• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BAYRAMLIK SORUNU

öncelikle böyle bi adet varsa ve bayramda onlar bayramlık almadan gelirse kendileri utanır, boyunları bükük kalır, sen bunu şimdiden dert etme, alacaklar mı-almayacaklar mı, el alem ne der diye üzülme, sen ne yapabilirsin ki, bana bayramlık alın diyemezsin?
sonrasında da eklemek istediğim iki husus var;
1-neden şimdiden şartlandırıyorsun, zaten beğenmeyeceğim diyorsun, herkesin zevki farklı tabi ama böyle bi önyargı ile beğenmem demen negatif bir yorum bu?
2- söz-nişan-kına-düğünde tüm adetler olsun diye bekleniyor, evlendikten sonra da kaynanan derse ki her bayram gel bana 3 tepsi baklava aç, sarma sar, mantı bük, kurban bayramında kavurmayı sen yap, her gün gel elimi öp gibi adetleri varsa bunlara da uyum sağlayacak mısın?

bence sıfır beklenti içinde olursan ilerleyen dönemler için daha mutlu olursun, böyle acaba alacak mı almayacak mı derken huzursuz olursun.

Ahh ahh boşlara gittim bizimde ne adetleriniz vardı ama bana kimse birşey almadı :( neyse bakalım bana aşk lazımm.huzur mutluluk olsun boşverrr bana alınmadı ölmedim kocasim herşeyimi aldı:KK37:

Allahh şimdi okudum yorumları
ne çarşafı ya?
Allahım burası neresi!
Gerçekten nişanlınız olacak o dümbelek o gece sizin altınızdaki çarşafı alıp kaynananıza verecek siz de buna müsade mi edeceksiniz?
şoklar içindeyim gerçekten.

aksine karadeniz bölgesi
Büyükşehirde yaşayınca heryeri böyle düşünüyoruz sanırım,demek oralarda hala böyle adetler var.
Bu bayramlık mevzusu seni bu kadar rahatsız ediyor ise sözlünle konuşmalısın bence sonuçta aynı yerde yaşıyorsunuz ve onlarda bu adetten haberdarlar.En azından annesiyle bu konuyu konuşur sende duruma göre davranırsın.

Şu adetler zaten ya şanımız yürüsün ya ele dosta başımız eğilmesin derdinden. Ya da Kıymet görme göstergesi midir?
Canım benim yıl 2015. Her ilde üniversite var. Kadınlar artık okuyor çalışıyor.
Koca kızsın çocuk gibi bir bayramlığın derdine düşme yahu. Gelenek zihniyetine kurban gitme. Ufkunu aç biraz. Dünya sizin adetlerden ibaret değil. Bu kadar küçük şeyleri önemseme. Kabuğundan çık. Aile Baskısı şan nam böyle şeylerden Çıkın artık.

Allahh şimdi okudum yorumları
ne çarşafı ya?
Allahım burası neresi!
Gerçekten nişanlınız olacak o dümbelek o gece sizin altınızdaki çarşafı alıp kaynananıza verecek siz de buna müsade mi edeceksiniz?
şoklar içindeyim gerçekten.
Dümbelek derken ? Terbiyeni takın... Kendi eşinle karıştırma herkesi

Doğma büyüme karadenizliyim. Ne çevremde ne uzak yakın akrabalarda ne arkadaşlarımın ailelerinde asla ve asla böyle rezalet duymadım. Kulağıma çalınmadı bile. Siz bölgeyi yazınca böyle kaldım :KK57:. Şehir neresi acaba? Böyle rezilliklerin devam ettiğinden bile haberim yoktu

bayrama daha 2 hafta var sımdıden dusunmeyın bunları
hıc bırseyı kafaya takmaz bunu dedı su adettı almadı dıye dusunmezsenız ınanın daha kolay gecıyo kırgınlıklar az oluyor
beklentıyı en aza ındırın derım
eger boyle bı adet varsa kı bızdede boyle bayramlık alma gıbı adet vardır alırlar almazlarsa da kendılerı bılır
sevmedıgınız bırsey alıp zorla gıydırceklerıne almasınlar daha ıyı degıl mı

aksine karadeniz bölgesi
birde almanya'dan gelmissin, oralarda yasayip bu durumlara normal adet diyip nasil geciyorsunuz?
ayrica karadenizliyim her sene koye memlekete giderim boyle seylerin ne oldugunu, istendigini duydum gordum.
eger simdi karsi durmazsiniz hayatiniz boyuncada duramazsiniz, seni herhangi bir nedenden dolayi kapiya koyduklarina, kuma olarak birisi sana geldigin o adamin yaninda mutlu olabilecek misin?

İlk gece kan gelmezse ne yapicaksin merak ediyorum. Ki boyle de bir ihtimalin oldugunu biliyorsundur eminim.

Dümbelek derken ? Terbiyeni takın... Kendi eşinle karıştırma herkesi

karısının haysiyetini bu kadar ayaklar altına alabilecek bir adama en hafif tabiri ettim.
ANLAYIŞSIZ DEMEK
istersen aç sözlüğe bak..
gerçekten bunun olmasına izin verecek misiniz ikiniz?
hani eşine sahip çıkmak arkasında olmak, mahremini korumak?
böyle çağlar öncesi kalmış adete gençlerden başlayarak bir dur denecek.
LİSE mezunuymuşsun. Nişanlın da öyleyse belli bir eğitim almışsınız.
Bu saçma rezaleti neden sürdürmelerine göz yumuyorsun?
Ve bu konu varken NEDEN BAYRAMLIĞA TAKILIYORSUN?

Bayramlığı (!) geçtim, çarşaf göstermeye takıldım :KK57: Hakikaten çarşaf mı gösteriyosunuz hala? Arayıp o iş oldu, sorun yok mu diyorlar? Ciddi misiniz yaa?? :KK57::KK57: Bu aynı şeye benziyo "aldığımız mal sağlam çıktı, sorun yok":KK47: Toplum, örf, adet, gelenek görenek derken bir adım ileri gidemiyoruz. Gelecek nesil falan diye kimse gelecekten bahsetmesin lütfen.

karısının haysiyetini bu kadar ayaklar altına alabilecek bir adama en hafif tabiri ettim.
ANLAYIŞSIZ DEMEK
istersen aç sözlüğe bak..
gerçekten bunun olmasına izin verecek misiniz ikiniz?
hani eşine sahip çıkmak arkasında olmak, mahremini korumak?
böyle çağlar öncesi kalmış adete gençlerden başlayarak bir dur denecek.
LİSE mezunuymuşsun. Nişanlın da öyleyse belli bir eğitim almışsınız.
Bu saçma rezaleti neden sürdürmelerine göz yumuyorsun?
Ve bu konu varken NEDEN BAYRAMLIĞA TAKILIYORSUN?
Bende yavaş yavaş Taşlar yerine oturdu.
O çarşafı alnının akı olarak görüp, kendisinin çok özel ve bulunmaz olduğunu düşünenler için çarşafı vermek bırak onur Kırıcı Olmayı aksine böyle gelinler için onur verici bir şey. Kendini kanıtlama aracı. Şimdi bu kız bekareti dışında, kaynanasının halısını yıkamak dışında nasıl kendini gerçekleştirebilir? Hangi yolla? Orada bunu gerçekleştirmenin yolu adetlerse, gelinler de bunu bayıla bayıla uyguluyor. Büyükler büyükler diyor konu sahibi ama ben onun bu adetlerden çok memnun olduğunu hissettim. Ama adetlerin yükümlülükleri yanında ödüllerini de istiyor. Bayramlık. Altın.
Bu zihniyetler için inşallah bir gün dul kalmazsınız demek geliyor içimden.

Yine mi bunlar mesele ediliyor?

Bunlari mesele ettiginiz surece asla mutlu olamazsiniz.

Bayramda bayramlik, nişanda taki, dugunde bilezik konusu acarsiniz ve en mutlu gecmesi gereken zamanlariniz bu hesaplarla geçer...

:KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12:

Back