- 13 Eylül 2015
- 21.885
- 68.756
- 598
Arkadaşım,banlananları nasıl görebiliyoruz,ben buralarda yabancı sayılırım...Ayy mune de beni görecek diye ödüm kopuyor,kenarda bekleyeyim bari
Sonra eşimin arkadaşı Ramazan ''Eşiniz burada size hiç toz kondurmuyor. Bazen konuşuyoruz. Bebek için heyecan yapıyor. Hayırlı olsun.'' dedi. Bunu duyduğuma sevindim aslında..
Arkadaşım,banlananları nasıl görebiliyoruz,ben buralarda yabancı sayılırım...Ayy mune de beni görecek diye ödüm kopuyor,kenarda bekleyeyim bari
kisacasi ermeni tohumları hariç Türk -Kürt kardeştir ...
Canim sen ustune alinma agresif ermenileri sevmiyoruz ama bizimle bir olmus kulturumuzu besleyen ve kulturumuzden beslenen ermeni kardeslerimizi seviyoruz.Bir "ermeni tohumu" olan beni üzdünüz..
Konuya gelince, konu sahibi bütün kadınların potansiyel tehlike olarak görülmesine yol açan anlatımınız tepki çekmiş bence. Benim de ismimle ilgili yaşadığım böyle bir durum oldu. Bir arkadaş grubunda, bir kız arkadaşımızın nişanlısı ismimi değişik bulmuş ve beğendiğini belirtmişti gayet nazik efendi bir şekilde. O arkadaşımla da aram gayet iyiydi ancak sonradan öğrendim ki potansiyel tehlike olarak görülüyormuşum. Ne kadar kırıldım üzüldüm hiçbir şey yapmadığım halde. Neden çünkü kadınım, heran birinin nişanlısına kuyruk sallayabilirim. İlişkimizin kıymetini bilmek sahip çıkmak güzeldir, arada sırada tatlı kıskançlıklar tabiki hoştur ancak partnerimizi heran biri kapacak şekilde tetikte olmak özgüvensizliktir ve yorucudur diye düşünüyorum.
Ben okudumDenizin yosun kokusu,konu sahibinin gecmiş konularına bir göz attıktan sonra yavaaşça yerinden kalktı.20 yıllık günlüğü geldi aklina...Dolabın üst gözündeki,nostaljik kutuya uzandı.Ah işte buradaydı.Nasılda anı kokuyordu.Rastgele bir sayfasını actı ve okumaya başladı."Anladım ki bu muamma kızın,asıl hayat kaynağı ümit ve sevgidir.Belki bir sevgi ümidi...
O günde,kimbilir hangi inanç tohumu kalbinde yeşererek, oma bu sevinç ve canlılığı aşılamıştı"Tamam mune yaa,ben kendim giderim,kapıyı biliyorum,azcık benide okuyun,ne var sanki
Niye öyle düşünüyorsun arkadaşım biri bir ırkı sevmiyor diye sizdemi sevmeyeceksiniz insanları türk kürt Arap ermeni zaza diye ayırmayın dünyada sadece iki çeşit insan vardır iyi insan kötü insan bunu hiçbir zaman unutmayınYabancı değil ama Türkçe de değil Kürtçe bir isim.
Ülkemizde Kürt kökenli insanlara bakış açısı pek içaçıcı değil, o yüzden ben çocuğuma koymazdım .
Canim sen ustune alinma agresif ermenileri sevmiyoruz ama bizimle bir olmus kulturumuzu besleyen ve kulturumuzden beslenen ermeni kardeslerimizi seviyoruz.
Ahahhahahahahaha bütün sayfaları okudum ve evet bu konuya yapılmış en iyi en yerinde yorum buydu. Tebrikler !açılıın ben edebiyatçıyım!!
hep bunu söylemek istemiştim ama müsait bir ortam bulamamıştım.beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?