bebegim var, ailemi mi secmeliyim, esimi mi ?

Yok yahu olur lu oyle sey siz hem beni dinliyosunuz hem yardimci oluyosunuz hemde ozur diliyosunuz? Olur mu oyle sey sakın oyle birsey getirme aklina. Annem melek gbi bi kadindir ama kusur denmez tabikide dogru kelimeyi bulamadim onunda bitek dominantligi var işte. Benim ve kardeslerimin hayatina karismayi seviyo biraz.

Bak tatlim meslegim geregi psikoljiyle de ilgileniyorum dedim ya sana, bize hemsirelik okulunda ders veren bir psikolog hocamiz var, Annesinin psikolojik baskisi nedeniyle kendi duygularini bastiran o kadar cok cocuk oluyormus ki, bize ara ara örnekler veriyor. Hic de az degil bu insanlarin sayisi ne yazik ki.
Söyle bir soru sorayim sana: Anne-Kiz iliskiniz nasil? Hep Annenin dedigi mi olur yoksa Anneni bazi konularda kolayca ikna edebildigin de olur mu? Babanla diyaloglari nasil? Evde hangisinin dedigi olur? Hepsine birer cevap istiyorum :KK70:

Bak tatlim meslegim geregi psikoljiyle de ilgileniyorum dedim ya sana, bize hemsirelik okulunda ders veren bir psikolog hocamiz var, Annesinin psikolojik baskisi nedeniyle kendi duygularini bastiran o kadar cok cocuk oluyormus ki, bize ara ara örnekler veriyor. Hic de az degil bu insanlarin sayisi ne yazik ki.
Söyle bir soru sorayim sana: Anne-Kiz iliskiniz nasil? Hep Annenin dedigi mi olur yoksa Anneni bazi konularda kolayca ikna edebildigin de olur mu? Babanla diyaloglari nasil? Evde hangisinin dedigi olur? Hepsine birer cevap istiyorum :KK70:
:))) annemle babamin sozu geciyo evde mesela şoyle bi ornek vereyim sana. Esim burdaydi evimiz ayri falan herneyse esimle dugune gittim ama arap arkadasim sadece kadinlar vardi dugunde erkeklerin ayriydi esim beni dugune birakti eve döndu. Neyse gece 12 oldu annem ariyo hadi kizim evine git gec oldu yarim saat sonra tekrar ariyo daha gitmedin mi sen diye kiziyo. Iyi de esim birakmis beni o biliyo hani ne geregi var sen neden ariyosun iste bende anneme kizmistim ama kalbini kirmam asla cunku annem bizi ne zorluklarla buyuttu kotu olmamizi istemiyo. Ya boyle cok seyler var. Ama iliskimiz cok cok iyi annemle iki arkadas gibi cikar gezeriz ama işte bazi huylarini degistiremezsin.

:))) annemle babamin sozu geciyo evde mesela şoyle bi ornek vereyim sana. Esim burdaydi evimiz ayri falan herneyse esimle dugune gittim ama arap arkadasim sadece kadinlar vardi dugunde erkeklerin ayriydi esim beni dugune birakti eve döndu. Neyse gece 12 oldu annem ariyo hadi kizim evine git gec oldu yarim saat sonra tekrar ariyo daha gitmedin mi sen diye kiziyo. Iyi de esim birakmis beni o biliyo hani ne geregi var sen neden ariyosun iste bende anneme kizmistim ama kalbini kirmam asla cunku annem bizi ne zorluklarla buyuttu kotu olmamizi istemiyo. Ya boyle cok seyler var. Ama iliskimiz cok cok iyi annemle iki arkadas gibi cikar gezeriz ama işte bazi huylarini degistiremezsin.

Kuzum Annen iste senin yetiskin bi kadin olup evlendigin gercegini idrak edememis hala ne yazik ki. Ona artik büyüyüp kendi kararlarini kendin alabilecegini göstermelisin. iste sana bir firsat: kararin onlara göre yanlis da olabilir elbet ama cocugun icin bir sans vermek istiyorsan sonuclarina da katlanabilecegini anlatamazsin ona

Kuzum Annen iste senin yetiskin bi kadin olup evlendigin gercegini idrak edememis hala ne yazik ki. Ona artik büyüyüp kendi kararlarini kendin alabilecegini göstermelisin. iste sana bir firsat: kararin onlara göre yanlis da olabilir elbet ama cocugun icin bir sans vermek istiyorsan sonuclarina da katlanabilecegini anlatamazsin ona
Hersey gittigimizde belli olucak hayirlisi olsun insallah ilgiliniz icin tesekkurler sagolun kimseye anlatamiyorum biraz olsun rahatladim insanlarin fikirlerini almak guzel geneli karsi ciksa bile

Canim valla annemin kotu niyeti yok 1 yildir dedigim gibi cocugumun benim canim ama annem benden cok bakmistir ben bi sure calistigim icin surekli annem bakti oda baglandi cocuga. Evlenirsen bende kalir elin adami bakamaz cocuga diyor. Mesela birisi demis ki bosanin ama cocugu babasiyla gorusturun. Annem surekli tembihliyor resim bile atma ona diye, nasil gorusturym? Herkesin ailesi tabiki de cok iyidir ama boyle ailem oldugu icin sansliyim keske abartmasalar. Aynen oyle evim var ama gidip kalamiyorum tek basima ne yapicam orda burda hep beraber yasiyoruz diyo.. beni ve torunlari icin canlarini verirler ama az cok konusmalardan anlamissinizdir ki esime bi sans daha vermek istiyorum. Ama imkansiz gibi duruyo benim ailem beni birakir ama cocugumu gene birakmaz ayrilamazlar alistilar cok

Torununu canindan cok seven bir anneanne torununun psikolojisini dusunse keske..
Annem cok otoriter diyorsun, belli ki senide sus pus yetistirmis asla karsi gelemiyorsun..
Yarin obur gun baskasiyla evlensen annen ayni dominantligi senin ustunde kullanip kocan bakamaz diyip alir yanina kizini..
Bu cocuk kendini ne kadar mutsuz ve terk edilmis hissedecek..
Baba baska ulkede, anne evli baskasiyla cocuk anneannede..
Ve herkesin yapisi farklidir sen yumsak kalplisin ki annene boyun egmissin,
ya kizin hircin olursa anneanneye sana babaya kin guderse?

Belli ki cok yumsak yuzlusun,
benim biraz sert bi karakterim vardir boyle baski karsisinda otuz kere resti cekmistim..

Annemler cok iyi diyosun kizima bakiyolar diyosun anliyorum ne kadar guzel hatta...
Ama bu boyle mi surup gidecek..
Hadi hic evlenmedin diyelim 40-50-60 Allah omur versin,
kac yasina kadar annenle yasayacaksin..
Bak avrupadasin orada Turkiyede gibi kizlar anca evlenince evini ayirir mantigi da yoktur ama annen yinede izin vermiyor..
Hadi ortada ev yok desem daha yeni yeni arayacaksin desem o da degil..
Hali hazirda dayali doseli kirasi odenen ev var..

Obur konuya gelirsek bu cocugu babaya gostermemek olmaz...
Bu nasil bir vebalin altina girmektir biliyor musun...
Esinin alip basini gitmesini dogru bulmuyorum ama orada gordugu baskinin haddi hesabi yokmus be canim..

Ve bu adam simdi barismak istiyor,
hadi barismadin diyelim bu tamamen senin kararin, anneni dinleyip cocugu gostermemezlik yaparsan..
Adam bir durur iki durur ucuncude seni gozden cikarmis olur ve hiddetlenir sen benim cocugumu bana nasil gostermiyorsun diye..
Yani kisacasi hangi yolu da secsen bu cocugu oz babasindan kaciramazsin..
Ha o kendi ilgilenmez aramaz sormaz o zaman o yuk senin ustunden kalkar..

Vallahi senin konun nasil dert oldu icime oyyy..

Torununu canindan cok seven bir anneanne torununun psikolojisini dusunse keske..
Annem cok otoriter diyorsun, belli ki senide sus pus yetistirmis asla karsi gelemiyorsun..
Yarin obur gun baskasiyla evlensen annen ayni dominantligi senin ustunde kullanip kocan bakamaz diyip alir yanina kizini..

benim biraz sert bi karakterim vardir boyle baski karsisinda otuz kere resti cekmistim..

Annemler cok iyi diyosun kizima bakiyolar diyosun anliyorum ne kadar guzel hatta...
Bak avrupadasin orada Turkiyede gibi kizlar anca evlenince evini ayirir mantigi da yoktur ama annen yinede izin vermiyor..

Esinin alip basini gitmesini dogru bulmuyorum ama orada gordugu baskinin haddi hesabi yokmus be canim..

hadi barismadin diyelim bu tamamen senin kararin, anneni dinleyip cocugu gostermemezlik yaparsan..
Adam bir durur iki durur ucuncude seni gozden cikarmis olur ve hiddetlenir sen benim cocugumu bana nasil gostermiyorsun diye..

hay o ellerini öpeyim, benim zayif türkcemle toparkayip bir araya getiremedigimi sen öyle güzel anlatmissin ki arkadasim, altina imzami atarim. Her sözüne birebir katiliyorum. Cantanemiz asil sorunu göremiyor, sorun orda. elbette her Anne evladinin iyiligini ister ama onlara göre iyi olan herzaman biz evlatlara göre dogru karar olmuyor ne yazik ki. Ortada babasiz büyümek zorunda kalan bir sabi var, en azindan bir sansi hak ediyor, kaldi ki suclu hepten bu adam de degilken...

hay o ellerini öpeyim, benim zayif türkcemle toparkayip bir araya getiremedigimi sen öyle güzel anlatmissin ki arkadasim, altina imzami atarim. Her sözüne birebir katiliyorum. Cantanemiz asil sorunu göremiyor, sorun orda. elbette her Anne evladinin iyiligini ister ama onlara göre iyi olan herzaman biz evlatlara göre dogru karar olmuyor ne yazik ki. Ortada babasiz büyümek zorunda kalan bir sabi var, en azindan bir sansi hak ediyor, kaldi ki suclu hepten bu adam de degilken...

:)) nasil icime oturduysa girip cikip duruyorum..
Guzel sonuclanir umarim hersey.

Cok sagol canim sessiz sakin bi insanim normalde ama hamileyken o kadar yiprandim ki yeni evlisin hamilesin annen bi yandan gel gel diye tutturuyo esin bi yanda gitme diyoru zaten fazla gitmiyordum işten dolayi ama. Inan bana 1 yildir ne cekiyorum tahmin edemezsin bakma burda gulup yazdigima hamileyken dunyayi yemisim 93 kilo dogum yaptm suan 50 kiloyum.

Cok haklisiniz. Ama bi insan ikinci sansi hak etmez mi ki ? Yani ilerde mutlaka tekrar evlencem o zaman nolcak belki simdi denersem gercekten duzelir? Duzelmezse de acabalarla yasamam denedim derim?
İkinci bir hakkı hakeden erkek belli olur zaten..Şu hale bakar mısınız ortada çok mühim bir neden yokken insan minicik evladını nasıl bırakır?Bide neden sizi çağırıyor ;bence anladı sizin barışmaya meyilli olduğunuzu her dediğini yaptıracak bir kere taviz hep taviz..İnşallah karşınıza iyi biri çıkar bu sefer...

Kizlar oncelikle herkese hayirli ramazanlar derdim cok buyuk sadece derdimi dokmek istedim uzun olursa yazım smdiden kusura bakmayin. 2 yil once evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldim. Esim yanima geldi (yurtdisinda yasiyorum) her neyse sıkıntımız coktu yalan soyleyemem ben hamile olduugm icin ona cok ters davrandigim zamanlar oldu. Neyse boyle boyle dogum yaptm bebegim 3 haftalikken esim turkiyeye döndu ( kavga etmistik evi terk etti) aylarca bebegi ve beni aramadi sormadi. Ailem hep destek bana a dan z ye cocuguma herseyi aldilar cocugum prensesler gibi desem yalan olmaz bana da cok destekler ve bosanmamiz icn ellerinden geleni yaptilar ve bosandik. Bosandiktan sonra esimle bi sekilde iletisime gectik ( cocugum yanlis hatirlamiyorsam 6 aylikken esimle baristim) ama o buraya gelemicegini turkiyede kalmak istedigini bizim oraya gelmemiz gerektigini soyledi. Ailem buna tamamen karsi. Cok karisik anlatiyo olabilirm nolur kusura bakmayin. Neyse esimle bi plan yaptik bu yaz tatile gelcez biz geldigimizde esim ailesini alip gelicek ve ailemle konuscaklar. Ama ailem hayatta izin vermez beni bilmiyorum da imkansiz yani ben esimin ismini alamiyorum evde agzima ailem sildi bende ailemden cok korkuyorum. Bu arada tatile turkiyeye gitme durumu daha tam belli degil. Offf cikmazdayim kizlar bi yanda ailem bi yanda yeni evlendigim esim kizim 1 yasinda ne yapicam ailem turkiyede yasamami istemiyo diye esimden ayrilmak istemiyorum daha anlatmadigim atladigim seyler olabilir sorulariniz olursa cevaplarim kusura bakmayin uzun oldu..

seni 3 haftalik bebeginle birakip giden adamdan hayir gelmez. Adam bebegini silip gitmis ki baska bir durumda seni haydi haydi siler gecer.

X