BAYRAMLIK SORUNU

Arkadaşım sinirlenme, konuyu burada açan sensin. Anlamaya çalışıyoruz sorun ne. Bize bunu sormada amacın ne o zaman?

Ortada böyle bir adet varken karşı tarafından umursamaz olması normal mi diyorum yoksa banane onların alacağı kıyafetten bu yaşıma kadar onlar mı giydirdi beni

Ya işte ben bunu anlatmaya çalışıyorum kıyafet meraklısı değilim ki banane onların alacağı kıyafetten ama ortada yapılan bir adet var. Nişan boğçasıda bir adettir buda öyle bir şey. Anlatamıyorum herkes yargıcı burda...

Her düğünde her adetin yapılması zorunlu değil, artık çoğu adet yapılmıyor bile
Yapmayabilir kaynanan bunda da hiçbir şey yok
Meraklısı değilim diyorsun kızıyorsun atarlanıyorsun ,sonra karşı taraf umursamaz diyorsun demekki beklenti içerisindesin belli ki

Böyle adetleri ben de pek sevmem ama saygı duyarım. Sizin bu durumda kv'ne söylemeniz uygun olmaz ama nişanlınıza laf arasında bi çıtlatırsınız. Alırlarsa iyi hoş ama almazlarsa da yapacak bişey yok gibi.

Ortada böyle bir adet varken karşı tarafından umursamaz olması normal mi diyorum yoksa banane onların alacağı kıyafetten bu yaşıma kadar onlar mı giydirdi beni
Şimdi kadının aklından ne geçiyor bilmek zor. Belki zaten alacak, belki de henüz nişanlı olmadığınızı düşündüğü için gerek duymuyor. Tabii ki kadının alacağı bir şeye ihtiyacınız yoktur ama böyle boş vesveselerle kulak da vermeyin. 1-2 adet eksik fazla çok dert değil; kadında bariz bir art niyet görmüyorsunuz üzerinde durmaya değmez bence.

Peki ilerde adettendir gelin kaynanasının evini temizler,adettendir çocuğun ismini biz koyarız,adettendir düğünde takılan herşeyi biz alırız.../ gibi şeyleri yapmayı göze aşıp kabulleniyorsan bayramlık olayına bu kadar takıl. Eskiden böyle imkanlar yoktu insanlar düğünümde Bayramda alabilirse kıyafet alırdı o yüzden de geline bayramlık alınması adeti vardı. Şimdi herkesin dolabı zaten ağzına kadar dolu imkanlar geniş o yüzden bunu kafana takma. Hem adete gore sen nisan yapmamışsın söz yapmışsın :KK14::KK59:

HANIMLAR SİZE GERÇEKTEN ANLATAMIYORUM ZATEN ALDIKLARINI BİLE BELKİDE BEĞENİP ÖMÜR BOYU GİYMİCEM AMA AKRABALAR TOPLANIP ONLARIN ARASINDA KIZA BAYRAMLIK VERİLİR
Yahu giymeyecegin seyi niye istiyorsun?ne gerek var? Evet gercekten anlatamiyorsun bu kadar mantiksiz birseyi anlamak mumkun degil
Giymeyeceksin ama getirsinler bu nasil mantik ya?

bana söz elbisemide almamışlardı ama bilmediğimzden oldu

nişanlıyken ilk bayramda bilezik taktılar kıyafet falan almadılar herkesin farklı demek

verdigin cavplara dayanarak söylüyorum.
sanki konu adet degilde, okadar aile akraba toplanacak herkesin icinde bayramlik verilmezse, millet laf söz eder düsüncesindesin

HANIMLAR SİZE GERÇEKTEN ANLATAMIYORUM ZATEN ALDIKLARINI BİLE BELKİDE BEĞENİP ÖMÜR BOYU GİYMİCEM AMA AKRABALAR TOPLANIP ONLARIN ARASINDA KIZA BAYRAMLIK VERİLİR

öncelikle büyük harfle yazmak bağırmak anlamındadır bu forumda ve yasaktır.bilginize.

ikinciside zaten giymem dediğiniz birşeyi yapması gerek diye beklemek oldukça mantıksız.
belki de bu yüzden anlatamıyorsunuz burada derdinizi :KK66:

Şimdi sinirlenmeden bana olayı aptala anlatır gibi anlat

siz sözlüsünüz yani daha nişan vs yok

Adet nişanlı kıza kv bayramlık alır ve getirir

Bayramlık bayramdan önce mi getirilir; kıza haber verilir mi

Kız onlar gelecek diye akraba komşu vs eve mi toplar; onlar mı kalabalık gelir?

Bayramdan önce gelirlerse kadınlar geleceğine göre gündüz de gelirlerse ramazan ikram vs olmaz mı

Bayram günün mü getirilir

O zaman da ilk gün onlar size gelecek; sonra sen de bayramlıkla onların akrabalarına mı gideceksin ?

Kurbanda da koç getirecekler diyorsun

Daha bayrama çok var; sen çağırsınlar çarşıya çıkalım seçelim vs diye mi düşündün?

Bayramlık alışverişi son hafta yapılır; daha zaman çok kendisin doldurma; anneni vs hiç doldurma

bu tarz konuları okudukça cidden kendimi ne kadar değersiz görmüşüm diye hissediyorum :KK43:
evlenirken hiçbişe istemedim hatta böyle bayramlıkmış, bohçaymış vs geç düğün bile yaptırmayacaktım nerdeyse de kayınbiraderim sağolsun bi evin bi kızını alıyoruz düğünsüz olmaz deyip düğünümüzü yapmıştı
acaba şu da olsun bu da olsun deyince daha mı kıymetli oluyoruz keşke öyle yapsaydım ben de ahhh kafaa

Verilmezse ne olur ayıplanır mısınız? Olay ne yani?

Şimdi sinirlenmeden bana olayı aptala anlatır gibi anlat

siz sözlüsünüz yani daha nişan vs yok

Adet nişanlı kıza kv bayramlık alır ve getirir

Bayramlık bayramdan önce mi getirilir; kıza haber verilir mi

Kız onlar gelecek diye akraba komşu vs eve mi toplar; onlar mı kalabalık gelir?

Bayramdan önce gelirlerse kadınlar geleceğine göre gündüz de gelirlerse ramazan ikram vs olmaz mı

Bayram günün mü getirilir

O zaman da ilk gün onlar size gelecek; sonra sen de bayramlıkla onların akrabalarına mı gideceksin ?

Kurbanda da koç getirecekler diyorsun

Daha bayrama çok var; sen çağırsınlar çarşıya çıkalım seçelim vs diye mi düşündün?

Bayramlık alışverişi son hafta yapılır; daha zaman çok kendisin doldurma; anneni vs hiç doldurma

Koç gelecek demedim
Zaten kendileride bize nişanlı diyorlar ben sırf nişan kutlaması yapılmadı diye bu duruma söz diye ısrar ediyorum
Bayramlık birinci gün gelir benim akrabalarım olur onlarda kendi akrabalarıyla gelir.
Ayrıca düşünmediklerini şurdan anladım bugün bayramda burda olmayacaklarını söyledi bayramda ne planınız var anne diye sorduğumda burdan anladım bu adetten uzak olduklarını.

X