Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
Kimse benden is beklemiyor ama misafirler bunaltiyorsa ben mutfaktan cikmiyor heryeri siliyor yikiyor pakliyorum ztn bayramda 1 saat oturan gidiyor biraz idare edin simdiden dolmus bir sekilde giderseniz ztn kotu gecer

Yani işte uzaklıklar olunca böyle iki aile arasında sorun oluyor .( Km olarak)Sizin kendi ailenizi görmek istemeniz de çok normal onun isteği de .Fakat hatir için gidilir bence ben yoldayım yani şu an hatta :) Ailem şu an başka şehirdeki evlerinde bayramda onlara da gitmek istedi eşim. Açıkçası ben aynı ilde yaşadığımız için çok gerekli görmedim ama babana söz verdim dedi :) Şimdi böyle ince dusunen bir insanı kırmak olmuyor .Bende ailesiyle aramı iyi tutup ,alışmaya çalışıyorum . Yani işin özü eşinizle genel olarak sıkıntınız yoksa bu sorunlar asılır bence . Bir iki yıl gönül alınır ,durumlar elverince başbaşa tatile de gidilir ben böyle görüyorum .

Yapmayin ya daha gitmemissiniz sorun yasanmamis bilmiyorum bu bagimli olmak degil aile olmak onyargiya gerek yok. Kendi ailenizde hicmi idare ettiginiz birsey yok
He ben gec giderdim abimle yengemide gorurdum o ayri
Konu sahibini eski konularından da hatırlıyorum ben . Bende sizin gbi düşünüyorum aslında hatta bir önceki yorumumda yazdım. Şöyle bir durum var ki eşinin ailesi sürekli iç içe olmak istiyor .Hep davet ediyordu ,birlikte yemek yemek istiyordu gbi .O yüzden de bazı önyargıları olabilir .

Birden sorunca boş bulundum ailem burda yakında eşiminin aileside burda fakat köydeker genelde oraya ev yaptırdılar eşimde orda büyümüş. Nasıl çözücem bu durumu ?

Evleneli 3.bayramınız ilk defa gideceksiniz. Onda da bin dereden su getiriyorsunuz. Eşinizin ailesiyle bayram geçirmek istemek en doğal hakkı. Bir kere tamam dedikten sonra yan çizmeniz bence yakışık almaz. Kendi ailenize gelince bu detayı düşünmesi gereken sizsiniz. Planlamayı da siz yapmalısınız. Sizden başkası neden sizin ailenizle görüşme zamanınızla ilgili yorum yapsın?

Ailesi zaten burdalar memlekette değiller ki. Benim ailemde burda. Keyfi gidiliyor şuan. Benim hiç aklıma gelmedi biraz burda kalıp gitmek gerçi 2 günlüğünede 10 saatlik yola 700 lira verilmez diye laf söylenirdi

Önce git gel sonra ne dersen de

Daha bavulu toplarken söylenirsen tadınız kaçar, üstüne önyargılı yaftası yersin

Git yaşa dönüşte de şu iyiydi ama şu şu şu zor oldu de vs

Lakin kv nin evi varsa o niye tüm yaz gidip kalmıyor, çalışıyor muydu

Bende anlamıyorum bu arada akraba ziyareti yapılmayacak diye konuştum eşimle son 2 gün gezicez. Tabi anneanne dayı falan gidilirde bilmiyorum ne olur.

Galat ilk iki yıl böyle alışılırsa sonra ya düzelmezse ? Eşimizde böyle alışırsa ?

Evet o yüzden. Hatta kahvaltı sofrasında herkesin için emri vaki yaptı köye gidelim diye. Akşamıda aynı şekilde. İşyerindeyken aradı izin al diye o kadar bunaldım ki.

Ulaşımla ilgili bir sorun var sanırım. Yoksa sorunun cevabı basit: Tatili ortadan ikiye bölün, biraz onlarla, biraz sizinkilerle geçirin.
Bu mümkün değilse ve kesinlikle istemiyorsanız eşinizle konuşup gitmeyin. İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur. Sizden başka kimse sizin zamanımızın sahibi olamaz. Kayınvalideniz mi çalışıyor işyerinde sizinle birlikte de izninizi nasıl geçireceğinize karar veriyor?

Birden sorunca boş bulundum ailem burda yakında eşiminin aileside burda fakat köydeker genelde oraya ev yaptırdılar eşimde orda büyümüş. Nasıl çözücem bu durumu ?

Yılda iki bayram var

Esasen her sene tatil uzun olmuyor

Bir kaç yıla da bayramlar kışa gelir gidilmez olur

4-5 gün kalınacak zaten, kalabalık geçer gider

Lakin o kadar kişi nasıl gidilecek

Sen eşin enişte görümce çocuk kv kp

Galat ilk iki yıl böyle alışılırsa sonra ya düzelmezse ? Eşimizde böyle alışırsa ?
Eşinizi en iyi siz tanırsınız . Bayramlarda gitmek güzel aslında buna karşı değilim ama başbaşa tatil yapmak da çok iyi geliyor insana iki gün olsa bile .Daha sonraki yıllarda ikisini birden yaparsanız hem ailesi kirilmaz hem siz kirilmazsiniz :)

Fakat eşimin ailesi zaten burda ?

Konuşmayayım mı ? Evet huzur kaçıcak dönüşte mi konuşayım senin için gittim yorucu oldu bak rahat edemedim diye ? Kvdem mecbur burda 1 sene sigorta primi kaldı emeklilik için dolup tazminatını alıp yerleşecekler o yüzden hep gidiyor bahçesi var ordaki evleride dayalı döşeli.

Siz kendi ailenizin yanına gitmeyecek misiniz bayramda? Birbirinize virüs taşımaktan korkmadiginiz için soruyorum.
Bayramda ailesinin yanında olmak istemesi normal ama kendi aileniz yokmuş gibi plan yapılması beni rahatsız etti.
Kaç gün kalacaksınız kaçırdım sanırım ama köyde uzun vakit geçirmek beni sıkar (köy orman dağ seven bir insan olmama rağmen) birde bayram olunca virüsü unutmuşcasına herkes gelir (düşününce midem ağrıdı) süreyi kısa tutun, misafir kabul etmeyin. Şu durumda ailemi düşündüğüm için zaten yanlarına gitmezdim.
Bence konuşun her bayramda boyle olmasin diye. Zaten ayni sehirdesiniz bayram öncesi ziyaretinizi yaparsiniz onlar giderse gitsin köye.

Evet o yüzden. Hatta kahvaltı sofrasında herkesin için emri vaki yaptı köye gidelim diye. Akşamıda aynı şekilde. İşyerindeyken aradı izin al diye o kadar bunaldım ki.
Bence sizin hatanız bunlara boyun eğmek yoksa gitmek değil .Bence gidilmeli ama bu şekilde de olmamalı . Anne ben biraz düşüneceğim bu bayram sizinle olsun seneye çok var her sene gelemeyiz belki diyebilirsiniz .Siz açık konusamiyorsunuz bence asıl sorun bu .

Kaynanamla görümcem gitti kp cumartesi gidicek ben arife çalışacağım için eşimle gece çıkcaz belki görümcemin kocası gelir. Dönüştede 2 kişi alabiliriz sadece arabaya. Bi ara dediler ki damdan “kanaryanın izni uymuyor o ayrı uçakla gelsin sonra niz arabayla gidelim dedi kp kaynanam. Eşimde ne münasebet siz gidin ben kanaryayla gelirim dedi. O kadar saçmalıyorlar düşün yani.

Bakin ben insanlari zamanla islemeyi severim.
Benim kayinpederim esini tek bir bayram bile ailesine gondermemis. Cunku kv kp istememis. Simdi boyle bir insanin beklentisi bizim tamamen orda olmamiz olur dimi?
Ama ailemle ayni sehirde olmama ragmen esimle bayramda kahvalti yapip oyle yola cikacagiz o koye yilda 1 kez gidiyoruz ve simdiden yapmak istediklerimizi planliyoruz. Ben ufak sorunlar yasasamda genel anlamda derdimi anlatmanin yolunu bulurum esimle bunu isteyebilecek kivamdayiz kendisi hepsi ailemiz bayramin hakkini verelim dedi
Surekli soylenirse olmazki daha 1 yillik evli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…