Premature Bebekler Bebeğim Küvezde YAŞAM savaşı veriyor! YARDIM lütfen!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar bir fikir almak istiyorum sizden; biliyorsunuz buradan sürekli paylaşıyorum durumumu... ama durumu bilmeyenler içinde özetlemek istiyorum...
bgn 31.gün bitti ve bebeğim hala yoğun bakımda! en son 17. gününden sonra 1 haftada 4-5 kez makinadan çıkartıp denediler bebeğimi ama maalesef her seferinde 1 gün sürmeden geri taktılar makinaya! sonra 1 hafta çıkarmadılar makinadan çok yorduk diye beklediler... en düşük seviyede makinada bağlı kaldı en son dün tekrar cıkarmışlardı makinadan ama maalesef gece yine kötüleşmiş solunumu ve tekrar bağlamışlar makinaya!
bu arada da makinadayken 20 cc de sondayla süt veriyorlar! girişinde 2050 gr. dı ertesi gün 1840 gr'a düştü dediler 30.güne kadar kilosu ise 1800 ile 1930 gr arasında gidip geldi...(en son 1930gr dı)
uzadı biliyorum ama tüm detayları vermessem kendimi anlatmış olamıcam...
derdim şu ki hastane beni oyalıyor olabilirmi? (sgk dan her gece için 300-500 arası para alıyorlar bundan dolayı işi uzatabilirlermi?)
çünkü 15 gündür genel sağlık durumu iyi ama makinada en düşük seviyede yine,,,
her gecen gün daha iyiye gidiyor ama yine makinada...
bgn akciğer filmleri temiz cıktı makinadan cıkardık ertesi gün arıyorum yne makinaya bağladık vs vs.. diyerek artık sevinmek ve üzülmek kavramlarımı kaybettirdiler bana !!! ne yapacağımı şaşırdım...
daha fazla gec kalmadan hastanemi değiştirmeliyimki? bu saaten sonra makinaya bağlı bir bebeği başka yere sevk etmek riskli olmazmı, ne kadar doğru? yoksa bu gercekten normal bir sürec ve benmi panik yapıyorum?
Çıldırmak üzereyim yaaa... özellikle tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyroum!

öncelikle çok çok geçmiş olsun inş yakın zamanda alırsın kuzucuğunu kucağına benim kızımda 25 gün kaldı kuvözde evet doğduktan sonra hep kilo verdi 900 gr 1000 gr arası düştü kilosu ben kendi fikrim yani sanmıyorum ki iyi olsa çıkarmasınlar sonuçta çıkardıktan sonra onlardan kaynaklanan bir problem çıksa ilk sen alacaksın onları muhattap biliyosun türkiyede ciddi ciddi kuvöz sıkıntısı yaşanıyo böyle bi durumda boşuna tutacaklarını sanmıyorum benim kızım taburcu olunca herkes şaşırmıştı çok küçük taburcu oldu diye ama için rahat etmiyosa güvendiyin doktor varsa bebeyinin raporlarını alabilirsen alıp bi sorabilirsin

çok saol mecbue... evet cnm bende hep bu şekilde tutuyorum kendimi neden iyi olsa vermesinler diye ama 31 gün gecti ve hep aynı hep aynı... Allah'a şükür tabiki daha kötüyede gidebilir durumu ve böyle bir şey demediler hiç ama yinede insan beklemekten o kadar yoruluyorki beynim artık durdu sayılır!
işte bu yüzden seviyorum burayı bak ben dr raporları konusunu hiç düşünemedim! bu da bir alternatif,,çok teşekkrler!'

önemli deyil canım ne demek bizi bizden başka kim anlayabilirki kime anlatırsan anlat hı hı deyip geçiştirir kim olursa olsun yanında bi zamandan sonra herkes evine çocuklarının yanına döner sen kalırsın eşin ve düşüncelerinle başbaşa düşündükçe onun ordaki hali aklına geldikçe gözlerin dolar hayattan keyif alamazsın gülsen bile kendini suçlu hissedersin çünkü kuzucuğun orda yalnız başına kuvözde yatıyo aman neyse sen gönlünü ferah tut sen iyi ol pozitif olki evlasında çabuk iyileşsin annesi

Canım ben de 28 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 52 gün küvezde kaldı. Benim de zaman zaman aklıma böyle şeyler gelmişti. Ama bebeğim hiç makineye bağlanmadı. Kendisi nefes alabiliyordu. 1240 gr doğmuştu. Emme refleksi henüz oluşmadı diye 34. haftasına kadar ogs ile beslendi. Daha sonra emerken satürasyonu düşüyor diyerek başka bir problem olabilir diyerek hastanede tuttular. Fakat farklı birşey çıkmadı. Bebeğim 2320 gr olana kadar hastanede kaldı. Artık son haftalarında doktora gidip ne zaman bebeğimi alabilirim diye sürekli sormamdan doktor da sıkıldı herhalde.
Çok ciddi bir suistimal olacağını düşünmüyorum ama sen yine de raporlarını bir başka doktora göster istersen.
Benim bebeğim mekanik ventilasyona hiç bağlanmadığı halde epikrizinde sanki 15 gün mekanik ventilasyona bağlandı gibi gösterilmişti. Halbuki hergün bebeğimi gördüm. Sadece küveze oksijen veriliyordu.
İnşallah bizler gibi sen de bebeğini sağlıkla kucağına alıp evine getirirsin. Sevgilerimle...

Arkadaşlar bir fikir almak istiyorum sizden; biliyorsunuz buradan sürekli paylaşıyorum durumumu... ama durumu bilmeyenler içinde özetlemek istiyorum...
bgn 31.gün bitti ve bebeğim hala yoğun bakımda! en son 17. gününden sonra 1 haftada 4-5 kez makinadan çıkartıp denediler bebeğimi ama maalesef her seferinde 1 gün sürmeden geri taktılar makinaya! sonra 1 hafta çıkarmadılar makinadan çok yorduk diye beklediler... en düşük seviyede makinada bağlı kaldı en son dün tekrar cıkarmışlardı makinadan ama maalesef gece yine kötüleşmiş solunumu ve tekrar bağlamışlar makinaya!
bu arada da makinadayken 20 cc de sondayla süt veriyorlar! girişinde 2050 gr. dı ertesi gün 1840 gr'a düştü dediler 30.güne kadar kilosu ise 1800 ile 1930 gr arasında gidip geldi...(en son 1930gr dı)
uzadı biliyorum ama tüm detayları vermessem kendimi anlatmış olamıcam...
derdim şu ki hastane beni oyalıyor olabilirmi? (sgk dan her gece için 300-500 arası para alıyorlar bundan dolayı işi uzatabilirlermi?)
çünkü 15 gündür genel sağlık durumu iyi ama makinada en düşük seviyede yine,,,
her gecen gün daha iyiye gidiyor ama yine makinada...
bgn akciğer filmleri temiz cıktı makinadan cıkardık ertesi gün arıyorum yne makinaya bağladık vs vs.. diyerek artık sevinmek ve üzülmek kavramlarımı kaybettirdiler bana !!! ne yapacağımı şaşırdım...
daha fazla gec kalmadan hastanemi değiştirmeliyimki? bu saaten sonra makinaya bağlı bir bebeği başka yere sevk etmek riskli olmazmı, ne kadar doğru? yoksa bu gercekten normal bir sürec ve benmi panik yapıyorum?
Çıldırmak üzereyim yaaa... özellikle tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyroum!

MERHABA CANIM.

BENDE 28+1 de 690 gr olarak kızım dünyaya geldi. Bugün 84. günümüz canım ve halen daha küvezde kızım. Solunum ayarları benim kızımında düşürülüyor ama ne yazıkki henüz tam olarak cıkamadı. Bizler birbirimize destek oluyoıruz burada. Benim kızımıda bir cıkartıyorlar bir takıyorlar.. bu böyle oluyor. ınşallah birgün bizlerin yavruları da kurtulacak canım. Moralini yükek tutmaya calıs..

saolun arkadaşlar... inşallah dediğiniz gibi bebişlerimiz bir an önce kucağımıza alarak çıkartarız hastaneden!
il-nar maşallah ya çok küçükmüş senin bebiş ama kocaman yüreği varmış annesi bu kadar sabretmişsiniz inşallah sonu güzel olur cnm! senin bebeğin hangi hastanede? solunum dışında başka probleminiz varmı? anne sütünü alabiliyormu,, şu anda kilosu kaç biliyormusun?

sabır seblevcim biz prematüre anneleri sürekli sabretmek zorundayız her şeye. şu an dr yada hastane değiştirmenin bir faydası varmıdır bilemiyorum ama zararıda olabilir bir sürü bebek enfeksiyondan kabbedilebiliyor bu transfer sırasındada risk altında olacaktır başka drlarada danış istersen canım ama bence inanıp beklemekten başka şansımız yok. ayrıca biz dr değilzki yanlış yada dıoğru karar verdiklerini yargılayabilelim bunu bu konuda uzman ve bizim bebeklerimizi birebir takip edenler bilebilir. Karşıdan konuşmalara bu konuda kızıyorum her bebeğin bünyeside farklıdır gösterdiği reaksiyonlarda ona göre bir yöntem izleniyorda olabilir. allah sanada kuvözdeki bebeklerin yoğun bakım üniteleri önünde çaresizce vbekleyen annelerede sabır minik kahramanlarada güç kuvvet diliyorum

çok geçmiş olsun annesi çok küçük ama aynı zamanda çoktaaa büyük bi kızın var aman kızlar sen ve diyer anneler moralinizi yüksek tutun hep iyi düşünün bebekleriniz iyi olsun

seblev canım ben 33+3 te üçüzlerimi düntyaya getirdim kızım 12 oğlum 22 gün sonra eve geldiler ve yoğun bakımdalardı üçüde diğer oğlum hala hastahanede dün aradığımda mide sondasıyla besleniyor ve ciğerlerini açmak için buhar veriyorlardı dediğin gibi bir gün öyle bir gün böyle dediler hep bugün diğer bebişlerimi dr götürdüm kontrol için bebeğimide gitmişken göriyim dedim ünitenin orda bekliyordum hemşire kucağında getirdi şok oldum tüm hortumlar çıkmış ve yarın yada öbür gün taburcu olmaya hazırlanıyor inana canım bu tarz bebeklerde ani değişiklikler olabiliyor eminimki senin bebeğinde sana süpriz yapıcak

İnşallah sağlıkla,hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın Seblevciğim ve bu durumda olan herkese rabbimden acil şifalar diliyorum

29haftalık hamileyim, yazılanları üzülerek okudum. allahım yardımcınız olsun! hamilelerin duası kabul olur derler, elimden gelen dua etmek, :Saruboceq: yürekten dilerim :Saruboceq: yüce Allah tan :Saruboceq: :Saruboceq: hepinizde minik meleklerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız ve yuvanıza dönersiniz!!!!!!!! :Saruboceq:

Allah tüm annelerin ve bebeklerin yardımcısı olsun inşallah hepsi sağsalim çıkacaklar. benim oğlumda kaldı küvözde ne demek oldugunu çok iyi bilirim. ama şunu da unutmayalım bu imkanları bulamayan ve hayata veda eden bebekleri. o yüzden bol bol dua edin siz ne kadar güçlü olursanız onlar da o kadar güçlü olurlar hayata sıkı sıkı sarılırlar emin olun ki hissediyorlar.

Seblev nerelerdesinn.. Bebişimiz nasıl iyimi cnm..? Güzel haberlerini bekliyoruz

canım sadece senin değil diğer annelerin de yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudum bebeğinize acil şifalar diliyorum, inşaallah en kısa zamanda bebeğinizle beraber geçirdiğiniz güzel maceralarınızı okuyacağız.

ben anne olamayan biri olarak cok cok cook üzüldüm rabbim acil sifalar versin hepsine insallah tez zamanda iyilesirlerde kucaklariniza alirsiniz saglikli ve ton ton bi sekilde rabbim acilarini yokluklarini göstermesin

kızlar, başından snuna kadar okudum tüm yazdıklarınızı.
ne gözümde yaş, ne içimde boş alan kaldı... daraldım, allahım sizlere yardımcı olsun çok çok.

ben de şimdi 25. haftamın içindeyim, tüm dualarım kızımın zamanında ve sağlıkla gelmesi için.
şimdi dualarıma yenilerini ekledim.. sizler için, meleklerinize biran evvel kavuşmanız için.

ben kendim de, 31 haftalık doğmuşum. 30 sene evvel, annem ağlaya ağlaya beklemiş hep beni yoğun bakım önünde. sütünü sağıp göndermiş içeri, ama hiç dokunamamış. 45 gün sonra çıkabilmişim yoğun bakımdan.
demek istediğim şu yani. 30 sene önce, o günün koşullarında yaşatılabilmişim ben. şimdiki tıp teknolojisine ve doktorlarınıza güvenin lütfen.

allahım yardımcı olsun kuzularınıza, sizlere... sabır versin, bekleme sabrı... sonu hep iyi olsun inşallah. dualarımda olacaksınız.

kızlar nasıl oldu bebişeleriniz bebişini çıkaran varmı hastaneden Allah herbirinizin yavrusuna şifa sizlere sabır versin dualarım sizin ve kendileri küçük ama yürekleri çok büyük olan bebeklerinizle onlar bizlerden çok daha güçlüler o küçücük elleriyle dünyaya sımsıkı sarılıyolar

Dualarını esirgemeyen herkese çok teşekkürler arkadaşlar! bir süredir yazamdım aslında bir süredir hiç bir şey yapamıyorum! Bgn 47.gün arkadaşlar ama maalesef bebeğimin durumunda bir düzelme yok!
10 15 kere makinadan ayırmaya çalıştılar ancak her defasında dayanamadığı için geri bağladılar,
en son dün dr'uyla görüştüm artık onlarında umutları kırılmaya başlamış! çok olumlu konuşmadı yani! geleceğe yönelik hiç bir şey söyleyemem, taburcu olduğunda bile bir takım sıkıntılar baş gösterebilir dedi hem nörolojik açıdan hemde ciğerleriyle ilgili...
dr.a açıkça sordum başka bir hastane veya başka bir dr.un görmesinde fayda varmı diye ancak izah edemedikleri bir durumun olmadığını, burada imkanlarının yeterli olduğunu söyledi yani pek sıcak bakmadı ama isterseniz yinede karar sizin dedi! başka bir yere transferinde riskli olduğunu söyledi!
doğum yaptığım hastanedeki dr da başka bir yere transferin, başka bir gözün görmesinde fayda olabilir dedi!
ikilemdeyim, şaşkınım ve korkuyorum ne yapcağımı nasl davrancğımı bilmiyorum... mafoldumben
her türlü öneriye açığım varsa aklınıza gelen bir yol - yöntem ne olur söyleyin???

istanbulda amerikan hastanesi memorial jfk gibi özel hastanelerde bu konularda yeterli ekipman ve uzman var neden oralarla temasa geçmiyorsunuz..bence özele yönelin ama dediğim gibi konusunda uzman yerlere danışın..benim doğumum ankaraözel mesa has. oldu oranın yoğun bakımı ankarada tek geçilecek biryer bebeğime orada süper baktılar hatta biz taburcu etmek istediklerinde bile kalsın deyip fazladan yatırdık tabii bende kaldım hastanede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…