- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vallahi kiz 2 senelik uni bitirmiş kültürlü ama aile fena adetleri çok değişik
Cenazelerini anlatti agzimiz acik dinledik dugun dernek gibi büyük baş hayvan kesilir yemek hazirlanir agirlanirmis biz dedik insan acisinami yansin milleti mi doyursun dite adetmis yapilmazsa ayiplanirmis
Dogu bi yerde degil ic anadoluda bu yer
Yani ne diyim. Hanım hanım bir şeyler yazayım diyorum olmuyor. Bunlara böylesi müstehak..Supersin yaaa
Keske onu yapabilecek kadar basiret sahibi olsa herkes
Baksana konu sahibi deli gibi korkuyor
Degistiremezsin toplumu diyor
Oyle bir degistiririm ki
Yiyorsa gelsin benden alsin carsafi
Ben de şoktayım. 10 yıldır karadeniz geliniyim. Hem de eşimin ailesi köyde büyüklerinin yanında oturuyor. Ne ailede ne çevresinde böyle bir şey ne duydum ne gördümDoğma büyüme karadenizliyim. Ne çevremde ne uzak yakın akrabalarda ne arkadaşlarımın ailelerinde asla ve asla böyle rezalet duymadım. Kulağıma çalınmadı bile. Siz bölgeyi yazınca böyle kaldım . Şehir neresi acaba? Böyle rezilliklerin devam ettiğinden bile haberim yoktu
ne malum belki kayınvalideniz,çarşaf falan görmek istemeyecek.bana pek modern bir profil gibi göründü.bayramda da adet madet dinlemeyip,tatile çıkıyormuş işte.
bayramlıktı,çarşaftı diye takılan bence siz ve aileniz.karşı taraftan böyle bir istek geleceğini düşünmüyorum.
Takmadım pembe taktım çiçeğime uygun olsun diye olmamıÇarşafı kınayanlar düğünde kırmızı kuşak taktınız mı merak ettim.
Bir insan kendine güveniyorsa neden çarşafa gelir ben anlamıyorum :) Etrafta bu potansiyel varsa görsünlerde sussunlar napalım yani. Gerçekten 2015 2015 diyolar ama küçük yalta evlendirilen kişiler kocaları tarafından öldürülen kadınlar başka toplumdan çıkıyor sankiÇarşafı kınayanlar düğünde kırmızı kuşak taktınız mı merak ettim.
Takmayanlarda sorun yok yakanlarda çelişki var bibim.Takmadım pembe taktım çiçeğime uygun olsun diye olmamı
Bende yavaş yavaş Taşlar yerine oturdu.
O çarşafı alnının akı olarak görüp, kendisinin çok özel ve bulunmaz olduğunu düşünenler için çarşafı vermek bırak onur Kırıcı Olmayı aksine böyle gelinler için onur verici bir şey. Kendini kanıtlama aracı. Şimdi bu kız bekareti dışında, kaynanasının halısını yıkamak dışında nasıl kendini gerçekleştirebilir? Hangi yolla? Orada bunu gerçekleştirmenin yolu adetlerse, gelinler de bunu bayıla bayıla uyguluyor. Büyükler büyükler diyor konu sahibi ama ben onun bu adetlerden çok memnun olduğunu hissettim. Ama adetlerin yükümlülükleri yanında ödüllerini de istiyor. Bayramlık. Altın.
Bu zihniyetler için inşallah bir gün dul kalmazsınız demek geliyor içimden.
Onları da ben dedim canım.Bir insan kendine güveniyorsa neden çarşafa gelir ben anlamıyorum :) Etrafta bu potansiyel varsa görsünlerde sussunlar napalım yani. Gerçekten 2015 2015 diyolar ama küçük yalta evlendirilen kişiler kocaları tarafından öldürülen kadınlar başka toplumdan çıkıyor sanki
Valla bu yazdiklarimi anlattılar bizde şok olduk nasil böyle bisey olur cenazede diye halen devam ediyormuş kendi aralarinda adetleriBenim sevgilim doğulu ama tamamen batı kültürüyle yetişmiş zaten Ankara'da yaşıyor ailesi de çok yol yordam bilen insanlar şükür...Durumları çoook çok iyi olmasına rağmen bu söz-nişan zamanı tek bir şey dahi istemicem. Aciz miyiz ya, ailem aciz mi anam babamdan isterim ihtiyacımı. Zaten öyle bohça saçmalığına dahi girmeyi düşünmüyorum. Benim cenazem olsa millet yemek yese acım sinire dönüşür ne büyükbaş kestirmesi millet homini gırtlak yesin diye ne mecburiyetiniz varmış yahu?! Evlerden ırak, Ankara'a yaşasam da ben de iç Anadoluluyum anne baba tarafından ama ne onlar bu saçma adetleri kullanıp evlenmiş ne de ben evlenicem. Annem saçımı başımı yolar bir şey talep etsem dilenci misin diye
Vallahi kiz 2 senelik uni bitirmiş kültürlü ama aile fena adetleri çok değişik
Cenazelerini anlatti agzimiz acik dinledik dugun dernek gibi büyük baş hayvan kesilir yemek hazirlanir agirlanirmis biz dedik insan acisinami yansin milleti mi doyursun dite adetmis yapilmazsa ayiplanirmis
Dogu bi yerde degil ic anadoluda bu yer
Keman mı , biz yengeme kontrbas aldıydık ...Vize cikti adeti var onu biliyonusunuz???
Vizesi cikan geline 2 takim elbise altin saat ve bir keman hediye edilir bizim burda
Banada dediydiler kırmızı kuşak takmicanmı he takıcam hatta kafamada takıcam ilan edicem didim ben çarşafda vermedim ya la tü benim suratıma hoş çarşaflık bi durumum yoktuTakmayanlarda sorun yok yakanlarda çelişki var bibim.
ee tamamda kaynanan akıl edemedi senin nisanlın neden demedin oda annesine demedi yada nisanlın sana demedi gel askım kıyafet alalımmYa zaten aldıkları şeyleri büyük ihtimalle beğenmicem bile ama diyorum ya adettendir bizde. Bütün akrabalar bi aradayken verilir
Gelinliği giyince babama kuşak takalım mı dedim de saçma sapan işler çıkarmayın dediÇarşafı kınayanlar düğünde kırmızı kuşak taktınız mı merak ettim.
konumun içine ettiniz