Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
çok soytarı bu yaaaaaa:)maşallah çok tatlı mehtap rabbim sana eşine bağışlasın ömür boyu acısnı göstermesin hep beraber mutlu olun inş :)))

Teşekkürler mecbue. Böyle sürünüyor işte:)) Kollarının üstrüne kalkabilse emeklemeyi çözecek ama daha vakit var gibi. Desteksiz oturması da kısa süreli atıyor kendini sağa sola yaramaz şey:))

aman mehtap sorunu yoksa sağlıklıysa herşeyi zamanla yapacak ben artık hiç takmıyorum emeklemiyo ayakta durmuyo yaşıtları yürüyo diye çok üzülüyodum ama napabilirim ben elimden geleni yapıyorum gerisi Allaha ve zamana kalmış yeterki sorunları olmasın:)

peki siz kollarından tutup adım attırmaya çalışıyomusunuz adım atıyomu berkay

Kollarından değil de koltukaltından tutuyoruz biraz sıkı basıyor sonra bırakıyor kendini. Hafif hafif adım atmaya çalışıyor. Bazen de hopluyor. Bazen de kanepenin kenarına getirip tutturutyoruz ama henüz sıralamıyor. Bacak kaslarının biraz daha güçlenmesi lazım. Ecrin adımlayıp hoplamaya başladı mı?

ecrin uzun zamandır hopluyo tutunca ama adım atyamada yeni başladı bazen bende kanepeyi tutturuyorum ama daha ayakta duramıyo ben yürütecin faydasını baya gördüm gibi adım atmayı hiç bilmiyodu şimdi baya atıyo adım

Canım ya bizim nörolog özlellikle belirtti yürüteç sakın kullanmayın diye. O yüzden ben de cesaret edemiyorum.

neden istemediki ben ayakta durana kadar kullancam sonra kullanmayı düşünmüyorum bu gidişte bi daha sorayım doktorumuza

yerim ben onun dötünüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
Maşallah Berkaya çok tatlı...

Mehtap canım bende koltuk altından tutuyorum adım atıyor..
bir dergide okumuştum bebeğinizle aktivite yapın diye..
biride ayaklarının önüne top koyuyorsun önce sen ayağı ile vurmasına yardımcı oluyorsun sonrada o yapıyor..
ben Ata'ya öyle yapıyorum bir topu var yuvarlandığında ses çıkarıyor
onu ayağının dibine koyuyorum biraz ben yardımcı oluyorum o da vuruyor ve basıyor kahkahayı..
dene mutlaka..
Ata da Berkay gibi emekleme hamleleri ama Ata direk yüryecek gibi geliyor bana..

Teşekkürler nınım. Topu da deneyeyim. Doktor da söylemişti bol bol bastırın diye. Ben zavallıcığı hiç yere bırakmadım daha. Yere bırakmam lazım aslında. Etrafı keşfetmeye çalışsın diye bizim aktivite yerimiz sadece bu kanepe. Artık havalar ısınıyor yere bir battaniye serip onun üstüne bırakacağım.
Ben bir de önümüzdeki hafta cuma için yine nöroloji randevusu aldım. Hani bizim gözümüzden belki birşeyler kaçar onlar daha iyi farkeder belki diye.

Teşekkürler nınım. Topu da deneyeyim. Doktor da söylemişti bol bol bastırın diye. Ben zavallıcığı hiç yere bırakmadım daha. Yere bırakmam lazım aslında. Etrafı keşfetmeye çalışsın diye bizim aktivite yerimiz sadece bu kanepe. Artık havalar ısınıyor yere bir battaniye serip onun üstüne bırakacağım.
Ben bir de önümüzdeki hafta cuma için yine nöroloji randevusu aldım. Hani bizim gözümüzden belki birşeyler kaçar onlar daha iyi farkeder belki diye.

heni geçen ay götürmüştük ya Ata yı nöroloğa
herşey normal zamanında gidiyor demişti..
4 ay sonraya randevu vermişti..
ama eşim götürmeyelim diyor..zeten bizde görüyoruz herşeyin normal olduğunu diyor..
birde eşimin gözünden kaçmaz zaten..

bende bir odaya eski bir yorgan vardı onu serdim üstünede polar battaniye attım
ama Ata pek yerde oynamıyor hemen ağlıyor kucağına al diye..
hele bu aralar yere yatırdığımda basıyor çığılığı..

birde yere koyduğunda karnının altına sosis minder koy canım..
emekleme pozisyonu için..

Bize de 1 yaşından sonra demişti ama ne bileyim korkuyorum birşeyler çıkacak diye. 32 haftalık doğmuş olsaydı bu kadar çekinmezdim herhalde ama 28 hafta çok erken. Hep korkular içindeyim aman şunu yapamayacak, bunu yapamayacak diye biraz rahat olmak gerekir aslında ama bu bekleyişler gerçekten çok zor.
Tamam canım minder de koyayım.

Bize de 1 yaşından sonra demişti ama ne bileyim korkuyorum birşeyler çıkacak diye. 32 haftalık doğmuş olsaydı bu kadar çekinmezdim herhalde ama 28 hafta çok erken. Hep korkular içindeyim aman şunu yapamayacak, bunu yapamayacak diye biraz rahat olmak gerekir aslında ama bu bekleyişler gerçekten çok zor.
Tamam canım minder de koyayım.

için rahat edecekse götür ama bir yaşını beklesende olur..
videosunda gördüğüm kadarıyla Berkay çok iyi...
çok üstüne düşmemek lazım biliyorsun..
Allah korsun sakınan göze çöp batar..

ya şu çingene çocuklarını görmüyormusun nasıl kışın çıplak dolaşıyorlar...
hiç birşeycikde olmuyor kuzucuklara
nasılda sevimli oluyorlar onlar ya...

Canım benim gözümün önünde çok kötü bir örnek var. Onlar Ankara'da oturdukları için çok yakın değiliz ama benim dayımın kızının oğlu da 28 haftalık doğmuştu ve serebral palsi gelişti. Allah korusun hepimizin bebeğini ama gerçekten çok zor.
Berkay'ın kabızlığı dışında sağlığı iyi çok şükür. Ama belli şeylere takılıyorum mesela desteksiz oturduğunda 15 dakika sonra kendini sağa sola atıyor. Bir de hecelemeye başlamadı anne bir iki defa dedi baba hiç demedi. Bir de zaman zaman göz dalmaları oluyor. Bunları gözlemlemesem ben de rahat olurdum. Berkay düzeltilmiş 7 ay 3 haftalık gözümün önünde bu aylarda olan bir bebek olsa bilirim ortalama hallerini ama hiç o aylarda bebek yok.

Teşekkürler soraya nerelerdesin birkaç sayfa önce senin kıyafetlerle fotoğrafı var teyzesi:))

Back