İki aylık bebeğim var ve kvalide ile aynı apartmanda oturuyoruz. Kasım ayında işe başlıycam kısmetse ve bebeğime bakmak istiyor. Cümle aleme de ilan etti zaten. Biz de ev kredisi ödüyoruz ve borcumuz çok. Bakıcı tutmak için kılı kırk yarmam gerekebilir. Üstelik eşimi ve ailesini de karşıma almam gerekecek. Kasım ayında kendi annemi çağırcam bebeğe baksın diye.Çünkü o civarlarda bebeğimin ek gıdaya geçmesi gerek. Bu özeni kvalidemin göstereceğine inanmıyorum.Şubat ayından itibaren ise o bakçak malesef

Ama ben hamileyken bile hep bu konuyu düşündüm.
Benim için en önemli sorun....Hijyen.........
Kayınvalidem kendisinin çoooooook titiz olduğunu iddia eder durur. Ama ne yazık ki durum tam tersi ve herkes bunun farkında, bir tek kendisi hariç. Kayınpeder ise yıllarca ettiği mücadelenin sonucunu alamadığı için artık bişey demiyor k.valideye. Bıkmış resmen adamcağız.
Senede 1-2 kez evini süpüyodur heralde

Ev süpürme derken, sadece halıların üstünü süpürür yani :) Mutfak dolaplarının içinde büyük-küçük her cinsten örümcek ve ağları var. Evdeki böceklerden bahsetmiyorum bile.... Mutfak dolapları yağ içinde....Banyolar,lavabolar ve evye kireç vb pisliklerin tabakalarıyla örtülü. Kolay kolay hiçbir temizlik maddesi kar etmez artık

Banyo-WC umumi tuvaletler gibi kokuyor.....
Yaz günü ayda kaç kere banyo yapıyor derseniz....1 bilemedin 2....o da birileri söylenirse yapar....Kıyafetlerini de pek değiştirmez... Bol bol ter kokar. Eve gelen misafirlerin nevresimlerini-pikelerini olduğu gibi kaldırır. Başka bi misafir geldiğinde onlara da seriyor sanırım. Kapıların arkasında toz ve tüylerden oluşan yumaklar var. Bütün eşyaların üzeri tozlu.Eşim"burayı sil" derse kendisine, zahmet edip bez bile getirmez, eliyle alır tozunu sehpanın :) el yıkama diyince, parmaklarının ucuna su tutar sadece. o parmaklarını da kıyafetine siler...Su+sabun tercih etmez elini yıkarken

Yemek yaparken pirinci-mercimeği vs yıkamaz. salata yaparken domatesi eliyle doğrar ve ellerinden bi güzel sular akar salataya......Daha neler neler.......
Evine ilk defa gelen birisi bile bu söylediklerimin birçoğunu farkedebilir.Temizlikçi tutalım diyoruz onu da kabul etmiyo. Çok titiz ya kendisi....
Söyleyin bana ben ne yapayım? Bebeğimi onların eve sık götürmüyorum diye güceniyorlar üstelik. Zaten bu konuyu da ilk fırsatta konuşçam. İşe başlayınca çocuğuma bakçak güya. Napçam bilmiyorum. Eşim annem bakabilir bebeğe diyor. Ama ben istemiyorum. Onların evde bakılmasını istemem. Bizim evde bakarsa da her yer mahvolacak. En önemlisi çocuğumun sağlığından endişe ederim. Tamam, babannedir, sever-korur anlıyorum da.....Çocuğumun sağlığından endişe ediyorum.Çok mu ince düşünüyorum ki?
Ayrıca, bir o kadar inat,her şeye karışır....ve çok konuşuyor. Aslında çok konuşmuyor yaaa, hiç susmuyor desem daha doğru olur. Sustuğu ender zamanlarda içimden sayıyorum, bir...iki....üç..... en geç 10 saniye içinde tekrar başlıyo konuşmaya. Apartmana giriş çıkışlarımızı ise hep takip ediyor. Sürekli kapıya pencereye çıkıyor. Bundan çok rahatsız oluyorum. Eşim de olanların farkında ama değiştiremiyor hiçbişeyi

Kadın nuh diyor peygamber demiyor. "Ben demedim-ben yapmadım" klasik sözleri. Eşimin yanında; siz benim evladımsınız diyip ağlamalar.....Duygu sömürüleri.....
Benim çocuğun ağlarken gaz sancılarından ortalığı yırtarcasına inlerken, kahkahalar atıyor yaa.Kısacası içim hiç rahar değil.Gözümün önünde bunları yapıyorsa, ben yokken napar bilmiyorum.....Üstelik eğitimci biri olarak böyle bir kişiliğe sahip birinin çocuğuma bakması,yetiştirmesi fikri ise canımı çok sıkıyor.
offf çok dertliyim.........derdimi paylaşmaya çok ihtiyacım var.......