- Konu Sahibi darksoulriver
-
aslında benim aklımdan geçen tam anlamıyla bu.her şeyi en baştan apaçık söylemek. ama her şey istediğiniz gibi olmuyor.ve inanın üzerimde aile baskısı var. kaynım,eltim,kvalidem,kpeder hatta eşim bile onun bakmasını istiyor. gerçi eşim maddi durumumuz iyi olsa bakıcı tutardım diyor, eşim mecburiyetten annesine baktırma taraftarı. elalem çok şanslısın, ne güzel aynı apartmanda oturuyorsunuz, kvaliden bakar bebeğe diyor.bu da canımı sıkıyor. ben bugüne kadar kimseden bir bardak su istemiş bi insan değilim, ki birine(benden büyük birine) elini sabunla yıka demek benim için ne kadar zor olacak tahmin edemezsiniz. ancak bebeğim için gerekirse demek zorunda kalacağım. ayrıca her şeye karışan, müdahale eden ta kendisi.Bence ne yapin ne edin Bakıcı tutun, hem içiniz rahat eder hem kadına da yazık.. hiç Bir anne gelininden sürekli " ellerini sabunla yıka, misafirlerini Ben gelince kendi evinde ağirla, çocuğumu evine götürme.." gibi direktifler almayı hak etmez.. gerekirse en Başta kötü olup ille de Bakıcı tutucam diye dayatın, yoksa sonrası daha vahim olur.. Bi anne olarak kesinlikle haklısınız ama kadına da üzüldüm.. ilerde aranız çok kötü olabilir..
burda bakıcı fiyatları haftada 5 tam gün için 400tl.ayrıca ben öğretmenim. yoğun bir ders programım olmuyor. haftada 3,5 gün derse giriyorum. 3,5 gün için 300 tl civarında bakacak birilerini bulurum gibi geliyor. ne de olsa annem dönem sonuna kadar kızıma bakçak. 2.dönem ise ya kvalide ya da bakıcı.......bakıcı yerine bi kaç güne gelecek temizlikçiye daha az para verirsiniz...ama kaynanafobiniz varsa orasını bilemem..sorun sadece hijyense bu durumu böyle çözebilirsiniz...zaten bi dönem sonra sıkılacaktır bence...sende arada dersin anne seni yorgun görüyorum ben bakıcı tutayım hasta fln olursun paradan kısalım derken sağlığından olursan vicdan azabı çekerimmm.....
madem bu denli istemiyorsunuz neden cocuğunuza baktırıyorsunuz kiii ev kredisi falan demişsiniz ama bunu bebiş yapmadan önce tüm şartlarınızı göz önünden gecirecektiniz uygun ortam sağlandığında ya bebiş yapılcak yada ev alınacaktı ayrıca kaynananızı çok rencide etmişsiniz tamam bende sevmem hatta nefret derecesindeym ama temizlik titizlik olayı bi görgü meselesidir ne gördüyse onu uyguluyor demek kii nihayetinde aynı evde yaşamıyorsunuz bu kadar nie anlattınız onun evini hiç anlamış deilim büyüklerin bebek bakma taraftarı hiç olmadım bu zamana kadar allahta düşürmesin baktırmamda zaten çünkü bebeğimi kendi istediğim gibi benm kurallarım benim adap ve edebimle büyütmek isterim en iyisi bakıcı tuttun istediğinizi yaptırırsnız tabi güvenilir olması şart yok mu ev hanımı bi arkadasınız falan
aslında size katıldığım noktalar var. ama şunu bir kez daha açıklayayım: onun bakmasını ben istemiyorum zaten. siz de haklısınız ama ev kredimiz 10 yıllık, o zamana kadar çocuk yapmamış olsam, belki bir daha çocuk sahibi de olamazdım,yaşım 28. kvalidemin kız kardeşlerinin evine de gittim, pırıl pırıl. hepsi aynı annenin çocukları ve eşim anneannesini öve öve bitiremez.sanırım hepsi aynı görgüyü almışlardır. ve sizin dediğiniz gibi keşke imkanım olsa da bebeğime ben bakabilsem aynı nedenlerden dolayı. önceki mesajlarımı okumuşsunuzdur apartmana yeni taşındık. ama karşı komşum ev hanımı. aklıma gelmiyor da değil ona bakıcılık teklif etmek. ama bu sefer de aynı apartmanda kvalidesi bakmıyo da komşu bakıyor derler diye endişeleniyorum. gerçi sanki kadına sordum da kabul etmiş gibi oldu :) kendi kendime gelin güvey oluyorum. bu defa komşuya da zıt giderse kvalidem?zaten bu yazdıklarını bize deilde kaynananın yüzüne sölesen sen versen de bakmaz kiii
offffff, nolur biri bunu eşime ve ailesine açıklasın. ben bakıcı tutmak istiyorum dediğim anda eminim herkes bana karşı tavır alcak. kiii benim yediğim yemekten bile kısmam gerek bakıcı tutmak için. ama ona bile razıyımValla arkadaşım söz konusu olan senin evladın.
Onun iyiliği için gerekirse ananı da karşına alacaksın kocanı da gerekirse dünyayı da.
Yani sen anlatırken ben fenalaştım burada yaa..
saol canım, allah razı olsun.....en iyisi çocuğuna kendin bakman derim ama borçlarınız haklısın..Aynı şehirde oturuyor olsaydık getir ben bakayım bebeğine derdim bende kıyamıyorum bebişlere herşeye dikkat etmeye çalışıyorum Allah yardımcın olsun
ben çalışmazsam krediyi eşim ödemek durumunda kalır ve geriye hiç paramız kalmaz, geçinemeyiz. keşke ücretsiz izin alabilsem ve ben de senin gibi çocuğuma kendim bakabilsem........off çok fena asla emanet etmem açıkcası şükürki benim kayınvaldem torun falan bakma heveslisi değil benimde işime geliyor....
ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama yaşına kadar iş konusunu askıya alabilsen güzel olur kendimden biliyorum oğluma herşeyini özenle saatli hazırladım pamuk gibi baktım ama hep çalışan anneleri düşündüm ... anneden iyi kimse bakamaz (sorumluluk sahibi bir anneden)
bence çocuk bakımı sorumluluğunu sen maddi sorumluluğu da eşin üstlenmeli bir süre... hem can hem canan olmaz
aslında benim aklımdan geçen tam anlamıyla bu.her şeyi en baştan apaçık söylemek. ama her şey istediğiniz gibi olmuyor.ve inanın üzerimde aile baskısı var. kaynım,eltim,kvalidem,kpeder hatta eşim bile onun bakmasını istiyor. gerçi eşim maddi durumumuz iyi olsa bakıcı tutardım diyor, eşim mecburiyetten annesine baktırma taraftarı. elalem çok şanslısın, ne güzel aynı apartmanda oturuyorsunuz, kvaliden bakar bebeğe diyor.bu da canımı sıkıyor. ben bugüne kadar kimseden bir bardak su istemiş bi insan değilim, ki birine(benden büyük birine) elini sabunla yıka demek benim için ne kadar zor olacak tahmin edemezsiniz. ancak bebeğim için gerekirse demek zorunda kalacağım. ayrıca her şeye karışan, müdahale eden ta kendisi.
burda bakıcı fiyatları haftada 5 tam gün için 400tl.ayrıca ben öğretmenim. yoğun bir ders programım olmuyor. haftada 3,5 gün derse giriyorum. 3,5 gün için 300 tl civarında bakacak birilerini bulurum gibi geliyor. ne de olsa annem dönem sonuna kadar kızıma bakçak. 2.dönem ise ya kvalide ya da bakıcı.......
ayrıca temizlikçi tutma fikrini de kesinlikle kabul etmiyor.
siz vicdan azabı çekmeyin :)) düşüncelerinizi paylaştınız sadece
aslında size katıldığım noktalar var. ama şunu bir kez daha açıklayayım: onun bakmasını ben istemiyorum zaten. siz de haklısınız ama ev kredimiz 10 yıllık, o zamana kadar çocuk yapmamış olsam, belki bir daha çocuk sahibi de olamazdım,yaşım 28. kvalidemin kız kardeşlerinin evine de gittim, pırıl pırıl. hepsi aynı annenin çocukları ve eşim anneannesini öve öve bitiremez.sanırım hepsi aynı görgüyü almışlardır. ve sizin dediğiniz gibi keşke imkanım olsa da bebeğime ben bakabilsem aynı nedenlerden dolayı. önceki mesajlarımı okumuşsunuzdur apartmana yeni taşındık. ama karşı komşum ev hanımı. aklıma gelmiyor da değil ona bakıcılık teklif etmek. ama bu sefer de aynı apartmanda kvalidesi bakmıyo da komşu bakıyor derler diye endişeleniyorum. gerçi sanki kadına sordum da kabul etmiş gibi oldu :) kendi kendime gelin güvey oluyorum. bu defa komşuya da zıt giderse kvalidem?
ve siz benim yerimde olsanız çocuğunuzun öyle bir ortamda emeklemesini ister misiniz? bi an için hayal edin.zaten her şeyi ağızlarına götürüyo bebekler. kendi evimde bile yere düşen şeyi vs ağzına almasını istemezken, öyle bir evde asla kabul edemem. nolur beni anlayın. iyi niyetle söylüyorum, sevmek isteyen buyursun evime gelsin. ama o evde temizlik yapılmadığı müddetçe biraz zor götürürüm kızımı.
eğer yazdığınız gibi dönem sonuna kadar anneniz bakacaksa daha sonra da kaynananız bakmak durumunda kalır.kaynananızın bakmasını istemiyorsanız annenizede baktırmayın.bakıcı işini baştan ortaya koyun
aslında kasım ayının sonundan ocak sonuna kadar, yani toplam iki ay annem bakacak. annemin bakmasını istememin nedenleri; kendisi çok uyumludur, her istediğimi birebir aynen uygulayacaktır. ayrıca bebeklerle oynamayı çok sever. oyun sayesinde kızımın reddedebleceği besinleri dahi yedirebileceğne inanıyorum. ayrıca annem çok sessiz bir insandır. evde varlığını yokluğunu bile analayamazsınız. akşam saat 8 oldu mu odasına çekilir, bizi eşimle başbaşa bırakır, temizliğimi, ütümü, yemeğimi de yapar.ya da beraber yaparız. benim ev düzenime karışmaz, düzenimi değiştirmez. ama dediğiniz gibi 2 ay anneanne baktı, been niye bakmıyormuşum, deme ihtimali de var.eğer yazdığınız gibi dönem sonuna kadar anneniz bakacaksa daha sonra da kaynananız bakmak durumunda kalır.kaynananızın bakmasını istemiyorsanız annenizede baktırmayın.bakıcı işini baştan ortaya koyun
allah yardımcınız olsun sizin de.......bir an benim hayatımı anlatıyorsunuz sandım...ama ben kasım ayında evlendım, suan çalısıyorum. kayınvalidemlerle aynı apartmandayız o üst katta..aşagıda yukarı cıkarken bir de bizim kapıyı çalar ne yapıyorsunuz diye durmadan...rahat duramayız kafa dinleyemeyiz...neyse benım cocugum yok ama ileride olacak. kendisi bakmak ıstıyor fakat ben ıstemıyorum, çünkü o da bahsettıgınız gb cok pis, huyu da pis evi de..agzı bozuk bıraz. ilerde ccgm olunca ona bırakmak ıstemyrm. ustelik benim annem de kreşte çalışmış bir insan. ya anneme rica edeceğim gelip bakabilir mi diye ya da işimden feragat edeceğim ben bakacağım. ne kada borcum(borcunuz) olsa da. bebek daha önemli. ilerde onu sağlık sağlıklı yetiştirebilmek herşeyden önemli bana göre.
öğretmen olduğum için iş yerinde zam vermeleri gibi bi olanağım yok malesef :)) ama dediğim gibi her gün derse girmediğim için, daha uygun fiyata bakıcı bulabilirim.bir öneri daha var. çalışın ek iş olanağınız varsa yapın, veya işyerinde zam verdiler diyin bir bakıcı tutun siz. ücret olarak cok düşük bir paraya geliyor diye kayınvalidenize söyleyın o zaman kendisine fırsat vermemiş olursunuz.
karşı komşumu aklımdan geçiriyorum saadece. onun haberi bile yok. kendi kendime gelin-güvey olmak benimkisi. ama onu tercih etmemin bir nedeni de çocuğuma ister kendi evinde isterse benim evimde bakabilir. 2 tane kızı var ve çok terbiyeliler. ayrıca çocuğum karda-kışta evden çıkmamış ve üşütmemiş olur böylece....ama eğer başka bi bakıcı bulursam mutlaka kendi evimde bakılmasını istiycembakıcı evet az paraya bakabilenler de var ama karşı komsu olmasın bence kaynana sinirlenebiliretraftan iyi olduğunu duyduğunuz kayınvalıdenızın tanımadığı bırı olsa daha ıyı bence.
branşım gereği çok fazla derse girme olanağım yok malesef. ders sayısı az olunca maaş da düşük oluyor haliyle. kredi kartımla bebeğin ihtiyaçlarını almıştım doğumdan önce. yıl sonunda taksitlerim bitiyor. o zamana kadar harcama yapmazsam,yaklaşık 200 tl bana kalacak. ocak zammmı da yapılırsa 60-70 tl gelir. şu anda da maaşımdan 50 tl gibi bir para kalıyor. yani 300 tl.yi denkleştirebilirim gibi geliyor. bi aksilik çıkmazsa tabi o zaman kadar. 3,5 gün için burda 300 tl.ye bakıcı bulurum heralde. ya da 50 tl eşimden destek isterim ama yeter ki şu bakıcı olayını eşime kabul ettireyim.canım %100 k. valide kızını alıp kendi evine gidecektir. burası kesin. isi var ! gucu var! :)
bence soylemen de farketmez cunku senin gelecegin saatte cıkar yukarı.
canım ek ders falan olmuyor mu? hani ogretmenler ekstradan derse girince para veriyorlar 200-300 oradan gelse. gelir mi bilmem de, hani biraz da sıkarsın. 400 u tamamlarsın.
ya da karsı komsuya soyle o daha uyguna bakabilir. k. valideye de anne sen yorulma, isinden gucunden olma, komsuya gider seversin. dersin.
kızarsa da zaten kızacak soylersin. anne bak acıkcası simdi sen uzuleceksin biliyorum ama senin ev hic temiz degil, dolaplar orumcek agı, kapıların arkası pis. kızının adı XXX olsun. xxx emekleyecek, o seyleri agzına atacak. benim evde bak desem duzenini bozacaksın. zor olacak. en iyisi boyle. dersin.
ben olsam derdim yani.
mutlaka anneniz iyidir,uyumludur ama bakıcı düşündüğünüz için annenizde gelmesin,baştan eşinizi bakıcı için ikna edin.annenize baktırırsanız eşiğniz ikna olmayabilir
bu yazdıklarınızı okurken aaaa ıyyyyyy ööööğğ demekten kendimi alamadım. ben olsam incenin incesini düşünürüm. kusura bakma arkadaşım ama birazda siz kabahatlisiniz bir gelin olrak evini temizleyebilirsiniz.. böyle bir haldeyken eşiniz nasıl annemde bakabilir diyor anlam veremedim demekki alışmışlar yıllardır pisliğe.. illaki çocuğun mikroba ihtiyacı vardır ama bu çok çok fazla..şimdiki çocuklar çokçabuk haslanabiliyor.kesinlikle o evde bakılmasın bunu dile getirmelisiniz
nie temizlesin ki siz çalışmıyosunuz galiba işten gelince insan yemeğini zor yapıyo, temizlik çamaşır ütü dersen onuda anca hafta sonu yetiştiriyoruz. Bi de gidip kaynanasının pis evini mi temizlesin hem nie temizlesin ki gelinse temizlikçi mi o? Temizlikçi arayan varsa tutsun, elimi bile sürmem ben bana ne? Hem çalışıp para kazanıcam kendi evimi temizliycem ( ki ona bile 2 haftada bir kadın tutuyorum) bide kaynanamın ki eksikti.
çalışıyorum tabiki evli değilim ama yeri geldiği vakit annemede yardım ediyorum hafta sonlarıda daha çok yardımım dokunur. o sizin bileceğiniz iş karakter meselesi. ben olsam elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. çalışsam dahi.
eşime kalsa bakıcı tutacak ama maddi nedenleri öne sürüyor.yoksa annesinin nasıl biri olduğunu biliyorbu yazdıklarınızı okurken aaaa ıyyyyyy ööööğğ demekten kendimi alamadım. ben olsam incenin incesini düşünürüm. kusura bakma arkadaşım ama birazda siz kabahatlisiniz bir gelin olrak evini temizleyebilirsiniz.. böyle bir haldeyken eşiniz nasıl annemde bakabilir diyor anlam veremedim demekki alışmışlar yıllardır pisliğe.. illaki çocuğun mikroba ihtiyacı vardır ama bu çok çok fazla..şimdiki çocuklar çokçabuk haslanabiliyor.kesinlikle o evde bakılmasın bunu dile getirmelisiniz
nie temizlesin ki siz çalışmıyosunuz galiba işten gelince insan yemeğini zor yapıyo, temizlik çamaşır ütü dersen onuda anca hafta sonu yetiştiriyoruz. Bi de gidip kaynanasının pis evini mi temizlesin hem nie temizlesin ki gelinse temizlikçi mi o? Temizlikçi arayan varsa tutsun, elimi bile sürmem ben bana ne? Hem çalışıp para kazanıcam kendi evimi temizliycem ( ki ona bile 2 haftada bir kadın tutuyorum) bide kaynanamın ki eksikti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?