• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime isim krizi

Annelerden diğeri ona da bozulur kesin niye Hangül olmuyor der 😂
Gülcihan olabilir😂
Gülhan da sanki Haticeye haksızlık oluyor

Ay benım kardeşimin kızlarının da isim sorunu var
İlk kızına annemin ismi artı eşi kendi istediği ismi koydu
İkinci kızına gelinin annesinin ismi artı kardeşim istediği ismi koydu
Gelin annemin ismini söylemiyor büyük kızına kardeşimde kayınvalidesinin ismini söylemiyor küçük kızına
O kadar saçma ki kardesime dedim hiç birinin koyma ortak kararınız olsun dinlemedi

Şimdi bir isim karmaşası
Nerde ne desek kimse memnun olmuyor
Şişt yiğenim diye cağıracam çocukları az kaldı🤯

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
bence kızınızın ismini Gülce koyun, Gülcan'ın ilk hecesi Hatice'nin son hecesi, iki isim ileride zor olur kızım için o yüzden böyle yapmak istedim deyin

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
Bence kızınıza söyleyin içerde kalsın:işsiz::halay: Ya da isimleri başka biri koysun kimse gönül koymaz. Veya isimleri kura yapın kayınvalidelere iki isim çektirin. Ama ikisinin istediği İsmide yazmayın . Yazarmış gibi yapın. Çünkü bir tane bile çıkarsa ihale size kalır.

Kesinlikle ikisini de koymazdım çocuk sizin koymayın eşinizde 3 gün küser anca 😅

Bu işten temiz kurtulmak istiyorsanız, İsveç olacaksınız, aradan sıyrılıvereceksiniz.

Yok senin annen benim annem derseniz ters teper, eşinizle tartışmayın.

“Büyüklerimize saygı olsun, onları analım diye yavrumuza isimlerini verdik adları uzun yaşasın istedik, hatta bir yetmedi iki ad koyalım dedik. Ama ne yazık ki daha çok tartışma oldu. Bu noktadan sonra artık farklı isim seçilmesi elzem oldu” diyeceksiniz.

İtiraz gelince hak hukuk adaletten vurgu yapın, dramatik olarak iç çekin. Adaletli olsun dedikçe sizi sıkıştıramazlar, size çok güzel koz vermişler.

Sonra zevkle yavrunuza istediğiniz ismi verin. 👍

Çözüm basit: ikisini de koymayın. Hatta ilki de kızsa, kızınıza sorun kardeşinin adı ne olsun diye. Benim ismimi annem ve babam farklı bir isim düşğnüyorlarmış. Ama abim çok ısrar ettiği için abimin istediği ismi koymuşlar. Her gün dua ediyorum abime. Hem ismimi çok seviyorum. Hem de annemle babamın istediği isimle bir arkdaşım vardı. Kızı lise sona kadar ağlattılar ismi yüzünden. Kızım kardeşi ile daha şimdiden bağ kurmuş, bu ismi istiyor dersiniz iki anneye de. Bitti gitti 😂

Benimkinin cinsiyeti belli değil. Ama erkek hissediyorum. Eşime sakın bana babamın ismini koyacağımla gelme dedim. Kp vefat etti hiç sevmezdim. Kız olursa şu güzel isim erkek olursa da şu sen ne istersin dedim ikiside güzel dedi. Doğuma yakın da isimli zııbın yaptıracam değişme gibi şansı yok zaten öyle bir hataya düşerse ne yapacağımı da bilir kendisi:)

Insanlar neden illa benim adımı koy diye tutturur ,birde bu buyuk bir soruna donusur anlamiyorum..neden illa onun ismi olmalı?ikisinide koymayin

Annelerin ismini koyacaksınız başka isim vereceksin bu kadar basit üzülen üzülsün kırılan kırılsın yeterki siz mutlu olun.

Back