Merhaba
Ben olsam bebeğime saygı duyar anlayış gösterirdim
Yabancılardan korkuyor, kendinizi onun yerine koyun, korkuyorsunuz çaresizsiniz derdinizi anlatamıyorsunuz korktuğunuz şeyden kaçmaya korunmaya gücünüz yetmiyor…..bu yaşta bile ağlarsınız bu durumda kalsanız değil mi?
Bebeğiniz size işkence yapmaya çalışmıyor, onu suçlamayı bırakın
Ben böyle durumlarda inat etmeyi üstüne gitmeyi zorlamayı canice buluyorum açıkçası
Zamana ihtiyacı var altı üstü 5,5 aylık bir bebek ufacık acele etmeye onu strese sokmaya iyice korkutmaya ne gerek var
Markette ağlamıyorsa sık sık markete gidin, tenha sokaklarda gezin, insanları uzaktan görsün incelesin
Bir araya gelmek zorunda olduğunuz insanlara tembih edin hiçbir şekilde bebekle iletişime geçmesinler bakmasınlar ona tamamen o yokmuş gibi davransınlar, bir süre sonra bebek merak edecek onları
Benim bebeğimde yüksek sesten korkuyor, ayyy ne tatlısın seeen hanimiş diye hönkürünce insanlar yada bebeğin ortamına girer girmez ona dokunmaya konuşmaya çalışınca feryat figan ağlayıp sımsıkı tutunuyor bana beni koru korkuyorum diyor resmen. Evimize geleceklere yada gideceklerimize tembihliyorum alçak sesle konuşuyorlar bebeğimle temasa geçmiyorlar onunla konuşmuyorlar, bir süre sonra bebeğimin gerginliği geçiyor gülüp oynamaya başlıyor ondan sonra usul usul çok küçük iletişimlerle alışıyor insanlara.alışmasa da zorlamam asla, acelem yok niye zorlayayım ufacık bebeği elbet ürkekliği geçecek