• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime isim krizi

İçim şişti, karnınızda taşıyan, çilesini çeken, doğuracak olan, bakacak olan sizsiniz ne bu isim tatavası, ne kadar anlayışsız insanlar, rest çekin ikisinin ismini de koymayın.

Hep derim iş kocada biter diye koca anasına hödd diyecek arkadaşta annesine bu iş bıçak gibi kesilir hemen..
kesinlikle öyle ben yedi haftalık hamileyim isim bakıyoruz eşim annesine demiş biz isim bakıyoruz diye erkenden kesmiş olduk Allahtan :)
demese bile valla ben ne annemin ne annesinin ismini koyarım fi tarihinden kalma

Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.
Peki çocuk büyüdüğünde memnun olacak mi isminden? Ona gore düşünün güzel bir isim koyun.

kesinlikle öyle ben yedi haftalık hamileyim isim bakıyoruz eşim annesine demiş biz isim bakıyoruz diye erkenden kesmiş olduk Allahtan :)
demese bile valla ben ne annemin ne annesinin ismini koyarım fi tarihinden kalma
Eşine aferin seti çekmiş bile..
Fi tarihi olmasa bile ne gerek var kısan kızamazsın bağırsan olmaz kendi üstlerine alırlar sonra.

Eşine aferin seti çekmiş bile..
Fi tarihi olmasa bile ne gerek var kısan kızamazsın bağırsan olmaz kendi üstlerine alırlar sonra.
ya kesinlikle öyle birde ömrüm boyunca ben o isimle sesleneceğim
ben açığım eşimin ailesi çok kapalılar çocuğu olunca ne isim verirler diye taa sevgili olduğumuz zmaandan konuşuyordu kayınvalidem sanki ben Elizabeth koyucam çocuğun ismini izin verirsen hepsi her şeye karışır zaten

ya kesinlikle öyle birde ömrüm boyunca ben o isimle sesleneceğim
ben açığım eşimin ailesi çok kapalılar çocuğu olunca ne isim verirler diye taa sevgili olduğumuz zmaandan konuşuyordu kayınvalidem sanki ben Elizabeth koyucam çocuğun ismini izin verirsen hepsi her şeye karışır zaten
3-5 ay değil ki bu isim konusu bir hayat boyu devam edecek yani.
Biraz sakin olsan anında yaparlar bunu.

Kızım torunun ismine kendi karar verdi eşide okeyledi,hiç sıkıntı yaşanmadınonlarda,aile bile aman benim adım olsun demediler diyemezlerde zaten.
Benimki çarpardı onları lafıyla.

3-5 ay değil ki bu isim konusu bir hayat boyu devam edecek yani.
Biraz sakin olsan anında yaparlar bunu.

Kızım torunun ismine kendi karar verdi eşide okeyledi,hiç sıkıntı yaşanmadınonlarda,aile bile aman benim adım olsun demediler diyemezlerde zaten.
Benimki çarpardı onları lafıyla.
en iyisi dişli olmak yoksa herkes laf geçirmek istiyor
bu arada Allah torununuza hayırlı ömür versin inşallah:KK36:

Km ezerse güçlü kalıyor artık.
Çok teşekkür ederim sağol teyzesi 3,5 yaşında oldu bile :KK200:
Oy masallah torun da çocuktan tatlı oluyor derler 😅
Gerçekten de öyle kim kime diş geçirirse çok alttan alınca iyi ben bunu yonetirim diye düşünüyor herkes saygılı sevgili ilişkileri korumak en güzeli yoksa daha büyük problem çıkıyor hiç yüz göz olmamak lazım

Kimsenin ismini koymak zorunda degilsiniz.

Çocuğun doğum belgesini alınca kimseye vermeyin, saklayın.

Biraz kendinizi toparlayinca gidip kendiniz kaydettirirsiniz.

Yoksa kocanız kaydettirirse elinizde Gülcan Xxx diye bir kimlik olacağına eminim.

Bu megalomanlığı ömür boyunca anlamayacagim.

Çocuklar içlerinden gelerek koysalar neyse.

Anne babanın "benim adimi koyun" demesi çok itici.

Sanki kendini zorla saydırıyor gibi. Emirler ve çeşitli şiddetlerle otoritesini kabul ettirenler gibi.

Anneniz de tamamen kıskanç. Kv taklitçisi.

Ben doğuramicam sanırım. Bu streslerden etkilenmemek cok zor.

Bu kvdeler bi düşse torunların yakasından
Yani kvde elleri öpülesi yanakları sıkılası bi kadınsa neyse öyleleride karışmıyor zaten
kvdesin sen biyerdede dur
git kızına söyle benim ismimi koy diye dimi
Elin kızıda senin ismine bayılıyo sanki
Amaç ismin koyulmasıda değilki bakalım cadı gelin şimdi ne yapacak düşüncesi

Hep derim iş kocada biter diye koca anasına hödd diyecek arkadaşta annesine bu iş bıçak gibi kesilir hemen..
Kesınlıkle !
Geçen gün kayınvalıdem bir isim önermiş. Sonra eşimle hafif polemiğe girmişler.
Eşim anlattı bana
Sonra kayınvalide bana anlattı.

Benn de dedim " boşuna tartışmışsınız ben zaten o ismi koymayacağım.ben taşıyorum, ben çekiyorum. Ben koyacağım 😀"

Valla kimse kusura bakmasın
Çocuklarımın isim hakkı bendedir :KK53:

İsim hakki anneye aittir açık ve net. Benim annem ismimi koy her doğum gününde 1 bilezik alayım toruna dedi( rüşvet de sundu yani).Koymadım.Ne annemin ismini ne kayınvalidemin ismini koymam.

Eşinize ismi sen koyacaksan al sen doğur deyin.

Bence en iyisi istediğiniz ismi kizinizla paylaşın ona empoze edin, ablası koydu ismini biz koymadık dersiniz 🤣

İşin içinden çıkamazsanız Gülce veya Hatice Gül de koyabilirsiniz tabi isterseniz.

İsim koyma hakkı annenindir diye Instagram'da okumustum da yani gercekten anlayışsız 2dünür. Gunumus cagında Hatice Gülcan ismi el kadar bebege konulur mu bana bazı isimler büyük yasmıs gibi cagrısyor o yuzden kcucuk bebege oyle isimler koymayın esine de soyle ben ne kendi annemin ne de senin annenin ismini koymak istemiyorum ailede var zaten Gülcan baska Gülcan ismine ne gerek var,cok ısmını yasatmak istiyorsa diger torunlarına karssaydı.ha yukardabi üye önermiş mesela ablasına koydurun ismi. Ona isim secenekleri sunun ya da hosuna giden bir isim varsa secsin milletede ismi ablası koyacak diyin susarşar

Benim eş kişisinin abisi, kız bebek haberi vermek için anasını aramış. Anası da kız bebek olunca "olsuuuunnnn" diye teselli eden bir tip.
Neyse anası demiş ki oğlum benim adımı ya da gelinin anasının adını koyun.
Oğlu ne yapmış tahmin edin. Kendi karisinin ismini koymuş çocuğa 😂 anne ve bebek aynı isimde. Kaynana ve görümce çatlıyor bu duruma. Kaynana diğer torunlarına diyor ki o isimle hitap etmeyin kuzeninize. Görümce de diyor ki bize sorsalardi biz annesinin isminin bebeğe verilmesini istemezdik 🤮

Kesınlıkle !
Geçen gün kayınvalıdem bir isim önermiş. Sonra eşimle hafif polemiğe girmişler.
Eşim anlattı bana
Sonra kayınvalide bana anlattı.

Benn de dedim " boşuna tartışmışsınız ben zaten o ismi koymayacağım.ben taşıyorum, ben çekiyorum. Ben koyacağım 😀"

Valla kimse kusura bakmasın
Çocuklarımın isim hakkı bendedir :KK53:
Kesinlikle ,isim hakkı annede olacak..
Öneri yaparlar onda sıkıntı olmazda illaki ısrarcı olnuyorsa orada cinnet çıkar bana göre.
Ne anlarlar kendi isimlerinin verilmesinden anlamam hiç.

Koymayın.
Biraz tatsızlık olur, unutulur.
Ama koyarsanız bir ömür siz o ismi kullanacaksınız, aklınıza gelecek.

Ama bir şeye karşı çıkarken de annen istedi diye yapmam falan, gerek var mı?
Ben başka isim hayal etmiştim, ikimizin de onay verdiği bir isim olsun diyerek karşı çıkın.
Böyle anneye saldırıyorsunuz.

sekizinci aya kadar isim düşünmediniz mi siz o da değişik
Deme öyle :olamaz:

Biz ilk oğlumda doğuma 20 gün kala karar verebilmiştik.

İkincide ise ne oldu? Karar veremedik. Ortak bir isim bulamadık. En son da eşimin önerisiyle benim babam koydu ismini. Aradı baba ben çocuğumuzun ismini senin koymanı istiyorum karar ver bize söyle ne seçersen kabulümüz dedi.

Doğuma 10 gün kala annemle geldiklerinde öğrendim doğacak çocuğumun adını :KK70:

Back