- Konu Sahibi darksoulriver
-
Şuankı ev senınmı ahhh kıralık evınde mutluydum dıyosun neden tasındın kaynanana yakına bılmıyoydunn olacaklarııı
tanıdığım kadarıyla, sana yük olmak istemedik vs desek anlamaz. zaten yakında aile meclisi bi araya gelcek. ve ben de bu konuyu dile getircem ama öncelikle eşimle konuşmam gerek. eşimin fikrini almadan söylersem bunları, eşimle aramız bozulur bu defaBu kadar kafana takıyosan bence bakıcı tut gercekten hem ıcın rahat eder... Annesınede uygun bır dılle anlat sıze yuk olasın ıstedık falan yaslısınız kendınıze anca bakarsınız... Yada cocugun alerjısı oldugunu ne bılıyım mıkrop kapmamalı falan dıyın hatta odasına hava temzıleyıcı falan alın cıddıyetı anlasın.. Biraz yalan gereklı acıkca soylenemezkı bu durumda ufff ben sımdıden senaryo yazmam lazım... Ama kayananama bu akdar yakınken cocuk ıstemıyorum...
aynı fikirdeyim. 2-3 yıl, annem,kvalide ya da bakıcı yoluyla idare etçez artık. zaten 3 yaşına geldiğinde kesinlikle kreşe vercem. böylece kimseye eyvallahım olmaz. kimse de bana bişey diyemez. şimdiden neleri düşünüyorum yarabbiböyle birine çocuk baktırmayı bende istemezdim doğrusu ama bakıcı tutamadığınıza göre tek şansınız bu sanırım.2-3 yıl idare edin sonra kreşe verirsiniz çocuğunuzu.çok düşünüp kendini yıpratma belki torununa daha özenli davranır ayrıca sizde onu sürekli uyarabilirsiniz
eşimi annesinin doğurduğunun/yetiştirdiğinin bilincinde olan bir bayanım. ve eşimin annesi olması bi yana o bir "anne". zaten bugüne kadar kvalidemi incitecek tek bir sözüm bile olmamıştır. ama aynı apartmanda yaşayınca ister istemez bazı sıkıntılar oldu ve bu durumu eşime yansıttım sadece. ve geleceğe dair korkularım var. bunları paylaşmak istedim sadece. eşimin de titiz bi erkek olmasının arkasındaki neden de annesi zaten.çocukluğundan itibaren yaşadıklarına ve gördüklerine tepkisel davranışlar sergilemiş ve bunu artık huy edinmiş kendisine.....
biz 2 yıl önce kooperatiften bu evi satın aldık ve ev yakın zamanda bitti. onlar ise şundan birkaç ay önce satın aldılar bizim apartmandaki boş bir daireyi. ama aynı zamanlarda taşındık.3,5 ay oluyoŞuankı ev senınmı ahhh kıralık evınde mutluydum dıyosun neden tasındın kaynanana yakına bılmıyoydunn olacaklarııı
kimse alınmasın gücenmesin ama temel hijyen kurallarına dikkat etmeyen birini oldum olası anlayamamışımdır oldum olası.elin ayağın tutuyo ki çarşı pazar geziyosun, ellerini yıkamak bu kadar mız zor allah aşkına?ya belki bi çoğunuz tepki vercek bana ama söylemeden geçemicem.Şimdi yaşlıdır deriz tabi,ama yani bu temizlik arkadaş ya.yani bi wc den çıkarken de elini yıkamak bunu yapamayacak nevar yani bi kere insanın içinde olacak.Dersin hasta gidemiyo, dersin yerinden kalkamıyo vs vs.Ama maşallah bazıları konuşmaya gelince en önde olurlar.Ya bi de bu temizliği hiç bişeyle kıyaslamamak lazım bu en temel şeylerden biri yahu.Biz ona git hergün temizlik yap efendim git hergün cam sil yer sil şunu yap bunu yap demiyoruz ki e müslüman bari kişisel temizliğini yap.Aman Allah herşeyin temizini de versin demek lazım.Benim böyle bi sorunum yok arkadaşım sanki yaşıyomuşum gibi anlatmış olabilirim ama yazdığıklarını okuyunca böyle bi hal aldım:)
orada tam ifade edememişim sanırım. doğrama tahtası kullanmadan domatesleri doğruyor ve mıncık mıncık oluyor. ellerindeki sular haliyle salatanın içine giriyor.ve üzgünüm ama midem bunu kaldırmıyor ve yememeyi tercih ediyorum. ayrıca bu konuda eşim de çok hassas ve benim de rahatsız olduğumu görünce gitti doğrama tahtası aldı ama 2 yıldır kullandığı yok. demek istediğim buydu.siz domatesleri ayagınızlamı dogruyorsunuz ?
ben oğullarımı şöyle büyüttüm, böyle büyüttüm...demesi meşhur zaten canım.... kızımın yetiştirilmesine karışmasını istemiyorum ama sonuçta günde 7-8 saat birlikte olacaklar eğer o bakarsa........zaten anne ya da kayınvalideye baktırmanın en büyük eksisi bu. istediğinizi yaptıramazsınız. onlar her zaman kaç tane çocuk büyütmüş tecrübeli insanlar oldukları için sizin söylediklerinizin pek bi anlamı olmayacaktır.
çocuğa onun evinde bakılcaksa içinize sinen şekilde temizleyin diye demiştm ama zaten sizin evinizde bakacakmış.
o halde sizin evin kurallarına uymalı zaten. ondan temizlik beklemeyeceksiniz ama kişisel temizliğini yapmak da zor bişey değil,bebek bakabilecek kadar sağlıklı bir kadın banyosunu temizliğini de ihmal etmemeli. bence tek çareniz ona baktırmaksa ufak ufak söyleceksiniz, anne ellerini yıkadın mı gibisinden eşiniz uyarmalı. bilmiyorsa öğreteceksiniz yapacak bişey yok.
ben de normal biriyim temizlik konusunda ama çocuğum konusunda çok hassasım. kvalidem bakarsa çocuğum sürekli hastalana hastalana bağışıklık kazanacak gibime geliyor :Sönceden biraz dağınıktım ama pasaklı değil çok önem vermezdim evin derli toplu olmasına şimdi hamileyim ve çamaşır suyuyla dolaşıyorum her yerde herşeyden tiksiniyorum evimi nbir görseniz temizlikten kazıdım heryeri iç çamaşırlarına kadar ütülüyorum çok fazla temiizlik hastası oldum eşimin bardağından bile su içmiyorum su içtiğim bardakları çamaşır suyu ve bulaşık detarjanlarıyla yıkıyorum.offff bu duruma canım sıkılmıyor değil saçmaladım artık hamilelikten sonra geçer inşallah.bu arada kızlar hormanlarım yükseldiğindenmi çok güzelleştim cildim parlıyor hamilelikte güzelleşmek ve tatlı yemek erkek derler bu hurafeye inanan varmı :)))
benim maaşım tamamen krediye gidiyor. eşimin maaşıyla da ancak geçiniyoruz. bi süreliğine ücretsiz izin almayı ben de isterim ama nerdeeeee. zaten çaresizliğimden dolayı burda sizinle paylaşmak istedim.Önünüzde çok bir seçenek yok.
Kayınvalidenizin bakmasını istemiyorsanız, maddi durum ne olursa olsun bir bakıcı tutmanız gerekiyor.
Ya da borcunuz da olsa işinizi bırakmanız lazım.
Bütün bunlar olmuyorsa malesef kayınvalideniz bakmak zorunda.
Sizin evinize gelip kalmayı da kabul edecek mi bakalım ama en iyi ihtimal sizin evinizde bakması, başka çare yok gibi görünüyor.
En kötü ihtimalle de kendi evinde bakmasına razı olacaksınız, pek yapacak birşey görünmüyor.
Konuşun dikkat etsin denilebilecek bir konu da değil bu, düzelmez.
Mecburen şartlarınız bunu gösteriyorsa bakmasına razı olacaksınız malesef.
ben o kadarını yapsam üstüme yürürler valla. battaniyesi olmadan hiçbiyere bebeğimi yatırmamam bile tepkiye neden oluyor :S Öpmeleri filan da cabası :S Her şeyi ben söyleyemem ki. Kendi ailemde hoşlanmadığım bir nokta olduğunda bunu onlara söylüyorum ama eşim kendi ailesine karşı pek sesini çıkaramıyor.20 günlük bir bebeğim var. Ellerini yıkatmadan, hele hele sokaktan geldiği üstüyle başıyla kimseye elletmiyorum onu.
Kim olursa olsun farketmez; bebek sevmenin, bakmanın kuralları vardır. Minicik savunmasız bebeklerimizi binbir zahmetle elini yüzünü yıkamayı bilmeyenlere oyuncak olsun diye doğurmadık herhalde. Bunun küsecek darılacak tarafı yok; konuşun açıkça.
Eğer gereken asgari hijyenik koşulları sağlayamıyorsa bebeğinizden uzak dursun.
uyarmaktan başka çaremiz kalmıycak ki eğer o bakarsa. ve dediğin gibi sürekli uyarmak durumunda kalcaz çünkü kendisi dediğim dedik bir insandıranlattıklarınızdan üvey babannemden bahsediyorsunuz sandım. üvey amcam evlenmeden ev çok kötü haldeyi. şimdi gelinleri var o evi temizliyor, çekip çeviriyor. eskiden evlerine gidip birşey yiyeceğim zaman tekrardan yıkardım oradaki temiz denilen bardakları.
k.valideniz evde baksın olmassa. ters bir durumunu görürseniz süreki uyarırsınız yada eşiniz uyarır.
keşke ara verebilsem keşkeeeee.çok komik gelcek belki ama bazen piyango almayı düşünüyorum, para çıkarsa eğer ücretsiz izin alırım ve bebeğime ben bakarım diye :) umudumu nelere bağladım yaaa??!ooooo kankamda burdaymis
yazilari okuyodum baktim dominant bir yazi,
daha isme bakmadan sahtehayat geciyodu aklimdan
ayrica yazdigina katiliyorum
ama oyle kayinvalidem olucak gercekten bende bebisime bakmasina istemezdim:-(
ayyy siz isyerindede rahat olamicaksiniz gozujuz hep arkada kalicak bari
ara verseniz en azindan bebek buyuyene kadar
yurtdisindanmisiniz?
Benim bu kadar sıkı hayranım oldugunu bilmiyodum bakooooo kankamda burdaymis
yazilari okuyodum baktim dominant bir yazi,
daha isme bakmadan sahtehayat geciyodu aklimdan
ayrica yazdigina katiliyorum
ama oyle kayinvalidem olucak gercekten bende bebisime bakmasina istemezdim:-(
ayyy siz isyerindede rahat olamicaksiniz gozujuz hep arkada kalicak bari
ara verseniz en azindan bebek buyuyene kadar
yurtdisindanmisiniz?
yaramı deştinizKendi adıma konuşuyorum, eğer bu durumda olsam hayatta bebeğimi ona veremezdim. bebekler zaten hassas, hele tozlu mekanlar onların sağlığını mahveder. Bu yaştan sonra huyunu da değiştirmek zor...
2yıldır evliyiz ve 2 yıl boyunca eşim sürekli uyarır annesini. anne şurası pis süpür der mesela. kvalidem tamam der. ama ertesi gün bakarsınız süpürmüş mü? cevap: HAYIRcümle alem anneninizin pisliğinini farkında eşniz değilmi. bence uygun dille önce eşinize anlatın bu çocuk hasta olur diye
o da geldi aklıma. ama bunu açık ve net bi şekilde söylicem kvalideye. eğer ki kendi evinde bulursam kızımı veya duyarsam birinden ipler kopar zateniyi de aynı apartmandaysanız nerden bileceksiniz siz gittikten sonra kendi evine gitmeyeceğini?
Birde şöyle dusun kayınvalıdenınız gelen gıdenı olacak senın evıne gelse rahatsız olmayacakmısın mutfagında eltın gorumcen yada baska bırı herkes kafasına gore takılcak bence bu daha vahım bı durumBana kalırsa kaynanın evını guzelce temızle bebege bır oda hazırlat temız temız orda buyusun yavrucak kaynanan pisse senın eve gelınce degısmıyecek cunku
İki aylık bebeğim var ve kvalide ile aynı apartmanda oturuyoruz. Kasım ayında işe başlıycam kısmetse ve bebeğime bakmak istiyor. Cümle aleme de ilan etti zaten. Biz de ev kredisi ödüyoruz ve borcumuz çok. Bakıcı tutmak için kılı kırk yarmam gerekebilir. Üstelik eşimi ve ailesini de karşıma almam gerekecek. Kasım ayında kendi annemi çağırcam bebeğe baksın diye.Çünkü o civarlarda bebeğimin ek gıdaya geçmesi gerek. Bu özeni kvalidemin göstereceğine inanmıyorum.Şubat ayından itibaren ise o bakçak malesefAma ben hamileyken bile hep bu konuyu düşündüm.
Benim için en önemli sorun....Hijyen.........
Kayınvalidem kendisinin çoooooook titiz olduğunu iddia eder durur. Ama ne yazık ki durum tam tersi ve herkes bunun farkında, bir tek kendisi hariç. Kayınpeder ise yıllarca ettiği mücadelenin sonucunu alamadığı için artık bişey demiyor k.valideye. Bıkmış resmen adamcağız.
Senede 1-2 kez evini süpüyodur heraldeEv süpürme derken, sadece halıların üstünü süpürür yani :) Mutfak dolaplarının içinde büyük-küçük her cinsten örümcek ve ağları var. Evdeki böceklerden bahsetmiyorum bile.... Mutfak dolapları yağ içinde....Banyolar,lavabolar ve evye kireç vb pisliklerin tabakalarıyla örtülü. Kolay kolay hiçbir temizlik maddesi kar etmez artık Banyo-WC umumi tuvaletler gibi kokuyor.....
Yaz günü ayda kaç kere banyo yapıyor derseniz....1 bilemedin 2....o da birileri söylenirse yapar....Kıyafetlerini de pek değiştirmez... Bol bol ter kokar. Eve gelen misafirlerin nevresimlerini-pikelerini olduğu gibi kaldırır. Başka bi misafir geldiğinde onlara da seriyor sanırım. Kapıların arkasında toz ve tüylerden oluşan yumaklar var. Bütün eşyaların üzeri tozlu.Eşim"burayı sil" derse kendisine, zahmet edip bez bile getirmez, eliyle alır tozunu sehpanın :) el yıkama diyince, parmaklarının ucuna su tutar sadece. o parmaklarını da kıyafetine siler...Su+sabun tercih etmez elini yıkarken
Yemek yaparken pirinci-mercimeği vs yıkamaz. salata yaparken domatesi eliyle doğrar ve ellerinden bi güzel sular akar salataya......Daha neler neler.......
Evine ilk defa gelen birisi bile bu söylediklerimin birçoğunu farkedebilir.Temizlikçi tutalım diyoruz onu da kabul etmiyo. Çok titiz ya kendisi....
Söyleyin bana ben ne yapayım? Bebeğimi onların eve sık götürmüyorum diye güceniyorlar üstelik. Zaten bu konuyu da ilk fırsatta konuşçam. İşe başlayınca çocuğuma bakçak güya. Napçam bilmiyorum. Eşim annem bakabilir bebeğe diyor. Ama ben istemiyorum. Onların evde bakılmasını istemem. Bizim evde bakarsa da her yer mahvolacak. En önemlisi çocuğumun sağlığından endişe ederim. Tamam, babannedir, sever-korur anlıyorum da.....Çocuğumun sağlığından endişe ediyorum.Çok mu ince düşünüyorum ki?
Ayrıca, bir o kadar inat,her şeye karışır....ve çok konuşuyor. Aslında çok konuşmuyor yaaa, hiç susmuyor desem daha doğru olur. Sustuğu ender zamanlarda içimden sayıyorum, bir...iki....üç..... en geç 10 saniye içinde tekrar başlıyo konuşmaya. Apartmana giriş çıkışlarımızı ise hep takip ediyor. Sürekli kapıya pencereye çıkıyor. Bundan çok rahatsız oluyorum. Eşim de olanların farkında ama değiştiremiyor hiçbişeyiKadın nuh diyor peygamber demiyor. "Ben demedim-ben yapmadım" klasik sözleri. Eşimin yanında; siz benim evladımsınız diyip ağlamalar.....Duygu sömürüleri.....
Benim çocuğun ağlarken gaz sancılarından ortalığı yırtarcasına inlerken, kahkahalar atıyor yaa.Kısacası içim hiç rahar değil.Gözümün önünde bunları yapıyorsa, ben yokken napar bilmiyorum.....Üstelik eğitimci biri olarak böyle bir kişiliğe sahip birinin çocuğuma bakması,yetiştirmesi fikri ise canımı çok sıkıyor.
offf çok dertliyim.........derdimi paylaşmaya çok ihtiyacım var.......
yaramı deştinizofff....offf.....değişmeyeceğini bilme ihtimali bile korkutuyo. sürekli olarak ellerini sabunla yıka diycem mesela. benim yanımda oflasa da poflasa da yıkayacak, ya ben yokken? aynı tas aynı hamam olcak mı, yoksa torununa sahip çıkıp temizliğe dikkat edecek mi?
2yıldır evliyiz ve 2 yıl boyunca eşim sürekli uyarır annesini. anne şurası pis süpür der mesela. kvalidem tamam der. ama ertesi gün bakarsınız süpürmüş mü? cevap: HAYIR
aslında benim düzenime karışmasın diye kendi evinde bakmasını istiyordum, evine temizlikçi tutmak koşuluyla ama temizlikçi fikrini resmen reddetti kvalidem. parasını da biz vercektik oysa. çocuğuma kıyamadığım için ve her çocuğun kendi evinde büyümesi daha doğru olduğu için bizim evde bakılmasını istiyoruz artık. eşime de şunu söyledim. diyelim ki çocuk emeklemeye başladı... o zaman asla götürmem bu çocuğu aşağıya. kimse kusura bakmasın. torun sevmek isteyen buyursun gelsin. kapım her zaman açık.........
o da geldi aklıma. ama bunu açık ve net bi şekilde söylicem kvalideye. eğer ki kendi evinde bulursam kızımı veya duyarsam birinden ipler kopar zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?