Bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum

önceden biraz dağınıktım ama pasaklı değil çok önem vermezdim evin derli toplu olmasına şimdi hamileyim ve çamaşır suyuyla dolaşıyorum her yerde herşeyden tiksiniyorum evimi nbir görseniz temizlikten kazıdım heryeri iç çamaşırlarına kadar ütülüyorum çok fazla temiizlik hastası oldum eşimin bardağından bile su içmiyorum su içtiğim bardakları çamaşır suyu ve bulaşık detarjanlarıyla yıkıyorum.offff bu duruma canım sıkılmıyor değil saçmaladım artık hamilelikten sonra geçer inşallah.bu arada kızlar hormanlarım yükseldiğindenmi çok güzelleştim cildim parlıyor hamilelikte güzelleşmek ve tatlı yemek erkek derler bu hurafeye inanan varmı :)))

Önünüzde çok bir seçenek yok.
Kayınvalidenizin bakmasını istemiyorsanız, maddi durum ne olursa olsun bir bakıcı tutmanız gerekiyor.
Ya da borcunuz da olsa işinizi bırakmanız lazım.
Bütün bunlar olmuyorsa malesef kayınvalideniz bakmak zorunda.
Sizin evinize gelip kalmayı da kabul edecek mi bakalım ama en iyi ihtimal sizin evinizde bakması, başka çare yok gibi görünüyor.
En kötü ihtimalle de kendi evinde bakmasına razı olacaksınız, pek yapacak birşey görünmüyor.
Konuşun dikkat etsin denilebilecek bir konu da değil bu, düzelmez.
Mecburen şartlarınız bunu gösteriyorsa bakmasına razı olacaksınız malesef.

20 günlük bir bebeğim var. Ellerini yıkatmadan, hele hele sokaktan geldiği üstüyle başıyla kimseye elletmiyorum onu.

Kim olursa olsun farketmez; bebek sevmenin, bakmanın kuralları vardır. Minicik savunmasız bebeklerimizi binbir zahmetle elini yüzünü yıkamayı bilmeyenlere oyuncak olsun diye doğurmadık herhalde. Bunun küsecek darılacak tarafı yok; konuşun açıkça.

Eğer gereken asgari hijyenik koşulları sağlayamıyorsa bebeğinizden uzak dursun.

anlattıklarınızdan üvey babannemden bahsediyorsunuz sandım. üvey amcam evlenmeden ev çok kötü haldeyi. şimdi gelinleri var o evi temizliyor, çekip çeviriyor. eskiden evlerine gidip birşey yiyeceğim zaman tekrardan yıkardım oradaki temiz denilen bardakları .

k.valideniz evde baksın olmassa. ters bir durumunu görürseniz süreki uyarırsınız yada eşiniz uyarır.

Şuankı ev senınmı ahhh kıralık evınde mutluydum dıyosun neden tasındın kaynanana yakına bılmıyoydunn olacaklarııı

ooooo kankamda burdaymis
yazilari okuyodum baktim dominant bir yazi,
daha isme bakmadan sahtehayat geciyodu aklimdan
ayrica yazdigina katiliyorum
ama oyle kayinvalidem olucak gercekten bende bebisime bakmasina istemezdim:-(
ayyy siz isyerindede rahat olamicaksiniz gozujuz hep arkada kalicak bari
ara verseniz en azindan bebek buyuyene kadar
yurtdisindanmisiniz?

tanıdığım kadarıyla, sana yük olmak istemedik vs desek anlamaz. zaten yakında aile meclisi bi araya gelcek. ve ben de bu konuyu dile getircem ama öncelikle eşimle konuşmam gerek. eşimin fikrini almadan söylersem bunları, eşimle aramız bozulur bu defa

aynı fikirdeyim. 2-3 yıl, annem,kvalide ya da bakıcı yoluyla idare etçez artık. zaten 3 yaşına geldiğinde kesinlikle kreşe vercem. böylece kimseye eyvallahım olmaz. kimse de bana bişey diyemez. şimdiden neleri düşünüyorum yarabbi
ama ya ben geniş rahat biri olcam ve çocuğa kvalide bakçak, zaman zaman da annem gelcek. ya da kvalide kendine çeki-düzen verecek.
eşimi annesinin doğurduğunun/yetiştirdiğinin bilincinde olan bir bayanım. ve eşimin annesi olması bi yana o bir "anne". zaten bugüne kadar kvalidemi incitecek tek bir sözüm bile olmamıştır. ama aynı apartmanda yaşayınca ister istemez bazı sıkıntılar oldu ve bu durumu eşime yansıttım sadece. ve geleceğe dair korkularım var. bunları paylaşmak istedim sadece. eşimin de titiz bi erkek olmasının arkasındaki neden de annesi zaten.çocukluğundan itibaren yaşadıklarına ve gördüklerine tepkisel davranışlar sergilemiş ve bunu artık huy edinmiş kendisine.....
Şuankı ev senınmı ahhh kıralık evınde mutluydum dıyosun neden tasındın kaynanana yakına bılmıyoydunn olacaklarııı
biz 2 yıl önce kooperatiften bu evi satın aldık ve ev yakın zamanda bitti. onlar ise şundan birkaç ay önce satın aldılar bizim apartmandaki boş bir daireyi. ama aynı zamanlarda taşındık.3,5 ay oluyo

Son düzenleme:
Kendi adıma konuşuyorum, eğer bu durumda olsam hayatta bebeğimi ona veremezdim. bebekler zaten hassas, hele tozlu mekanlar onların sağlığını mahveder. Bu yaştan sonra huyunu da değiştirmek zor...

kimse alınmasın gücenmesin ama temel hijyen kurallarına dikkat etmeyen birini oldum olası anlayamamışımdır oldum olası.elin ayağın tutuyo ki çarşı pazar geziyosun, ellerini yıkamak bu kadar mız zor allah aşkına?
bi de kendisini mağazalara götürüp kıyafet bile aldım çeşit çeşit. giyse ya...? aynı kıyafetleri sıcaklarda kaç gün giymek normal mi? yanında oturunca buram buram koku geliyor
siz domatesleri ayagınızlamı dogruyorsunuz ?
orada tam ifade edememişim sanırım. doğrama tahtası kullanmadan domatesleri doğruyor ve mıncık mıncık oluyor. ellerindeki sular haliyle salatanın içine giriyor.ve üzgünüm ama midem bunu kaldırmıyor ve yememeyi tercih ediyorum. ayrıca bu konuda eşim de çok hassas ve benim de rahatsız olduğumu görünce gitti doğrama tahtası aldı ama 2 yıldır kullandığı yok. demek istediğim buydu.

ben oğullarımı şöyle büyüttüm, böyle büyüttüm...demesi meşhur zaten canım.... kızımın yetiştirilmesine karışmasını istemiyorum ama sonuçta günde 7-8 saat birlikte olacaklar eğer o bakarsa........
artık çocuğum için mecburen söylicem yüzüne karşı bazı şeyleri. kibar bi üslupla söylesem de hoşuna gitmeyecek biliyrum ama yapacak bişey yok.umarım kendisine söylediklerimi uygular. benim için değil....kızımın iyiliği için......torununun iyiliği için.........

ben de normal biriyim temizlik konusunda ama çocuğum konusunda çok hassasım. kvalidem bakarsa çocuğum sürekli hastalana hastalana bağışıklık kazanacak gibime geliyor :S
benim maaşım tamamen krediye gidiyor. eşimin maaşıyla da ancak geçiniyoruz. bi süreliğine ücretsiz izin almayı ben de isterim ama nerdeeeee. zaten çaresizliğimden dolayı burda sizinle paylaşmak istedim.

(hepinizden allah razı olsun bana çözüm yolları sunuyorsunuz, dua ediyorsunuz ya da eleştiriyorsunuz. ama inanın benim tek amacım paylaşıp rahatlamak.....)

ben o kadarını yapsam üstüme yürürler valla. battaniyesi olmadan hiçbiyere bebeğimi yatırmamam bile tepkiye neden oluyor :S Öpmeleri filan da cabası :S Her şeyi ben söyleyemem ki. Kendi ailemde hoşlanmadığım bir nokta olduğunda bunu onlara söylüyorum ama eşim kendi ailesine karşı pek sesini çıkaramıyor.

uyarmaktan başka çaremiz kalmıycak ki eğer o bakarsa. ve dediğin gibi sürekli uyarmak durumunda kalcaz çünkü kendisi dediğim dedik bir insandır

keşke ara verebilsem keşkeeeee.çok komik gelcek belki ama bazen piyango almayı düşünüyorum, para çıkarsa eğer ücretsiz izin alırım ve bebeğime ben bakarım diye :) umudumu nelere bağladım yaaa??!

Benim bu kadar sıkı hayranım oldugunu bilmiyodum bak

Kendi adıma konuşuyorum, eğer bu durumda olsam hayatta bebeğimi ona veremezdim. bebekler zaten hassas, hele tozlu mekanlar onların sağlığını mahveder. Bu yaştan sonra huyunu da değiştirmek zor...
yaramı deştiniz offf....offf.....değişmeyeceğini bilme ihtimali bile korkutuyo. sürekli olarak ellerini sabunla yıka diycem mesela. benim yanımda oflasa da poflasa da yıkayacak, ya ben yokken? aynı tas aynı hamam olcak mı, yoksa torununa sahip çıkıp temizliğe dikkat edecek mi?
cümle alem anneninizin pisliğinini farkında eşniz değilmi. bence uygun dille önce eşinize anlatın bu çocuk hasta olur diye
2yıldır evliyiz ve 2 yıl boyunca eşim sürekli uyarır annesini. anne şurası pis süpür der mesela. kvalidem tamam der. ama ertesi gün bakarsınız süpürmüş mü? cevap: HAYIR
aslında benim düzenime karışmasın diye kendi evinde bakmasını istiyordum, evine temizlikçi tutmak koşuluyla ama temizlikçi fikrini resmen reddetti kvalidem. parasını da biz vercektik oysa. çocuğuma kıyamadığım için ve her çocuğun kendi evinde büyümesi daha doğru olduğu için bizim evde bakılmasını istiyoruz artık. eşime de şunu söyledim. diyelim ki çocuk emeklemeye başladı... o zaman asla götürmem bu çocuğu aşağıya. kimse kusura bakmasın. torun sevmek isteyen buyursun gelsin. kapım her zaman açık.........
iyi de aynı apartmandaysanız nerden bileceksiniz siz gittikten sonra kendi evine gitmeyeceğini?
o da geldi aklıma. ama bunu açık ve net bi şekilde söylicem kvalideye. eğer ki kendi evinde bulursam kızımı veya duyarsam birinden ipler kopar zaten

Birde şöyle dusun kayınvalıdenınız gelen gıdenı olacak senın evıne gelse rahatsız olmayacakmısın mutfagında eltın gorumcen yada baska bırı herkes kafasına gore takılcak bence bu daha vahım bı durum Bana kalırsa kaynanın evını guzelce temızle bebege bır oda hazırlat temız temız orda buyusun yavrucak kaynanan pisse senın eve gelınce degısmıyecek cunku

eltimler şehir dışında yaşıyorlar. görümcem de yok :) gelen giden konusunda mutlaka tembihleriz eşimle. çünkü asla dayanamam bahsettiğin şeylere. ben eve gelince kime giderse gitsin, misafirlerini ağırlasın ama kendi evinde.....
zaten özel hayat diye bişey kalmadı. her an takipteyiz :S

Son düzenleme:
Bence ne yapin ne edin Bakıcı tutun, hem içiniz rahat eder hem kadına da yazık.. hiç Bir anne gelininden sürekli " ellerini sabunla yıka, misafirlerini Ben gelince kendi evinde ağirla, çocuğumu evine götürme.." gibi direktifler almayı hak etmez.. gerekirse en Başta kötü olup ille de Bakıcı tutucam diye dayatın, yoksa sonrası daha vahim olur.. Bi anne olarak kesinlikle haklısınız ama kadına da üzüldüm.. ilerde aranız çok kötü olabilir..

bakıcı yerine bi kaç güne gelecek temizlikçiye daha az para verirsiniz...ama kaynanafobiniz varsa orasını bilemem..sorun sadece hijyense bu durumu böyle çözebilirsiniz...zaten bi dönem sonra sıkılacaktır bence...sende arada dersin anne seni yorgun görüyorum ben bakıcı tutayım hasta fln olursun paradan kısalım derken sağlığından olursan vicdan azabı çekerimmm.....

madem bu denli istemiyorsunuz neden cocuğunuza baktırıyorsunuz kiii ev kredisi falan demişsiniz ama bunu bebiş yapmadan önce tüm şartlarınızı göz önünden gecirecektiniz uygun ortam sağlandığında ya bebiş yapılcak yada ev alınacaktı ayrıca kaynananızı çok rencide etmişsiniz tamam bende sevmem hatta nefret derecesindeym ama temizlik titizlik olayı bi görgü meselesidir ne gördüyse onu uyguluyor demek kii nihayetinde aynı evde yaşamıyorsunuz bu kadar nie anlattınız onun evini hiç anlamış deilim büyüklerin bebek bakma taraftarı hiç olmadım bu zamana kadar allahta düşürmesin baktırmamda zaten çünkü bebeğimi kendi istediğim gibi benm kurallarım benim adap ve edebimle büyütmek isterim en iyisi bakıcı tuttun istediğinizi yaptırırsnız tabi güvenilir olması şart yok mu ev hanımı bi arkadasınız falan

zaten bu yazdıklarını bize deilde kaynananın yüzüne sölesen sen versen de bakmaz kiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…