Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
Gidemicem ailem istanbulda kalicak biz karadenize gidicez. Salı çarşamba perşembe cuma cumartesi de dönülcek. Benide çok rahatsız etti o yüzden huzursuzum. Giderken mi konuşayım dönüştemi ?

Konuyu eksik yazmışsın kanarya :) Eski konularını bilmeyenler kaynananla altlı üstülü oturmadığını yılda bir onların yanına memleketine gitmek istemediğini ve ailenin de uzakta olduğunu zanneder.

Siz şu an iki ailenin de yanındasınız bayramda keyfi olarak eşin memleketine her gün görüştüğünü eş ailesiyle gidileceğini belirt bence.

Eşine bi kere tamam dedin hatta sonra anlaşıp birlikte orada vakit geçirmenin de sözünü aldın diye hatırlıyorum. Şimdi konuşmaya başlama bence. Gidip geldikten sonra o kısa zamanda o kadar yolun aşırı derecede yorucu olduğundan ve eğer yaşarsan orada evde yaşadığın sıkıntılardan bahsedersin.

Ha ama şunu da söyleyeyim kv kp köye taşınacak diyordun eğer öyle olursa bundan sonra bayramlarda çok yüksek ihtimal gidersiniz zaten.

Son düzenleme:
Evet konuşamıyorum aşmaya çalışıyorum o yüzden sizden fikir alıyorum. Olaydan sonra aklıma geliyor neden sustun ki salaksın diyorum kendime.

Konuş bence. Eğer konuşmazsan bir dahaki bayram da aynı sıkıntıları tekrar yaşayacaksın. Sana sabır diliyorum. Güzelim tatilin var rahat geçirmek yerine bunlarla uğraşıyorsun.

Bence konu sahibi açık açık konusamiyor söyleniyor mu bilemem .O kısmı kacirmisim. Totalde sizinle aynı düşünüyorum ama konu sahibi kendini iyi ifade edemiyor eşine ve ailesine karşı .Benim görüşüm bu yani .Yoksa gidilmeli elbette ama kayınvalide emrivakisiyle değil .Eşiyle oturur konusur plan yapar . Bende bir buçuk yıllik evliyim böyle konular sorun olmaz ama ben 30 yaşındayım konu sahibi genç ve tecrübesiz biri diye düşünüyorum :)

Evet taşınıcaklar ama o zamanda senede 1 2 yani çekilebilir diye düşünüyorum. Teşekkür ederim evet eksik yazdım sıkmak istemedim sizi. Bu ara kayınvalidem ve görümcem eşim beni sabah işe bırakıyor diye izin günüme almışlardı bilet giderken demekki sınırı koyabilmişiz çünkü eşim kanaryayı bırakıcam derdi. Ben o zaman dönüşte konuşayım elbette yaşicam sıkıntı en azından döndüğümde de gidip gelinmiş olur diğer türlü eşim üzülüyor morali bozuluyor çok hevesli köydeyken yağmur yağsa keşke diyor.

Konuş bence. Eğer konuşmazsan bir dahaki bayram da aynı sıkıntıları tekrar yaşayacaksın. Sana sabır diliyorum. Güzelim tatilin var rahat geçirmek yerine bunlarla uğraşıyorsun.
Öyle oluyor malesef. Peki sizce dönüştemi konuşayım “ böyle oldu rahat edemedim “ tarzı yoksa giderken mi ?

Ben daha 22 yaşındayım ve 1 sene oldu evleneli. İnanın eşimden yana sıkıntım yok bana sorar fikir alır bırakıp gitmez fakat kendimi ifade edemiyorum. Öfkeyle doluyorum ve ne köymüş of gidersen git sen diyorum. İlk emrivakilerinde söyledim eşim boşver biz ne dersek o olur herkes söylesin dursun dedi buna rağman neden hala rahatsız oluyorum bilmiyorum. Gidip geldikten sonra konuşacağım.

Yok yok böyle seyler düşünmeyin lütfen . Dürüstlük her zaman iyidir bence .Benim kayınvalidem Dünyanın en zor insanlarindan olabilir bence ki eşim evlenmeden önce beni uyarmisti. Buna rağmen istemediğim şeyleri söyleyebilirim .Önemli olan kırmadan söylemek tabi makul şeyleri de reddetmemek lazım.
Evet konuşamıyorum aşmaya çalışıyorum o yüzden sizden fikir alıyorum. Olaydan sonra aklıma geliyor neden sustun ki salaksın diyorum kendime

Tamam olay yaşla ve hayat tecrübesiyle ilgili zamanla çözülür bence .Sıkmayın kendinizi :)) Eğlenmeye çalışın . Bende kendi evim dışındaki yerlerde rahat edemiyorum o açıdan da anlıyorum sizi mesela.

Kanaryacim bence gitmelisin bak esin senin dediğini öyle yada böyle yapıyor ailesine karsi koruyor ve seni kirmiyir hem eşinde seviyormuş köyü geçen yılda gidilmmeis şimdi gitmeyelim dersen tatsızlık okur bu seferde eşinin dediğini yap bence sonrası izine ayrildiginizda annelere gidersin yada bi denk geldiğinde bunu kv için değil esin için yap çok kalma iki üç gün

Annem bu yaşıma kadar sus kızım ses etme kızım bşşey söyleme kızım idare et kızım diyerek büyüttü o kadar zorlanıyorum ki. Yinede çok şükür iyiyim çoğu zaman ezdirmedim kendimi. Ara ara takılıyor böyle şeyler kafama.

Fakat eşimin ailesi zaten burda ?

Evet anladım. Yorumumu bunun farkında olarak yazdım zaten. Siz beni anlayamadınız sanırım. Genelde köyde yaşadıklarını eşinizin de orda büyüdüğünü belirtmişsiniz başka bir yorumunuzda. Eşiniz gitmek isteyebilir. Ailesiyle orda zaman geçirmek ister, neticede bayram aileyle güzel. Ben kendi ailemi görmek istiyorum derseniz bunun planlamasını yapmasını gereken sizsiniz eşinizin ailesi hatta eşiniz değil.

Nasıl rahat edelim ki sabah kalkmam kv bağlı yemek menüsü ona bağlı yani bağımlı olucam tüm tatil. Üstüne bide görümce çocuğu kabus gibi geliyor kendimi kötü hissetmeye başladım ama gitmeden konuşursam ön yargı olur ben dönünce konuşayım.

Sağol mssparem

Bizim kültürün yanlısı sanırım bu . Bizim ailede de tam tersi konuş kızım, hakkını savun ama sakın saygısızlık etme derlerdi küçükken Az çok anlıyorum ben o yüzden sizi .Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum :)

Anlıyorum geç kaldım şuan sanırım. Gitmeden bayramlaşicam ailemle. Peki dönüşte konuşayım mı eşimle yoksa gerek yok mu ? Ben bunun her bayram olmasını istemiyorum benimde memleketim var çünkü.

Teşekkür ederim sağolun :)

Ben de bunu sormak istemiştim

Kv ve görümce zaten gitmiş ise aslında sizlik bir şey yok

Bence kp de önce gidecekse siz de uçakla eşinle gidin

Araba konforu olmasın ki araba ile gelin gezeriz denmesin

Elinin köy hevesi var, bu sene kırma, sana oraları gezdirmek istiyor, hep bir dillerinde sen seversin sözü var git gör gez

Zaten 4 gün gelir geçer

Seneye kış da erken rezervasyon der yer ayırtırsın bayrama

Sonrası da Allah Kerim, çocuk olur hamile olursun vs gidilmez uzak yola kısa süreli

Kv yi gaza getir, baharda gitsin kalsın işte orada, sen de İstanbul da rahat rahat yaşarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…