Bebeğim Dogmak Evliliğim Bitmek Uzere Çok Üzgünüm..

Bende aynen böyle düşünüyorum.
Kocaman adam sonuçta
Zorla hergün evde duracaksın diyemezsin desen de dinlemeyebilir
Biri bana diretse ben evde duracaksam da durmam sanırım

Gitsin özgür olduğunu görsün haftada 2-3 gün cazip gelirse devam eder, sıkılırsa kendi gitmez zaten
Gelmezse bende gezerim, evde kös kös onu bekleyip gelene kadar da tartışma sözleri sıralamaktan iyidir

Sen yeterince altdan almissin canim hamile hamule sancili sancili sürekli seninevde yalniz birakiyor esinden bir cacik olmaz bana kalirsa. Bende ayni durum olsa dayanamazdim bosanirdim.

Ha işte dost , ana fikir , bende böyle düşünüyorum ; yapma denilen yapılır, özellikle bu aile konularında.

Erkekler ailelerini benimsemek ister. Ve evlendikten sonra ailevi olurlar bu yüzden.

hamilesin hassassın ama çok üstelemişin bana göre..
2 hafta ailesini görmeyecek mi?
kendi tek gidiyor yine kabul görmüyor...
böyle yaparak onlara daha çok itiyorsun haberin olsun.. nötr davran biraz.
takıntı haline gelecek yoksa eşinde aile oldugunu anlayamıycak bu ikilem yüzünden..

bu evden cıkarsam bu eve bir daha gelemezmişim.. imkanı varmı eşim bu karakterde bir insanken annemde kalmam asla
Canım git çık kal kendi bilir yiyorsa seni eve bi daha almasın ruh hastası kapıya kucağında bebek polisle gidince bi daha öyle bi laf diyor mu bakalım. Böylelerini Allah ıslah etsin. Bnimkide böyleydi hatta lohusayken bu sebepten surat yaptı bana sonra ben o suratı sçtm sıvadım anasınında öyle bi cinnet her şeyi halleder. Sen sağ sağlim doğurda gerisi bi cinnete bakar hepsi kuzu.

Ha işte dost , ana fikir , bende böyle düşünüyorum ; yapma denilen yapılır, özellikle bu aile konularında.

Erkekler ailelerini benimsemek ister. Ve evlendikten sonra ailevi olurlar bu yüzden.
Ama ben gitmem o kadar sık işin açığı
Haftada 3 kez kendi aileme de gitmem
Çalışıyorum, işyerim uzak, kızıma annem baktığı halde kurallarım var
O yemek her akşam kendi evimizde yenecek, kızım evimizi düzenimizi bilsin diye
Eşim kendi bilir, annesine mi gider arkadaşlarıyla maç mı yapar artık ona kalmış
Ama ben ne onun ailesine ne kendi aileme hafta 3 kez gitmem, sıkılırım. Arada arkadaşım, ablama filan gitmeyi tercih ederim.

Bircok konuda haklisin ama haksiz oldugun yerler de var.
Haftada bir gitmek cok degil, bunu abartmissin. Ustelik esin sana her seferinde birlikte gidelim diye tutturmuyor anladigim kadariyla, senle bir gidiyorsa sensiz uc gidiyor. Aslinda buna sevinmelisin her zaman seni sürüklemeye calismiyor. Biraz idare edebilirsin bence.
Tabi su an haklisin hamilelikten oturu, esin de korkunc kaba bir insan, tavirlari uslubu cok kotu

Ben eşimin annesini çok seviyorum ya. Hem temiz kalpli hem çok akıllı bi kadın. Çok da sevecen. Beni el üstünde tutuyor. 2 oğlu var, beni kızı gibi görüyor sanırım. Ayrıca entellektüel biri. bakışaçımız benzeştiği için iletişimimiz iyi. Eşime ben derim hadi annenlere gidelim veya sizinkiler kahvaltıya yemeğe vs bize gelsin diye. neredeyse ben eşimden daha düşkünüm onun ailesine:) o yüzden böyle gidip gelme yüzünden kavga çıkması, annecilik filan bana tuhaf geliyor.
ayrıca bence bu gelin kayınvalide sorunsalı çift taraflı birbirini besleyen bişey. Genellikle kayınvalideler gelenekselci oluyor. Gelinler de asi. O yüzden dışardan gördüğümü söyleyeyim, kayınvalidenizi kıskanıyorsunuz galiba. aynı duyguları o da size besliyor olabilir. ayrıca eşinizin davranışları da çocukça onla normal yoldan başetmeniz bile zorken siz daha yanlış bi yolu seçmişsiniz. Siz hem daha açık fikirli olmalısınız hem daha eğitimli. bırakın sizden kaç yaş büyük bi insanla yarışmayı. bebeğinize odaklanın. onu sevin üzmeyin onu.

Mikemmel

canım benim hayırlısıyla bebegını kucagına alırsın ınş
ama kendine bu kadar eziyet etme
emin ol her kadın bu sorunla yıllarca baş etmiştir, öncelikle bu adamla evli kalmak istiyormusun ona karar ver ,
eğer kalmak istiyorsan
- adama genemi gideceksin ,
-ne bu herhafta her hafta ne işimiz var deme ,
-ben bu hafta gidemiyecem ama sen git gör gel de
-gelirkende eksik olan seyler var onuda alırmısın de ,

çok üzerine gidince sapıtıyorlar ve saçmalıyorlar sana inat yapıyor kocan emin ol

benim kocamda senin kocan kadar abartmıyordu ama haftanın hergunu tlf görüşüyordu oda doldurulmasına yetiyordu
şimdi nasılsınız dersen ?

ayda bir zor gidiyoruz babası aramadan kendisinin aramak aklına bile gelmiyor ,
bu yazdıklarımız sana imkansız gibi geliyor olabilir
ama emin ol sonunuz güzel olacak

Şanslısın cnm!

dünyanın en iyi adamıyla evli olduğumu düşünüyordum ben, taa ki ailesi yüzünden benzer sebeplerden dolayı bana "şerefsiz" diyene kadar. Benim şerefime laf söyletecek hiçbir şey yapmamıştım ki ben, henüz çocukta yoktu ayrılmak kolay geldi.Ama öyle kavgayla gürültüyle değil, uzun uzun düşündüm bu süreçte kendisiyle tek kelime konuşmadım ve kararımı verdim.Bugün durduk yerde bana şerefsiz diyen yarın dayakta atar dedim kendi kendime.Kendisi konuşmak istediğinde ki olaydan 3/4 gün geçmişti benim kavgasız gürültüsüz cıngar çıkartmadan ayrılmak istediğimi öğrenince paçaları tutuştu.Halbuki ben ona gözdağı vermek korkutmak için değil, ciddi ciddi düşünüp bu kararı vermiştim.Ters etki yaptı bunda, ben sessiz kaldıkça, ailesidir deyip hoş gördükçe bu tepeme çıkacakmış meğer, bende burdayım kişiliğim karakterim var ben artık yokum dediğim an işler tersine döndü, tutturmuyor artık sürekli aileme gidelim diye, bakalım olayın üzerinden 4 ay fln geçti tadımız daha hiç bozulmadı.Nasıl diyeyim ben bilmeden sanırım kapının açık olduğunu gösterdim ona.

Kusura bakmayın ama kocanız odunun hası. 32 yaşına gelmis 20yasinda çocuk gibi yönetiliyor. Bu ailem tartışması evliliğin her döneminde yaşanıyor hani ilk yıl çok erken filan değil aslında. Çünku kaynanalar evlat kaybedicem telasıyla nişandan başlıyorlar doldurmaya. Evliligi devam ettirmek istiyorsan kaynana gibi politik davranacaksin. Açık açık rahatsızlıklarını soylemeyeceksim. Çok açık oynuyorsun kartlarını. İnsan üzülüyor böyle planlı hareket etmeye ama bu gemi böyle yürüyor.

sevgili konu sahibi, WilDClawZ

konunuzu sonuna dek okudum, yazdiginiz yorumlari da kismen takip ettim. dusuncem sudur ki, uslubunuz cok ama cok hatali.

bu sitede bircok arkadas es ailesi sikintisina sahip. benim gozlemledigim, kalici cozumu yalnizca esler arasi uslup sagliyor.

ben, esimin ailesi ile gorusmuyorum. ancak esimin gorusmesine de karismiyorum. Esim annesini aramayi unutsa, ben tek kelime konusmamama ragmen (!) 'anneni ara bekler' diye tembihliyorum. size dusen de bunun benzeri sekilde yaklasmaktir.

Evliliginiz cok yeni, yasiniz cok kucuk. unutmayin ki tasima su ile degirmen donmez. velev ayrilma noktasina vardi bu evlilik, inanin pisman olan taraflardan biri de siz olursunuz.

tşk ederm yazdınız için.. sizlerle konuşmak dertleşmek ve deneyimleriniz bana umut ışığı oldu inanın çünkü benim hiç umudum kalmadı...
ve sanrm sizinde dediğiniz gibi sabr etmeliyim sessiz kalmalıyım..
bende hep korkyrm ya hep böyle olrsa ya hep giderse ya her allahn günü gelirlerse ya gittin hep eşimi doldururlarsa die.. gelecek korkum cok fazla.. ee tabi eşimde anamda anam deynce bende cıldırıyorum aglıyorum bagırıyorum kavga ediyoruz itiş kaıkış hakaretler havada ucusuyor..
birde bir insana birşeyi ne kadar yapma dersen o kadar yapıyor
ve kaynanam kadın resmen zevk alıo.. görünürde masum iyi yaşlı
o zaman bende susup sabredecem cok zor ama yapmak zorundaym bunu dua edin nolur nolur düzelsin eşim gerekirse 1 yılım gitsin.. önemli değil ama düzelsn yeterki

haklısınız benide burdaki yorumlardan sonra farkına vardm ki evet uslubum cok yanlış eşime karşı
oda dayanmıyor dun sinirden duvarları yumrukladı ve eli şiş bir şekilde işe gitti..
ben böyle olsun istmezdim..
mesela dün annesi sırf huzurumuzu bozmak için akşamla aradı pazar günü evde ya eşim..
napıyon oglum sesin cıkmadı oglum merak ettim oglum..
meraktan öldü sanki..
sırf beni gıcık etmek adına.
önceden olsa derdim ki anan bak telefon actı yine yokladı derdim..
ama sustum dedim ki içimden bu sefer bu kadın benim huzurumu bozamayacak.. izin vermcm die ve sustum..
ve ben birşeyi fark ettm anneme bir kaç kere bu sorunumdan bahsettm annem beni çok ters etkiliyo...
ve birşeyin daha farkına vardm bir insana birşeyi yapma dedikce..
o insan daha fazlasını yapıyor
ben size birşey sormak istiyorum eşiniz ailesine yalnız gidiyor ya..
misal ne zaman gidiyor haftada kac kez ve gittimi kaç saaat oturup kalıyor siz neden görüşmüyorsunuz

b
ben cinnette geçirdimde benimkine işlemiyor adam bir gün sonra yine anam diyor..

eşim çok kaba bir insan özellikle bana ailesi için ahlaksız diyebilyor.. gercekten cok zoruma gidiyor
iş işten gecince üzülüyor ama beni kırdıktan sonra neye yarar..
bırakıyım gitsin tamam ama.. bu adam bu seferde iyice buna alışırsa napacam düşünün sene
yarın evladm olacak
eşim akşam işten gelecek bizimle iglenmek yerine hooop anasına..
diger gün yine aynı ..
siz katlanırmıyıdınz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…