Premature Bebekler Bebeğim Küvezde YAŞAM savaşı veriyor! YARDIM lütfen!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar... bebeğim 35+0 da 2.050 gr. doğdu! ama küvezde :((
Gelişim geriliğinden dolayı ciğerleri gelişmemiş henuz ve solunum problemi yaşadığı için doğumdan hemen sonra küveze aldılar! ayrıca doğum esnasında solunum nöbetinden yani beyne kısa süreli oksijen gitmemesinden dolayı beyinde küçük bir kanama olmuş!
yoğun bakım doktoruyla dün görüştüm; ciğerleri henüz gelişimi tamamlamamış... dün hatta bir ara kötüye gidiş olmuş ama sonra cihazın değerleini arttırıp, antibiotiklerini değiştirince toparlamış biraz...
beyin kanamasıda çok yaygın olmaması, küçük bir kanama ve riskli bölgede değil gibi gözükmesinden dolayı iyi bir netice sayılır dedi...ama eger riskli bölgede ve yaygın bir kanama olsaydı hareket bozuklukları yaşayabilirdi dedi...
çok korkuyorum ve endişeliyim!!! bgn 4. gün bitiyor ve ben bebeğimi sadece 1 kez 2.gün hastaneden cıkarken görebildim,, elini tuttum, ayaklarını, başını okşadım... :((
süt sağıyorum ama makinaya bağlı olduğu için şu an veremiyorlar... dolapta sakla dediler gerekirse isteriz!

Özel Üsküdar Hospital Türk yenidoğan yoğunbakımında şu an Dr. Ömer İslam bakıyor bebeğime... bu hastaneyle ve doktorla ilgili bilgisi olan varmı? ve hiç bu süreclerden gecen oldumu paylaşırsa sevinirim!
Ayrıca dualarınızıda eksik etmeyin ne olur... sevgiyle!!!

çok geçmiş olsun allah yardımcın olsun bende 32 haftalık dogum yaptım bebegımın cıgerlerı gelısmeddıgı ıcın 23 gun kuvezde kaldı 10 gun makıneye baglı kaldı zaman zaman kotu oldu ama cok sukur sımdı evımızdeyız hersey ıyı uzulme beyınde korkacak bırsey yoksa cıgerlerı cabuk ıyılesır bırde sut vermeye baslarsan daha cabuk toparlar cok gecmıs olsun allah yardımcınız olsun.

Aynı süreçlerden bızde gectık benım oglum 28 haftalşık dogmusytu 2 ay kaldı kuvezde cıgerlerı olusmamıstı beyın de kucuk sızıntı seklınde kanamaları da oldu cok zor bır surec gecırdık allaha sukur su anda hıcbır saglık problemımız kalmadı üç yasını bıtırdı aslanlar gıbı

ben şuanda okudum 2 yıl geçmiş ama çokk üzüldüm yaa ağladım ama sen toparlanmışsınn inş bebişinde olmuştur

Aynı süreçlerden bızde gectık benım oglum 28 haftalşık dogmusytu 2 ay kaldı kuvezde cıgerlerı olusmamıstı beyın de kucuk sızıntı seklınde kanamaları da oldu cok zor bır surec gecırdık allaha sukur su anda hıcbır saglık problemımız kalmadı üç yasını bıtırdı aslanlar gıbı

ayy maşallah ya. benim bebeğimde 96 gün kuvezde kaldı.Şuan 11 aylık.ihşallah benimkide 3 yaşında aslanlar gibi olur.yürümesi biraz gecikecek gibi parmak uçlarında gidiyo.sizinki ne zaman yürümeye başlamıştı

canım seni anlayabiliyorum ama üzme kendini benimde bebeğim 13 gün küvezde kaldı prematüre doğmuştu minicikti sarılıkta olmuştu ama Allaha şükür geçti şimdik kocaman ve aksi :) hatta gününü doldurana kadar hiç uyanmıyordu bile ama gününü doldurunca canavar kesildi o yuzden üzme kendini hemen toparlıyorlar.hatta benim oğluşda 1.900 doğdu ama küvezden sonra benm sütüm yeterli olmadığı için preaptamil verdim çok topladı kendini yanlış hatrlamıyorsam 2 ay sonra 5 kg felan olmuştu doktoru şaşırmıştı çok güzel bakmışsınız diye o yuzden hiç kendini üzme inşallah en yakın zamanda kucağına sağ salim alırsın bebişini

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. 4 tane ameliyat geçirdik. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Back