bebegimden kan alınırken

O kadar sacma bir yorum ki bu. Benim o an ki tavrimi ne biliyorsunuz. Hemsire beceremedigini anladiki baska birini cagirdi ayrica

Gorevi basinda olan kisi isini bilmiyor ama belli ki kendide kabul edip baskasini cagirmazdi oyle olsa

O kadar sacma bir yorum ki bu. Benim o an ki tavrimi ne biliyorsunuz. Hemsire beceremedigini anladiki baska birini cagirdi ayrica

Yaptığınız yorumdan da belli oluyor ne tavırda bulunduğunuz. Literatüre göre yenidoğan tanımını yapıyorum gelmiş bir buçuk aylık sonuçta o da küçük diyorsunuz, yapılan açıklamaya saçma diyorsunuz, kan alana alamıyorsan başkası alsın diyorsunuz üstüne gelip karşımdaki bana iyi muamele etsin diye bekliyorsunuz. Yaptığınız şikayetten sonuç alamayacaksınız emin olun :) Hobi olarak yine sikayet edebilirsiniz

Vicdansız n'olacak acımasız çocuğun eline bak kıyamam kuzum benim

Benı ameliyat edecek doktor hocası ile ameliyata girip birlikte çalışıp öyle deneyim kazanmıyor mu.

Hayir. Hocalar kendi hastaları degilse hicbir ameliyata girmezler.
Gorevi basinda olan kisi isini bilmiyor ama belli ki kendide kabul edip baskasini cagirmazdi oyle olsa

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz. Zaten tecrubesiz olabilir diyoruz, yillarin hemsiresi olup bu sorunu da yasayabilir diyoruz. Bunlar saglikta normal diyoruz zaten. Bir doktorun damar yolu konusunda hemsireden daha tecrubeli olma ihtimali cok düşükken, bazen yillarin hemsireleri acamiyor ve bize soyluyorlar, biz tek seferde aciyoruz. Bunun tecrübeyle bilgiyle ilgisi yok. Ya da tam tersi ben açamıyorum, stajyer hemsireden rica ediyorum o tek seferde aciyor. El degistirmek diye bir sey var. Ayrica hasta yakiniyla kavga edip hala isini yapmak istememesi cok normal. Ha ama diyorsaniz ki hastanelerde sadece tecrubeliler calissin, o zaman torununuza bakacak bir hemsire ve doktor bulamazsiniz ilerde bu mantikla. Onun inatlasmamasi gerekir, sizin de gorevini yapmaya calisan birine saygisizlik yapmamaniz gerekir. Sikayet ediyorsanız yine edin. Ama onun hatali, tecrübesiz ya da bilgisiz olmasi sizin yaptığınız saygisizligi hakli cikarmiyor.

C

Ayrica boyle durumlarda hemsireyi bebeğinizin hangi kolundan ya da elinden daha rahat kan alindigi konusunda yonlendirebilirsiniz. Hem bebeginizin cani daha az acir hem de hemsirenin isi kolaylasir.

Canım benim iki gün önce ben ordaydım hemşireler sanki mecburi gibi davranıyorlardı hepsi suratsızdı
o kadar negatiflerdi ki nefret ettim o çocuklar ağladıkça hiç bşy olmamış gibi suratsızlığı devam edyrdu

aynen hakkıyla yapmayacaksa o kadar memnun değilsen defol git işini hakkıyla yapanlar gelsin

Hergün ağlayan bebeklerin anneleri kavga çıkarıyorsa mutsuz olmaları normal. Sürekli çocuk ağlıyor orda. Her ses duyduğunda tepki veremez istese de

Hastaneyi atağa kaldırır rezillik çıkarırdımönce başhekim sonra bakanlığa şikayet eder bunun hesabının sorulmasını isterdim. Şikayetininzden vazgeçmeyin. O hemşire yapmıyorsa bi başkasına yaptırsın.
Birde hastanede çocuğun damar yolunu açamayıp damarı patlatmıilar ve çocuk ölmüş. Yalan haber mi bilemem ama bulunduğum şehirde böyle bi haber yayılmıştı.
Küçücük çocuğa o eziyeti çektirip çocuğun psikolojisini etkilemelerine hiç hakları yok. Bende devlet hastanesine gittim hemşire iki defa denedi damar yolu açamayınca başkasını çağırdı. Tek seferde açıldı.
Kıyamam o daha bebek ve bir daha hastaneye gitmek istemeyecektir hep korkacaktır. Ne gerekiyorsa yapın. Peşini bırakmayın derim.
Bizim milletimiz bi kere şikayet eder sonra peşini bırakır hemşireler ve doktorlar da aynı hataya devam eder.

Bir de anlamadığım bişey var çocuk acile neden bi çocuk psikoloğu koymazlar ki. O çocuklar eve gidinceye kadar ağlıyorlar.
Bi kız çocuğuna serum takmışlardı 4 yaşlarında falan çocuk feryat edip ağlıyo. Çocuğa bi dakika bi sus bak bakalım elin ağrıyor mu dedim artık acımıyo geçti içinde iğne de yok dedim çocuk sustu baktı acı yok keyfi yerine geldi kuzumun.

Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda

mrb canm. öncelikle çok geçmiş olsun. el üstü çok hassas bir bölge olduğuu için genelde morarmalar olur. bide bebekler daha hassaslar bu yüzden muhakkak morarma olacaktr malesef. ancak eğer o hemşire ikinci denemeye damarı bulamadıysa bir başka arkadaşına devretmesi gerekirdi. ya da diğer eli denemeliydi. üst üste o kadar deneme yapmak tabiki de damarın patlamasına ve morarmaya sebep olacaktır.
siz şikayet etmissinz ama malesef ki bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum.:( bu tür şikayetlerinin sonucu olmuyor.

Peki ikiside aynı maaşı alan hemşireler, ben yapamam başkasını çağırayım dediğinde, diğer çağrılana haksızlık olmuyor mu. Ben diğerinin yerinde olsam beni bir kere deneyip yapamadım diye çağırsalar suistimal olduğunu düşünüp kızardım. Günde kimbilir kaç kere öyle bebek geliyordur. İş yükünü eşit bölüşmek zorundalar.

Bence siz bilgi sahibi değilsiniz. Ya da anlamak istemiyorsunuz. Hocalar kendi hastasıni ameliyat ediyor. Ama asistanı ile birlikte ameliyata giriyor ve birlikte ameliyat ediyorlar. Yeri geldiginde hoca sadece izler. Ama katilir. Yanlış mıyım, değilim.

Operasyonel bir isteki yetkinlik bu şekilde kazanılır. Bilen biri ile birlikte çalışılır. Sadece izleyerek olmaz tabiki. Ama kontrollü bir şekilde deneme yapmalarına izin verilir.

Ayrıca ben kimseye saygısızlık yapmadım. Nereden çıkarıyorsunuz. Konu sahibi de yapmamış. Hadi onunla karıştırdınız diyeyim sadece 1.5 aylık bebeğinden kan alınmadığını görünce bilen birini istemiş. Bu saygısızlık mi? Offf demiş. O mu saygısızlık. Bebeği ciyak ciyak ağlarken off demiş. O mu saygısızlık. Bana müdahale edecek hekimi seçme hakkım var ama hemşireye seçme hakkım yok mu? Benim müdahaleden önce riskler olası komplikasyonlar hakkında bilgilendirilmem hasta hakkım değil mi? Madem bebeğin elindeki damarın bulunamaması riski var elinin şişmesi ve morarmasi normal o zaman anneyi bir zahmet bilgilendirecekler. Haa bilgilendirilmeyen insan aynı böyle davranır.

Siz ne yapın biliyor musunuz, doktora hastaneye gittiğinizde sağlık personeli oldugunuzu söylemeyin bir de böyle hizmet almayi deneyin. Bakalım neler olacak.

Bu sağlık personelinde de ölümüne birbirlerini tutma huyuna gerçekten sinir oluyorum. Daha şikayetin ne dinlemeden hemen ama öyle şöyle savunmaya geçiyorlar. Kişisel farkındalıklari çok düşük yanlış anlamaya çok müsaitler. Onlara herkes hakaret ediyor herkes saldırıyor sanki.

Kesinlikle yetenek mi uzmanlik mi herneyse onunla alakali bir durum. Her yil kan aldiririz kizima kendi istegimizle bazi ozel tahliller icin ve hastaliklarda oluyor elbette hic boyle olmadi. Ozensiz isini iyi yapmayan personeller var yok diyerek inkar etmek kime ne fayda sagliyor ki. Bende memurum evet vatandaş cok yorucu cok yipratici bazen sac bas yoldurur. Ama o isi yapiyorsan o vatandaş oldugu icin yapiyorsun. Gidecek evinde oturacak kocanin kanini alacaksin sabah aksam calismayacaksin. Kimsenin cocugunu bu hale getirmeye hakki yok. Saglik personeli siddetten yakiniyor ki haklilar bu cocuga yapilan siddet degil midir peki? Biz aileler tiptan anlamayiz nasil kac defa nereden kan alinmali tibben bilemeyiz cahiluz size teslimiz boyle mi yapilmali. Sikayetteb vazgecmeyin asla surunsun geregi neyse yapilsin. Uyari bile alsa ikincoye daha ozenli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…