Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83

Hayır değil, zaten gideceksiniz
Böyle normlara bağlı yaşama
Canın aramak isterse ararsın
Kural kanun ayet yok bu konuda
Aynı iey kahvaltı içinde gerekli
Kahvaltı hazırlamak için 6da kalkmak zorunda değilsin
Görümcen hazırlar sen toplarsın
Başkasının arkasından gerizekalı demiş çok da önemli değil senin arkandan da derse
Laf sokarsa direkt aa anne laf mı soktun de. Direkt yüzüne vur. O zaman ay şaka yaptım vs diye şaşırıp kalıyorlar far tutulmuş tavşan gibi

Evet bende genelde öyle kafada olduğu için hiç bişey yapmak istemiyorum.

Ay geleneklerini hiç sevmiyorum ne var bıraksalar bu yeni çiftleri anlamıyorum.

Gerçekten böylemi düşünüyorsunuz ? Belkide çok bunaldım ondan böyle oluyor hiç anlayışım kalmadı.

Haklısınız sakinim sağolun

Elinize sağlık sağolun ben önceki konularımdan dolduğum için sabrım kalmamış sanırım. İnanın sadece yemek mevzusuda değil her izin günümde sürüklenirdim rahat bırakmazlardı heryere takılırlardı o kadar bunalırdım ki. Şimdi bide tüm tatilim boyunca görmek istemiyorum. Yinede orta yolu bulacağım

Ah güzelim ne borcu tüm altınlarımı peşinat yapıp 100 bin kredi çektik. 4000 taksit ödüyoruz eşek gibi çalışıyorum. Sonra noluyor arkaya oturuyorum. Bu arkaya oturma mevzusu da canımı sıkıyor mesela.

Afedersiniz ama kültür seviyesinin çok çok düşük olduğunu gösteren bir konuşma yapmış. Sıkıntılı.
Hiçte bana göre değil yani kız ister yapar ister yapmaz. Kocasınada kılıbık diyor hatta en son o kocasını eşime benzetti kavga ettiler eşim düzgün konuş milletle probleminizi bize yansıtma dedi.

Geçen köye gittiğinde kaynanamı 1 hafta sonra aradım diye bana 2 hafta laf soktu vay efendim numaramı bilirmiydin ah keşke deseydim anne laf mı sokuyorsun diye o kadar gücüm yoktu.

Hiçte bana göre değil yani kız ister yapar ister yapmaz. Kocasınada kılıbık diyor hatta en son o kocasını eşime benzetti kavga ettiler eşim düzgün konuş milletle probleminizi bize yansıtma dedi.
Eşin het höt olsa kılıbık demiyecekti yani. Mantığa gel Zor kadınmış.

Yani kaç gün tatiliniz var ki? Sizin memleketiniz yakında yarısını orda yarısını sizin memleketinizde geçirin. Bir dahaki tatilde de hiçbir yere gitmezsiniz.

Ah demekki genelleri böyle burda iş bana düşüyor. Ben diyemedim işte. Kayınpeder diyorki ah keşke erken izne çıksan erken gelseniz. Diyemedim erken çıkarsak biz abime uğrarız diye. Kendimi çok kötü hissediyorum

Dediniz ya kimse giydiğine karışmıyor diye daha gitmeden kaynanam bana giyiceğim kıyafetlerimi soruyor kombin yapcakmışım güzel güzel. Anladınızmı neden gitmek istemediğimi ? Çocuğum sanki ben.
Bana komik geldi bu ya köye İlk kez gideceksiniz ya sizi herkese göstermek istiyor o yüzden güzel kombin yapın diyor, gurur duyacak hava atacak sizinle
Tüm kayınvalideler böyle sanırım, benimkide yeni evlendiğimde bilezikleri takmamı, kumaş giymemi istemişti.

Yapıverin sizde, kötü niyetli gelmedi bana kayınvalideniz

Söz vermemiş olsan farkli olurdu. Ama şimdi cayman eşinle aranin acilmasina sebep olur maalesef

Yani kaç gün tatiliniz var ki? Sizin memleketiniz yakında yarısını orda yarısını sizin memleketinizde geçirin. Bir dahaki tatilde de hiçbir yere gitmezsiniz.
4 gün tatil canım ben arifede çalışıyorum. Sonraki bayramlarda böyle planlayacağım. Araba bizim istediğimiz gibi kullanamıyoruz.

Benimkide dost var düşman var derdi

Onu giyme bunu giyme şu yakışmıyor demesi kötü niyet ama. Kalp kırmadım zaten kilo aldım anne ne olursa giycez işte dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…