• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BAYRAMLIK SORUNU

Nerede yaşıyorsunuz siz ne çarşafı? Yıkarım ortalığı yine vermem o çarşafı.
ilk gece kanama olacağının garantisi bile yok esnek zar diye bir şeyden haberi var mı kvnizin.

Son düzenleme:
Kaç bilezik takacaklar; merak ettim

bu kadar adet düşkünlüğü varsa; onun da sayısı vardır

Daha çarşafımı göstermem diyemiyorsanız bayramlık konusunda da sözlünüzü arayın söyleyin o zaman ama görüşebiliyor musunuz

Ya da bir kız sizden bir kız onlardan dörtlü mü buluşuluyor?

Kv nin ağzını arayacağına iste bayramlığı bu kadar önemli ise ama ben senin yerinde olsam bayramlığı istemez; çarşafı istediğinde de ben adetler uygulanmıyor sandım der o çarşafı da vermezdim.

Ben konuya yazıyorum ama konu gerçeklikten uzaklaşıyor gibi geldi; gerçek değilse de başka okuyanlar ders alır belki

çarşaf ne olursa olsun verilir o başımızın tacı

ilk kez bir konunun sahte olmasını bu kadar çok istedim.dalga mı geçiyorsunuz.
iş ne demek?biri bana açıklasın.

Kadının adı yok demek. Kadın meta mal gibi görülür bizde demek. İşi tamam damadın vur sırtına...

Konu sahibi madem önemli böyle şeyler o zaman açık açık iste... Ama bizden buna onay bekleme, kendi adıma kadını metalaştıran aşağılayan adet gelenek görenek diye dayatılan şeylerin karşısındayım anlamama da imkan yok...

bu bizim adetimiz.gelinler adet adı altından benden bazı beklentilere girerse bende bunu isteyecem:KK53:

biz de erkek tarafı adettir diye tutturmuştu ama sizin adetiniz ne diyon olmadı.hep onların adeti hep kendileriydi.ne kötü günlerdi iyi dayanmışım

Çarşaf verme diyorsunuz çarşaf verilmezse ondan sonra erkek tarafında olacakları bilmiyorsunuz. Ya size ne diyorum kızın babasına kadar haber uçuruluyolar. Bu kadar geri kalmış olmasalar gelip burda bi bayram olayını böyle kafama takmam zaten.

bana bayramlık alsalar herhalde utancımdan oturur aglardım
cıddıyım :D
ben onların uc kurusuna bayramlıgınamı kaldım dıyerekten

Çarşaf verme diyorsunuz çarşaf verilmezse ondan sonra erkek tarafında olacakları bilmiyorsunuz. Ya size ne diyorum kızın babasına kadar haber uçuruluyolar. Bu kadar geri kalmış olmasalar gelip burda bi bayram olayını böyle kafama takmam zaten.

bence sen bahane arıyorsun kim ne derse desin gelmesinler getirmesinler

peki bu zihniyet içerisinde ne evliliği bu.yarın öbür gün allah korusun çocuğun olmaz kapının önüne koyarlar.
valla ben burdan bu sonucu çıkarıyorum kimse kusura bakmasın.
böyle terbiyesizce bir şey olabilir mi?millet uzaya çıktı,bizde yer altına nasıl daha çabuk girerizin çabasını veriyoruz.
hoş çabaya da gerek yok ya...

Kendin de farkındasın işte bu çarşaf olayının normal olmadığını. Sen ve eşini ilgilendiren durumlar bunlar.. yukarda bir arkadas yazmış zaten. Ilk gece kan gelmeyebilir bunu biliyorsun değil mi? Ozaman ne olacak?
Ne olarak damgalayacaklar seni?

İşte ben utanıyorum bir istekte bulunamıyorum. Onların düşünüp yapması gerekn bir şey yapmazlarsa boğazlarına yapışamam ki yapın diye. Ama adetleri bildikleri halde bunu hiçe sayıyolar.
Aslında bunu avantaja çevirmek senin elinde onlar bu adeti yerine getirmiyorsa sende çarşaf vermek zorunda değilsin. Ne güzel işte.

peki bu zihniyet içerisinde ne evliliği bu.yarın öbür gün allah korusun çocuğun olmaz kapının önüne koyarlar.
valla ben burdan bu sonucu çıkarıyorum kimse kusura bakmasın.
böyle terbiyesizce bir şey olabilir mi?millet uzaya çıktı,bizde yer altına nasıl daha çabuk girerizin çabasını veriyoruz.
hoş çabaya da gerek yok ya...

Gelenek görenek farklıysa yapacak bir şey yok. Bu yaştan sonra o insanları o toplumu değiştiremezsiniz

Anlatamıyorum burdaki hanımlara bunu keyfimizden yapılmadığını. Hadi vermeyelim peki ya sonrası

ay delirecem ne demek "ya sonrası" arkadaşım.. özelin olsun yahu, kimi ne ilgilendirir.. çok merak ediyorum erkek çocuk doğurmazsan boşarlar bunlar seni değil mi?

Back
X