Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
BAYRAMLIK SORUNU
- Konu Sahibi sesiley
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
bu bizim adetimiz.gelinler adet adı altından benden bazı beklentilere girerse bende bunu isteyecemilk gece çarşaf da versin o da adet bunu da yaşatalım lütfen
Kaç bilezik takacaklar; merak ettim
bu kadar adet düşkünlüğü varsa; onun da sayısı vardır
Daha çarşafımı göstermem diyemiyorsanız bayramlık konusunda da sözlünüzü arayın söyleyin o zaman ama görüşebiliyor musunuz
Ya da bir kız sizden bir kız onlardan dörtlü mü buluşuluyor?
Kv nin ağzını arayacağına iste bayramlığı bu kadar önemli ise ama ben senin yerinde olsam bayramlığı istemez; çarşafı istediğinde de ben adetler uygulanmıyor sandım der o çarşafı da vermezdim.
Ben konuya yazıyorum ama konu gerçeklikten uzaklaşıyor gibi geldi; gerçek değilse de başka okuyanlar ders alır belki
çarşaf ne olursa olsun verilir o başımızın tacı
- 24 Kasım 2011
- 1.206
- 1.558
- 133
o zaman bekar kalırım arkadaşım.bu kadar net.İş mi ne demek ? kızınız evet kız demek. Böyle bir toplum böyle bir yapı. Ben mutlu muyum sanıyorsunuz.
- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
bu bizim adetimiz.gelinler adet adı altından benden bazı beklentilere girerse bende bunu isteyecem
aman abla veriyorlar bak
- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.021
- 823
ilk kez bir konunun sahte olmasını bu kadar çok istedim.dalga mı geçiyorsunuz.
iş ne demek?biri bana açıklasın.
Kadının adı yok demek. Kadın meta mal gibi görülür bizde demek. İşi tamam damadın vur sırtına...
Konu sahibi madem önemli böyle şeyler o zaman açık açık iste... Ama bizden buna onay bekleme, kendi adıma kadını metalaştıran aşağılayan adet gelenek görenek diye dayatılan şeylerin karşısındayım anlamama da imkan yok...
bu bizim adetimiz.gelinler adet adı altından benden bazı beklentilere girerse bende bunu isteyecem
biz de erkek tarafı adettir diye tutturmuştu ama sizin adetiniz ne diyon olmadı.hep onların adeti hep kendileriydi.ne kötü günlerdi iyi dayanmışım
- 8 Haziran 2015
- 60
- 9
- 1
aman abla veriyorlar bak
bir bayramlığa çarşaf veriyorlar egem hiç korkma sen iste çarşafı yine de adettir derler kıymetli olursun
- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
ben de alır çerçevelerimaman abla veriyorlar bak
Çarşaf verme diyorsunuz çarşaf verilmezse ondan sonra erkek tarafında olacakları bilmiyorsunuz. Ya size ne diyorum kızın babasına kadar haber uçuruluyolar. Bu kadar geri kalmış olmasalar gelip burda bi bayram olayını böyle kafama takmam zaten.
bence sen bahane arıyorsun kim ne derse desin gelmesinler getirmesinler
- 24 Kasım 2011
- 1.206
- 1.558
- 133
peki bu zihniyet içerisinde ne evliliği bu.yarın öbür gün allah korusun çocuğun olmaz kapının önüne koyarlar.Çarşaf verme diyorsunuz çarşaf verilmezse ondan sonra erkek tarafında olacakları bilmiyorsunuz. Ya size ne diyorum kızın babasına kadar haber uçuruluyolar. Bu kadar geri kalmış olmasalar gelip burda bi bayram olayını böyle kafama takmam zaten.
valla ben burdan bu sonucu çıkarıyorum kimse kusura bakmasın.
böyle terbiyesizce bir şey olabilir mi?millet uzaya çıktı,bizde yer altına nasıl daha çabuk girerizin çabasını veriyoruz.
hoş çabaya da gerek yok ya...
- 8 Haziran 2015
- 60
- 9
- 1
çarşaf ne olursa olsun verilir o başımızın tacı
Anlatamıyorum burdaki hanımlara bunu keyfimizden yapılmadığını. Hadi vermeyelim peki ya sonrası
- 11 Ocak 2015
- 815
- 1.087
- 133
Kendin de farkındasın işte bu çarşaf olayının normal olmadığını. Sen ve eşini ilgilendiren durumlar bunlar.. yukarda bir arkadas yazmış zaten. Ilk gece kan gelmeyebilir bunu biliyorsun değil mi? Ozaman ne olacak?Çarşaf verme diyorsunuz çarşaf verilmezse ondan sonra erkek tarafında olacakları bilmiyorsunuz. Ya size ne diyorum kızın babasına kadar haber uçuruluyolar. Bu kadar geri kalmış olmasalar gelip burda bi bayram olayını böyle kafama takmam zaten.
Ne olarak damgalayacaklar seni?
- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.021
- 823
ben de alır çerçevelerim
Olmaz gelin hanım sandığında saklayacak, ileride kız evlatlarına gösterecek onu
- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
- 498
Aslında bunu avantaja çevirmek senin elinde onlar bu adeti yerine getirmiyorsa sende çarşaf vermek zorunda değilsin. Ne güzel işte.İşte ben utanıyorum bir istekte bulunamıyorum. Onların düşünüp yapması gerekn bir şey yapmazlarsa boğazlarına yapışamam ki yapın diye. Ama adetleri bildikleri halde bunu hiçe sayıyolar.
- 8 Haziran 2015
- 60
- 9
- 1
peki bu zihniyet içerisinde ne evliliği bu.yarın öbür gün allah korusun çocuğun olmaz kapının önüne koyarlar.
valla ben burdan bu sonucu çıkarıyorum kimse kusura bakmasın.
böyle terbiyesizce bir şey olabilir mi?millet uzaya çıktı,bizde yer altına nasıl daha çabuk girerizin çabasını veriyoruz.
hoş çabaya da gerek yok ya...
Gelenek görenek farklıysa yapacak bir şey yok. Bu yaştan sonra o insanları o toplumu değiştiremezsiniz
- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
Anlatamıyorum burdaki hanımlara bunu keyfimizden yapılmadığını. Hadi vermeyelim peki ya sonrası
ay delirecem ne demek "ya sonrası" arkadaşım.. özelin olsun yahu, kimi ne ilgilendirir.. çok merak ediyorum erkek çocuk doğurmazsan boşarlar bunlar seni değil mi?