bazı şeyler üzücü

Nişanlıyken hep erkek mi ödeyecek dedişer bana hep

Adamın(!) nişanlısı işsiz ise tabiki erkek ödeyecek.

Buluşacağınız zaman ''param yok bugün buluşamayacağız'' de bakalım tepkisi ne olacak? tamam buluşmayalım mı diyecek yoksa buluşalım ben karşılarım mı diyecek...

Yahu bazen de sen ödersin o ayrı konu. Ama her buluşmada böyle saçmalıklara giriyorsa ben onun notunu çoktan veririm.

Sana bir şey anlatayım. Kardeşim nişanlıydı senin gibi. Nişanlısı bizim oraya geldi. Neyse markete gidip bir şeyler aldık. Çocuk kartını çıkarıp ödedi. Çok da bir şey almadık abur cubur. 150 lira tuttu. Kardeşim eve gelince çocuğa dedi ki sen burda misafirsin sen ödemeseydin keşke ibanını ver paranı atayım dedi (salak). Neyse bu da başta yok falan dedi. Sonra çat diye kardeşime IBAN attı. O gün notunu vermiştim. Velhasıl olmadı zaten ayrıldılar.

Hayır ya zannetmiyorum ayrılacağını
Ayrilmazsa da işe gir baskıları başlar. Yahu evli değilsiniz, adam resmen ekonomik şiddet uyguluyor ve hala ne yapsam diye mi düşünüyorsunuz? Evli insan bile boşanır bu sebeplerden. Nişanlılık niye var? İnsanlar evlilik öncesi birbirini iyice tanısın diye değil mi.. e adam kendini tüm çıplaklığıyla tanıtmış, siz hala ne yapsam diyorsunuz.. bu durum size normal geliyorsa evlenin o zaman..

Ev giderleri konusuna katılmıyorum o ortak olmalı tabiki.Evde beraber yaşanıyor ve iki kişide çalışıyorsa giderlerde ev işide ortaktır.Bu hanımefendinin konusundaysa adam sıkıntılı.

Kalabalık bir ortamda değilsem, hayatımda herhalde enderdir yarıya bölüp ödediğim.
Bana çok abes geliyor, kaldı ki çiftler bunu yapacak!
Yediğiniz iki lokma gözüne mi batıyor arkadaş, bir siz verirsiniz bir o.
İşsiz döneminizde aksine isteseniz bile ödetmemesi gerekir ‘insan’ olan bunu yapar eşine dostuna arkadaşına.
Ayıp, çok ayıp…

Yanınızda bir erkek varken hem de nişanlınız hesabın yarısını size ödetirken utanmıyor musunuz?Cidden merak ediyorum.Ben olsam çok utanırım onunla hiç bir yere gitmek istemem zaten sevgiliyken ayrılırım nişanlılığa gelmez olay.Hele de bunu yapan nişanlınız.Eşitlik falan filan geçelim bunları hanımlar tabiki kadında hesap öder ama o 5 öder sen de bir kere bu seferde ben ödeyim dersin ödersin.Bu nedir sürekli herkes kendi yediğini ödesin der gibi hesap ödetmek nasıl bir erkek bu?Bir de suan işsizsiniz durumunuzu biliyor size bir seye ihtiyacın var mı diye sorup varsa yardımcı olması gerekirken bir de yemeğe çıkıp hesabın yarısını size ödetiyor.Yoksa parası çıkmazsınız parası gittiği yere yetmiyorsa yeten yere götürsün.Yol yakınken dönün çok pişman olursunuz.

Ev giderleri konusuna katılmıyorum o ortak olmalı tabiki.Evde beraber yaşanıyor ve iki kişide çalışıyorsa giderlerde ev işide ortaktır.Bu hanımefendinin konusundaysa adam sıkıntılı.
Ev gideri ayrı maaş kartını alıp kadına harçlık vermesi ayrı.
Ben o yorumda ev giderinden bahsetmedim.
Ev giderlerini bahane edip kadına maddi şiddet uygulanmasından bahsettim.

Ev giderleri ortak der yazınca ben yanlış yorumlamışım özür dilerim.
Bende uzun olmasın diye kısa yazmaya çalıştım.
Ev giderleri tabii eşler çalışıyorsa ortak olmalı ama burada çok görüyoruz maaş kartını alıp komple kadına yuklenen erkekleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…