bebegimden kan alınırken

Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda

Hemşirenin deneyimli olup olmadığını sor. Yeni doğan hemsiresimiymis? Size ters cevap verdiğini şöyle. Beğenmiyorsan git ne demek?

Burada yazıları olursanız kimse bilmeyen yapmasını deniyor sadece biz Annelerin pamuklara sarıp kolladigi yavrularimizi n cani acirken çıkıp bide hemşire yazarı işitmek istemiyoruz tabiki de boyle şeyler olacak ama sağlık çalışanlarının da bizi yumuşatmak yerine hayvanmisiz gibi davranmaları hoş olmuyor buradaki konu bu aslında

tamam böyle böyle öğrenecekler ama bebekler üzerinde değil!
şikayetiniz inş sonuç bulur. geçmiş olsun

F fozgeb deneyimli olmasa da o bölümde çalışabilir ve hanımefendinin bebeği zaten yenidoğan değil bu soruyu sormasindaki mantık nedir? Kaldı ki belki o hemşire Çocuk Hastalıkları alanında yüksek lisans yapmış birisidir belki gerçekten yıllardır deneyimlidir. Iki tarafin da tutumu hoş değil. Doktorun yaptığı bir girişim sırasında "Off bilen birisi gelsin " diyebiliyor mu insanlar? Herkes işinde deneyimli birisini ister ama deneyim adı üstünde deneyerek kazanılıyor ve bu konuyu uzatmak çok ama çok yersiz. Sadece oradaki çalışanın üslubu için şikayet edilebilir.

Bebegim 1 bucuk aylik diye belirttim ve bana ben nu isin uzmaniyim dedi

Yaa işte sen yanında olduğun halde ne hale getirmiş yavruyu. Bir de yoğun bakımda kalan yeni doğanlara ailelerine allah kolaylık versin.

Benzeri başımıza geldi. 2 aylık bebeğim. Serum takılırken 1 elindeki damar patladı. Diger elibden taktilar. 3-4 saat sonra serum durdu. Hemşire geldi deri altına sizdiriyor olabilir çıkarmamız lazım tekrar damar yolu acıcaz dedı. Çıkardığında da gerçekten el davul gibi sismis. Tekrar damar yolu acti. Ayaktan. Neyse hic birsey demedim. Kız tecrübeli ve bu sıkıntı çekilecek malesef.

Ertesi gün stajyer olduğundan suphelendigim hemşire geldi. İlaç verecek.ayağını takip ediyorum yine şişme olmasın diye baktım şişiyor. Elinde 2 şırınga var. Dedim dur. Durmadı yok yok diyor. Hala yapıyor. Bir de 10 dk da yapması lazım. Tabi yapar mı. Neyse baktım şişmiş yapamadı. Çok kızdım. Başka hemşire geldi ona kızdım. Doktor geldi.kötü muamele edilmiyor çocuğunuzun sağlığı için buradasınız vs diyor.dedim ben tecrübeli hemşire istiyorum. Bizim hemşirelerin tecrübeli diyor.

O stajyer kızın umrumda değil, dolaşıyor ortada ateş ölçüyor. Tamam deneyimsiz olabilirsin öğreneceksin ama öyle milleti delerek olmaz. Yanına bilen birini alacaksın o seni yonlendirecek.

Bebek 1.5 aylıkmış. Yeni doğan sayılmıyor mu?

Deneyim kazanma işini de bir zahmet açsın kendi kılcal damarlarını veya arkadaşlarının damarlarını onlarla yapsın.

İğne deliği çok önemsemediklerini için mi bu şekilde hastalar üzeri de delerek deneyim kazanacaklar. Benı ameliyat edecek doktor hocası ile ameliyata girip birlikte çalışıp öyle deneyim kazanmıyor mu. Bunlarda öyle yapmalı. Ve eminim ki hemsireligin standardı da bu şekildedir.

İlçe devlet hastanelerinde peki nasıl olcak bazen gerçekten yeni atanan mezunlar oluyor acil durumlar da sizce izin alması mı gerekecek denemesi mi?

Ben türkiye de her işte olduğu gibi hemşirelik prosedurlerinin doğru uygulandığını düşünmüyorum. Hemşirelik global ve çok eski bir meslek bu sorun için çözümü bebekleri delik deşik ederek bulacaklar değildir herhalde

Hayvanmis gibi davranmak mi? Biraz abartmiyor musunuz? Görevi başındaki birine bilen yapsin derseniz o cevabi alırsınız. Bu meslekten bagimsiz. Polis de ogretmen de esnaf da fark etmez. Isini bilmediğini iddia ederseniz karsinizdaki insan sinirlenir. Hasta sikayet etmek diye bir sey olmayınca hastaların da sağlıkçılara istedigi gibi davranabilmesi durumu sozkonusu.

F fozgeb Yenidoğan; doğumdan itibaren olan ilk 28 günü tamamlamamış bebeklere denir. Literatürdeki tanım budur. Fakat şöyle bir durum var; eğer ki tüm girisimlere ragmen damar yolu açma / kan alma işlemi gerçekleştirilemediyse yenidoğanda çalışan personelden yardim istenebilir. Burada da defalarca yazıldığı gibi bebek/ çocuklarda damar yapısı daha ince olduğu için yetişkinlere göre bu işlem daha zorlayicidir. Yani dediginiz gibi kendi üzerlerinde denemeleri ya da arkadaşları üzerinde denemeleri deneyim açısından anlamli bir sonuç vermeyecektir.
Az önce kendi yaşadığınız bir olayı anlatmışsınız hemşirenin elinde iki enjektör olduğunu şöylemizsiniz. Belki de elindeki "serum fizyolojik" isimli şüpheli damar yolu girişimlerinde ilaç zerk etmeden önce gönderdiğimiz bir sıvıydı ve siz ilaç zannettiniz. Sanıyorum ki sizin bile bildiğiniz " 10 dk süre ile gönderilecek " bir ilacı uygulayan personel de biliyordur değil mi? Hassasiyetinizi anlıyorum. Kimse evladına zarar gelsin istemez ve tetiktesiniz gayet doğal. Fakat bu içgüdünüz karşı tarafta eğitimini aldığı işi yapmaya çalışan birisine gidip hiç bilginiz olmayan konu hakkında direktif vermenize hak tanımaz.Karşı taraf da "Bana işimi öğretme" diye karşılık verir bu şekilde. Iki taraf da hatalı ne yazık ki.

Geçmiş olsun . Bebekten kan alınırken . Bebek hemşireleri var özellikle onun kan almasını isteyin . Büyük ihtimalle kan alan kişi bebek hemşiresi değildi ve damarı bulamadı bu hale geldi yavrucak .

Bir kere dener iki kere dener olmaz bırakır. Sürekli sok çıkar sok çıkar olmaz o iş. Öyle öyle öğrenecek tamam da günde bir tane bebek gelmiyor kac tane bebek geliyor. Aynısı başıma geldi, " ben bulamadım " deyip işin ehline bıraktı kan alma işini... Mosmor olana kadar yapılmaz bu iş... Birileri tecrübe kazansın diye niye benim çocuğumun eli mosmor olsun, o olmuyorsa başka bir bebekte dener. Israrın gereği yok...

ben bu kan alma konusunda erkek hemsirelerı daha tecrubelı buluyorum. dün bır bayan alıcaktı kan mesela alabılıcekmısınız alamıcaksanız baskası alsın dedım hiç alınmadı damarı buldum sız sıkı tutun dedı aldı hemen.

Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda

O zaman bebeklerden sadece deneyimli hemşireler kan alsın

Yapamıyorsan çocuğa eziyet etme kardeşim

Siz haklısınız

1 bucuk aylik bebegim cok büyükte sayilmiyor yani .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…