BAYRAMLIK SORUNU

Kirmizi kuşak taktim bizim oralarda gayret kuşaği olarak bilinir bekaret sembolü olduğunu kk da öğrendim. Ne ailemden ne çevremdem çarşaf gösterildiğini de duymadim filmlerde izlerdik kanli çarşafin balkona asildiğini. Gerçek hayatta da oluyormuş. İyi ki Egede dünyaya gelmişim.

ay yalnız olmadığıma çok sevindim :)
şimdi sizin arkanıza saklanıp itiraf edebilirim ki bende bekaretle alakalı olduğunu bilmiyordum gelinliğimin bel detayı görünsün diye çıkarmak istedim aaa uuu wuu ayoouuyyııı diye sesler çıkarıp olmazzzzzz dediler..
bende bilezik bağlanıyor ya ondan sanıyordum hani bilezik belime fes başıma gibi :KK70: :KK70: :KK70:

Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.

İçerikte bu yazıyordu :))
tesekkur ederim canim, zahmet oldu : ) tahmin etmistim az cok, merak ettigim; kayinvalidesi belki baska memlekettendir bilmiyordur ? ayni memleketmis.. onemli olan iki bayramlik degil tabi, insan deger gormek ister ama ölcün bu olmasin konu sahibi.. belki akillarina bile gelmemistir, belki de alacaklardir, simdiden kendini yemek anlamsiz.. hem bu donemler analiz donemidir, bak bakalim sana davranislari nasil; tabi yine diyorum, ust bas para pul olcu degil..

Kırmızı kuşak ne anlama geldigini bende bilmiyordum kk sayesinde onunda ne işe yaradığını öğrenmiş oldum

Böyle adetleri olan baska bi memleket yok sanırım :KK14:

şimdi sizin arkanıza saklanıp itiraf edebilirim ki bende bekaretle alakalı olduğunu bilmiyordum gelinliğimin bel detayı görünsün diye çıkarmak istedim aaa uuu wuu ayoouuyyııı diye sesler çıkarıp olmazzzzzz dediler..
bende bilezik bağlanıyor ya ondan sanıyordum hani bilezik belime fes başıma gibi :KK70: :KK70: :KK70:
Bizde gelin evden çikarken baba bağlar.
Öyle düğün boyunca kimsenin belinde kuşak olmaz. Ben seviyorum bu adeti ama bekaretle bağdaştirmak çok aşağilayici eğer öyle algilansaydi kesinlikle takmazdim.

• Beğen
Reactions: nio
bizde kiz evden cikarken, gelin oldugu icin erkek kardesi baglar, o an kimse 'ay kiz bakire' demiyodur icinden :KK53: adet yani iste.. eskiden algilandigi gibi algilanmiyo bence.. kuzenimin esinin ikinci evliligiydi, yine baglandi..

• Beğen
Reactions: nio
bizde kiz evden cikarken, gelin oldugu icin erkek kardesi baglar, o an kimse 'ay kiz bakire' demiyodur icinden :KK53: adet yani iste.. eskiden algilandigi gibi algilanmiyo bence.. kuzenimin esinin ikinci evliligiydi, yine baglandi..
Aaa bakin bu cok ilginc bir detay...
Her geline baglaniyor demek ki...

Ben de bu adetlerden işime geleni uygulamak istiyorum. Bayramlık, pırtı, şıkır şıkır altınları alıp geri kalanı dışlıyorum.
Çarşaf olayı da Türkan Şoray'ın filmini getiriyor aklıma. Hani damat ölüyor küçük kardeşine baktırıp ilerde bununla evlenirsin diyorlar ya.

Ben de bu adetlerden işime geleni uygulamak istiyorum. Bayramlık, pırtı, şıkır şıkır altınları alıp geri kalanı dışlıyorum.
Çarşaf olayı da aklıma Türkan Şoray'ın filmini getiriyor aklıma. Hani damat ölüyor küçük kardeşine baktırıp ilerde bununla evlenirsin diyorlar ya.
O da başka bir saçmalık kayını/yengesi ile evlenmek zorunda kalan çok var ülkede. Benimde aklıma Ezo gelin filmi geldi.

Bu kırmızı kuşak kadar saçma bişi yok. Bir de namus ölçütü imiş. Kime neyse. Bana sadece evden çıkarken bağlandı orda herkesin içinde bişi diyemedim. Arabada hemen çıkardım. Bir de erkek kardeş bağlarmış. Erkek Kardeş yok kim bağlayacak diye bir tartışma konusu da geçti. Sonra en büyük kuzende karar kılındı. Dua oku bağlarken dediler ama dua bildiğinden de şüpheliyim ne okudu bilmiyorum şöyle bir sırıtıyodu ama sıpa. Bilemedim şimdi:)

Namusunu biz koruduk sana teslim ettik olarak düşünürsek ikinci evlilikte de namus ile ilgili sıkıntı yok

Bakirelik ilk evlilikte namus ölçütü

Bizde onu dusunduk yani bakirelikten ziyade adet ola gelmis...

Namusunu biz koruduk sana teslim ettik olarak düşünürsek ikinci evlilikte de namus ile ilgili sıkıntı yok

Bakirelik ilk evlilikte namus ölçütü
Nerden aklıma girdiyse 16-17 yaşlarında kimse benim namusumdan sorumlu değil, bana ait olan şeyin hesabını kimseye vermem diye kafa tutuyordum aileme. Benim yaratılışımdan gelen bi anarşiklik var :p

X