- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Bende yavaş yavaş Taşlar yerine oturdu.
O çarşafı alnının akı olarak görüp, kendisinin çok özel ve bulunmaz olduğunu düşünenler için çarşafı vermek bırak onur Kırıcı Olmayı aksine böyle gelinler için onur verici bir şey. Kendini kanıtlama aracı. Şimdi bu kız bekareti dışında, kaynanasının halısını yıkamak dışında nasıl kendini gerçekleştirebilir? Hangi yolla? Orada bunu gerçekleştirmenin yolu adetlerse, gelinler de bunu bayıla bayıla uyguluyor. Büyükler büyükler diyor konu sahibi ama ben onun bu adetlerden çok memnun olduğunu hissettim. Ama adetlerin yükümlülükleri yanında ödüllerini de istiyor. Bayramlık. Altın.
Bu zihniyetler için inşallah bir gün dul kalmazsınız demek geliyor içimden.
Bu nasıl bir yaklaşımdır ya. Düşüncelerinize yandaş bulamadınız diye neden uslubunuzu bozuyorsunuz.derdi senimi gerdi cicim
çok güzel adetlerimiz de var. Ama böyle çok garip adetlerimiz de var. Bende gelin oldum. Nişanlı kıza kurban bayramında kurban getirilir diye tutturdu annem. Yok bayramlık alınır. Yok daha neler ya. Benim bayramlığımı ben alırım. Tenezzül etmem. Evlenirim eşimin parası benim param dır benim baram eşimindir alırım ne istersem.Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.
Benim gelinim de bu kafada olursa gelir bir konu daha açar 20 25 yıl sonra okursunuz. Babasının evindeki kıza gidip bayramlık alacağıma onca ailesi olmayan çocuk var gidip onları sevindidirim. Hiç kusura bakmasın. Bak yine sinirimi hoplattı müstakbel gelinimGene bir adet gelenek görenek konusu 100 yıl sonra bitermi acaba bu şeyler
Degilsen kurtul bu cahil aileden, omur boyu adet diye elalem ne der diye mi yasayacaksin? Valla yazik.İş mi ne demek ? kızınız evet kız demek. Böyle bir toplum böyle bir yapı. Ben mutlu muyum sanıyorsunuz.
Her seyi neden kabul ediyorsun biz bunu anlamiyoruzŞuan sözlü olduğum halde kuran günleri yardımında ben, halılarını yıkamada ben , yaz temizliğinde ben anlatabiliyor muyum ?
Şu konunuzdan bizim gelini gördüm sizde
Söz yapılacaktı bütün eşi dostu toplamislardi düğün gibi
Adettenmis yilbasinda hindi gidermiş babam almamıştı basimiza kalkar arada bi akrabalari ayiplamis babami
Hidrellez de bi minübüs akrabalarini pikniğe goturecekmis bide bilezik alip onuda ayiplamislar babam sadece bilezigini aldi kıyafetle
Kiz kardesi yada ablasi varsa ona yüzük alinirmis onu kardesim almış
Ailesini yemeğe davet etmiş annemler
Kizı getirmemiş ailesi niye çünkü kızı ozel davet edecekmiş adetmis
Annem babam sormuş hani x kizimizi niye gerirmediniz onlarda davet etmedinizki bizde adet kiz ozel davet edilir çarşıya cikilir altin kiyafet alinir demisler annemler zaten ayda bir kiyafet alip gidiyorlardı millet ayiplamasin diye
1 sene nişanlı durdu kiz 2 saatlik baska bi yerde yaşıyorlardı
Valla daha saymayla bitiremem gelinimizin adetlerini surekli basimiza kalkar siz bunu yapmadiniz sunu yapmadiniz diye valla bıktırdı
En iyisi hicbirini yapmamak
bende evlendim bizimde adetlerimiz vardi hicbirini yapmadilar zaten çok sacma
Keşke olay bayramlık olsa kuzu bende basit bi yorum yaptım ama olay kanlı çarşaflara kadar varıyorBayramlık ne ya. Ha zaradan networkten alır amenna
Yahu zarasi networku birak carsaf diye kapiya dayaniyorlarmis bu ne ilkellikBayramlık ne ya. Ha zaradan networkten alır amenna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?