Bebeğim!

Kız gittim senin için "Loğusaydım, ağlamalara doyamadım" albümümü buldum gittim dolaptan üşenmedim indirdim "Sarılık" bölümünü çektim getirdim bak:

Geçer içini ferah tut annesi, gerçi aynı şeyleri o zamanlar bana da diyorlardı ama ben işitmiyordum, hastanede adım "Sürekli ağlayan anne"ye çıkmıştı, ne günlerdi yav... Albüme bakarken güldüm, o halim aklıma geldi de (Burada da suratım gözüm ağlamaktan şiş tabi)

^_^
Sağlıkla, huzurla büyütün inşallah, tadını çıkara çıkara, keyifle.

Hepiniz sağolun arkadaşlar. Allah razı olsun. İnşallah bu günler de geçecek. Umarım yarın her şey normale döner. Emzirdikten sonra hemşire bir de mama veriyor ama kusuyor. Çünkü karnı çok dolmuş oluyor. E mama olmazsa geçmez diyor. Ne bileyim anlamadım gitti.
Peki sarılık değeri kaç olunca normale dönüyor? Bizimkinin ilk 15 çıktı sonra 13. Bunun normal değeri Nedir?

Ya evet ben de öyleyim hep ağlıyorum. Ne bileyim işte çok şükür her şeye. Siz de sağlıcakla büyütün. Peki kaç gün kaldı kövezde?

Ya evet ben de öyleyim hep ağlıyorum. Ne bileyim işte çok şükür her şeye. Siz de sağlıcakla büyütün. Peki kaç gün kaldı kövezde?

Tek gece. Değeri 17den düştü yanlış hatırlamıyorsam, geçmiş zaman.
Benimle aynı zamanda orada bulunan ve aynı şekilde sarılıkla uğraşıp 10 gün kalanlar vardı; kan değişmesine kadar konuşulan 19 üzerine doğru gidiyordu değerleri. Biz bir süre arkadaş olduk o insanlarla, haberleştik ve oradan da dönmüş bebek. Siz moralinizi yüksek tutun, enerjiniz geçiyor bebeciğinize. Güzel düşünün, takviyesini yapın, mamaysa mama, sütse süt; benim oğlan da mama aldı baştan, sonradan geldi sütüm, ne yapalım, sezaryen işte...

Geçecek, loğusalıktan bunlar.

Hayırlı olsun. Endişeler normal anneliğin ilk halleri bitmek bilmeyen nefes kontrolleri vs vs. Sakin kalmaya çalışın sarılık her çocukta olan birşey. Sütünüz gelmiş ne güzel. Çabuk toparlar merak etmeyin.

Hayirli olsun canim. Meşşakkatli bi yoldan gecsende suan anneligi iliklerine kadar yasiyorsun en guzel anlarin biraz uzuntulu geciyor olsada uzulme sen her zaman dik dur annesin artik su mubarek gun yuzu suyu hurmetine rabbim senin de butun evlat acisiyla hasretiyle yanan cigerlere ferahlik versin insallah. En kisa zamanda saglikla evinize cikmaniz dilegiyle...

İlk çocukta mama vermem de vermem diye hastaneyi yıkan ben, ikincide hastaneye biberon ve mama ile gittim :))
Doğar doğmaz emzirdim, üzerine mama verdim. Sütüm gelene kadar en azından aç kı kaldı o mı oldu diye stres yapmamış oldum.
Yenidoğan da sarılık çok yaygındır. Merak etme :) geçecek. Ağlamalar lohusalıktan, vücudunda ilk bir kaç gün litrelerce hormon var :)
Hiç öyle içine atma, ağlamak istiyorsan ağla.
Ama ağladığın şey bebeğinin sağlığı olmasın. Çünkü her şey yolunda
Doğum kilosunu dert etme. Sağlıklı gebeliklerde de bu doğum ağırlığı görülür.
Her şey yolunda
Umarım uykuya düşkün, gaz problemi olmayan bir miniğin olur :)
Güle güle büyüt

Öncelikle Allah anali babalı büyütsün hayırlı olsun..o minicik kalplerin en ufak rahatsızlığı bizim için büyük evham oluyor ama biraz daha dirayetli olmalisin cok sukur ki bebegin gayet sağlıklı imiş kontrol altında olması evde olmanızdan çok daha iyidir emin ol rabbimin izniyle evinizde beraber geçireceğiniz çoook uzun zaman var insallah çok daha ciddi problemleri olan miniklerimiz var hem kendi minigin hemde diğer minikler için dua edip evrene biraz pozitif enerji yolla unutma stres süt seviyesini çok etkiler tekrardan hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum umarim minigin bir an önce iyileşir

Benim oglumda sarilikla dogdu.
Gunes isigi almasini saglamaniz ve sIk sIk beslemeniz lazim, ac kalmamali.
Hem emzirin hem mama destegiyle bi sure devam edin.
Sariligi gecince sadece memeyle devam edersiniz.
Inanin sarilik atlatilmayacak bisey degil,sakin olun.
Saglikla buyutun :)

allah anali babali buyutsun yeni dogan sariligi ve 3 ay boyunca anne sutu sariligi yasamis bir bebek annesi olarak yaziyorum bunlar atlilabilecek cok kolay sorunlar uzulupte sutunu cektirme inan bebegin emmezse daha cok canin yanar kendine iyi bakki bebeginede bakabilesin guzel anne

Öncelikle gözün aydin canim. Burdan hep yaziyorum mamayi bize zehir gibi gosterip psikolojimizi alt ust eden zihniyete lanet olsun yani. Ben normal dogum yaptim ama sutum cok azdi bir de zaten göğüs ucum yoktu ve oglum göğsümu tutmakta zorlaniyordu. Slikon gogus uclari finger feeding yontemleri neler denemedim ki. Doğum yaptim evet ertesi gun evimize ciktik ama 5 gun sonra ilk kontrolumuze gittigimizde kilo kaybetmisti ve sarilik degeri cok yuksekti niye cunku sutum yetmiyordu ama ben mamaya asla cekip emdikce cogalacak diye diretiyordum. Gule oynaya gittigimiz kontrolde yavrumu o kuveze koyup geldim. Esyalarini elimi tutusturdular. Sarilik degeri cok yuksek oldugu icin yogun bakimda koydular isik altina ve hic cikmayacak dediler. Benim de dikislerim sikintiliydi disarisi kar kiyamet sadece gunde 1 kez görmeye gidebildim 6 7 sefer esim sut götürdü sagdim sagdim. 2 gece kaldi ama o 2 gece hep o miss yeni dogn kiyafetlerini kokladim kokladim agladim. Oglumu 2 yasina kadar emzirdim ama 2 sene boyunca hic fiskiran bir sutum olmadi. 5 aya kadar hem mama hem emme seklinde gittik. Yani hic oyle biberona alisip da memeyi reddetme falan yasamadim. Hatta 5 aylikken mamayi ve biberonu reddetti ve bir daha hic agzina surmedi. E haliyle sutum yeterli olmayinca da 5 aylikken artik ek gidaya gectim.
Ben de uzattim kusura bakma ama yazini okuyunca anilarim depresti. Demem o ki mamayi öcü olarak görme ve bize daytilan o mahalle basksii yuzunden kendi kendine doydu mu doymadi mi diye stres yapma. En azindan gunde 2 ogun mamayla takviye vee derim en azindan kilosu belli bir seviyeye gelene kadar.

Sarılıktan kurtulması için çok sık 2 saatte bir emzirmeni öneririm, mama konusunda gereksiz bir inatlaşma yaşamışsın doktorlarla, ama bu senin için iyi bir deneyim olsun daha çok hastalanacak doktorlar ile işbirliği yapmanı Öneririm, sağlıcakla büyüsün

Öncelikle Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün inşallah...Oğlum doğduğunda 2.640 kiloydu,mama takviyeli doyurdum hep sütüm az olduğu için ve 1 ay sonunda 3,5 kilo oldu çok şükür....Sarılık değeri düşmeye başlamış bu sevindirici,ayrıca o kadar hızlı gelişecek ki çok şaşıracaksın onlar güçlü bebekler bunu unutma....ve sende güçlü ol...Çok şükür durumu iyi başka sağlık sıkıntısı yok ağlamaların şu an için normal olabilir ama kontrol altına al ilerisi depresyon...Bu arada lütfen kendini tüketme ilk 1 yılı devirdiğimde tükenmiştim evhamdan...Sağlıkla huzurla büyütün oğlunuzu...

Doğmasına çok sevindim, sana da geçmiş olsun :)
İyi yanından bakalım. Çok iyi ilgileniyorlarmış hastanede. Sarılık geçirmeyen çocuk da duymadım. İnşallah hemen iyileşecek. Sen de alıp eve gideceksin, kucağında uyutacağın binlerce gecen var. Her şey güzel olacak lütfen üzülme

Geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla, huzurla güle güle büyütün.
Bebeğinizin Doğum kilosu o kadar az değil, 15-20 güne yanakları tombul tombul olur.

Hastanede mama veriyorlarsa hiç mücadele etme önemli olan bebeğin sağlığı. İlk kızım doğduğunda 3 gün mama verdiler, hiç sütüm yoktu. Eve geldikten sonra emzirmeye başladım. İlk 6 ay sadece anne sütü verdim, ikinci çocuğumda kendi isteğimle mama verdim, emzirmek için çok hırpalama kendini.
Sezaryan olduğu için hemen sütün gelmeyebilir gayet normal, eve gidince güzel bir duş üzerine iyi bir uyku, sütün taşıp akmaya başlar insallah.

Küçük kızımda 1 haftalık iken sarılıktan hastanede yattı 1 gece. Korkacak birşey yok. Zaten yanındaymış bebeğin. Anne olmanın keyfini çıkar.

Hayirli olsun janet
Ama tum yenidoganlar sarilik olur
Abartilacak uzulecek bir mevzu degil
Zaten hastanede kontrol altindasiniz
Lutfrn kendiniz uzme boyle seylerle
Bol bol emzir op kokla

Hay maşallah rabbim hayırlı etsin sağlıkla dönersiniz inşallah evinize okurken içim gitti evlat hakikaten başka bişeymiş

Sağlıkla büyütün,hayırlısı olsun.
Benim kızımda da vardı sarılık ama inanın geçiyor. Bol bol beslenirse hemen toparlar.
Kilosuda iyi,ayda 1 ,1.5 kilo aldığı günleri göreceksiniz, zaten ilk 6 ay güzel kilo alıyorlar.
Üzmeyin ,yıpratmayın kendinizi maşallah oğlunuza ciddi bir sorunu yokmuş. Rabbim dermansız dert vermesin yeter ki,gerisi inanın hallolur.

Okudukça kendi lohusalığımı gördüm :)
Hissettiklerin çok normal. Benim oğlumun sarılığı 40 gün sürdü bu arada, endişelenme. Sen kendine iyi bak ki, bol bol emziresin. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…