• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BAYRAMLIK SORUNU

Bende yavaş yavaş Taşlar yerine oturdu.
O çarşafı alnının akı olarak görüp, kendisinin çok özel ve bulunmaz olduğunu düşünenler için çarşafı vermek bırak onur Kırıcı Olmayı aksine böyle gelinler için onur verici bir şey. Kendini kanıtlama aracı. Şimdi bu kız bekareti dışında, kaynanasının halısını yıkamak dışında nasıl kendini gerçekleştirebilir? Hangi yolla? Orada bunu gerçekleştirmenin yolu adetlerse, gelinler de bunu bayıla bayıla uyguluyor. Büyükler büyükler diyor konu sahibi ama ben onun bu adetlerden çok memnun olduğunu hissettim. Ama adetlerin yükümlülükleri yanında ödüllerini de istiyor. Bayramlık. Altın.
Bu zihniyetler için inşallah bir gün dul kalmazsınız demek geliyor içimden.

Haklısın aslında.
Benim kendi penceremden bakınca çok onur kırıcı, aşağılayıcı bir davranış olarak gördüğüm "kan" olayını (ki eşim bile bana bir kere sormamıştır), bu vasıftan başka değerli bir şeye sahip olmayan birinin açısından bakınca sunduğu en değerli hazine gibi görmesi doğal sayılabilir.
Keşke bunu anlamak zorunda kalmasam, kalmasak ama ne diyim..
mutlu olur umarım. tabi bu durumda kız onlara koskoca kanlı çarşaf verecek, bi bayramlığı çok görmüşler kızcağıza.

Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.
çok güzel adetlerimiz de var. Ama böyle çok garip adetlerimiz de var. Bende gelin oldum. Nişanlı kıza kurban bayramında kurban getirilir diye tutturdu annem. Yok bayramlık alınır. Yok daha neler ya. Benim bayramlığımı ben alırım. Tenezzül etmem. Evlenirim eşimin parası benim param dır benim baram eşimindir alırım ne istersem.

duyanda çoğunuzu avrupada yaşıyorsunuz sanacak..laynnn çocuk gelinler nerden çıkıyor,evden kaçtığı için öldürülen kızlar peki,gerdek gecesi kapıyı bekleyen kaynanalar ,yoksa bunları damı duymadınız....açın en azından bu akşam haber izleyin en az bir tanesini görürsünüz.....neresi neresi diye sormaktan vazgeçin...

Gene bir adet gelenek görenek konusu 100 yıl sonra bitermi acaba bu şeyler :KK14:
Benim gelinim de bu kafada olursa gelir bir konu daha açar 20 25 yıl sonra okursunuz. Babasının evindeki kıza gidip bayramlık alacağıma onca ailesi olmayan çocuk var gidip onları sevindidirim. Hiç kusura bakmasın. Bak yine sinirimi hoplattı müstakbel gelinim :KK70:

İş mi ne demek ? kızınız evet kız demek. Böyle bir toplum böyle bir yapı. Ben mutlu muyum sanıyorsunuz.
Degilsen kurtul bu cahil aileden, omur boyu adet diye elalem ne der diye mi yasayacaksin? Valla yazik.
Ayrica ilk gece bircok kisinin kanamasi olmayabiliyor, benim de olmadi, ee ne yapsaydik yani?

Şu konunuzdan bizim gelini gördüm sizde

Söz yapılacaktı bütün eşi dostu toplamislardi düğün gibi

Adettenmis yilbasinda hindi gidermiş babam almamıştı basimiza kalkar arada bi akrabalari ayiplamis babami

Hidrellez de bi minübüs akrabalarini pikniğe goturecekmis bide bilezik alip onuda ayiplamislar babam sadece bilezigini aldi kıyafetle

Kiz kardesi yada ablasi varsa ona yüzük alinirmis onu kardesim almış

Ailesini yemeğe davet etmiş annemler
Kizı getirmemiş ailesi niye çünkü kızı ozel davet edecekmiş adetmis
Annem babam sormuş hani x kizimizi niye gerirmediniz onlarda davet etmedinizki bizde adet kiz ozel davet edilir çarşıya cikilir altin kiyafet alinir demisler annemler zaten ayda bir kiyafet alip gidiyorlardı millet ayiplamasin diye

1 sene nişanlı durdu kiz 2 saatlik baska bi yerde yaşıyorlardı

Valla daha saymayla bitiremem gelinimizin adetlerini surekli basimiza kalkar siz bunu yapmadiniz sunu yapmadiniz diye valla bıktırdı

En iyisi hicbirini yapmamak

bende evlendim bizimde adetlerimiz vardi hicbirini yapmadilar zaten çok sacma

Konu sahibi sozlunun donuna kadar herseyi soy uzerinden bence ;) rahat edersin
Bogazina saril adamin

Şu konunuzdan bizim gelini gördüm sizde

Söz yapılacaktı bütün eşi dostu toplamislardi düğün gibi

Adettenmis yilbasinda hindi gidermiş babam almamıştı basimiza kalkar arada bi akrabalari ayiplamis babami

Hidrellez de bi minübüs akrabalarini pikniğe goturecekmis bide bilezik alip onuda ayiplamislar babam sadece bilezigini aldi kıyafetle

Kiz kardesi yada ablasi varsa ona yüzük alinirmis onu kardesim almış

Ailesini yemeğe davet etmiş annemler
Kizı getirmemiş ailesi niye çünkü kızı ozel davet edecekmiş adetmis
Annem babam sormuş hani x kizimizi niye gerirmediniz onlarda davet etmedinizki bizde adet kiz ozel davet edilir çarşıya cikilir altin kiyafet alinir demisler annemler zaten ayda bir kiyafet alip gidiyorlardı millet ayiplamasin diye

1 sene nişanlı durdu kiz 2 saatlik baska bi yerde yaşıyorlardı

Valla daha saymayla bitiremem gelinimizin adetlerini surekli basimiza kalkar siz bunu yapmadiniz sunu yapmadiniz diye valla bıktırdı

En iyisi hicbirini yapmamak

bende evlendim bizimde adetlerimiz vardi hicbirini yapmadilar zaten çok sacma

oy masallah yaa yok yılbası yok hıdrellez. 1 mayısta da bişi istediler mi :)) resmi bayramlar cumhuriyet 23 nisan 30 agustos filan.sizinkiler amma abartmıslar haa bayramlık deyince benim aklıma bi ramazan bi kurban bayramı geliyor.Yok kardese yuzuk yok bilmem ne. Bulmuşlar sizin gibisini de hayy maşallah sizin geline ailesine. :S Bizim de bi komşumuz vardı süt parası isticem diyordu.Kızını emzirdin parasını kocasından mı alıcan demiştik yuh yani okadar ki sütünü bile kıymıyorsun kızına dedikte oyle vazgecti :S

Evleneceğin adam adam mı? İyi birisi mi? Ailesiyle senin arandaki mesafeleri özenle ayarlayabiliyor mu? Öyleyse şayet si...r et bayramlığı. Bunu da KV' nin eksi hanesine not düşersin. Yarın bir gün onunda beklentileri olur, sende onları görmezden gelirsin olur, biter.

Bir kez söyle, baktın yapmıyorlar yaz kenara. Nişanlının beynini de yeme sakın.

aayyy bu ne ya kaldımı böyle şeyler okudukça sinirleniyorum böyle şeyleri kuzenimin nişanlısıda aynı sizin gibi. belki maddi durumları elverişli değil belki adet falan bilmiyolar elalem ne dermiş bla bla bla bla

valla biz şimdiki eşim o zaman nişanlmla çıkar alırdık o bana ben ona alırdım eğlenirdik aramızda :D sizede bu konulara takılmamanızı öneririm ;)

Back