Bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
İki aylık bebeğim var ve kvalide ile aynı apartmanda oturuyoruz. Kasım ayında işe başlıycam kısmetse ve bebeğime bakmak istiyor. Cümle aleme de ilan etti zaten. Biz de ev kredisi ödüyoruz ve borcumuz çok. Bakıcı tutmak için kılı kırk yarmam gerekebilir. Üstelik eşimi ve ailesini de karşıma almam gerekecek. Kasım ayında kendi annemi çağırcam bebeğe baksın diye.Çünkü o civarlarda bebeğimin ek gıdaya geçmesi gerek. Bu özeni kvalidemin göstereceğine inanmıyorum.Şubat ayından itibaren ise o bakçak malesef Ama ben hamileyken bile hep bu konuyu düşündüm.
Benim için en önemli sorun....Hijyen.........
Kayınvalidem kendisinin çoooooook titiz olduğunu iddia eder durur. Ama ne yazık ki durum tam tersi ve herkes bunun farkında, bir tek kendisi hariç. Kayınpeder ise yıllarca ettiği mücadelenin sonucunu alamadığı için artık bişey demiyor k.valideye. Bıkmış resmen adamcağız.
Senede 1-2 kez evini süpüyodur heralde Ev süpürme derken, sadece halıların üstünü süpürür yani :) Mutfak dolaplarının içinde büyük-küçük her cinsten örümcek ve ağları var. Evdeki böceklerden bahsetmiyorum bile.... Mutfak dolapları yağ içinde....Banyolar,lavabolar ve evye kireç vb pisliklerin tabakalarıyla örtülü. Kolay kolay hiçbir temizlik maddesi kar etmez artık Banyo-WC umumi tuvaletler gibi kokuyor.....
Yaz günü ayda kaç kere banyo yapıyor derseniz....1 bilemedin 2....o da birileri söylenirse yapar....Kıyafetlerini de pek değiştirmez... Bol bol ter kokar. Eve gelen misafirlerin nevresimlerini-pikelerini olduğu gibi kaldırır. Başka bi misafir geldiğinde onlara da seriyor sanırım. Kapıların arkasında toz ve tüylerden oluşan yumaklar var. Bütün eşyaların üzeri tozlu.Eşim"burayı sil" derse kendisine, zahmet edip bez bile getirmez, eliyle alır tozunu sehpanın :) el yıkama diyince, parmaklarının ucuna su tutar sadece. o parmaklarını da kıyafetine siler...Su+sabun tercih etmez elini yıkarken
Yemek yaparken pirinci-mercimeği vs yıkamaz. salata yaparken domatesi eliyle doğrar ve ellerinden bi güzel sular akar salataya......Daha neler neler.......
Evine ilk defa gelen birisi bile bu söylediklerimin birçoğunu farkedebilir.Temizlikçi tutalım diyoruz onu da kabul etmiyo. Çok titiz ya kendisi....
Söyleyin bana ben ne yapayım? Bebeğimi onların eve sık götürmüyorum diye güceniyorlar üstelik. Zaten bu konuyu da ilk fırsatta konuşçam. İşe başlayınca çocuğuma bakçak güya. Napçam bilmiyorum. Eşim annem bakabilir bebeğe diyor. Ama ben istemiyorum. Onların evde bakılmasını istemem. Bizim evde bakarsa da her yer mahvolacak. En önemlisi çocuğumun sağlığından endişe ederim. Tamam, babannedir, sever-korur anlıyorum da.....Çocuğumun sağlığından endişe ediyorum.Çok mu ince düşünüyorum ki?
Ayrıca, bir o kadar inat,her şeye karışır....ve çok konuşuyor. Aslında çok konuşmuyor yaaa, hiç susmuyor desem daha doğru olur. Sustuğu ender zamanlarda içimden sayıyorum, bir...iki....üç..... en geç 10 saniye içinde tekrar başlıyo konuşmaya. Apartmana giriş çıkışlarımızı ise hep takip ediyor. Sürekli kapıya pencereye çıkıyor. Bundan çok rahatsız oluyorum. Eşim de olanların farkında ama değiştiremiyor hiçbişeyi Kadın nuh diyor peygamber demiyor. "Ben demedim-ben yapmadım" klasik sözleri. Eşimin yanında; siz benim evladımsınız diyip ağlamalar.....Duygu sömürüleri.....
Benim çocuğun ağlarken gaz sancılarından ortalığı yırtarcasına inlerken, kahkahalar atıyor yaa.Kısacası içim hiç rahar değil.Gözümün önünde bunları yapıyorsa, ben yokken napar bilmiyorum.....Üstelik eğitimci biri olarak böyle bir kişiliğe sahip birinin çocuğuma bakması,yetiştirmesi fikri ise canımı çok sıkıyor.
offf çok dertliyim.........derdimi paylaşmaya çok ihtiyacım var.......

annenizin bakma durumu yok mu ?? eşiniz k.validenizin bu tutumlarını görebiliyo mu ??
gercekten cok can sıkını bi durum,

ben bile henüz nışanlıyken k.valideden ağzı fena halde yanmış biri olarak bu tür korkuları yaşıyoken siz bizzat içindesiniz

dua edeceğim size, inşallah herşey sizin ve bebeğinizin lehine olur,

torununa belki çok daha hassas olur..

Benimde geleceğim aynen boyle olacak işte sizin kaynananız kadar değil benimki ama aşağı yukarı aynı temizlik nedir bilmez malesef... Kaynananla aynı apartmanda olmasan annene yakın olsan bır bahanen olcak ama bu kadar yakınken bence fazla zorlama sansını.. Eşinin annesi dururuken ıkna olacagını sanmıyorum... Allah yardımcın olsun ne dıyım cok zor ben olsam calısmazdım herhalde

kendi annenin bakabilme durumu varsa annen baksın eşine uygun bi dille anlat durumu ve kendi annenin bakmasını istediğini söyle

Annem bana 10 saat mesafe uzaklıkta yaşıyor Malesef sürekli bakamaz kızıma. Kasım ayından ocak ayına kadar 2 ay bakabilmesi bile mucize. Sırf ben canımı sıkmayım diye.

Eşim annesinin zaten farkında. zaten bu ara epey gerginlik oldu bu yüzden. Eşime aynı şeyleri tekrarlamak da istemiyorum, kocamı çok seviyorum ve onun üzülmesine dayanamıyorum.Ama her gün bir yeni can sıkıcı olay yaşıyorum. Herkese de anlatılmıyor, küçük yerde yaşıyoruz dedikodu olur diye. Eşimle de paylaştığımda evim huzursuz oluyor malesef. Eşim benim haksız olduğumu iddia etmedi ama o da bunaldı, ona da hak veriyorum. Kaldı ki o da çok titiz biri ve o da tahammül edemiyor.
Bir gün eşime şunu sormak istiyorum ne dersiniz. Diyelimki annesi başka biri olsaydı ve başka bi yerde yaşasaydı....Şu anki kendi annesi de mesela komşu vs olsaydı, çocuğunu onaa baktıtır mıydı? Baktırmazdım diyeceğini biliyorum içinden ama dışından ne dicek acaba
ve zaman daraldıkça ben daha çok üzülüyorum, bu konuya bi çözüm bulmam lazım acilen.

(çözüm önerileri bir yana beni dinlediğiniz için herkese teşekkürler kızlar...çünkü kimseye anlatamıyorum)

Bu arada taşındığımız apartman sıfır bina. İlk oturan bizleriz yani. Gerçi önceki evi de sıfır binaydı ama.....:S Tertemiz evi bu hale getirebilmeyi nasıl başarıyor, bilemiyorum doğrusu

kabus gibi gerçekten. ayda bir yıkanan bi kadına bebek emanet etmek
başka eve çıkma şansınız yok mu?
annenizin kalış süresini uzatabilirsiniz, bu arada da bakıcı için birikim ve arayış yapabilirsiniz.
zorlanıcaksınız belki ama öyle birine bebek emanet etmek de çok itici gerçekten.

Siz anlatırken midem bi hoş oldu Sizin evinizde bakmasını önerseniz? Yine aynı ortamı yaratır mı acaba?

Ne kadar pis olursa olsun eşin kabul etmez unuttugunuz bir nokta var o anne sızın tıtız kocanızı buyuttu bence bu konuyu abartmayın uzulen sız olursunuz :26:

Kendimi telkin etmeye çalışıyorum, geniş ol biraz, kafan rahat olsun, sonuçta babaannesidir zarar gelmez diyorum içimden. ama kendime söz geçiremiyorum amlesef. çıkmazdayım resmen. bu ara kvalideyi gördüğümde sütüm bile azalıyo moral bozukluğundan, çocuğum için üzülüyorum. ama çocuğuma üzülürken ona kötümülük yapıyorum sütü azaldığı için bundan dolayı da vicdan azabı duyuyorum

kadının pasaklılığından kocası dahil herkes bıkmış durumda, istediği kadar çocuk büyütmüş olsun bence.
ne malum wc den çıkıp kirli elleriyle bebeğin ağzını yüzünü sevmeyeceği?
temizlik imandan gelir, bunu da mı bilmiyor koskoca kadın?
son çare olarak kayınvalidenizle konuşmayı deneseniz.
evini bi güzel temizleyin, o bilmiyorsa siz öğretin temiz olmayı.
anne kız gibi konuşup ikna etmeye çalışsanız temizlik konusunda yoksa bebeği vermeyeceğinizi bakıcı tutacağınızı ima edin.

Siz anlatırken midem bi hoş oldu Sizin evinizde bakmasını önerseniz? Yine aynı ortamı yaratır mı acaba?
benim evimde bakçak zaten. asla onun evine bırakmam. bu sefer de benim düzenim bozulacak, o da ayrı dert.....işten gelince bir de kvalidenin arkasını toplarım artık........
başka bi eve çıkma konusunu da açcam bi ara eşime. elaleme rezil olcaz diycek ama eskiden kiralık küçük evimde otururken daha mutluydum inanın. şmdi huzur yok evimizde. kavge etmiyoruz belki ama ağzımızın tadı kaçtı bi kere.

Ne kadar pis olursa olsun eşin kabul etmez unuttugunuz bir nokta var o anne sızın tıtız kocanızı buyuttu bence bu konuyu abartmayın uzulen sız olursunuz :26:
haklısınız işte o konuda. üzülen hep ben oluyorum

Bu kadar kafana takıyosan bence bakıcı tut gercekten hem ıcın rahat eder... Annesınede uygun bır dılle anlat sıze yuk olasın ıstedık falan yaslısınız kendınıze anca bakarsınız... Yada cocugun alerjısı oldugunu ne bılıyım mıkrop kapmamalı falan dıyın hatta odasına hava temzıleyıcı falan alın cıddıyetı anlasın.. Biraz yalan gereklı acıkca soylenemezkı bu durumda ufff ben sımdıden senaryo yazmam lazım... Ama kayananama bu akdar yakınken cocuk ıstemıyorum...

böyle birine çocuk baktırmayı bende istemezdim doğrusu ama bakıcı tutamadığınıza göre tek şansınız bu sanırım.2-3 yıl idare edin sonra kreşe verirsiniz çocuğunuzu.çok düşünüp kendini yıpratma belki torununa daha özenli davranır ayrıca sizde onu sürekli uyarabilirsiniz

Şuankı ev senınmı ahhh kıralık evınde mutluydum dıyosun neden tasındın kaynanana yakına bılmıyoydunn olacaklarııı

geçen gün de (ek gıda konusunda) doktorları boşverin, herkes bildiğini okuyacak diyor....... böyle söyledikçe korkularım daha da büyüyor. inat bi kişiliğe sahip olduğu için benim yaptıklarımı yedirmez diye endişeleniyorum. bal, süt....vs bunlar bebeğe zararlı şeyler. ek gıdaya geçiş bir süreç sonuçta. her şey sırayla olmalı
ayrıca eşim çoğu kez uyarıyo şurayı sil, süpür, temizle vs diye. tamam diyor. ama ertesi gün yine aynı. hiçbişey yaptığı yok. sürekli yatıyor,tv izliyor ya da geziyor...ile çalışırken evime temizlikçi tutuyordum ayda bi kere. haftalık olarak da yapıyordum derin temizlik. şimdi bi de bebek var..
ben kendi evim için kadın tutuyorum da onun evini mi temizliyim? geçen yıl onu da yaptım gerçi. zaten mutfak dolabının içindeki örümceklerle de o zaman tanışmıştım

ya belki bi çoğunuz tepki vercek bana ama söylemeden geçemicem.Şimdi yaşlıdır deriz tabi,ama yani bu temizlik arkadaş ya.yani bi wc den çıkarken de elini yıkamak bunu yapamayacak nevar yani bi kere insanın içinde olacak.Dersin hasta gidemiyo, dersin yerinden kalkamıyo vs vs.Ama maşallah bazıları konuşmaya gelince en önde olurlar.Ya bi de bu temizliği hiç bişeyle kıyaslamamak lazım bu en temel şeylerden biri yahu.Biz ona git hergün temizlik yap efendim git hergün cam sil yer sil şunu yap bunu yap demiyoruz ki e müslüman bari kişisel temizliğini yap.Aman Allah herşeyin temizini de versin demek lazım.Benim böyle bi sorunum yok arkadaşım sanki yaşıyomuşum gibi anlatmış olabilirim ama yazdığıklarını okuyunca böyle bi hal aldım:)

siz domatesleri ayagınızlamı dogruyorsunuz ?

zaten anne ya da kayınvalideye baktırmanın en büyük eksisi bu. istediğinizi yaptıramazsınız. onlar her zaman kaç tane çocuk büyütmüş tecrübeli insanlar oldukları için sizin söylediklerinizin pek bi anlamı olmayacaktır.
çocuğa onun evinde bakılcaksa içinize sinen şekilde temizleyin diye demiştm ama zaten sizin evinizde bakacakmış.
o halde sizin evin kurallarına uymalı zaten. ondan temizlik beklemeyeceksiniz ama kişisel temizliğini yapmak da zor bişey değil,bebek bakabilecek kadar sağlıklı bir kadın banyosunu temizliğini de ihmal etmemeli. bence tek çareniz ona baktırmaksa ufak ufak söyleceksiniz, anne ellerini yıkadın mı gibisinden eşiniz uyarmalı. bilmiyorsa öğreteceksiniz yapacak bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…