bebegim var, ailemi mi secmeliyim, esimi mi ?

Ben de yurtdisinda yasiyorum ve bu tur konular bana cok tanidik geliyor. Cevremde cok gordum boyle. Evet evlenip turkiye'ye giden de oldu ama turkiye'ye gidip bin pisman olup kosarak geri donenler de cok oldu. Ben daha cok gittigin zamanki karsilacagin zorluklardan bahsetmek isterim sana. Hadi diyelim gittin kocanin yanina. Yaninda ne ailen var ne birsey. Tek basina olacaksin. Kocanin ailesi nasil bilmiyorum ama seni el ustunde tutacaklarindan emin misin? Bak biz ne kadar turk olsakta turkiye bize yabanci bir ulke. Yasam farkli, insanlar farkli, insanlarin karakterleri farkli. Alisik oldugun bir hayati birakip tamamen bilinmezligin icine gireceksin. Ha alisirsin alisirsin da sen kendin herseyle herkesle savasmaya hazir misin ki? Sen bu adama guvenebilecek misin ki? Adam turkiye'de sana istedigini yapabilir, belkide tam olarak gercek yuzunu o zaman goreceksin. Kime nereye gideceksin, derdini o zaman kimlere anlatacaksin. Seni kac aylik cocugunla birakmis adam turkiye de neler neler yapmaz ki.

Sen su an hala o adami seviyorsun anladigim kadariyla ama ben senin yerinde olsam asla ve asla turkiye'ye gitmezdim. Yolunu izini insanlarini bildigim, ozgur oldugum, calisabildigim, kendimi guclu hissettigim yerde kalirdim. Hep agzinda cocuguma kim babalik edebilir ki diyorsun. Neden bu dusuncedesin ki boyle? Once kendi hayatini tekrar kurmaya calis. Calisiyor musun bilmiyorum ama bir is bulmaya calis. Hem ailen sana destekte oluyormus. Cocugunu buyutmeye calis. Sen simdiden cok ilerisini dusunuyorsun, su anini dusun. Kendini toparlamaya calis. En azindan herseyini bildigin bir ulkedesin, her isini halledebilirsin. Cocugun belki babasiz buyumus olur fakat turkiye'ye gitmektense ben oldugun yerde kalmayi tercih ederdim. Yurtdisinda cocugunu en iyi sekilde yetistirebilirsin bir daha dusun bence. Bu kadar imkani birakip gitme.

nişanlıyım öncelikle bunu belirteyim. böyle bir durumu yaşasam kendime soracağım soru: onu ne kadar seviyorsun olmaz, ne kadar güveniyorsun olurdu. ki sende bu güveni hissedemedim! güvenmediğim bir adamla kahve içmeye bile gitmem, değil bana kol kanat geren ailemi bırakıp, ülke değiştirmek! kendine macera mı arıyorsun canım?

Kac yasinda kadinsiniz cocugunuz var, yuvanizi kurmussunuz ama bozulmus..
Tekrar kurmak istemeniz cok dogal, ergen cocuk degilsiniz ki aileniz biz izin vermiyoruz desin.
Hadi gittiniz baskasiyla evlendiniz onlari dinlediniz,
bu sefer de kotu evlilik oldu bosandiniz..
Bunun hesabini verebilirler mi?
Eski esinizle tekrar evlenseniz bununda bir garantisi yok elbet ama karari siz vermis olursunuz..

Burdaki hanimlarin sordugu sorulari onada sorun,
neden aramamis el kadar bebesini,
resim mi atmadiniz cikar gelir insan benim yavrum dogmus kirpiginin ucuna bile hasret kalmisim diyerekten.
Yalniz hep deriz ya kadinlarda dogurmasa bile annelik icgudusu vardir da erkekler bebek dogduktan sonra baba olur diye..
Uzaklik sebebiyle kendinde o babaligi hissedemedigi icin de bu sekil sacma davranmis olabilir..
Daha uzucu olan babaanne dede hic mi torunu sormaz etmez..

Herneyse, oturun egrisini dogrusunu konusun,
soru sorun tatmin olana kadar,
ve eksilerini artilarini dusunun..
Bazi arkadaslarin dedigi gibi Turkiyede yalniz oldugunuz icin ezebilirler sizi,
tabi bu olmayabilir de..
Her zaman 2 2 4 etmiyor..
Ailelerde az olgun davransin ortada bir bebek var,
dunurler otursun konussun dunya tersine donmeyecek ya iki cift laf etseler..
En nihayetinde hayat sizin.

Insanlar degismez ve ikinci sans diyede bisey yoktur sadece sen kendini ikinci kez kandirmasina ve birakmasina izin vermis olursun. Sen olumlu bakiyosun en azindan deneyim olmicaksada olmadigini görmüs olurum diyosun, anladigim kadariyla. Birde söyle düsün bi insanin huyu güzelse karakteri oturmussa yasadigi sehirde ülkede farketmez o insan insanligini gösterirdi, yani demek istedigim türkiyeden yurtdisina geldigi icin farklilasti yada degisti diye birsey yok. En fazla uyum sagliyamazdi yasadigi ülkeye, ama evine ailesine cocuguna her türlü saglayabilmeliydi. cok iyi düsünmen gerek.

Ben de yurtdisinda yasiyorum ve bu tur konular bana cok tanidik geliyor. Cevremde cok gordum boyle. Evet evlenip turkiye'ye giden de oldu ama turkiye'ye gidip bin pisman olup kosarak geri donenler de cok oldu. Ben daha cok gittigin zamanki karsilacagin zorluklardan bahsetmek isterim sana. Hadi diyelim gittin kocanin yanina. Yaninda ne ailen var ne birsey. Tek basina olacaksin. Kocanin ailesi nasil bilmiyorum ama seni el ustunde tutacaklarindan emin misin? Bak biz ne kadar turk olsakta turkiye bize yabanci bir ulke. Yasam farkli, insanlar farkli, insanlarin karakterleri farkli. Alisik oldugun bir hayati birakip tamamen bilinmezligin icine gireceksin. Ha alisirsin alisirsin da sen kendin herseyle herkesle savasmaya hazir misin ki? Sen bu adama guvenebilecek misin ki? Adam turkiye'de sana istedigini yapabilir, belkide tam olarak gercek yuzunu o zaman goreceksin. Kime nereye gideceksin, derdini o zaman kimlere anlatacaksin. Seni kac aylik cocugunla birakmis adam turkiye de neler neler yapmaz ki.

Sen su an hala o adami seviyorsun anladigim kadariyla ama ben senin yerinde olsam asla ve asla turkiye'ye gitmezdim. Yolunu izini insanlarini bildigim, ozgur oldugum, calisabildigim, kendimi guclu hissettigim yerde kalirdim. Hep agzinda cocuguma kim babalik edebilir ki diyorsun. Neden bu dusuncedesin ki boyle? Once kendi hayatini tekrar kurmaya calis. Calisiyor musun bilmiyorum ama bir is bulmaya calis. Hem ailen sana destekte oluyormus. Cocugunu buyutmeye calis. Sen simdiden cok ilerisini dusunuyorsun, su anini dusun. Kendini toparlamaya calis. En azindan herseyini bildigin bir ulkedesin, her isini halledebilirsin. Cocugun belki babasiz buyumus olur fakat turkiye'ye gitmektense ben oldugun yerde kalmayi tercih ederdim. Yurtdisinda cocugunu en iyi sekilde yetistirebilirsin bir daha dusun bence. Bu kadar imkani birakip gitme.
Canim oncelikle tesekkur ederim sizin fikirleriniz benim icin onemli, onemli olmasa buraya yazmazdm. Yanlis dusunuyo olabilirim ama ben turkiyeye alisabilirim diye dusunuyorum 70 80 90 herneyse milyonluk ulke herkes nasil buyuyo yasiyo orda. Zaten ailemin yanina da gidip gelicem surekli ha izin mi vermedi kacar gelirim yani kimse beni tutamaz dag basi degil ki

Kac yasinda kadinsiniz cocugunuz var, yuvanizi kurmussunuz ama bozulmus..
Tekrar kurmak istemeniz cok dogal, ergen cocuk degilsiniz ki aileniz biz izin vermiyoruz desin.
Hadi gittiniz baskasiyla evlendiniz onlari dinlediniz,
bu sefer de kotu evlilik oldu bosandiniz..
Bunun hesabini verebilirler mi?
Eski esinizle tekrar evlenseniz bununda bir garantisi yok elbet ama karari siz vermis olursunuz..

Burdaki hanimlarin sordugu sorulari onada sorun,
neden aramamis el kadar bebesini,
resim mi atmadiniz cikar gelir insan benim yavrum dogmus kirpiginin ucuna bile hasret kalmisim diyerekten.
Yalniz hep deriz ya kadinlarda dogurmasa bile annelik icgudusu vardir da erkekler bebek dogduktan sonra baba olur diye..
Uzaklik sebebiyle kendinde o babaligi hissedemedigi icin de bu sekil sacma davranmis olabilir..
Daha uzucu olan babaanne dede hic mi torunu sormaz etmez..

Herneyse, oturun egrisini dogrusunu konusun,
soru sorun tatmin olana kadar,
ve eksilerini artilarini dusunun..
Bazi arkadaslarin dedigi gibi Turkiyede yalniz oldugunuz icin ezebilirler sizi,
tabi bu olmayabilir de..
Her zaman 2 2 4 etmiyor..
Ailelerde az olgun davransin ortada bir bebek var,
dunurler otursun konussun dunya tersine donmeyecek ya iki cift laf etseler..
En nihayetinde hayat sizin.
Beni anlayan heralde bi siz varsiniz :) diger arkadaslar yanlis anlamasin espri yapiyorum. Ama dediginiz gibi tekrar duzeltleye calisiyorum daha dogrusu calisiyoruz aileler engel oluyo daha dogrusu benim ailem ki hakli olabilirler. Suan ben esimle baristim oraya gidicem desem belki eve kilitlerler beni lafin gelisi yani kesinlikle salmazlar ama onlari da anliyorum. Bakalim tatile turkiyeye geldigimizde neler olacak hayirlisi olsun.

Keainlikle aileee...

Adam nasil ici rahat etmis de karisini cocugunu aramamis. Hadi karisi neyse,insan yeni dpgan bebegine nasil kiyar nasil ozlemez de aramaz sormaz,bir ohtiyaci var mi merak etmez...

Birak allah askina ya,ne sansindan bahsediyosun. Kesinlikle donmemelisin. Boyle bir adam icin ne ulke degistirilir,ne aile terk edilir. Ustelik ailen silmisse bunun altinda baska buyuk seyler de vardir. Ailen yanindayken karsina alma.

BU ADAM İCİN DEGMEZ!!!

• Beğen
Reactions: anu
Canim oncelikle tesekkur ederim sizin fikirleriniz benim icin onemli, onemli olmasa buraya yazmazdm. Yanlis dusunuyo olabilirim ama ben turkiyeye alisabilirim diye dusunuyorum 70 80 90 herneyse milyonluk ulke herkes nasil buyuyo yasiyo orda. Zaten ailemin yanina da gidip gelicem surekli ha izin mi vermedi kacar gelirim yani kimse beni tutamaz dag basi degil ki
Hakikaten yaşın kuçuk hayalperest bir kızsın..

Aylardir kizini görmeye gelmeyen arayip sormayan adama 2. şansı vermeyi düşünüyorsunuz öyle mi?

Yanlis dusunuyo olabilirim de karsimdaki ne oda bi insan. Ne yapabilir bana? Gercekten soruyorum yani ne yapabilir? Yanlis anlamayin tepkim size degil ona o kim beni zorla orda tutacak veya cocugumu alicak
Kocanızın babalık hakları var. Kızınız Türkiye'ye geldiğinde geri dönmesini engelleyebilir mi diye bir avukata sorun isterseniz. Neler duyuyoruz.

Kocanızın babalık hakları var. Kızınız Türkiye'ye geldiğinde geri dönmesini engelleyebilir mi diye bir avukata sorun isterseniz. Neler duyuyoruz.
Burda bosandigimiz icin elimde belge var. Cocuk benim diye ben nereye gidersem oda oraya gelicek. Babasi gorebilir ama goturemez benim yanimda gorebilir. Bilemiyorum belki ise yarayabilir hani kotu bi durum olursa

Burda bosandigimiz icin elimde belge var. Cocuk benim diye ben nereye gidersem oda oraya gelicek. Babasi gorebilir ama goturemez benim yanimda gorebilir. Bilemiyorum belki ise yarayabilir hani kotu bi durum olursa
O belge hangi ülkedeyseniz oranın belgesi. Baba Türk. Türkiye'de onun tarafını tutup başınızı ağrıtabilirler. Ben olsam çocuğu getirmeden Türk bir avukata danışırdım.

Beni anlayan heralde bi siz varsiniz :) diger arkadaslar yanlis anlamasin espri yapiyorum. Ama dediginiz gibi tekrar duzeltleye calisiyorum daha dogrusu calisiyoruz aileler engel oluyo daha dogrusu benim ailem ki hakli olabilirler. Suan ben esimle baristim oraya gidicem desem belki eve kilitlerler beni lafin gelisi yani kesinlikle salmazlar ama onlari da anliyorum. Bakalim tatile turkiyeye geldigimizde neler olacak hayirlisi olsun.
Kk nin hanimlari genelde ozellikle BDVdeki her konunun ana fikriyle zitlasmayi sever.
Burda "eski esim barismak istedi cok pismandi ama dinlemedim baskasiyla evlendim cok mutsuzum" diye konu acsaydiniz yorunlarda bambaska olurdu..
Bunu genel anlamda ornek olarak gosterdim ki sizin konunuzda cok akilci yorumlar yapilmis,
yorumlayanlar her acidan dusunup yazmislar,
hic bir yorumu gozardi etmenizi onermem cok cok iyi dusunun derim.
Yorum tekrari olacak diye arkadaslara katildigim kisimlari kendi yorumumdan eledim..
Dedigim gibi cok cok hassas bi konu,
hangi yolu secerseniz secin keske dememek icin iyi dusunun.

Kacirmak istese gelirdi veya giderken goturmez miydi? Isyerini kapatip buraya gelmek istemeyen insan cocugu baska bi yere goturmez isini birakipta. Bilmiyorum ki
Oradan kaçirmasi çok zor anne izni olmadan ülkeye getiremez çocuğu ama ülkeye gelince ne olacaği bilinmez.

X