Öncelikle geçmiş olsun. Umarım ofkeniz geçmiştir. Bende hemşireyim. Şu an 18 aylık bir bebeğim var ve ücretsiz izindeyim yakında ise döneceğim. Ben ise döndüğümde birde iki yaşından sonra nöbete girdigimde kızım ne hisseder diye şöyle bir nette dolasayim dedim. Hemşire çocuğu olmak diye falan yazdım. Ekşi sözlüğe girdim. Aman Allah im ne yazılara denk geldim. 33 yasindayim bu arada neler gördüm geçirdim ama şimdiye kadar anne değildim artık evime daha huzurlu gelebilmek için neler yaparım diye bakınıyordum ki sizin konumuza denk geldim. Kızım 5 aylıkken yarım gün çalışıyordum ve beni hiç deneyimim olmadığı halde birden bire çocuk acile verdiler. Normalde psikiyatri hemsiresiyim. Empatinin dibindeyim o zamanlar evde küçücük kızım tırnağına taş degse içim yanar ben orda hasta bebeklere damar yolu açmak zorundayım. 10 yıllık hemşire olmama rağmen bebek başka bişey. Aileler zaten hasta bebeklerle gelmişler inanılmaz kötü bir psikolojileri var sen iğneyi çıkardığın anda canları gidiyor zaten. Bebeklere ve cocuklara damar yolu açmak çok zor. Bir kez denesen olmasa ikincide zaten gözünün içine bakıyorlar. Ya çok ofkeleniyorlar müdahale ediyorlar daha çok strese sokuyorlar yada ağlamaya başlıyorlar. Allah im ömrümden ömür gidiyor. Ne dualarla besmelelerle çok kısa bir sürede pratik kazandım. Hiç ısrarcı olmadım bir kez acamayinca doktora söyledim. Doktorların genelde damar yolu pratiği daha iyi olmaz onlarda servise yolluyorlar di hastayı. Bir yolların iki yolların servis zaten yoğun ordanda sana ayrı bı tepki başlıyor. Çok zor bilemezsiniz. Bazen insanlar istemeden yanlış kelimeleri tepkileri kullanabiliyor işin stresi ve yoğunluğuyla. Begenmiyosan git cümlesi çok yanlış asla tasvip etmiyorum. Ama o hemşirenin eminim ki o damar yolunu bir seferde açmayı çok istediğini. Kötü kalpli biri olsa bile heralde bir çocuğun damarını kurcalamak tan kimse zevk almaz. O cümleyi girdiği stresin sonucu kurmuş ve çok büyük hata etmiş. Canınız dan çok sevdiğiniz çocuğunun elini öyle gormek onun ağlaması birde üstüne takınılan üslup sizi çok ofkelendirmis anlıyorum. Hak ettiği uyariyida aldirmissiniz zaten. Belki stresten belkide kibirden etti o hemşire o lafi kimse bilemez. Konu sahibide kendince haklı ama ufacık karşılıklı bir empati bu işi belkide herkes için en doğru şekilde cozerdi. Neye üzülüyorum biliyomusunuz burada had bildirenler maaş alıyorum beceremiyorum git diyenler herkes ne kadarda sert ne kadarda kesin çizgileriniz var. Yahu hepimiz insanız kadının anneyiz. Konu sahibinin zaten canı yanmış hemsirede onu yumusatmayi becerememis olay bundan ibaret. Oda insan o da. Ben burada daha fazla gaza getiren olayla ilgili öfkesi ve bilgisi olmadan ahkam kesenlere saskinim. Ne deyim...