-
- Konu Sahibi Aysegullerden
Bu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Bir süredir nişanlıyım seneyede inşallah yazın düğün var. Bi aksilik olmazsa..
Gerçekten kimseye muhtaç değilim ama kafama ne takıldı bu saatte derseniz.. ya ben nişanlıyım benim bi kazancım yok. Yemeğe gidiyoruz yarısını ben yarısını o ödüyor. Hediye deseniz zaten yok. Ağrıma gidiyor. Yüzüğü parmağımızda gören garson bile örnek veriyorum gelen hesap 250 tl ise birlikte mi ayrı ayrı mı diye sormadan direk 250 tl yazıyor. Benim nişanlım ayrı ayrı ödücez diyor. Adam siliyor düzeltip ayrı ayrı ödüyoruz pos cihazından. Normal mi bilmiyorum. Anormal diyemiyorum ama ne zaman yemek yesek bu böyle. Kafama takıyorum. Takmamalı mıyım onuda bilmiyorum. Yanlış mıyım bilmiyorum ama hayat birleştirince ne olacak. Babamdan veya annemden harçlık alıp mı ödeyeceğim borcun yarısını
[/QUOTEhemen ayrıl bence..evlenince elektriği, suyu kim fazla kulandı ise ona göre hesap çıkartır bu adam..yahu nişanlisiniz, nasıl ayrı hesap ödenir..illahaki erkek ödemeli demiyorum,kimde varsa o ödesin, calışmadiginizi biliyor ve size hesap ödetiyor...hayatınızı karartır bu adam..
Nişanlıyken hep erkek mi ödeyecek dedişer bana hepE ama sürekli ayrı ayrı ödüyorsunuz. İnsan bir kere der ki kızı güzel bir yere götüreyim ben ödeyeyim. Afedersiniz ama sizin için 5 bini bile gözden çıkarmıyorsa o adamla zor hadi diyelim ki maddi durumu yok e o zaman bütçesine göre bir yere götürsün. Bir erkeğin kadına hesap ödetmesi bana çok basitçe geliyor hele ki siz nişanlısınız
Valla işin zor. Böyle seyler pat diye söylenmez de. Ve nişanlısın üstelik. Ama cimri biri insanı hayattan soğutur.Ne yapmam lazım
Valla hic birşey yapma.Ne yapmam lazım
Hayır ya zannetmiyorum ayrılacağınıValla hic birşey yapma.
Yarın çıkın kahvaltıya gidin hesap ödeme param yok de bak nasıl kıyamet kopuyor.
2-3 kez hesap ödeme zaten ayrılır senden o derece
Tamam dediklerimi bı yap bakalım ne yapacak.Hayır ya zannetmiyorum ayrılacağını
Adamın(!) nişanlısı işsiz ise tabiki erkek ödeyecek.Nişanlıyken hep erkek mi ödeyecek dedişer bana hep
Yahu bazen de sen ödersin o ayrı konu. Ama her buluşmada böyle saçmalıklara giriyorsa ben onun notunu çoktan veririm.Nişanlıyken hep erkek mi ödeyecek dedişer bana hep
Ayrilmazsa da işe gir baskıları başlar. Yahu evli değilsiniz, adam resmen ekonomik şiddet uyguluyor ve hala ne yapsam diye mi düşünüyorsunuz? Evli insan bile boşanır bu sebeplerden. Nişanlılık niye var? İnsanlar evlilik öncesi birbirini iyice tanısın diye değil mi.. e adam kendini tüm çıplaklığıyla tanıtmış, siz hala ne yapsam diyorsunuz.. bu durum size normal geliyorsa evlenin o zaman..Hayır ya zannetmiyorum ayrılacağını
Ev giderleri konusuna katılmıyorum o ortak olmalı tabiki.Evde beraber yaşanıyor ve iki kişide çalışıyorsa giderlerde ev işide ortaktır.Bu hanımefendinin konusundaysa adam sıkıntılı.Yo gerçekten çok ciddiyim.
İki kez evlendim asla böyle bişey yaşamadım.
Evlenince bir ekmeğin parasını isteyen adama şahit oldum ben kadın günlerce ağladı.
Yani bunu yaşayarak tecrübe etmenizi istemem.
Ama evlenince maaşını da ister ki ev giderleri ortak der,sana oradan harçlık verir o derece gördüm ben bu benim düşüncem.
Ev gideri ayrı maaş kartını alıp kadına harçlık vermesi ayrı.Ev giderleri konusuna katılmıyorum o ortak olmalı tabiki.Evde beraber yaşanıyor ve iki kişide çalışıyorsa giderlerde ev işide ortaktır.Bu hanımefendinin konusundaysa adam sıkıntılı.
Ev giderleri ortak der yazınca ben yanlış yorumlamışım özür dilerim.Ev gideri ayrı maaş kartını alıp kadına harçlık vermesi ayrı.
Ben o yorumda ev giderinden bahsetmedim.
Ev giderlerini bahane edip kadına maddi şiddet uygulanmasından bahsettim.
Bende uzun olmasın diye kısa yazmaya çalıştım.Ev giderleri ortak der yazınca ben yanlış yorumlamışım özür dilerim.