bebegimden kan alınırken

ya kımse bu konuda alınmasın gucenmesın bırsey derken sunu demek ıstedık dıye acıklama yapmak zorunda kalmak ne acı

kabul edelım ısını ıyı yapanlar kadar hatta daha fazlasınca yapmayanlar var

benım kızımıda mundar etmıslerdı meger daha ılk mıs... avaz avaz bagırttı aglattı cocugumu ya dedım gıdıp tavuga mı saplarsın kendıne mı saplarsın su ıgneyı ... bunun kendı cocugun oldugunu dusun once ... okadar bılgısız ve panıksın kı ne hale getırdın dıye kızdım ben oyle kızınca daha da panıkleyıp doktoru aradı kanı alamıyoruz bulamadık dıye doktorda kalsın onemlı degıl degınce ben ıyıce fıttırdım 20 kere sapladı ıgneyı ! bos yere

baska bı yerde de kızım kan alınırken farketmedı bıle oyuncagıyla oynuyordu
bı kerede gırdı aldı ıgne gırerken farketmedı bıle bu nasıl oluyor !

Benim de geçwn hafta 5 buçuk aylık bebeğimden kan aldılar. Uzun süre uğraştı hemşire. Hafif bir morarma oldu elinde. 3 yaşındaki yeğenimden de aynı şekilde kan aldıklarını gördüğüm için sesimi çıkarmadım. Hatta yeğenimde, yaşı büyük olmasına rağmen daha da uzun sürmüştü, 10 dakika uğraşmışlardı. Elini ben tutmuştum zor zahmet alınmıştı kan. Sanıyorum normal bir durum.

Burada kimse hemşirelik mesleğini aşağılamadı bütün konuyu takip ediyorum tam tersi bir kaç hemşire arkadaş gelip direkt savunmaya geçti garip bir şekilde

Zaten ne zaman sağlık konusunda bir konu açılsa bazı sağlıkçı arkadaşlar olayları içsellestirip konuyu bambaşka boyutlara çekiyorlar

"Vah yavruya ne hale getirmiş." söylemlerini çok yanlış buluyorum. Sadist biri değilse zaten kimsenin canını acıtmak için kasıtlı şekilde uğraşmaz kimse. İşini yapan birisine hemen "Bilen birisi yapsın" diye çıkışmak da terbiye sınırlarını aşan bir söylem olmuş. O yetkinliğe sahip olmasa diploma alıp o hastanede çalışıyor olmazdi zaten oradaki hemşire. Kimse robot değil, herkesten kolaylıkla kan alabilen birisi o an alamayabilir. Aksine kimden kan alamayan biri tesadüfen kolaylıkla kan alabilir. Karşıdaki kişinin işine karışınca o da kendini ispatlamaya çalışmış aklınca bu da yanlış. Hastane protokolleri vardır bu her hastaneye gore degisiklik gösterebilir. Mesela aynı personel 2 kez girişimi denedikten sonra başarılı olmadıysa farklı bir kişi dener o da yapamazsa anestezi teknikeri çağırılır, inatlaşmak saçma. Sikayetiniz sadece hemşirenin size karşı kurduğu cümleler üzerine dikkate alınabilir ( çok düşük bir ihtimal) yoksa eli morardı diye kimse kimseye uyarı/ kınama vermez.

Herkes istiyor ki hemsireler, doktorlar direkt bu isin piri olarak dogsun. Boyle bir dunya yok arkadaslar. Sağlık isi boyle iste. Egitimle olmuyor. Usta cirak iliskisi uzerine egitiliyor. Gelip tek seferde kani alabilen hemsire hanim da zamanında baska bebekleri aglatti. Nasil öğrenecekler, geliştirecekler kendilerini? Tamam senin bebegin deneme tahtasi degil de baskasininki de degil. E o zaman kimse yeni hemşireye ya da doktora kan aldırtmazsa nasil tek seferde kan alabilen calisan bulacaksiniz? Tecrube cok okuyarak ya da egitilerek olmuyor saglikta. Keske olsaydi da saglikcilar da kucucuk bir bebegi aglatmak zorunda kalmasalardi.
Kac kere denedi bilmiyorum tabii hemsire hanim. 3 ten fazla denememesi gerekir. Ama atiyorum 2 kere deneyip damari bulamadi diye gorevi basindaki birine bilen biri yapsin demek saygisizliktir.

Bir sağlıkçı olarak yorum yapacağım asla koruma amaçlı değil ama unutmayın ki 20 senelik bir hemşire de aynı duruma düştüğü oluyor çünkü bebekten kan almak kat ve kat zordur. Bide ağlayınca damar iyice çekilir. Sizinde annelik durumunuzu çok iyi anlayabiliyorum fakat istemli bir durum yok ortada :(

Ayrıca bu bebekten kan alma durumu çok bilindiği için bir uyarı veya kınama verilmez.

Ben bayanin mesleginizi assaladigini dusunmuyorum. Kendisi igneyi yapan hemsire hakkinda yazmis hakli olarak. Sizin mesleginiz kolay degil bunu biliyorum, gunde okadar insanla ugrasip memnun etmek cok zor. Kimsede mesleginizi asalamadi. Isini yapamiyan insanlar sikayet edilmeli, onlarin yerine bu meslegi dogru yapacak olan ve hak eden binlercesi var.

Ben bayana haksız demiyorum ki haklı tabi ki,ama mesleğimizin asagilanmasina da tahammül edemem
[/QUOTE]
Kesinlikle ben asagilayacak bir sey demedim . benim sorunum yavrumu bu hale getiren kisiyle

Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda
lutfen kapatmayin. alabilen hemsire cok guzel aliyor hem damarlari gosteren guzel bir alet var beceremiyorsa ondan alsin. sakin kapatmayin gerekli cezayi alibcaya kadar. gecmis olsun.

Hemşirenin tavrı konusunda haklısınız, sizi bu şekilde tersleme hakkı yok. Sinirinizi de anlıyorum. Ama şikayet konusunda size şöyle bir şey anlatabilirim, o kişinin bir anlık kızgınlığına gelip söylediği bir cümleden dolayı ettiğiniz şikayet tüm meslek hayatını etkileyebilir, hatta bazen bazı asılsız şikayetler ya da basit şikayetlerden intihar eden doktorları duyuyoruz maalesef. O yüzden öfkenizi anlasam da sinirizin yatışması açısından bir de bu yönden düşünün istedim.
Sağlık alanındaki her uygulamada o kadar pratik gerektiriyor ki maalesef insanda deneye deneye öğreniliyor, her sağlıkçı da keşke böyle olmasa ister ama tek yolu bu.
Morlukla ilgili de endişeniz olmasın ve geçmiş olsun.Ama inanın yetişkin insan bile 3dk kolunu yukarıda tutup bastırmasın hemen morarır, bu yüzden rahatlıkla endişelenmeyin diyebilirim.
Anneler bebeklerinden kan alınırken çok hassaslaşıyor, üzülüyor anlıyorum böyle bir durumda yanınızda bir arkadaş, akraba olsa daha rahat edersiniz.

Bayan için hiç bir lafım yok zaten ,şikayet etmek en doğal hakları insanların ama kişi olarak şikayet edecekler mesleklestirmeyecekler[/QUOTE]
Mesleklestirdigimi nerdrn cikardiniz lutfen soyler misiniz ? Hangi cumlemden anladınız?

Burada kimse hemşirelik mesleğini aşağılamadı bütün konuyu takip ediyorum tam tersi bir kaç hemşire arkadaş gelip direkt savunmaya geçti garip bir şekilde

Zaten ne zaman sağlık konusunda bir konu açılsa bazı sağlıkçı arkadaşlar olayları içsellestirip konuyu bambaşka boyutlara çekiyorlar
+1111

Tekrar söylüyorum ben hicbir meslegi asagilamadim. Sadece çocuğumun elini gördükçe deliriyorum vicdanim sizliyor. Elbette bilerek hoslanarak yapmamıştir fakat vicdanli davranip kendinden daha iyi bilen birine devredebilirdi 3 kere delmeden once. Cocogumun eli sadece mor degil balon gibi şiş ayni zamanda.
Normal olamaz bu durum bu kadari degil hayir!
Sikayet edince bir sey olmuyor diyenlerde bu sekilde insanlari susturmaya alistirmis yada kendisi hep susmayi secmis kisilerdir eminim ki.

Adana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
aynen geldi başımıza sadece çok üzüldüm ama şikayet etmedim

aynen geldi başımıza sadece çok üzüldüm ama şikayet etmedim
Sikayet edilince deliye dönüyorlar bir cogu ,kusursuz olamaz insanlar diye savunuyor burda bazi kisilerde ,fakat yaparken kendini kusursuz sanıyor ve oyle tavir takiniyordu bu hemşire!

Adana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
Ben de birkaç ay önce bebegimi kan aldırmaya götürdüm iğne kırma yöntemi mi dedi ne dedi işte o yöntemle almaya çalıştı daha beter ide içeriye girerken kapıya dokundu ellerini yıkamadan müdahale etdi çocuğuma pis bide bilmiş bilmiş konuşuyorlar bagirdim cagirdim o ama ama ne çare olan olmuştu berbat bir durum anlıyorum sizi

Damar yolunu bulamayanlar ne diye ben hemsireyim diyip çalışıyorlar ben anlamıyorum kendine saygın yok hastalara saygın olsun bari senin bilgisizligini hastalar çekiyor,ben bebegimi özel gayetde ücreti yüksek bir hastanede sezeryan doğum yaptım doktorum muhteşemdi, gerisi berbat bilmiyorum yabancı vatandaşım belki ondan dolayi antipatik mi geliyorum ne cok itici davraniyorlardi tiksindim.neyse gece ignelerim vardı bi hemşire geldi ya Rabbim ben böle yüzsüz beceriksiz birisini görmedim 3 defa damardan iki defa elimin üstündeki damardan denedi bulamadı damarı benimde acidan sesim çıkmıyor annem baktı fenalasiyorum odadan çık işi bilen birini gönder dedi sağolsun bide ole konusuyorki sanki haklı bu haksız biziz,aynı damarları başka hemşireler buluyoda sen neden bulamıyorsun çünkü beceriksizsin.işini bilmiyorsun bukadar basit

Oğlum hastaydı, ateşliydi. Hastanede hemşirenin üzerine kustu. Hemşire bana "çocuğun üzerime kustu ya, offff yaa offf" diye bağırdı. K.çını yırttı resmen. Ben zaten üzgünüm. Çocuk perişan, ağlıyor, ateşli. İçi dışına çıktı. Şu durumda sen misin bunu diyen? Hemşirenin üzerine bulaşan kusmuğa sürdüm iki elimi de "tam kusamamış, buralar eksik kalmış" diyerek saçlarına bulaştırdım. Sonrası çığlık kıyamet. Pişman mıyım, tabiki hayır. :KK4:

Oğlum hastaydı, ateşliydi. Hastanede hemşirenin üzerine kustu. Hemşire bana "çocuğun üzerime kustu ya, offff yaa offf" diye bağırdı. K.çını yırttı resmen. Ben zaten üzgünüm. Çocuk perişan, ağlıyor, ateşli. İçi dışına çıktı. Şu durumda sen misin bunu diyen? Hemşirenin üzerine bulaşan kusmuğa sürdüm iki elimi de "tam kusamamış, buralar eksik kalmış" diyerek saçlarına bulaştırdım. Sonrası çığlık kıyamet. Pişman mıyım, tabiki hayır. :KK4:
1+

Kesinlikle ben asagilayacak bir sey demedim . benim sorunum yavrumu bu hale getiren kisiyle[/QUOTE]

Bu konuya tek yorum sen değilsin neden üstüne aliniyosun ki

Back
X