bebeğim için en iyisi? :(((

Eski konunuzu bilmeden yorum yapıyorum arkadaşım ama ben aileler dışında, eşinin ve senin düşüncelerinizi sağlıklı bulamadım. Eşin sürekli annem babam demiş fakat sen de aynısını yapmışsın bence arkadaşım. Çok aileyle iç içe bir yasantiniz var. O diyor benim ailem şöyle sen diyorsun benim ailem öyle.

Siz artık 3 kişilik bir ailesiniz. Kapınızi kapattiniz mi herkes dışarda kalmalı. Evet lohusasiniz evet yeni bebek bakımı zordur haklısınız fakat abartilacak kadar değil. Anneniz ve kauinvalideniz makul bir süre kalıp gitseydi, daha sonra misafir gibi gelip gitselerdi eşinin ve senin bu yeni 3 kişilik aileye alışmasi daha kolay olurdu.

Bence bu saatten sonra barisirsaniz, lütfen kapinizi kapatip hayatinizi kendi kendinize idame ettirmeyi öğrenin derim. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil illa gözle görülür bir sebep olmak zorunsa değil. Siz esiniz sizn ailenizle samimi değil diye üzülmeyin, aynısını eşinize de soyleyin o da sizle ailesi arasında köprü olmaktan çıksın artık.

Çok uzun keşke özet geçseydiniz. Sanki biyere not almışta hiç atlamadan yazmış gibisiniz.
Yarısında yoruldum inan

esinde kompleks var, empati yetenegi yok, aile takintisi var.. bunlar normalde gayet bosanma sebebi.. ama duzelme umudu da olabilir, Allah buyuk, bie de bebegin var..

Oncelikle kendi ailenizi de eve cagirip durmayin. Sizin skntiniz anladigim kadariyla yorgunluktan olmus biraz da. Ne kendi ailenizi ne de esinizin ailesini ic islerinize karistirmayin. Cocugunuza kendiniz bakabilirsiniz. Cocugunuza bakamadiginizi dusundurtmeyin kimseye ozellikle de esinize. Guclu biraz gozu kara olun, size emredemesin, onu ara bundan ozur dile diye. Bebeginiz kucuk, evde bi ana kucagina koyun yaninizda onunla konusa konusa yemeginizi de yiyin, isinizi de yapin. Aglamalarina fazla takilmayin. Kucaga alistirmamaya calisin. Sevgiler..

kızım doğalı 8,5 sene oldu
benim de başımda bir sürü insan, kv, teyzem, eltim, babamın eşi, teyzemin gelini, çocuğu
oyyy ben sadece keşke biri kalsa diyordum hep
Allah razı olsun bakmak için yardım için geliyorlardı ama
süre uzadıkça ben kendime güvenemedim çocuk bakma konusunda
mesela annen neden 25 gün kaldı ki sezeryan yerin geçmedi mi
bence bir 10 gün kalıp gitseydi olmadı kv gelseydi
sende çok ailecisin mihri dediğim gibi
mevlütü gidiyorsun annenin evinde yapıyorsun.. çocuğunun evi ora değil ki
o kadar insan da çağırmayıver mevlüte
sende kopamadıkça eşin de inat etmiş ailesine yapışmak istemiş
siz en iyisi çooook uzaklara bir yere taşının barışırsanız..

çok üzüldüm gerçekten,belliki durum karışık her konuya değinmeye çalışmışsınız,
eşinizle anlaşmaya varmaya çalışın benim şahsi kanaatim. orta yolu bulabilmek için beraber hareket etmeniz şart.bunun dışında aileniz ve eşinizin ailesi arasındaki ince çizgiyi korumak hernekadar zor olsada gerekli. erkek ailesi kanlarını taşıdığı dolayısıyla toruna daha yakın olmak isterler.
YA ÇOCUK DOĞDuKTAN SONRA HİÇ PROBLEM YAŞAMAYAN,AİLE VE EŞ ARASINDA KALMAYAN ,SAKİN Bİ LOhUSA KADIN VARMIDIR ÇOK MERAK EDİYORUM, bi bebek doğuyor anneden çok çevre lohusalaşıyor vesselam...kolaylıklar diliyorum

Kapıdaki bebek süsünü alan bi koca ona bozulan kaynana...her sey basit aslında sudan sebepler..lohusa psikolojisini düşünen yok aileler kendi aralarında savaşıyo ne çocukça ya...burda size iş düşüyor biraz güçlü olun 1 tanecik bebek altı üstü düzene sokardınız illa birileri mi bakacak en guzel gecmesi gerekli zamanları zehir etmişsiniz..

Eşinizin kötü biri olduguna inanmıyorum klasik erkek işte...bu gibi durumlarda kadın güçlü durmalı ne demek evini terk ediyosun karda kışta otur sıcak evinde istiyosan kocanı kov..

ah benim ağzım böyle iyi laf yapsa belki iyi geçincez. azıcık dediğin gibi yapmak lazım. biraz da şirret olmak. ama inan dnedim ama beceremedim. ailesini onun yüzüne kötülemeyi kendime yakıştıramıyorum. inan yemin etsem başım ağrımaz ailesinden şikayetimi söylerken ona utanıyorum.

kızlsr yazdıklarınızı tek tek okuyorum.
evet sorun bend de var. kimseye haksızlı yapamam. dürüst olmak gerekiyor.
nazlıyım. bebek konusunda korkağım. aileme düşkünüm.
ama eşimin sorunsuz değil. bana yalan söylüyor. ailesine kendi düşkün olmadığı halde benden düşkün olmamı istiyor.
aileme karşı çok saygısız ve sevgisiz. benim ondan aileme şöyle yap böyle yap diye beklentim yok. ama onun beklentisi var.
tartışırken birbirimize en alçaltıcı cümleleri kullanıyoruz. birbirimize sırtımızı yaslayamıyoruz.

en önemli sebep cemaat-akp kavgası. ben kendi halinde yaşayan bi insanım. ne cemaatim var ne aman aman bi siyasi görüşüm. siyaseti de sevmem. ama babam akp li eşim de cemaatten. babam öyle fikirlerinde ısrar etmez. yani eşimle aman tayyip haklı hoca haksız kavgası yapmaz. eşim çok koyu. arkadaş çevresi tamamen onlardan. ben onlardan olmadığım için istemediğim için bana karşı da set örüyor.

kusura bakma ama çok saçma sebeplerden evi terketmişsin ortada ciddi bişey yok herkes nasıl bakıyorsa öyle bakacaktın çocuguna annene güvenip dogurmadın heralde birde ilk çocuk 2-3-4 olanlar ne yapsın annelik fedakarlık ister uykusuzda açda kalman normall

bikere kvler ve annenler aynı şehirdeyken neden annenlerin evinde oluyor mevlüt eger imkansızsa yapma ben olsam bende tavır alırım çok ufak şeyler o şunu demiş bu surat yapmış boşver bebeğinin tadını çıkarmaya bak eşinle iyi ol artık siz bi ailesiniz seninde fark ettiğin gibi en rahat kendi evin biraz rahatı seçtin kendince ama çocukla en rahat yer kendi evin

Konuyu atlaya atlaya okudum vallahi.
Ikide bir birtane bebege nasil bakayim nasil bakayip deyip durmussun. 3-4 tane bakan var. Hem bebegi olan hem calisani var. Var da var yani. Bakamayacaksan dogurmuyacaktin. Kimse mecbur degil ki bebegine bakmaya. Sorumluluk nedir bilmeden dogurursaniz boyle olur.
Cemaat memeat bilmem, gorumceniz size birsey soylemisken hemen laf cakar gibi benim cemaatim yok suyum yok falan derseniz normal bozulur tabisi.
Kimseyi degistiremezsiniz,mutlu olmak istiyorsaniz kendinizi degistirmeniz lazim. En kolayi. ..

Sanki kocen lohusa olus anlattiklariniza bakilirsa.. ayrica ailenle derdi ne anlamadim
. Siz nasil tanisip evlendiniz sakincasi yoksa...
Kv de pek bi gicikmis boylelerine benim gbi gelin lazim hic naz cekemem canimi sıkarsa surat asar soylediklerini duymazdan gelirim. . Zaten gorumce deyince tuylerim diken olur. . Fitnecibasi ne olacak. . Kiskanc .. erkek kardesini kiskanir gelini kiskanir hatta yegenini bile kiskanir bazıları. . Tabi boyle olmayani da vardir tenzih ederim. .
Nys yuvan dağılmasın ..biraz cabala bence yapacak bisey yok diyorsan dua et bol bol hacet namazi kil esini dusunerek Ya Vedud cek. Eger esini seviyorsan ve mesele sadece ailelerden kaynaklaniyorsa siz evinizde basbasayken sorun yoksa bu yuvayi bizma biraz mesafe koy ailelere.. yuz verince tepene cikmislar bunlar .. koca adam bile alinmis sana.. kadinlarin doldurusuna gelmistir kayin baban .. azicik cek kendini ama caktirmadan bahaneler uret uzak durmak icin gorustugunde de yuz verme hizmetlerini ikramini yap guzel ağırla ama mesafeni koru ciddi ol oyle aman annecim aman babacim olma yani.. onlari nekadar ittiysen kendi ailenle gorusmeni de o seviyede tut ki eşine batmasin bu durum.. bi de eger sen edindo toplantiya gittiginde sorun efiyor elestiriyorsan ondan yalan soylemistir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…