Evli değilsen bu yolda ilerlerken yöreniz gereği erkek tarafının yapması gereken bir şeyi yapmazsa ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Sorunda kv'nin bu işi düşünmeden gitmesi zaten. Böyle bir adet olduğunu bildiği halde hiçe sayması
Evliyim; kv hiçbir şey yapmadı
Beni istemeye annemlerin evine gelip nişan taktıklarında öbür geline 4 bilezik taktım nişanda; buna takmıyorum dedi.
Düğüne beş kuruş vermem; set alacaksanız kendiniz alın vs vs dedi
Evimde tek çöpü ok; ben evlenirken kendi evine yeni eşya aldı;
bana da karı koca birer bilezik taktılar; bekar ve çalışan kızları da birer bilezik; onun hesabına göre 4 oldu.
Huzurluyum, mutluyum; hakkımda tek kelime söylemeye imkanı yok; bir şey derse alır cevabını; zira eyvallahım yok.
10 yıl oldu; ondan bir beklentim yok; onun da benden yok; kv evine misafir olarak giderim; 10 yılda evinde sadece eşimin ablasının kız istemesinde bulaşık yıkadım; zira ihtiyaç vardı; onun dışında misafirim..
Ben adet denilen şeylerin dayatma olduğunu ve bunu da zaten giymem diyen sizin gibi kişilerin engellemesi gerektiğini düşünüyorum.
Halen de anlamadım; eskiden kimsede ne para varmış ne de böyle gelişmiş alışveriş imkanı; kza kumaş getirirlermiş; diker giyermiş vs. Artık herkes her türlü giysiye ulaşıyor.
Etrafı bu kadar takıyorsanız da kv gitmeden hallettik dersiniz ya da yerine belki daha makul hediye yapar; el öpünce altın vs hiç olmazsa lazım olunca paraya döner. Kimse giymeyip sandıkta beklemez