Bebeğime isim krizi

Asosmerve27

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2021
72
46
8
34
Merhabalar. 2. Kızım olacak hayırlısıyla. Kayınvalidem hiçbir torununa karışmadı ama bunda benim ismimi koyun demiş eşime. Eşim zaten 1. Kızımdan beri annesinin ismini koymamı istiyordu. Ben de eşim çok istiyor diye bu sefer koyayım diye içimden geçıriyordum ne yalan söyleyeyim. Ama kayınvalidem böyle emrivaki yapınca çok sinir oldum. Eşime sırf annen arayıp istediği için koymam dedim. Bir yandan da benim annem "sen kayınvalidenin ismini koyuyorsan yanına da benim ismimi koy " dedi. Aslında annem önceden Aybike köy diyordu sonradan kayınvalidemin davranışını duyunca benimkini de koy dedi. Ne yapacam bilmiyorum. İsimler çok uyumsuz. Kayınvalidemin ismi Gülcan. Annemin ismi Hatice. Bebeğin ismi Gülcan Hatice veya Hatice Gülcan olacak. Daha bitmedi. Eğer bu iki ismi kabul edersem önde hangisinin ismi olacak tartışması da başladı . Bana akıl verin nolur. Bugün eşimle tartıştım bu yüzden. Sabaha kadar uyumadım. Çıkmazdayım. 8 aylık hamileyim son 1 ay kaldı. Ben bu isim stresine düştüm. Benim fikrimi soran dahi yok.

Bence ikisini de koymayın çünkü iş onore etmekten çok yarışa dönmüş durumda. Allah yardımcınız olsun işiniz zor.

Gulcan + Hatice = Gulhan
Simple facts...
Tabi anlayabilirlerse :)

Karnında 9 ay taşıyan anne, bakımını üstlenen anne ama iş isime gelince başkaları. Kusura bakmasın kimse çocuğa isim koyma hakkı anne ve babaya aittir hatta ilk önce anneye

Allah hayırlısıyla , sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin.

İkisinin ismini de koymayın. 2 isimli olmak çocuk açısından da bir dert.

Girdiği çevreye göre bir taraf Hatice diyecek bir taraf Gülcan. Sizse çocuğunuza seslenirken dahi kendinizi hep buruk hissedeceksiniz.

Çok önemli bir hanedanlığın varisleriymiş gibi isim yürütmeye çalışmaları hoş olmamış. Yabancı filmlerde görürüz genelde John Jr ( junior ) yazar mesela isim. Baba adı da aynı diye çocuk bir ömür junior ( çocuk ) diye çağırılır. Çok mantıksız bence.

Kendi isimlerini kendi çocuklarına koyup sürdürselermiş madem.

Kendi begendigin ismi koyacaksın annem hamileyken kız olursa defne koy güzel isim demişti ben ismini seçtim onu koyucam dedim konu kapandı oglum oldu kendi seçtigim isim en başından belliydi kız olursa bu erkek olursa bu isim diye herkese söylemiştim eşime de istersen 2 isim olabilir seçtigim isime uygun bir isim seç senin istedigini de koyalım dedim babasının adını istedi ikisi de uyumlu ve eski Türk isimleri kafama yattı diye benim seçtigimle beraber koyduk, ha şimdi 2. Ye hamileyim bu kız olursa kocam da istese tüm dünya karşımda da dursa kv nin adını koymam çünkü bana uyacak bir isim değil kp nin ismi işime gelmese onu da koymazdım.. çocuk sizin her hamilelikte böyle şeyler isteyen ima eden aile oluyor o zaman herkes döndürüp döndürüp aynı isimleri koysun zaten bu aileden isim koymak çok saçma geliyor bana ya benim tarafta hiç yok böyle şeyler bana göre bu kafa hep cahil insanlardan çıkıyor eşimin ailesi gibiler bu mantıkta oluyor

Konu sahibi; çocuk sizin çocuğunuz, bu sebeple hangi ismi beğeniyorsanız şöyle güzel modern bir isim bulup koyun diyorum ben. Çocuklara dede/nene isimlerinin konulması çok itici geliyor bana ya. Zaten soy isimler o amaçla var işte, bir de niçin isimlerini devam ettirme peşindeler anlamıyorum.

Son düzenleme:
İkisinin ismini de koymayın , başka güzel bir isim seçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…