olduğunu bildiğim halde bu kadar üzülüyorken o neyin ne olduğunu bilmeden başka bir ortama düşecek. Bu beni çok yaralıyor. Bebeği varken çalışanlar özellikle deneyiminden bahsederse çok çok sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler…
Yani babaanne sonuçta kan çeker kayınvalidene de guvendigine göre kötü biri değil. Bebekler bizden daha çabuk alisiyor korkmayın.Merhaba herkese.
Bir ay kadar sonra doğum iznim bitecek ve bebeğime kayınvalidem bakacak. Evlerimiz çok yakın olmadığından şimdiye dek çok fazla bir araya gelmediler. Görüntülü görüşmede bebeğim güzel tepkiler veriyor onlara. Zaten sıcakkanlı bir bebeğim var. Bu son ayımda bebeğimi alıştırmak adına ne yapabilirim. İşe başlamadan kaç gün önce onlara gidip vakit geçirmeye başlasak az çok kaynaşır? Bu arada işe başladığımda bebeğim 7,5 aylık olacak fakat çok aktif bir bebek. Yani yiyip yatan bir bebek değil. Kafam çok karışık. Mutsuz ve çaresiz hissediyorum. Ben neyin ne olduğunu bildiğim halde bu kadar üzülüyorken o neyin ne olduğunu bilmeden başka bir ortama düşecek. Bu beni çok yaralıyor. Bebeği varken çalışanlar özellikle deneyiminden bahsederse çok çok sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler…
ben kızımı anneme alıştırırken yukarıda söylendiği gibi 1-2 saat bıraktım dışarı çıktım. yavaş yavaş süreyi arttırdım. Annemin uyutmasını, yemek yedirmesini sağladım. Bir de küçük diye düşünmeyin anlatın bebeğinize "işe gideceğim ama sonra geleceğim seni çok özleyeceğim gelince oyun oynayacağız vs." gibi.
Gün aşırı görüşün , bebeği bırakıp dışarı çıkın yalnizda zaman geçirip birbirlerine alissinlar, mama saati ,uyku saati, oyun saati falan hepsine adapte olur siz ise baslayana kadarDuygularıma tercüman olmuşsunuz, teşekkür ederim.
Bence nereden baksanız bir hafta bebekle kademeli olarak baş başa kalmalılar. İnşallah gerçkten sever. Evleriniz yakın değilse nasıl ayarlayacaksınız getir götür kısmını.Merhaba herkese.
Üzülmeyin babaannesine bırakıyorsunuz sonuçta bir yabancıya değil .Çok sık görüşürseniz bebişte alışır .Kendi evinizdemi yoksa kayınvalidenizdemi baktırcaksınızMerhaba herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?