• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BAYRAMLIK SORUNU

Ben üzüldüm konu sahibine...

Allah yardımcısı olsun... İnşallah böyle zihniyetler değişir...
ben son yazdığından sonra üzülmedim.onu yazana kadar aynı fikirdeydim sizinle.
benden çarşaf isteyecek aileye siz kimsiniz diyemeyecek adamın yanında mutlu olucam öyle mi?
yolu açık olsun.artık giyer giyer bayramlıkları alır eline çarşafı gezer akrabaları

İş mi ne demek ? kızınız evet kız demek. Böyle bir toplum böyle bir yapı. Ben mutlu muyum sanıyorsunuz.
bu mesaja kadar okudum henüz ama sormak istiyorum
kanamanız olmazsa ne olacak? zarınız esnekse mesela?
böyle şeyler olabiliyor çok güvenmeyin çarşafta kan göreceğiz diye

ya arkadaşlar Micusaxxx ın demek istediğini anlamadınız galıba kızın derdi kıyafet değil ki adetin yerini bulması tamam kendisi pek takmıyordur ama ailesi var sonuçta çevresi var akrabaları var haklı yanı Micusaxxx .

Şuan sözlü olduğum halde kuran günleri yardımında ben, halılarını yıkamada ben , yaz temizliğinde ben anlatabiliyor muyum ?

bence sırf bu yüzden bile istenebilir... konusunu açın açıkça belirtin bayrama az kaldı bayramlık alışverişim için aceleye getirmeden halletsek mi deyin...
ayrıca daha şimdiden bu ne böyle evlenince daha da kötü olurlar.. her zaman daha fazlasını isterler

ya arkadaşlar Micusaxxx ın demek istediğini anlamadınız galıba kızın derdi kıyafet değil ki adetin yerini bulması tamam kendisi pek takmıyordur ama ailesi var sonuçta çevresi var akrabaları var haklı yanı Micusaxxx .
çoook teşekkür ediyorum sadece bunu anlatmaya çalışıyorum

Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.
çok önemli şeyler değil bunlar. alsa ne olur, almasa ne olur değil mi? bu adetler artık bitmeli bence...

Madem bu kadar isteklisin bu adet konusunda
Mustakbel eş adayının kulağına kar suyunu kaçıracaksın!!!

yoksa ola ki sana getirmediler. sen günlerce uykusuz kalacak gibisin.. ha bir de konuşup duracak akrabalar da var dimi!

ya gelde bitirin hadi bitmiyor bitmiyooorr bitmeli bitmeli demekle olmuyor bitmiyor işte.

sen önemsemezsen senin için bitmiş olacak işte...
sen istemeyeceksin o istemeyecek ..
zamanla bitecek..
elalem ne der bir konusur iki konusur.

daha şimdiden bunlara takılıyorsanız evlenince ne yapacaksınız acaba?

Merak ettim cidden hangi bölge burası?Doğu da mı yaşıyorsunuz?Çarşaf deyince aklıma ilk o geldi belki başka yerlerde de vardır bilmiyorum.

Back