Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mehtap eşim bi yapcam der yapar evde malzeme olsa eline tutuşturup yaptırırım ama aklına gelecekte yapacak ben pek ihtimal vermiyorum ama hadi bakalım ecrinde kaç aydır arka arkaya gidiyo ama ön emeklemiyo bide yüzüstü yatmıyo zaten cadı ben yatırsam bile kendi dönüyo

O halde sen malzemeleri alıp onu biran önce yapmaya teşvik edersin:) Canım Denver gelişim testinde bile emekleme yokmuş. Emeklemeden yürüyen çocuklar olduğu için emekleme bir gelişim basamağı standardı olarak alınmıyormuş. Oturmadan sonra bebekten beklenen yatar pozisyondan kollarıyla destek alarak kendini oturur duruma getirebilmesiymiş.

Ne güzel hem de oyuncakları tozlanmadan temiz temiz durur. En iyisi kendisinin yapması tabi. Ne güzel büyüyünce de hatıra diye saklayıp başka birşey için kullanabilir.

Berkay da çabucak devriliyor. Önünde oyuncak varken dengeyi sağlıyor ama oyuncak yoksa pat diye yana düşüyor. Berkay'ın emeklemesi de çok komik sırtüstü kendini ayaklarıyla geri geri itiyor:)) Emekleme pozisyonunda düz bir şekilde emeklemiyor.

Canım biz bir-iki defa 2-3 kaşık verdik fazla vermedik. Daha doğrusu ben çok güvenemedim. Siz tarhanayı nereden alıyorsunuz ev tarhanası mı?

Şu un tarhanaları var kırmız gibi ..ev yapımı geçen kartalkaya dan dönerken bir
tesisden aldık Bolu'lu köy kadınlarımız yapmış..güzelde yapmışlar ellerine sağlık...

Geçende annem getirmiş bir komşusu yapıp vermiş..oda çok güzeldi..
bende tavuk haşlayıp tavuk suyuyla pişirdim bu defa sevdi walla...
ya belkide sürekli sebze yemekden öğğ geldi oğluma..

Şu un tarhanaları var kırmız gibi ..ev yapımı geçen kartalkaya dan dönerken bir
tesisden aldık Bolu'lu köy kadınlarımız yapmış..güzelde yapmışlar ellerine sağlık...

Geçende annem getirmiş bir komşusu yapıp vermiş..oda çok güzeldi..
bende tavuk haşlayıp tavuk suyuyla pişirdim bu defa sevdi walla...
ya belkide sürekli sebze yemekden öğğ geldi oğluma..

Eşim de geçenlerde Şile tarafından dönerken yolda köy kadınlarından almış ama çok güvenemedim. Bolu'da Koru Otel'in sattığı tarhanalar vardı geçen senelerde oralardan almıştık onlar çok güzeldi. Bir de size daha yakın Berceste tesislerinde satılıyor çok güzel köy tarhanaları. Bende tarhana tarifi vardı aslında ama kuruturken çok kötü kokuyor belki bu yaz yaparız. Haklısın canım büyüdüler artık farklı şeyler yemek istiyorlar hem de damak tadları gelişir.

nınım artık sadece sebze çorbası verme bütün çorbaları verebilirsin mercimek yoğurt tavuk irmikli çorbalar

kendini tam oturur pozisyona getiremiyo ecrin yatarken yarı beline kadar kalkıyo ama tam kalkamıyo kendi kendine

kendini tam oturur pozisyona getiremiyo ecrin yatarken yarı beline kadar kalkıyo ama tam kalkamıyo kendi kendine

Bunun için daha erken ama canım. Düzeltilmiş 8 aylıkken tam olarak desteksiz oturmaya başlar 1-2 ay sonra ancak kendini doğrultabilir.

ya artık takmıyorum şunu yapamıyo bunu yapamıyo diye sadece şu sonuçlar iyi çıksın zamanla hepsini yapacak inan bana normal doğan bebeklerde bile oluyo geç yürüme geç oturma konuşma annemde diyo dişlere başlarsa yürümesi gecikir nede olsa onlar eski anneler tecrübeliler:)

Eşim de geçenlerde Şile tarafından dönerken yolda köy kadınlarından almış ama çok güvenemedim. Bolu'da Koru Otel'in sattığı tarhanalar vardı geçen senelerde oralardan almıştık onlar çok güzeldi. Bir de size daha yakın Berceste tesislerinde satılıyor çok güzel köy tarhanaları. Bende tarhana tarifi vardı aslında ama kuruturken çok kötü kokuyor belki bu yaz yaparız. Haklısın canım büyüdüler artık farklı şeyler yemek istiyorlar hem de damak tadları gelişir.

bizde berceste de aldık galiba..
yanlış hatırlamıyorsam..
köy kadınlarımız satıyorsa korkma canım..
sen tatdına baktınmı güzelse ver Berkay'a

nınım artık sadece sebze çorbası verme bütün çorbaları verebilirsin mercimek yoğurt tavuk irmikli çorbalar

Evet ya sorma çocuğa öğğğ geldi sebze püresi yemekden..
zaten artık çokda yemiyor bıktı..

bakalım bi doktoruna soracağım balık ver derse balığa başlıyacağım..
mercimek denemek istiyorum naneli falan..
İrmikli çorba bilmiyorum
bir tarif versen ??????
irmiği ben genelde sebzelere katıyorum kıvamlı olsun diye, hemde besleyici...

bizde berceste de aldık galiba..
yanlış hatırlamıyorsam..
köy kadınlarımız satıyorsa korkma canım..
sen tatdına baktınmı güzelse ver Berkay'a

Bana göre iyi de sanki Berkay'a göre biraz ekşimsiydi domatesten sanırım. Berkay sevdi ama çekindim 1 defa verdik bir daha da vermedik. Tekrar verelim o zaman.

canım ben verdiğime göre senin çoktan vermen gerekiyordu..
artık yavaş yavaş alışsınlar bücürükler..
önemli olan birkaç kaşık almaları, napalım 1 kase bitirmezlerse bitirmesinle ömrünün sonuna kadar
yemek yiyecekler..
doktorun verdiği listede öğlen 1 dolma yarım kase yoğurt ve yarım ekmek diyor..
yani yemiyor oğlum ne yapabilirim..
arada küçük meyve ve 200 ml yoğurt diyor , yemiyor..
walla çeyrek meyve ve 1 çay bardağı yarısında az falza yoğurt anca yiyor..
zorlamıyorum Mehtap ..herşeyden yesin az yesin..

Berkay da öyle canım doğru dürüst birşey yemiyor. Yani 7-8 aylık bebeklerin ek gıdaların dışında günde en az 500-600 cc devam sütünden içmesi gerekiyor ama toplam 450 cc'yi zor içiyor. Dişten tam toparlanıyordu uykusu yemesi tam düzene girecekti ki yine başladı diş sıkıntısı. Geceleri uykuya dalmakta çok zorlanıyor ve yine çok iştahsız. Sanırım diğer dişi geliyor.

Günaydın canım
şimdi Berkay'ın kaç dişi çıktı ??
üsttekilermi geliyor ??

Günaydın canım ben ilk üç diş yeri kabarık olduğu için 3 tane birden çıkıyor sanmıştım. Ama alt tek dişi çıktı sanırım şimdi yanındaki geliyor çünkü iki gecedir yine ellerini ağzından çıkarmıyor.

Ahh canım inşallah biran önce çıkarır..
Mehtappp ya bebeğe ek besin öneri ve tarif topiğine gir orda '' armutlarla ilgi bir konu var ''
onun okurmusunnnn
ay şok oldum bende Ata'ya deveci armudu veriyorum tatlı diye..
çok üzüldüm...

Ben de deveci armudundan çok verdim kabızlığı geçsin diye. Çok üzüldüm şimdi gerçekten. Yani ne yapalım biz şimdi. Aslında Türkiyede meyve ve sebzelerin hiçbir kontrolü yok ne yapmak gerekir bilmiyorum. Çocuklar taze sebze ve meyve de yiyemeyecek.

evet ya sorma bende hergün armut veriyordum...
şimdi attım..
walla herşey de zehir var...
dün akşam eşimede dedim bu yaz bahçedeki domatesleri yeriz..
ama kış için yaz sonunda 30-40 kg kadar domates alıp rendeleyip dondurucuya atalım dedim..
ne verceğiz biz bebeklerimize ???

Ben avakado , ananas ve mango vermek istiyorum..
doktoruna bir sorayım ne diyecek..

elmanın dışında meyve kalmadı verecek..
muz kabız yapıyor hergün veremiyorum :((

genelde hep sebzeli oluyo ben geçen gün aynı şehriye çorbası gibi yaptım yağla kıymayı biraz kavurdum azcık salça koydum kayınvalidem yaptı salçayı o yüzden gönül rahatlığıyla kullanıyorum biraz nane koydum irmik attım içine tavuksuyum yoktu o anda olsa bende sıcak su ekleyip pişirdim ben kafama göre yapıyorum dünde gene yaptım kıymayı yağla çevirdim içine bi kabak bi havuç rendeleyip koydum iki kaşık irmik attım salça koydum nane koydum su ekledim altını kısıp pişirdim vallahi keyifle yedi nettende araştırdım ama irmikli deyişik tarif yok

Back