• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime isim krizi

Ben de GÜLCE yazmaya gelmiştim.

Ama konu sahibinin annesinde niye benim adımın son hecesi diye olay çıkarma potansiyeli görüyorum :KK70:
Gulce olmaz taraflar kabul etmez.
Gulcan hanimin ilk hecesi alinirken Hatice hanimin son hecesi alindigi icin problem cikar.
Gulhan'da ikisinin de ilk hecesi mevcut.Mumkun oldukca catismanin dozajini dusurmek adina Gulhan :)

Gulce olmaz taraflar kabul etmez.
Gulcan hanimin ilk hecesi alinirken Hatice hanimin son hecesi alindigi icin problem cikar.
Gulhan'da ikisinin de ilk hecesi mevcut.Mumkun oldukca catismanin dozajini dusurmek adina Gulhan :)
Zaten asıl sıkıntı ilk cümleniz.

Tarafların söz hakkı olmamalı ama konu sahibi bunun önünü kesememiş :)

Bence ilk çocuğun adı da önemli.

Benim bi arkadaşım vardı ablasının gayet modern bi ismi varken kendisi babaannesinin eski çok duyulmamış ve kötü olan ismini taşıyordu. Hep nefretle bahsederdi bu durumdan.

Yani ne bileyim ablamın adı melis pelin ışıl falanken benimki Gülcan Hatice olmasın yani :)

İyi yapmıs helal olsun. Ben de öyle yapacaktım valla eşimle anlaşamasaydık. İlk isimi o seçti ikinci ek isimi ben seçince laf yaptı. Doğum kadğını vermem hiçte birşey yapamazsın dedim de öyle anlastık. Ne çilemiz varmış kardeşim tüm acıları biz çekelim ağrıları uykusuz geceleri isimi onlar koysun oh

Çocuğa isim düşünüyoruz deyip fikir isteseler veya 2 isim arasında kararsız kaldık , sizce diye sorsalar da ; fikirlerini söyleseler neyse.

Doğum kağıdı olayı çok ciddi.İnsan duydukça anlıyor. Hani bazen tv de görüyoruz ya " Adı Ayşe ama ailede herkes bana Özlem der vs " diyorlar ya ; işte onların bir kısmı kimlik mağduru.

Valla sunu soylemeden de gecemicem. Kayinvalideniz de fena, anneniz de fena ve siz de fenasiniz. Kayinvalideniz dogrudan benim ismimi koyun diyor, insan baskasiyla kulaginiza ulastirir kendi ismini koyarsaniz cok mutlu olurmus diye. Anneniz onun ismini koyuyorsan benimkini de koy diyor meydan okur gibi. Siz de zaten kadinin ismini koymaya niyetlenmissiniz ama sirf dile getirdigi icin esinize o istiyorsa koymam diyorsunuz. Valla Allah esinize sabir versin.

Her ikisinin de ismini vermeyin, kimse gönül koymasın, ben doğuracağım ismini de ben vereceğim diyin. Ben vefat eden ve çok sevilen aile büyüklerinin ismini çok absürt değilse, ikinci isim olarak koyup anısını yaşatmayı güzel buluyorum; fakat ikisi de sağ, gerek yok böyle şeylere.

Valla sunu soylemeden de gecemicem. Kayinvalideniz de fena, anneniz de fena ve siz de fenasiniz. Kayinvalideniz dogrudan benim ismimi koyun diyor, insan baskasiyla kulaginiza ulastirir kendi ismini koyarsaniz cok mutlu olurmus diye. Anneniz onun ismini koyuyorsan benimkini de koy diyor meydan okur gibi. Siz de zaten kadinin ismini koymaya niyetlenmissiniz ama sirf dile getirdigi icin esinize o istiyorsa koymam diyorsunuz. Valla Allah esinize sabir versin.
Kadında bir fenalık yok ya. Kendisi jest yapmayı düşünmüş ama bu talep haline gelince emrivakiye dönüştüğü için istemiyor. Doğal yani

Kayınvalideniz bu hakkı nasıl kendinde görür? Aklınızda hiç favori isim yok mu? Onu koymazsanız içinizde kalmaz mı? Ben şahsen çok mutsuz olurdum.

Bu arada Hatice dünyanın en güzel isimlerinden biri ama konu bu değil zaten.

Doğumdan sonra hemen gidip kimliğini başka isimle çıkartın hoca bulun ismini okutun geçin küsen küssün kalan sağlar sizindir

1. Si aybike degildir o😐😂 2. Si gulcan cok demode hatice daha guzel ama kendileri isim koyma haklarini cocuklarinda zaten kullanmislar. Birde gulcan hatice hatice gulcan alakaya cay demle😐😂

ikisinin de adını koymayın
ve doğum raporunu eşinize vermeyin
iyileşince çıkarttırırım nüfusunu ben diyin
önceden hangi ismi belirlemiştiniz onu koyun

Back