''ndrcn'' adlı kullanıcıya........ biz annemle alışverişe çıktığımızda elbise, kazak, mont ya da benzeri bişey alırız, bana alıp da ona almamak olmaz diye, annem çok ince düşünüyor bu konuda kendi kızı gibi hissetsin o da diye, hatta bazen hangimiz gelini hangimiz kızı bilmiyorum delikafadulden
mevzu da bu zaten.
sana komşun tabakla birşey getirdiğinde, tabağı boşmu verirsin?
ben değil bayram her ziyaretlerine gittiğimde elim hiçbir zaman boş gitmedim. Buda bi görgü kuralıdır.değil kaynanam bana ziyarete gelen misafirim. önceden haber veriyor ve ben onun için hazırlık yapıyorsam ve o misafir eli boş gelirse bu da bir görgüsüzlüktür.
karşı taraftandan istem dışı bu inceliği beklenmesi de normaldir.
herşeyden öte artık farklı bir aile ortamına giriyorsunuz. ve doğal olarak sevildiğinizi hissetmek en doğal hakkınız. bunu da canım cicim yaparak değil. en samimi duygularıyla göstermektir öenmli olan.
o anneler anneanneler bu adetleri emin olun bizlerden çok daha iyi bilirler. konu maddi değeri değil ki. sadece düşünmesi. minik bi hediye vermesi. patik,havlu vs.
görgüsüzlüğü tanımlamışsın. kendi kızını evlendirdiğinde 20 bilezik isteyip te bayramda gelinini görmeye eli bomboş gelen(çikolatada dahil getirmeyen), kişiyi sen nasıl tanımlarsın bilemem ama ben görgüsüz olarak tanımlıyorum.
o hiçbirşey almayan kaynanaların kızları için neler istediğini bi sorgulayın isterseniz?
he gelelim şu bayram ziyaretlerine...bayramda aileler birbirini ziyaret eder zaten malum . ama gelin olarak aldığı kızın ailesini de ziyaret edilmesi gerekir doğal olarak tabi bu ziytaretten sonra da iadeyi ziyaret yapılır.
hani şu durumu şöyle daha iyi anlatabilirim. kız tarafı erkek tarafının evine gidip oğullarını ister mi? onun gibi bir adettir bu da. bayramda önce kız evi ziyarete gidilir. sonra kız tarafı erkek tarafını ziyarete gider.
ve kaynana da muhakkak bi hediye getirir gelinine. yani normal misafirlik olarak da adlandırabilirsin. senin oğlunun eşi olacak kızı ziyarete gittiğinde ellin bomboş mu gidersin?????