• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim Dogmak Evliliğim Bitmek Uzere Çok Üzgünüm..

canım benim hayırlısıyla bebegını kucagına alırsın ınş
ama kendine bu kadar eziyet etme
emin ol her kadın bu sorunla yıllarca baş etmiştir, öncelikle bu adamla evli kalmak istiyormusun ona karar ver ,
eğer kalmak istiyorsan
- adama genemi gideceksin ,
-ne bu herhafta her hafta ne işimiz var deme ,
-ben bu hafta gidemiyecem ama sen git gör gel de
-gelirkende eksik olan seyler var onuda alırmısın de ,

çok üzerine gidince sapıtıyorlar ve saçmalıyorlar sana inat yapıyor kocan emin ol

benim kocamda senin kocan kadar abartmıyordu ama haftanın hergunu tlf görüşüyordu oda doldurulmasına yetiyordu
şimdi nasılsınız dersen ?

ayda bir zor gidiyoruz babası aramadan kendisinin aramak aklına bile gelmiyor ,
bu yazdıklarımız sana imkansız gibi geliyor olabilir
ama emin ol sonunuz güzel olacak
gercekten bu yazzdıklarınız bana imkansz mucize gibi geliyor biliyormsnz..
eşimde hergün annesile telefonda konuşur hergün ama her allahın günü 15 20 dakika sahi bu adam ne konuşuyo diyorum..
eşim bir gün aramasın kaynanam arar rapor alır..
kim bilir belkide sorunlarımızı anlatıyordur eşim..
karım şöyle böyle ypaıyor gelmek istemiyor felan filan diyordur kim bilir..
ama allahlarndan bulsunlar bana hamileliğimi zehir ettiler..
ve dyrm ya eşim hergün yada 2 güne bir gtmek istiyor benm kızdıgım nokta bu
evli bir adamın her iki güne bir ne işi var ki anasında ?

dünyanın en iyi adamıyla evli olduğumu düşünüyordum ben, taa ki ailesi yüzünden benzer sebeplerden dolayı bana "şerefsiz" diyene kadar. Benim şerefime laf söyletecek hiçbir şey yapmamıştım ki ben, henüz çocukta yoktu ayrılmak kolay geldi.Ama öyle kavgayla gürültüyle değil, uzun uzun düşündüm bu süreçte kendisiyle tek kelime konuşmadım ve kararımı verdim.Bugün durduk yerde bana şerefsiz diyen yarın dayakta atar dedim kendi kendime.Kendisi konuşmak istediğinde ki olaydan 3/4 gün geçmişti benim kavgasız gürültüsüz cıngar çıkartmadan ayrılmak istediğimi öğrenince paçaları tutuştu.Halbuki ben ona gözdağı vermek korkutmak için değil, ciddi ciddi düşünüp bu kararı vermiştim.Ters etki yaptı bunda, ben sessiz kaldıkça, ailesidir deyip hoş gördükçe bu tepeme çıkacakmış meğer, bende burdayım kişiliğim karakterim var ben artık yokum dediğim an işler tersine döndü, tutturmuyor artık sürekli aileme gidelim diye, bakalım olayın üzerinden 4 ay fln geçti tadımız daha hiç bozulmadı.Nasıl diyeyim ben bilmeden sanırım kapının açık olduğunu gösterdim ona.
bende mi böyle yapmalıyım yoksa üzerine gtmekden susup sabretmelimiyim inan bilmiyorum :( :(
hangi yol daha mantıklı bilmiyorum tek bildim yardm istiyorm yuvam için :( saglıklı düşünemiyorum bıktım usandm aiılesinden

haklısınız benide burdaki yorumlardan sonra farkına vardm ki evet uslubum cok yanlış eşime karşı
oda dayanmıyor dun sinirden duvarları yumrukladı ve eli şiş bir şekilde işe gitti..
ben böyle olsun istmezdim..
mesela dün annesi sırf huzurumuzu bozmak için akşamla aradı pazar günü evde ya eşim..
napıyon oglum sesin cıkmadı oglum merak ettim oglum..
meraktan öldü sanki..
sırf beni gıcık etmek adına.
önceden olsa derdim ki anan bak telefon actı yine yokladı derdim..
ama sustum dedim ki içimden bu sefer bu kadın benim huzurumu bozamayacak.. izin vermcm die ve sustum..
ve ben birşeyi fark ettm anneme bir kaç kere bu sorunumdan bahsettm annem beni çok ters etkiliyo...
ve birşeyin daha farkına vardm bir insana birşeyi yapma dedikce..
o insan daha fazlasını yapıyor
ben size birşey sormak istiyorum eşiniz ailesine yalnız gidiyor ya..
misal ne zaman gidiyor haftada kac kez ve gittimi kaç saaat oturup kalıyor siz neden görüşmüyorsunuz

Biz su an gorev geregi yurt disindayiz. Ikimizin de turkiye'de oldugu sure zarfinda esim gider kendi ailesiyle kalir, ben ya tatile cikarim cocugumla yahut kendi aileme giderim. Evliligimizin basinda annesi de yemek saatinde, sabahin korunde arardi; bakti ki benden herhangi bir tepki yok, artik hic aramamaya basladi. etkiye tepki - tepkiye etkidir bazi seyler.

cok gec degil, yol yakinken degisin derim.

ve ayrica esinizin annesi diyelim ki gercekten kotu niyetli... siz "anan bak telefon actı yine yokladı" seklinde bir yaklasimla devam ettikce esiniz annesinin hatalarinin uzerinde gorur sizinkini. cunku esinizi baglayan kisi sizsiniz. sizin tavriniz, uslubunuz onu yuceltir yahut asagilar. Annesininki degil. anlatabildim mi?

bir de titreme hastaligi dediginiz sey, parkinson, cok ciddi bir rahatsizliktik. oyle eller kollar oynar, dert degil tarzi bir sey degildir. belirtmek istedim ayrica.

ve ben birşeyi fark ettm anneme bir kaç kere bu sorunumdan bahsettm annem beni çok ters etkiliyo...

evlilik iki kisiliktir; annenizi mudahil etmeyin.
hem anneler arasi cephe icine girmis olursunuz, hem de cok yipratilirsiniz. dort duvar arasi mahremdir, anne dahi olsa paylasilmaz.

Bu evlendikten sonra annem de annem diye ölen adamlar da moda oldu artık.. Eski erkekler kadar dengeyi kuramıyor şimdikiler.. Karılarını sevip mutlu ettikçe annelerine haksızlık ediyor gibi hissediyorlar bu da vicdan yaptırıyor tabi..
O dengeyi kuramayacaksan evlenmeyeceksin kardeşim..
Kadınlar bu konuda daha başarılı gerçekten..
Kendi adıma, ben ailemle evliliğim arasındaki ilişkiyi her zaman dengede tutmuşumdur..
Ama şimdiki çoğu erkek gibi, benim eşim de bunu başaramıyor tabi..

Bu evlendikten sonra annem de annem diye ölen adamlar da moda oldu artık.. Eski erkekler kadar dengeyi kuramıyor şimdikiler.. Karılarını sevip mutlu ettikçe annelerine haksızlık ediyor gibi hissediyorlar bu da vicdan yaptırıyor tabi..
O dengeyi kuramayacaksan evlenmeyeceksin kardeşim..
Kadınlar bu konuda daha başarılı gerçekten..
Kendi adıma, ben ailemle evliliğim arasındaki ilişkiyi her zaman dengede tutmuşumdur..
Ama şimdiki çoğu erkek gibi, benim eşim de bunu başaramıyor tabi..
peki siz nasıl bir tavır sergiliyorsnuz bu durum karşısında

Valla bu erkekler gerçekten garip kimisi ailem ailem der kimisi de eşim eşim der orta yolu bulamıyorlar bi türlü.benim abim eşine tapar anne babamı takmaz bile eşim de annesi üzülecek kırk kere düşünür ortasi yok bunların galiba.

peki siz nasıl bir tavır sergiliyorsnuz bu durum karşısında
Ben ortada hiç bir şey yokken asla annecisin şöylesin böylesin demedim.. Bazı tartışma anlarında ' sen benim ailemin tırnağı olamazsın ' Vs. Bu sözleri duyduğumda, tartışma konusuyla ilgili cevabımı verdim ama ailesiyle ilgili o sözlere cevap vermedim hiç.. Artık tartışmayı bahane edip ailesini ön plana çıkarmıyor..
Ne kadar ' ben de senin ailenle aynı değere sahibim' demeye çalışsan da, ters tepiyor çünkü..
Zamanla anlayacaklar elbet..
Aile tabi ki çok önemlidir, ama ilk ailen eşin, çocuğundur..
Erkeklerin bunları anlaması biraz uzun sürüyor malesef..

dayananmyrm çünkü canm dayanamyrm evi barkı dururken böyle yapmasına anası die ölüp bitmesine dayanmyrm yediremyrm kendime olmuo.. aglamym üzülmeyim diorm ama adam beni itelio kakalıo.. agır sözler edio dayanamyrm ailesi yüzüden
Bak sana bir şey soyleyeyim. Anneci erkek çok fazla ama zamanla ne oluyor biliyor musun? Kadin çocuklarıyla aile oluyor ve adamı disliyorlar. Hele de adamlarin analari ölünce bu yazdığım daha çok koyuyor onlara. Demem o ki; seninde ailen var. Ailene yaklaşık iyice. Zaten çocuğun olacak. Çocukla ilgilen adamı boşver, cidden bosver. 32 yaşından sonra adam degismez. Ama onu disladigini görünce anlayacaktir anyayi konyayi hiç merak etme sen ;-)

gercekten bu yazzdıklarınız bana imkansz mucize gibi geliyor biliyormsnz..
eşimde hergün annesile telefonda konuşur hergün ama her allahın günü 15 20 dakika sahi bu adam ne konuşuyo diyorum..
eşim bir gün aramasın kaynanam arar rapor alır..
kim bilir belkide sorunlarımızı anlatıyordur eşim..
karım şöyle böyle ypaıyor gelmek istemiyor felan filan diyordur kim bilir..
ama allahlarndan bulsunlar bana hamileliğimi zehir ettiler..
ve dyrm ya eşim hergün yada 2 güne bir gtmek istiyor benm kızdıgım nokta bu
evli bir adamın her iki güne bir ne işi var ki anasında ?

eşim bana inat iş çıkışı ugramaya başlamıştı biliyormusun

beni deli etmek için ,

ben tek gitmesine izin vermem çünkü cebinde ne kadar para varsa hepsini bir şekilde el koyarlar

oda bunun farkına vara vara oda bensiz gitmez oldu

sana bunu yazdıktan sonra aklıma geldi , geçenlerde 2,5-3 aya yakın gitmediğimiz aklıma geldi

sadece biraz sabır , üzerine gitme emin ol sana inat yapıyor sende onu totona sallamadıgını belli et ,
niye gittin neden gittin deme birde üstüne ilgi göster
eninde sonunda sana davranışları ve senin arkadan konuşuyorlarsa pişman olacaklar

hee bu çok kısa birazaman da olmayacak belki aylar belki yıllar alacak

ama sana enbaşında zordum bu adamla evli kalmak istiyormusun diye
ben istiyordum ve çok şükür şimdi tam istediğim kıvamdayım

İyi de haftada bir gidiyormuşsunuz zaten. Tamam son iki haftan gitmek istemeyebilirsin ama genelde de bir şikayet etme, gitmek istememe durumu olduğundan eşin patlamış. Titreme hastalığı var diyorsun ama numara yapıyor diyorsun bunun numarası olur mu? Bırak konuşup dursunlar birebir sana zararları yoksa git gör gel 1 saat otur ama gitmiş ol kaynanam bana neler dedi etti eşimin hatrına gittim 1 saat oturup döndüm. Böyle daha çok soğutuyorsunuz hiç yere evliliğiniz bitecek erkekler direkt kötülenmesini sevmezler ailelerinin.

Bak bu neden oluyor biliyor musun? Kiz aileleri kıza gidici erkeğe kalıcı gozuyle bakıyorlar öyle yetistiriyorlar. Kiz aileleri kiz evlenince artik evin yuvan farklı derler ama erkek aileleri gelin alıyoruz modundalar. Senin kendin ailen bebeğin bu ucune odaklan. Emin ol sen böyle davrandikca o yanasmaya çalışır. Mesela anneme gidiyorum de çık git. Doğumu orada yap, lohusaligi orada geçir.

kıyamam ya hamile halinle sana neler cektirmis.. benim babam da biz babaannemlere yakın otururken hatırlıyorum kucukken her aksam onlara giderdik artık bir gun babannemlerde uyuyakalmıstım ta gece 11 12 ye kadar oturuyorduk. annem artık dayanamadı bir sürü sey oldu zaten onları acmayayım ama uzaga tasındık onlardan bayagı artık babam sadece kendisi gidiyor isterse zaten babannemin de bizi sevdigini dusunmuyorum. ben diplomamı alıp gittim bir tebrik ederim demedi kıyıp bir sey bile vermedi ya kendi takılarından tak bari manevi deger sonucta di mi. avukat oldum ruhsatımı aldım gittim, hic yine aynı sey. kek yapıp giderdim babanneme al bunu götur benim sekerim var diye geri gonderirdi, kendisi aldıgı hazır kurabıyeleri pastaları yerdi kremalı seyleri. surekli babama yemek yapıp gonderir hala sanki bizim evde yemek pişmiyor (babam da 56 annem 48 yasında bu arada ve 26 yıllık evliler). annem de anlatıyordu kardesine hamileyken sen kucuksun benim sancım var babannen butun akrabaları toplayıp bize getiriyordu diye. ben dogdugum zamandan biz buraya tasınana kadar babannemle babamın da aynı senin anlattıgın gibi bir iliskisi olmus yani. istersen 15 cocugun olsun, degismiyor...

İyi değilim buradan sizlerdem yardm almak içimi dökmek için geldim..
Yavrumu meleğimi kucagıma almama cok kısa bir zamanım kaldı 2 haftam o benim herşeyim ama ben onu hep üzdüm .. üzdüler bizi ağlatıılar kırdılar döktüler yaradılar ben agladm evladm karnımda agladı..
1 yıllık evliyim evlenir evlenmez hamile kaldım neredeyse..
Eşim 32 ben henüz 23 yaşındayım :KK43: gençliğimin baharındayım oysa.. Çok agır yükler taşıyorum.. Bunları yazarken yine süzülüyor yaşlar gözümden..
Eşimle cok zıt karakter bir insan onun davranışları cevresi ailesi bana hiç uymuyor ve kültür farkı cok ama cok var..
Herkez işine geldiği gibi oynuyor bu hayatta yüze gülüpde arkadan konuşan insanlar maskeler..
İyi oldukca yaranamadım iyi niyetimi hep su istimam ettiler..
Eşimin ailesinden git gide sogudum.. soguttulaR ellerinden geleni yaptılar sagolsunlar.. o eve gitmek onların yüzüne gülmek işkence gibi geliyor artık..
Eşim için hep ailesi annesi babası kardeşi bacısı akrabaları hayat bunlardan ibaret..
Ailem ailem ailem ailem diye diye bu hallere geldik..
Hep beni haksız görülürüm birşey söylemeye kalksam bagırılır cagırılır kavga edilir..
Haftada mutlaka kaynanama gidilir.. sustum eşimin hatrına agzımınzın tadı bozulmasın die.. yüzlerine gülmek zorundaydm çünkü ama sorunlar bırakmadı yakamızı
eşimin öncelliği onlar olması bizi aile olarak görmemesi cok zoruma gidiyor
.. En son kavgamızı anlatmak istiyorum.. burada herşeyi anlatmam cok uzun olur.
Eşim : anneemlere gidelim mi bu hafta daha hiç gitmedik

Ben: Hayatım ben şu iki hafta annenlere gtmek istemiyorum oturup kalkamıyorum cok agırlaştım sancılarım cok arttı.. yine gidip geliriz. Dogumdan sonra..
Eşim : Tamam sen bilin ( sert bir ifade ile ..)
Ben: yine bahaneler felan mı uydurdumu düşünüyorsun..
Eşim: aynne öyle gelme kızım benim aileme benim babamın evinde artık işin yok bıktım ya bu nedir hadi bunu geç her gtmende burnumdan getirdin her gittimzde suratını astın her gittimzde kavga cıkardın yeter gelme
Ben gider görürüm ailemi bu nedir ya
Ben: öyle mi peki benimde işime gelir o zaman gtmyrm sen bu kadar anlayıssız bir insansn ailem ailem ailemm hadi git ailene yeter bende insanım .. surda yavrumuzu kucamıza almama azcık kaldı hala ailem ailem öldünmü ailem anam die..!
Eşim : Kes ceneni sus bıktım bu tantanadan gtmiyosun bundan sonra
Olaydan 1 hafta geçti.. Benm doktor kontrolüm vardı eve geldim sancılarm cok fazla kasılmalarım eşim telefon açtı
Ben anneme gidiyorum bugün iş çıksıı beni bekleme
Öyle mi peki tamam görüşürüz selam söyle..
Beni evde bırakıp ailesine gitti..
Geldi laf söz etmedim
Konuşmak istemedim 2 gün. çünkü onunla konuştukca içim yandı parçalandm
Şurda dogumuma 2 hafta kalmış bana destek olacagı yerde köstek oluyor :KK43:
Beni aglatıyor evladımı üzüyor bir heyecanım bile yaşatmadı anası yüzünden.!!
Dün suskunlumu bozdum.. güzelce yaklaşmaya calştm
Ben: Bak hayatım surda evladımı kucagmıza almama cok az kaldı benim en cok destek istedğm zaman böyle olmayalm ben cok üzülüyorum lütfen bu kadar ailleci olma tamam anlıyorum onlar senin ailen annen baban bende senin karınım.. dengeyi saglayamıyorsun
Eşim : alakası yok sen onlarla kendini aynı kefeye koymaya calışıyorsun ama koyamassn onlarn yeri ayrı senin yerin ayrın.. anlymsn
Ben: Ben sana ailene gitmeyelim demedim sadece dogu ma kadar dururmdan dolayı gtmek istemedimi söyledim yine gidelim tamam.. bende elimden geldnce senn için güler yüz gösteririm sohbet muhabbet kurmaya calışırım ama senn artk ailen var cocugumuz var.. zırt pırt ben oraya gidemem ki..
Eşim: Senle haftada bir kez gidiosak ben o hafta yine kendi başıma giderim 2 giderim 3 giderim sende karışamassın..kusura bakma
Ben: Hayatım bu kadar sık ne işin var ki orda sennde sorumlulugun işin gücün ailen var
Eşim: ben haftanın 6 günü çalışıyorum pazar günü evime ayrrym sen gündüz vakti anneni gidip görebiliyosn
benmde işten gittkten sonra annemi görmeme karışamassın anladnmı istedm zaman giderim görürüm
Ben: Öyle mi madem öyle istiyosun ne diyim.. biz evde dururkene yarn bebegimiz olacak o dururkene sürekli git ailene
Eşim: benm annem hasta ( bana ihtiyacı var annesinin titreme hastalıgı var ayakta titriyor elleri titriyor fazla birşeyi yok.. sözde hastadır.. acındırır kendini..)
Senle haftada bir gidiosak benim o hafta sen harici kendimin 2 gitmesi 3 gitmesi sorun olmasın ailem benm evime geldi zaman o hafta evlerine gitmiyosun onlar gelse bile yine o hafta mutlaka gidilsin.. sen o karnındaki cocuga dua et.. yoksa bu evlilik bittidi.
Ben: annen hasta amennah ama başında baban var.. bende hamileyim sana ihtyacm var yarın bebegimiz olacak onun sana ihtiyacı var ben sana hiç gtme görme demyrm
Eşim: senn için herşey sorun zaten tamam kes o ceneni
Bu lafı dedikten sonra benim tepem attı bagırdcm cagırdım yeter artık dayanmyrm senin bu kadar aileci olmana bıktm usandm yeter madem öyle benmle neden evlendin dedim birsürü şey
oda sinirlendi kırdı döktü duvarları yumrukladı beni itekledi ahlaksız karaktersiz birsürü şey dedi bana :KK43:
olan yine bana ve evladıma oldu
Ben bu adamla baş edemyrm artık
Kendimden cok ödün verdim biryerlerini cok fazla kaldırdım koca adam aradaki dengeyi kuramadı
Ben söyle böyle dedikce ailesine yakınlaştı ben itmişim onu güya..
sürekli gidip gelmek istiyor kafasına göre iş yapmak istiyor illaki gidecek o onun ailesi annesi babası ben gtme demyrm ama eşlim hep hep hergün sürekli gtmek istiyor ben bunu istemyrm :KK43:
Ben buna birşey deynce suclu oluyorumm dayanamyrm artık
Kaynanam bir yandan oglunu dolduruşa getiriyor..
Yarn bebegim olacak eşim bizimle mi ilgilenecek annsine mi gtme yarısı yapacak
Eşimin kafa yapısı ben boyle yaparm onuda yıldırırım.. tek düşüncesi bu
Bana ailesi için ahlaksız diyeibliyor
Oraya her fırsatta gitmek istemesine göz yuyamyrm artık senn evde hamile bir karın var oysa
Hemende bahanesi hazır ben bu adamla ne yapacagım :KK43:
sinrle dün bana el bile kaaldırdı ama vuramadı yakında onuda yapacaktr..
Ben böyle bir evlilik istememiştim :KK43:
her yolu deniyorum ama hiç birşey fayda etmiyor cok sogudum eşimden..
Artık tek başımayım bu hayatta.. evliliğim biterse naparm die planlar kurmaya başladım artık o dereceye geldim
Evlenmesedin benmle be adam anamda anam die die adam yuvasını yıkacak :/
Bugün yine akşam doktor kontrolüm var ... belki yatışım yapılascak adam hala anasının derdinde..
mesaj atıp sen gelme ben başımın caresine bakarm annene git özlemişindir demek gelio iiçimden..
iyi davrandm olmadı alltan aldm olmadı sustm olmadı kadınlımı kullandım olmadıı
Ben doguma giderkenede annesınn yannda olur..
Eşiniz böyle sürekli annesinin yanına gtse onun yannda olmak istese sürekli sizi tek bıraksa siz katlanırmıydınız..
Eşiniz işten gelecek hoop annesine
eşiniz işten gelecek siz benmle ilgilensin yavrumla ilgilensin die bekleyeceksiniz hoop annesine
ee evlilik nerde yuva nerde.. :KK43:

Sen ne diye evlendin ki bu adamla, nisanli sozluyken belli etmistir kendi boyle bir adam, zaten 32 yasina kadar ailesiyle birlikte kalan adami onlardan koparmak cok zor. Ya cocugunu dogurup bu hayata katlanacaksin yada ben katlanamam diyip yoluna bakacaksin. Kocan gibi anne baba delisi govdesi buyuk akli buyumemis evlenmeyi hatta baba olmayi hak etmeyen dolu adam var sende onlardan biriyle evlenmissin. Bu adam annesi olene kadar devam edecektir bu sekilde ya katlanirsin yada ceker gidersin bu kadar basit. Ama sunu bilki karninda cocugunun tasiyan kadina sen onlarla kendini ayni kefeye koyamazsin diyen bir adamin gozunde ne senin neden doguracagin cocugunu zerre kadar kiymeti yoktur. Adam sirf evlenmis olmak icin evlenmis seninle, neden kendinden bunca yas buyuk bir adamla evlenio birde ilk yildan hamile kaldinki yaa. Cidde anne babalar bu kadar mi deger veriyor kizlarina ya hic anlamiyorum.

artık evlendi kendine ait bir evi yuvası var madem sürekli gidecekti anasına neden evlendi yuva kurdu ki.
Bence bu durumu fazlaca abartmışsın canım. Evli değilim, ama ben böyle yapmazdım diye düşünüyorum. Sen böyle söyledikçe kayınvaliden de senin oğlunu ona karşı doldurduğunu düşünecektir. O da anne yani. Bu sefer o da oğlunu kaybetmemek için sana karşı dolduracaktır. Böyle bir sebepten yıva yıkmaya değmez . olan ne eşine ne sana olur. Yeni birilerini bulur evlenir gidersiniz. Olan çocuğa olur . bu adam kötü de bir adam değil anladığım kadarıyla . kadın kız peşinde gezen alkolik kazancını evine vermeyen sizi aç açıkta bırakan bir insan değil . işten çıkıp eve gelip ailece annesini ziyarete gitmek isteyen bir adam. Bence kendini de eşini de bebeğini de üzme.

Ben ortada hiç bir şey yokken asla annecisin şöylesin böylesin demedim.. Bazı tartışma anlarında ' sen benim ailemin tırnağı olamazsın ' Vs. Bu sözleri duyduğumda, tartışma konusuyla ilgili cevabımı verdim ama ailesiyle ilgili o sözlere cevap vermedim hiç.. Artık tartışmayı bahane edip ailesini ön plana çıkarmıyor..
Ne kadar ' ben de senin ailenle aynı değere sahibim' demeye çalışsan da, ters tepiyor çünkü..
Zamanla anlayacaklar elbet..
Aile tabi ki çok önemlidir, ama ilk ailen eşin, çocuğundur..
Erkeklerin bunları anlaması biraz uzun sürüyor malesef..
peki evladnız olduktan sonra eşinizde değişmeler oldu mu sizi benimseyebildi mi..

Bence bu durumu fazlaca abartmışsın canım. Evli değilim, ama ben böyle yapmazdım diye düşünüyorum. Sen böyle söyledikçe kayınvaliden de senin oğlunu ona karşı doldurduğunu düşünecektir. O da anne yani. Bu sefer o da oğlunu kaybetmemek için sana karşı dolduracaktır. Böyle bir sebepten yıva yıkmaya değmez . olan ne eşine ne sana olur. Yeni birilerini bulur evlenir gidersiniz. Olan çocuğa olur . bu adam kötü de bir adam değil anladığım kadarıyla . kadın kız peşinde gezen alkolik kazancını evine vermeyen sizi aç açıkta bırakan bir insan değil . işten çıkıp eve gelip ailece annesini ziyarete gitmek isteyen bir adam. Bence kendini de eşini de bebeğini de üzme.
evet öyle.. eşimin iyi yanıda cok kötü yanları oldu gibi ama
benmde evim var yuvam var evladm olacak
ben kaynanama nasıl iş cıkışı zırt pırt gidebilrim ki gidemem işim gücüm var..
kusuura bakmasınlar..
haftada birkere gider gelirim oda onlara yeter.. kendi düşüncem böyle
eşime bu yetmiyor fazlasını istiyor isteyebilir elbette o onun ailesi
ama evli barklı adamsn yahu senin ailende 2 güne bir ne işin var kabul edilebilecek birşey mi bu..

peki evladnız olduktan sonra eşinizde değişmeler oldu mu sizi benimseyebildi mi..
Evet canım değişti, benimsedi.. Ama evliliğini devam ettirmek istiyorsan sabır diyorum sana.. Sen ailen dedikçe o ailem diyecektir inatla.
Boşver, gitsin takılma, takma kafana..
Sen kendine, bebeğine odaklan..
Bir süre kendini anneliğe odakla..
Bunlar da geçecektir inşallah..

İyi de haftada bir gidiyormuşsunuz zaten. Tamam son iki haftan gitmek istemeyebilirsin ama genelde de bir şikayet etme, gitmek istememe durumu olduğundan eşin patlamış. Titreme hastalığı var diyorsun ama numara yapıyor diyorsun bunun numarası olur mu? Bırak konuşup dursunlar birebir sana zararları yoksa git gör gel 1 saat otur ama gitmiş ol kaynanam bana neler dedi etti eşimin hatrına gittim 1 saat oturup döndüm. Böyle daha çok soğutuyorsunuz hiç yere evliliğiniz bitecek erkekler direkt kötülenmesini sevmezler ailelerinin.
evet haftada bir gidiyordum..
ama eşim bunu zamanla begenmedi daha cok götürmek istedi istemedim..
ve bana dediki..
sen haftada bikere benimle gidebilirsn ama ben aynı hafta 2 de giderim 3 de giderm hergün giderim karışamasssn dedi..
bende karşılğıında dedim ki.
sen artık evlendn barklandn bir yuva kurdun hergün ailene gtmenin ne anlamı var ki..
yarn evladn olacak ee sen zırt pırt ailene gidersen kusura bakmakda karşındakide insan senn karın dedim..
ama ters tepio adama.. sen karışamassn dio..
yani hergün gtmek istio anladnz mı ben buna sinir olyrm madem öyle nie evlendn ki otraydn dizinin dibinde yani..
sonrada annem hasta gün güne çöküo söyle böyle dio..
iyi o zaman annen hasta die biz oraya yerleşelim.

sizin eşiniz hergün gtse.. hergün orda olsa demezmiydiniz madem öyle neden benmle evlendn die..
Hergün değil haftada 2-3 gün demiştin.

Velev ki hergün, Adam bunu istiyor. Neticede ne yaptığı değil ne istediği önemli. Benim eşim istese koca adam bağlayamam zincirle, isterse gider.

Bu durumda olsam ya bu düzene alışırım, ona hak vermeye bakarım. Ya da boşanırım. Zorla güzellik olmaz.

Back