- 29 Ocak 2017
- 94
- 119
- 8
- 30
- Konu Sahibi Findikkiran
Öyle hemen morarıyormuymuş yaw?![]()
Ben çok şükür elinden zorla kan almaya çalışan hemşire de görmedim bi bebek iğnesi varmış onunla sn alıp alıp gönderdiler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öyle hemen morarıyormuymuş yaw?![]()
Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda
Herkes istiyor ki hemsireler, doktorlar direkt bu isin piri olarak dogsun. Boyle bir dunya yok arkadaslar. Sağlık isi boyle iste. Egitimle olmuyor. Usta cirak iliskisi uzerine egitiliyor. Gelip tek seferde kani alabilen hemsire hanim da zamanında baska bebekleri aglatti. Nasil öğrenecekler, geliştirecekler kendilerini? Tamam senin bebegin deneme tahtasi degil de baskasininki de degil. E o zaman kimse yeni hemşireye ya da doktora kan aldırtmazsa nasil tek seferde kan alabilen calisan bulacaksiniz? Tecrube cok okuyarak ya da egitilerek olmuyor saglikta. Keske olsaydi da saglikcilar da kucucuk bir bebegi aglatmak zorunda kalmasalardi.
Kac kere denedi bilmiyorum tabii hemsire hanim. 3 ten fazla denememesi gerekir. Ama atiyorum 2 kere deneyip damari bulamadi diye gorevi basindaki birine bilen biri yapsin demek saygisizliktir.
Bebegim 1 bucuk aylik diye belirttim ve bana ben nu isin uzmaniyim dedi
F fozgeb deneyimli olmasa da o bölümde çalışabilir ve hanımefendinin bebeği zaten yenidoğan değil bu soruyu sormasindaki mantık nedir? Kaldı ki belki o hemşire Çocuk Hastalıkları alanında yüksek lisans yapmış birisidir belki gerçekten yıllardır deneyimlidir. Iki tarafin da tutumu hoş değil. Doktorun yaptığı bir girişim sırasında "Off bilen birisi gelsin " diyebiliyor mu insanlar? Herkes işinde deneyimli birisini ister ama deneyim adı üstünde deneyerek kazanılıyor ve bu konuyu uzatmak çok ama çok yersiz. Sadece oradaki çalışanın üslubu için şikayet edilebilir.
İlçe devlet hastanelerinde peki nasıl olcak bazen gerçekten yeni atanan mezunlar oluyor acil durumlar da sizce izin alması mı gerekecek denemesi mi?
Burada yazıları olursanız kimse bilmeyen yapmasını deniyor sadece biz Annelerin pamuklara sarıp kolladigi yavrularimizi n cani acirken çıkıp bide hemşire yazarı işitmek istemiyoruz tabiki de boyle şeyler olacak ama sağlık çalışanlarının da bizi yumuşatmak yerine hayvanmisiz gibi davranmaları hoş olmuyor buradaki konu bu aslında
Geçmiş olsun . Bebekten kan alınırken . Bebek hemşireleri var özellikle onun kan almasını isteyin . Büyük ihtimalle kan alan kişi bebek hemşiresi değildi ve damarı bulamadı bu hale geldi yavrucak .Adana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
Oğlum hastaydı, ateşliydi. Hastanede hemşirenin üzerine kustu. Hemşire bana "çocuğun üzerime kustu ya, offff yaa offf" diye bağırdı. K.çını yırttı resmen. Ben zaten üzgünüm. Çocuk perişan, ağlıyor, ateşli. İçi dışına çıktı. Şu durumda sen misin bunu diyen? Hemşirenin üzerine bulaşan kusmuğa sürdüm iki elimi de "tam kusamamış, buralar eksik kalmış" diyerek saçlarına bulaştırdım. Sonrası çığlık kıyamet. Pişman mıyım, tabiki hayır.![]()
Başkasının konusunda olmuyorsa aile ajiteyse denemeye gerek yok diye yazmıştım (çünkü siz mesleğinizi yapmaya çalışırsınız, başkası bebekten kan almaya calıştıkça sanırım cani gibi zevk alındığımızı düşünüyor ) Ben sizin yorumunuz da izin veren ailelerde denesinler demenize söyledim mesela bazı hastaneler de bir birime veriyorlar yapacaksınız bu işi kimse gelip senin yerine kan almak zorunda değil çünkü ikiniz de aynı
Hayvanmis gibi davranmak mi? Biraz abartmiyor musunuz? Görevi başındaki birine bilen yapsin derseniz o cevabi alırsınız. Bu meslekten bagimsiz. Polis de ogretmen de esnaf da fark etmez. Isini bilmediğini iddia ederseniz karsinizdaki insan sinirlenir. Hasta sikayet etmek diye bir sey olmayınca hastaların da sağlıkçılara istedigi gibi davranabilmesi durumu sozkonusu.
Canım benim devlet hastanelerinde hemşirelerin, doktorlarin ve hatta sekreterlerin bir kısmında var bir gudubetlik.evet hasta ile uğraşmak zor ama ve evet Türkiye'de hasta yakınları cahil bilgisiz anlamak istemiyor falan ama o gudubet olanların cahil bilgisiz anlamak istemeyen hasta yakınında hiç bir farkı yok. Yani aynı gurubun bireyleri. Hastane dışına koy bunları çok iyi anlaşırlar.
Bebeklerde kan almayı bebekte denemeden nasıl öğrensinler ? Erişkinle bebekten kan almak cok farklı birbirinden.tamam böyle böyle öğrenecekler ama bebekler üzerinde değil!
şikayetiniz inş sonuç bulur. geçmiş olsun
Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda
Bebeklerde kan almayı bebekte denemeden nasıl öğrensinler ? Erişkinle bebekten kan almak cok farklı birbirinden.
Kesinlikle ben asagilayacak bir sey demedim . benim sorunum yavrumu bu hale getiren kisiyle
1 bucuk aylik bebegim cok büyükte sayilmiyor yani .F fozgeb deneyimli olmasa da o bölümde çalışabilir ve hanımefendinin bebeği zaten yenidoğan değil bu soruyu sormasindaki mantık nedir? Kaldı ki belki o hemşire Çocuk Hastalıkları alanında yüksek lisans yapmış birisidir belki gerçekten yıllardır deneyimlidir. Iki tarafin da tutumu hoş değil. Doktorun yaptığı bir girişim sırasında "Off bilen birisi gelsin " diyebiliyor mu insanlar? Herkes işinde deneyimli birisini ister ama deneyim adı üstünde deneyerek kazanılıyor ve bu konuyu uzatmak çok ama çok yersiz. Sadece oradaki çalışanın üslubu için şikayet edilebilir.