bebegim var, ailemi mi secmeliyim, esimi mi ?

Ayrılırken ikimizde de hata varsa düzeltilebilirdi aslında tabi duzelicek boyuttaysa. Eğer duzelebilecek şeylerse ve aileniz ayrılık konusunda destek olduysa o da yanlış. Ben sizi istekli gördüm. Kendi muhakemenizi de yapmışsınız anladigim kadariyla. Eğer eminseniz arada çaktırmadan lafını açıp o ilerlemiş falan tarzı olumlu şeyler söyleyebilirsiniz ailenize
Muhakkak benimde hatam olmustur olmadi desem yalan olur. Kendisi biraz asi mi desem cocuksu mu desem deli doludur hayati hizli yasar dogru kelime mi bilmiyorum. Hergun kavga gurultu oldu ama asla bi yere gittigimizde ornek veriyorum hamile oldugum icin ayakkabimi giydirirdi. Bu onu hakli cikarmak icin soylemiyorum ama sadece kotu huylari yok bana deger verdigini dusunuyorum aslinda. Ailem dedigim gibi ben onun ismini agzima alsam alma sunun ismini gitt uzak olsun der konuyu kapatir. Bende bu yuzden acikcasi korkuyorum

Hadi seninle arası bozuktu da aramadı... Ama ya evladı? İnsan aylarca evladını aramıyorsa ben onun adamlığından şüphe duyarım... Ailenin sözüne gelip pişman olursun bence nankörlük edipte onları üzme... Eş bulunur da anne baba bulunmaz. Hem de seninki gibi herşeye rağmen sana destek olan bir aile... İyi düşün...
Canim tesekkur ederim cevabin icin es tabiki bulunur ama cocuguma baba kim olabilir ki ? Dedigim gibi kendisi de olmadi ama belki gercekten pismandir dogup buyudugu yerde kendi isini yapiyo simdi belki daha iyi olur bilemiyorum ki derstlesmek fikir almak istedim

Hani sizi aramasa kızgındır, olur diyeceğim de insan altı ay boyunca daha süt kokan bebeğini nasıl arayıp sormaz? Ne kadar vicdansız ve korkak bir adammış ki daha doğru düzgün alışmaya çalışmadan bırakıp kaçmış? Burada da size kötü davranırsa ne olacak? Kaçıp giden kendisi, sizden fedakârlık bekleyen yine o.
Evet aynen oyle benden fedakarlik bekliyor. Ben senin icin geldim oraya isimi gucumu birakmistir sen neden gelmiyorsun diyo. Tabikide gelirdim ama bu sekilde zor. Konusup gitseydik beraber. Ama olan oldu. Bilemiyorum biseyler duzelsin istiyorum sonucta dayak yok aldatma yok, burdayken yoktu. Orda ne yapti ne etti bilemem. Cocugumun hatri icin sans vermek istiyorum da benmkisi sadece kuru bi istek ailem zaten asla izin vermez

Canim tesekkur ederim cevabin icin es tabiki bulunur ama cocuguma baba kim olabilir ki ? Dedigim gibi kendisi de olmadi ama belki gercekten pismandir dogup buyudugu yerde kendi isini yapiyo simdi belki daha iyi olur bilemiyorum ki derstlesmek fikir almak istedim
Ok haklısın... Ama bana çok da güven vermedi eşin... Yine de aileni üzmemeye bak...

Esim isini kurdu onu da anliyorum dogdugu buyudugu yer buraya alisamamis ama keske adam gbi konusup beraber donseydik. Ailem kesinlikle bize cok iyi bakiyolar orda hic bi sorun yok nankorluk yapmak istemiyorum o yuzden ama ne biliyim esimle 6 aydir yakllasik konusuruyoz artik ayrilmak istemiyorum duzelsin istiyorum 23 yasindayim 1 cocukla dul kalmak demeyim de bidaha evlensem ilerde kim ne kadar baba olabilir kizima. Gerci kendi babasi olabildi mi ..
O duzeni yasadiginiz yerde de kurabilir aileni bırakma...başına büyük işler açma seni istiyorsa yanına gelsin çalışsın hem herkes buradan gitmek istiyor çocuğunun geleceği iyi olur orda

Seni lohusa halinle minicik bir bebekle birakip giden ,sonrasinda cocugunu bir defa bile merak etmeyen gormek istemeyen baba gorunumlu biri seni ve cocugunu ne kadar hak ediyor sence?sakin aileni cigneyip geri kocana donme onemli olan zaten ailenin kocani sevip sevmemesi degil senin gercekleri gorup mantikli sekilde davranman

O duzeni yasadiginiz yerde de kurabilir aileni bırakma...başına büyük işler açma seni istiyorsa yanına gelsin çalışsın hem herkes buradan gitmek istiyor çocuğunun geleceği iyi olur orda
Yanlis anlamayin onu korumak icin soylemiyorum ama burada duzen kuramadi orada simdi kendi isini yapiyor burada dil bilmiyo bisey yok anlicagin ha gelmeseydi ama nisanliyken ailem ve ben onu ikna ettik gelmesi icin aslnda gelmicekti isyerini kapatmicakti da biz istedik . Yinede tabi kim olsa acliktan da ölse cocugunu birakip gitmez ama olan oldu

Duzeltiyim hemen: ailen turkiyede yasamani istemiyor felan degil. Senin ailen o adamla yasamani istemiyor!

Hem hangi akla hizmet bi babanin aylardir yeni dogan cocugunu gormeye gelmemesi ya?? Bu babadan kesinlikle ve kesinlikle hayir gelmez.

Sakin nolur, o cocuga acidim, boyle bi adamin ayaklarina gidip hm senin hayatini hemde yavrucagininkini mahvetme.

Duzeltiyim hemen: ailen turkiyede yasamani istemiyor felan degil. Senin ailen o adamla yasamani istemiyor!

Hem hangi akla hizmet bi babanin aylardir yeni dogan cocugunu gormeye gelmemesi ya?? Bu babadan kesinlikle ve kesinlikle hayir gelmez.

Sakin nolur, o cocuga acidim, boyle bi adamin ayaklarina gidip hm senin hayatini hemde yavrucagininkini mahvetme.
Ailemi asla ezmem zaten onun icin. O yuzden guzellikle olmaz mi ki aileler konussa etse herkes barissa cocugumun hatri icin. Haklisiniz bi insan annesini birakir karisini kocasini birakir herkesi birakir ama cocugunu birakamaz o okuz birakti. Yanlis dusunuyo olabilirim bilemem ama orda kotu olsak bende onun yaptigi adiligin aynisini yaparim ruhu duymaz cocugumla donerim. Rezil olurum ama ne fark eder simdide rezil olmadim mi? Herkes kocasi terk etti diyo.

başka konu olsa minicik bir bebek var bir düşün derdim bu teklife ama yeni doğmuş kızını hiç arayıp sormamış açıklama yapmadan terk etmiş bir adamdan asla iyi koca ve baba olmayacağını düşünüyorum

sakın ülkeye bu adamla dönme
seni tek başına bulup ezmeyeceği ne malum
ayrıca bir daha ayrılmak istesen ailen bu defa arkanda da durmaz haklı olarak
git ne halin varsa gör derler

Bence sen kararını vermişdir eşinin yanına gitmek istiyorsun getirdiyseniz kötü olsun diye değil dil ogrenebilirdi ama bildiği dükkân açmak aileni üzme demekki bu adam iyi biri değilki ailenin sildi kimse evladının kötü olmasını istemez çocuğunu dusunuyorsan orada kalırsınız geleceği icin

• Beğen
Reactions: anu
Kizlar oncelikle herkese hayirli ramazanlar derdim cok buyuk sadece derdimi dokmek istedim uzun olursa yazım smdiden kusura bakmayin. 2 yil once evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldim. Esim yanima geldi (yurtdisinda yasiyorum) her neyse sıkıntımız coktu yalan soyleyemem ben hamile olduugm icin ona cok ters davrandigim zamanlar oldu. Neyse boyle boyle dogum yaptm bebegim 3 haftalikken esim turkiyeye döndu ( kavga etmistik evi terk etti) aylarca bebegi ve beni aramadi sormadi. Ailem hep destek bana a dan z ye cocuguma herseyi aldilar cocugum prensesler gibi desem yalan olmaz bana da cok destekler ve bosanmamiz icn ellerinden geleni yaptilar ve bosandik. Bosandiktan sonra esimle bi sekilde iletisime gectik ( cocugum yanlis hatirlamiyorsam 6 aylikken esimle baristim) ama o buraya gelemicegini turkiyede kalmak istedigini bizim oraya gelmemiz gerektigini soyledi. Ailem buna tamamen karsi. Cok karisik anlatiyo olabilirm nolur kusura bakmayin. Neyse esimle bi plan yaptik bu yaz tatile gelcez biz geldigimizde esim ailesini alip gelicek ve ailemle konuscaklar. Ama ailem hayatta izin vermez beni bilmiyorum da imkansiz yani ben esimin ismini alamiyorum evde agzima ailem sildi bende ailemden cok korkuyorum. Bu arada tatile turkiyeye gitme durumu daha tam belli degil. Offf cikmazdayim kizlar bi yanda ailem bi yanda yeni evlendigim esim kizim 1 yasinda ne yapicam ailem turkiyede yasamami istemiyo diye esimden ayrilmak istemiyorum daha anlatmadigim atladigim seyler olabilir sorulariniz olursa cevaplarim kusura bakmayin uzun oldu..
Yeni dogmus bebeginle seni terk edip aylarca arayip sormaysn bi insana tekrar nadil guvenip de pesinden gideceksin. Dua et ailen varmis yaninda da sahip cikmislar. Simdi aileni b7rakip turkiyeye gelirsen esin yine evi terk edip seni caresiz biraktiginds yaninda kimseler olmicak ki yok ayni seyi yapmaz deme her sikintida kacip giden insan yine gidecek emin ol.

Ben sevgim icin her türlü mücadeleyi veren salaklardanım. Affederim unuturum yine sever yine mücadele ederim. Ama kızım söz konusu olduğunda bütün tırnaklarım dışarı cıkar.

3 haftalık bebeğini yüzüstü bırakıp, gerisin geriye totosuna bakıp giden adamı seceneklere bile koymam ben.

Bence bu konuda ailen haklı... Ben olsam ailem derdim... Bir insan hiçbir şekilde değişmez . Türkiyede size destek olacak kimse de olmayacak ve bu şartlarda dönmek daha travmatik bence ... Eşiniz yaptıklarını düzeltmek istiyorsa tekrar dönmeli yanınıza.

bence sen kararını vermişsin,eşinle tekrar evlenip türkiyeye gelmek istiyorsun.
Buradan da destek bekliyorsun, fakat gördüğün gibi herkes mantıklı olanı söylüyor. O halde kendi bildiğini yapman gerekecek

bence sen kararını vermişsin,eşinle tekrar evlenip türkiyeye gelmek istiyorsun.
Buradan da destek bekliyorsun, fakat gördüğün gibi herkes mantıklı olanı söylüyor. O halde kendi bildiğini yapman gerekecek
Destek demeyelim de. Kumseye anlatmadim cunku anlatamiyorum biraz dertlesmek biraz fikir almak istedim

Yani çok değecek biri olsa daha bi kaç günlük bebeğini bi kavgada terkedip türkiyeye dönmezdi yarın buraya geldiginde y8ne kavga ettiginizde seni ailenden ayrı tutmak isticek olabilir mantıklı düşünüp karar ver

Kizlar oncelikle herkese hayirli ramazanlar derdim cok buyuk sadece derdimi dokmek istedim uzun olursa yazım smdiden kusura bakmayin. 2 yil once evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldim. Esim yanima geldi (yurtdisinda yasiyorum) her neyse sıkıntımız coktu yalan soyleyemem ben hamile olduugm icin ona cok ters davrandigim zamanlar oldu. Neyse boyle boyle dogum yaptm bebegim 3 haftalikken esim turkiyeye döndu ( kavga etmistik evi terk etti) aylarca bebegi ve beni aramadi sormadi. Ailem hep destek bana a dan z ye cocuguma herseyi aldilar cocugum prensesler gibi desem yalan olmaz bana da cok destekler ve bosanmamiz icn ellerinden geleni yaptilar ve bosandik. Bosandiktan sonra esimle bi sekilde iletisime gectik ( cocugum yanlis hatirlamiyorsam 6 aylikken esimle baristim) ama o buraya gelemicegini turkiyede kalmak istedigini bizim oraya gelmemiz gerektigini soyledi. Ailem buna tamamen karsi. Cok karisik anlatiyo olabilirm nolur kusura bakmayin. Neyse esimle bi plan yaptik bu yaz tatile gelcez biz geldigimizde esim ailesini alip gelicek ve ailemle konuscaklar. Ama ailem hayatta izin vermez beni bilmiyorum da imkansiz yani ben esimin ismini alamiyorum evde agzima ailem sildi bende ailemden cok korkuyorum. Bu arada tatile turkiyeye gitme durumu daha tam belli degil. Offf cikmazdayim kizlar bi yanda ailem bi yanda yeni evlendigim esim kizim 1 yasinda ne yapicam ailem turkiyede yasamami istemiyo diye esimden ayrilmak istemiyorum daha anlatmadigim atladigim seyler olabilir sorulariniz olursa cevaplarim kusura bakmayin uzun oldu..
Bir kavga yüzünden insan evini, lohusa karısını, üç haftalık bebeğini bırakıp başka ülkeye gitmez. Onun zaten gitmeye niyeti varmış. Bak ne güzel ailen arkanda, çocuğun prensesler gibi büyüyor. Buraya dönersen aileni de karşına almış olacaksın. İlk kavgada kalıvereceksin tek başına.

Ayrıca yazın çocuğu buraya getirdiğinde babası yurt dışına çıkmasına mani olursa ne yapacaksın? Belki de seni tatlı sözle kandırıp çocuğu almak gibi bir planı var.

Eşiniz işiyle sizin aranızda seçim yapıp işini tercih ediyor bu yüzden yanınıza gelmiyor. Siz buna karşılık eşim mi ailem mi diye soruyorsunuz. İşini bırakmayı göze alamayan bir adam için siz ailenizi bırakmayı düşünüyorsunuz. Aileniz için üzüldüm.

X