aslında benim aklımdan geçen tam anlamıyla bu.her şeyi en baştan apaçık söylemek. ama her şey istediğiniz gibi olmuyor.ve inanın üzerimde aile baskısı var. kaynım,eltim,kvalidem,kpeder hatta eşim bile onun bakmasını istiyor. gerçi eşim maddi durumumuz iyi olsa bakıcı tutardım diyor, eşim mecburiyetten annesine baktırma taraftarı. elalem çok şanslısın, ne güzel aynı apartmanda oturuyorsunuz, kvaliden bakar bebeğe diyor.bu da canımı sıkıyor. ben bugüne kadar kimseden bir bardak su istemiş bi insan değilim, ki birine(benden büyük birine) elini sabunla yıka demek benim için ne kadar zor olacak tahmin edemezsiniz. ancak bebeğim için gerekirse demek zorunda kalacağım. ayrıca her şeye karışan, müdahale eden ta kendisi.
burda bakıcı fiyatları haftada 5 tam gün için 400tl.ayrıca ben öğretmenim. yoğun bir ders programım olmuyor. haftada 3,5 gün derse giriyorum. 3,5 gün için 300 tl civarında bakacak birilerini bulurum gibi geliyor. ne de olsa annem dönem sonuna kadar kızıma bakçak. 2.dönem ise ya kvalide ya da bakıcı.......
ayrıca temizlikçi tutma fikrini de kesinlikle kabul etmiyor.
siz vicdan azabı çekmeyin :)) düşüncelerinizi paylaştınız sadece
aslında size katıldığım noktalar var. ama şunu bir kez daha açıklayayım: onun bakmasını ben istemiyorum zaten. siz de haklısınız ama ev kredimiz 10 yıllık, o zamana kadar çocuk yapmamış olsam, belki bir daha çocuk sahibi de olamazdım,yaşım 28. kvalidemin kız kardeşlerinin evine de gittim, pırıl pırıl. hepsi aynı annenin çocukları ve eşim anneannesini öve öve bitiremez.sanırım hepsi aynı görgüyü almışlardır. ve sizin dediğiniz gibi keşke imkanım olsa da bebeğime ben bakabilsem aynı nedenlerden dolayı. önceki mesajlarımı okumuşsunuzdur apartmana yeni taşındık. ama karşı komşum ev hanımı. aklıma gelmiyor da değil ona bakıcılık teklif etmek. ama bu sefer de aynı apartmanda kvalidesi bakmıyo da komşu bakıyor derler diye endişeleniyorum. gerçi sanki kadına sordum da kabul etmiş gibi oldu :) kendi kendime gelin güvey oluyorum. bu defa komşuya da zıt giderse kvalidem?
ve siz benim yerimde olsanız çocuğunuzun öyle bir ortamda emeklemesini ister misiniz? bi an için hayal edin.zaten her şeyi ağızlarına götürüyo bebekler. kendi evimde bile yere düşen şeyi vs ağzına almasını istemezken, öyle bir evde asla kabul edemem. nolur beni anlayın. iyi niyetle söylüyorum, sevmek isteyen buyursun evime gelsin. ama o evde temizlik yapılmadığı müddetçe biraz zor götürürüm kızımı.