Yazdiklarinin coguna katiliyorum arya. Ben erkek ailesi onceligini ozellikle bu konu icin degil gelen yorumlar uzerine soyledim. Benim de bir kizim var. Allahim bzie bagislasin. Neden sirf evlendi diye her bayram kahvaltisini esinin anne babasinda yapsin ki. Sirf gelenek gorenek diye neden ben bundan mahrum kalayim?
Konu sahibi prensipli degil evet. Dedigin gibi bir daha cagirsa gidecektim demesi bunu gosteriyor. Ben kendi adima konustum. Ben yapmam. Cunku bana gore bu gercekten benim anne babama haksizlik. Esim bekarken yeterince anneanne menemeni yemistir bayram sabahlari.
Sirayla gidip iki tarafinda gonlunu yapmak varken her bayramda ilk esimin ailesine gitmek benim hosuma gitmez. Sansliyim ki esim de benimle ayni dusuncede bir adam.
Anne olunca insan bircok seyi daha iyi anliyor. Kendimi annem yerine cok daha kolay koyabiliyorum. Esim de ayni sekilde. Baba olunca kendi babasini daha iyi anladigini empati kurmayi daha kolay yaptigini soyler hep. Kiz ben evladimin 3 ay gazini cektim. Bu bile bayramda seyranda bana oncelik tanimasi icin gecerli bi sebep yani
Yani arya bence benim ailemde kizimla benle esimle bir bayram kahvaltisini hakediyor diye dusunuyorum.