BAYRAMLIK SORUNU

Getirmezse çıplak mı kalacaksınız?

anlatamıyor muyum ya gerçekten sıkıldım. Biraz mantıklı düşünün bu yaşıma kadar onlar mı giydirdi beni.
Bizde adet anlıyor musun ? akrabalar aile bekler. böyle bir beklenti varken karşı tarafın bu adeti yerine getirmemesi çok mu normal

anlatamıyor muyum ya gerçekten sıkıldım. Biraz mantıklı düşünün bu yaşıma kadar onlar mı giydirdi beni.
Bizde adet anlıyor musun ? akrabalar aile bekler. böyle bir beklenti varken karşı tarafın bu adeti yerine getirmemesi çok mu normal
Arkadaşım zaten giymeyeceğini söylüyorsun yani ne gerek var sırf adet diye yapılması bana saçma geliyor gerçekten anlamıyorum.

Cocukmusunuz siz ne bayramligi yahu.bende dogu kokenliyim.kayinvalidem bana bayramlik falanalmadi almasinda o ne allah askina?

Koç gelecek demedim
Zaten kendileride bize nişanlı diyorlar ben sırf nişan kutlaması yapılmadı diye bu duruma söz diye ısrar ediyorum
Bayramlık birinci gün gelir benim akrabalarım olur onlarda kendi akrabalarıyla gelir.
Ayrıca düşünmediklerini şurdan anladım bugün bayramda burda olmayacaklarını söyledi bayramda ne planınız var anne diye sorduğumda burdan anladım bu adetten uzak olduklarını.

Burda olmayacakmış zaten; nasıl getirsin

Koç gelecek demedin zira bu ramazan bayramı kurban bayramında da koç gelir; şehirler uzak olunca da koç alamadık diye bilezik getireni duydum ben

Sen evlilik çağındasın ama muhtemelen annen baban sülalenin en yaşlısı değildir; bayramın ilk günü sizin anneniz babanızın da kendi büyüklerine gitmesi gerekmez mi; tüm sülale sizde toplanıp karşı tarafı mı bekleyecek?

Ertesi günde siz sözlünüz ile onun ailesini gezeceksiniz; sizin aile büyüklerine ne zaman gidilecek

Kv çok net; gelmeyecek tatile ya da işte nereye gidecekse oraya gidecek

Bir de kv nin kv si varsa ve şehir dışındaysa onlar her bayram oraya gidiyorsa ne olacak.

Soranlara da kv şehir dışında gelemeyecek dersiniz; bayramlık vs diyene de aldık önceden hallettik der konuyu kapatırsınız

Bekleyenler kimler; bekleyen beklediği ile kalır; ben istemiyorum der kestirir atarsınız

yok bunu diyemiyorsan da, yukarıda yazdım kv şehir dışında dersiniz.

Başka insanların beklentileri ile yaşarsanız hayat zor geçer

Burda olmayacakmış zaten; nasıl getirsin

Koç gelecek demedin zira bu ramazan bayramı kurban bayramında da koç gelir; şehirler uzak olunca da koç alamadık diye bilezik getireni duydum ben

Sen evlilik çağındasın ama muhtemelen annen baban sülalenin en yaşlısı değildir; bayramın ilk günü sizin anneniz babanızın da kendi büyüklerine gitmesi gerekmez mi; tüm sülale sizde toplanıp karşı tarafı mı bekleyecek?

Ertesi günde siz sözlünüz ile onun ailesini gezeceksiniz; sizin aile büyüklerine ne zaman gidilecek

Kv çok net; gelmeyecek tatile ya da işte nereye gidecekse oraya gidecek

Bir de kv nin kv si varsa ve şehir dışındaysa onlar her bayram oraya gidiyorsa ne olacak.

Soranlara da kv şehir dışında gelemeyecek dersiniz; bayramlık vs diyene de aldık önceden hallettik der konuyu kapatırsınız

Evli değilsen bu yolda ilerlerken yöreniz gereği erkek tarafının yapması gereken bir şeyi yapmazsa ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Sorunda kv'nin bu işi düşünmeden gitmesi zaten. Böyle bir adet olduğunu bildiği halde hiçe sayması

Bence sen mantıklı ol, aynen bu yaşına kadar onlar mı giydirdi seni?

Yıl olmuş 2015 her adet yerini bulacak diye bir kaide yok. Bekleme böyle şeyler...

Bence sen mantıklı ol, aynen bu yaşına kadar onlar mı giydirdi seni?

Yıl olmuş 2015 her adet yerini bulacak diye bir kaide yok. Bekleme böyle şeyler...

Olduğunuz aile ortamında yılların eskitemediği gelenekleriniz varsa yapılacak bir şey yoktur. Doğu bölgelerinde yaşayan insanlarımızda anne babasının yanında çocuklarını karılarını bile sevemiyorlar hala. ee yıl oldu 2015 böyle şey mi kaldı ??

Evli değilsen bu yolda ilerlerken yöreniz gereği erkek tarafının yapması gereken bir şeyi yapmazsa ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Sorunda kv'nin bu işi düşünmeden gitmesi zaten. Böyle bir adet olduğunu bildiği halde hiçe sayması

Evliyim; kv hiçbir şey yapmadı

Beni istemeye annemlerin evine gelip nişan taktıklarında öbür geline 4 bilezik taktım nişanda; buna takmıyorum dedi.

Düğüne beş kuruş vermem; set alacaksanız kendiniz alın vs vs dedi

Evimde tek çöpü ok; ben evlenirken kendi evine yeni eşya aldı;

bana da karı koca birer bilezik taktılar; bekar ve çalışan kızları da birer bilezik; onun hesabına göre 4 oldu.

Huzurluyum, mutluyum; hakkımda tek kelime söylemeye imkanı yok; bir şey derse alır cevabını; zira eyvallahım yok.

10 yıl oldu; ondan bir beklentim yok; onun da benden yok; kv evine misafir olarak giderim; 10 yılda evinde sadece eşimin ablasının kız istemesinde bulaşık yıkadım; zira ihtiyaç vardı; onun dışında misafirim..

Ben adet denilen şeylerin dayatma olduğunu ve bunu da zaten giymem diyen sizin gibi kişilerin engellemesi gerektiğini düşünüyorum.

Halen de anlamadım; eskiden kimsede ne para varmış ne de böyle gelişmiş alışveriş imkanı; kza kumaş getirirlermiş; diker giyermiş vs. Artık herkes her türlü giysiye ulaşıyor.

Etrafı bu kadar takıyorsanız da kv gitmeden hallettik dersiniz ya da yerine belki daha makul hediye yapar; el öpünce altın vs hiç olmazsa lazım olunca paraya döner. Kimse giymeyip sandıkta beklemez

Olduğunuz aile ortamında yılların eskitemediği gelenekleriniz varsa yapılacak bir şey yoktur. Doğu bölgelerinde yaşayan insanlarımızda anne babasının yanında çocuklarını karılarını bile sevemiyorlar hala. ee yıl oldu 2015 böyle şey mi kaldı ??

Bir yerden başlamak lazım. Yıllar bu gelenekleri eskitti artık; örnekleri var diyoruz. Sizin orda da senden başlar bu geleneklerin ortadan kalkması; hem öncü olursun işte

Bir yerden başlamak lazım. Yıllar bu gelenekleri eskitti artık; örnekleri var diyoruz. Sizin orda da senden başlar bu geleneklerin ortadan kalkması; hem öncü olursun işte

belki konu sahibi de bir ömür k.validesiyle yaşayacak, k.pederinin, k.biraderinin çamaşırlarını yıkayıp yemeklerini yapacak.. ilk çocukları kız ise k.validesinin, erkek ise k.pederinin adını koyacaktır damdan.. malum bunlar da adet, adetlerimiz yaşamalı değil mi? :)

Yapılacak bir şey vardır. Ben kendi kıyafet alışverişimi kendim halledebilirim deyip herkesin ağzını kapatabilirsiniz. Ben 14 yıl önce öyle yapmıştım size de tavsiye ederim...

Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.

adet mi kaldı? neyin kafası bu

2 hafta var bayrama belki alıp gönderirler neden dertlendiniz bu kadar? Bayramda başka planları varmış telefonlada kutlanabilir pekala. Elalem ne der diye diye ufacık şeyleri büyütmemelisiniz bence. Zaten beğenmem aldıklarını demişsiniz bir yorumda o halde alınmaması daha iyi değilmi? Sirf almış olmak için alsalar daha mı iyi sizin için? Beğenmeyeceginiz birşeyi giymek zorunda kalacaksınız aksi halde bir kezde olsa.

belki konu sahibi de bir ömür k.validesiyle yaşayacak, k.pederinin, k.biraderinin çamaşırlarını yıkayıp yemeklerini yapacak.. ilk çocukları kız ise k.validesinin, erkek ise k.pederinin adını koyacaktır damdan.. malum bunlar da adet, adetlerimiz yaşamalı değil mi? :)
Şuan sözlü olduğum halde kuran günleri yardımında ben, halılarını yıkamada ben , yaz temizliğinde ben anlatabiliyor muyum ?

ilk gece çarşaf da versin o da adet bunu da yaşatalım lütfen

Kızlarımız "ben böyle istiyorum" diyemediği sürece biz çokkk yazarız burda.

Madem bayramlık istiyorsun kv nin ağzını arama, açıkça istiyorum de ya da madem istemiyorsun akrabaya, konu komşuya ben istemedim de

İkisine de olmaz denince böyle sıkıntılı bir durum çıkıyor; evlendikten 5 yıl sonra da bayramda bana bayramlık bile almadılar diye açılan konular.

Geçmişe sünger çekmeyi bir öğrensek huzur bizi çağıracak ama

X