Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

bu kısım için kavga edecek birşey yoktu bayramlarda bu tip şeyler olabilir. yeni evli olduğunuz için hassas davranmışsınız.

tabiki gideceksiniz bi adama böyle söylenir mi zaten önce erkek tarafına gidilir. bunu da bilememişsiniz. adam yok ilk sizinkilere gidelim demesini mi bekledin

boş yere birbirinizi kırmışsınız . değmezmiş . siz çok duygusal düşünüyorsunuz. ayrıca babasının olmaması onu ailesine daha bağlar

kavgalı olduğunuz için öyle davrandı keşke baştan hiç uzatmasaydınız...

bence arayın uygun bi dille konuşun hiç kavga edilecek konular değil bayram bayram ilişkinize yazık etmişsiniz ikiniz de fevrisiniz. hamile olduğunuzdan da duygusal düşünüyorsunuz. evlilik uyumlu olmayı gerektirir. kendinizden ödün vermek ağırınıza gitmesin. sağlam bi evlilik istiyorsanız böyle küçük şeylere takılmayın boş yere kalbinizi kırmayın. aile ilişkileri bu zamanda herkesin özlediği gibi ne güzel anneanneler hayatta ve buluşuyorlar aile bir arada toplanıyor bunlar güzel şeyler yok niye önce benim ailem değil diye boş yere polemiğe girmeyin eşinizi de kendinizden soğutmayın.... ilk bir sene zaten evlilik yeni yeni oturmaya başlar bizde bu tip yersiz tartışmalar yaptık ama şimdi oturdu ve hiç değmezmiş dedim....
Önce erkek tarafına gidilir TABİKİ de gideceksiniz derken. Neden ki:işsiz::işsiz:

sadece konunuzu okuyup yazıyorum yorumları okumadan bence siz aşırı tepki vermişsiniz sonuçta eşinizin ailesinde her bayram olan durumu kabullenmek istememişsiniz. ki benim çok yakın kız arkadaşımın ailesinde de bu durum var her bayram kızın ailesinde kahvaltı faslı olur kız arkadaşım evlendi eşi de her bayram bu -bayram kahvaltısına- ayak uyduruyor önce eşinin ailesine kahvaltıya sonra kendi ailesine ziyarete ki bunu yapan erkek bunda alınacak gücenecek bir şey yok.
evlilik demek senin ailen benim ailem demek değil eşinizin böyle aile geleneği varsa tamam ama kahvaltıda çok oyalanmayıp benim aileme de erkenden gidebiliriz diyebilirsiniz hemen niye senin ailen önce demek bence kırıcı.
benim annem babam düğünden sonra el öpme zamanı olsun bayram da olsun beni arayıp ipek önce eşinin ailesine gidin derdi ( bence fark olmamalı ha onun ailesine gitmişiz ha benim ki bana kalsa bende ilk kendi aileme gitmek isterim zaten herkes ilk kendi ailesine gitmek ister özel günlerde ama öncelik eşimin ailesi oldu hep ama ne bir şey kaybettim bu durumdan ne bir şey kazandım lafınıda etmedim gerek yok sonuçta.ama bu durum eşinizin aile geleneği gibi olmuş artık suç sizde oluyor biraz ona göre hareket edin derim ben

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Ne saçma şey bu böyle Allah aşkına nereden tutsan insanın elinde kalıyor 1 yıl çok az bı sure evlilik için hepsini bı yıla sgrdmssnz hamilelik stresini cicimayini aile kavgasını aman allahm 🙈 kocanizda ne kadar rahat adam 10 gündür ailenzdesinz insan bı arayıp sormaz mı hanım ne yapiyosn sen geleyim alaym konuşup halledelim ne kadar kolay artk herşey 3 yıllık evliyim bı kere bile tartismamzi ne kendi aileme ne eşimin ailesine yansttkk siz bı ailesinz bayram sabahı kahvaltınizi kendinz yapın sonra bayramlasmaya gidin bu erkeklerin evlenip bı aile kurma durumu niye zor kadın hemen evini sahipleniyorda erkek niye illa ailesinin gölgesinde kalma israrnda Anlamıyorum 😕 sizinde çocuklarınz olacak ne yani evinizde bayram kahvaltısı edemeyecekmsnz sürekli anneanne ye mi gidilir ne bu töre falan mı 😱 ne yapacağınızi bilemiyorm ama bu adamla zor bı evlilik olacak inşallah tez zamanda düzelir bu durum ailesindeki demiyor gelinmz nerde falan diye nasıl iş bu 😏😏

Benim kendi adıma bayram sabahını ailemle geçireyim diye ayrı bir düşüncem olmuyor, eşimin ailesi yanımızda değil benim ailem burada oluyor her zaman olmasada, eşimle kendi evimizde kahvaltı yapıp annemlere geçiyoruz kimi zaman kimi zaman da ailemle kahvaltı yapıyoruz.

Ama eşimin ailesinde ritüel var diye eğer bayram sabahında kendi ailemle kahvaltı yapmak istiyorsam, bu isteğimi sürekli ötelemek zorunda mıyım? Ritüel midir buradaki meseleyi belirleyen? Bunun da bir orta yolu bulunup iki tarafında gönlü olabilmeli.

diğer tarafta bütün aile toplanıyorsa uyum sağlamak gerek diye dusunuyorum.

ben geniş ailede yetişmiş biriyim.
bizim için bu şekilde aile toplanmaları önemlidir.
bayram sabahları babaannemde, akşamları anneannemde 40-50 kişi olurduk. şimdi babaannem vefat etti, anneannem yazı memlekette geçiriyor, aile büyüğü annem kaldı, onların evinde toplanıyoruz. yine 40-50 kişi.

ve evet eşim sırf ihtiras uğruna hayır bayram akşamını bizimkilerle geçireceğiz dese anlamsız bulurdum.

çünkü ondan fedakarlık istemiyorum.
benim önem verdiğim şeye karşılık onun sadece canının isteği varsa, terazinin yönü bellidir.

ve dediğim gibi, isteklerimiz çakışsaydı, sıra ile giderdik, yada o bayramki duruma bakardık.

biz evlilik içinde birbirimizin isteklerini önemsemeye çalışıyoruz, kırmamaya çalışırız.
böyle yaşadığımızda da bayrammış, aileymiş, problem çıkmıyor.

ama eşini karşına alıp, karşıdakini ezip geçmeye çalışırsan, değil 10, 110 gün beklersin baba evinde konu sahibi gibi.

arefe günü eşim bana hem senin babanda yok, benim babam var oraya gideceğiz dese,
canım çok yanardı.
(ki anneanne yaşlarını yazmış konu sahibi, anladıgım kadarıyla genç bir kayıp)

zaten ben oraya gidecektim diye düşünüp ama yine de inat uğruna kafa çıkarttığını anlasam, öfkelenirdim.

ki bence konu sahibinin eşi olgun bir adam. yine de bayramlaşmaya gelmiş aileyle.

Ben mi ona gelin geldim o mu bana gelin geldi baba? Biraz daha sakinleşelim demiş. Yani gelmeyeceğini söylemiş..
Babanızın araması hata olmuş bence.Eşiniz söylediği cümle ukalalıktan başka birşey değil gerçekten.Gelmezse gelmesin bulunmaz hint kumaşımı zannediyor kendisini.

Benim aslında daha çok bozulduğum yeniden sormaması ya da eve almaya gelmemesi oldu.. ne bileyim..
almaya gelmesini neden bekliyorsun ki. çok mu uzakta yani bayramda sizin de eşinizi ailesi tarafına gidip bayramlaşmanız gerekirdi bence. eşinizin almasına ya da eşinizle barışmaya gerek yok bunun için.

Çevremdeki kötü evlilikleri küçük yaştan beri gözleye gözleye ben bu işi çözdüm sanırım 😂 Bir kere erkekler gerçekten akıllı değil dümdüzler detaycı olan da üstüne giden de biz kadınlarız yani genelde tartışmayı kadınlar başlatıyor. Konuşma üslubu çok önemli örneğin konu sahibi yarın da mı anneannene gideceğiz demek yerine canım ben de Babamlarla bayram kahvaltısı yapmak çok istiyorum yarın babamlara gitsek ne dersin dese durum daha farklı olurdu veya inatlaşmak niye çünkü zaten böyle bir ritüeli varmış erkek tarafının konu sahibinin yaptığı burda direk senin ailen benim ailem kıyası. O kadar kavgadan sonra kocasının sormasını beklemiş gelir misin diye ona da gerek yok erkekler bizim gibi ince düşünemiyor gelmek isterse gelir demiştir kendi içinde. İlk bayramımız yeni evliyiz yalnızdım ete gitti demiş ee yani çokta bi anlam yüklememek lazım yan yana olsalar ne değişecek zaten hep beraberler sırf bayram diye çok ekstra bir anlama gerek yok. Kocası bayramlaşmaya geldiğinde de uzatmaya gerek yoktu ki hadi gidelim demesini beklemeye de.Konu sahibi her şeyi kocasından bekliyor ama genele bakıldığında kendisi de bir çaba göstermemiş ayrıca ne olursa olsun eş ailesiyle ara iyi tutulmalı sonuçta kocası bayramlaşmaya gelmiş konu sahibi de kocasının ailesine gidebilirdi. Canciğer olmaya gerek yok illa mesafeli ama iyi olunsa yeterli. Her detay didiklendiği için kavga çıkıyor bazı şeyleri görmezden gelmek, dikkate almamak lazım
Evet belki de biz çok detaycıyız,bazı kadınlar iyi geçinmenin yolu,kadının kocasına karşı Tripli ve agresif değil de sevimli ve anlayışlı olmasıdır diyor. Yani sizce de öyle mi,evlilikten trip atan kadın mı kazanır yoksa sevmediği durumu bile alttan alan ve hoşgören kadın mı kazanır?Görüşünüz ne 🙆🏻‍♀️

Evet belki de biz çok detaycıyız,bazı kadınlar iyi geçinmenin yolu,kadının kocasına karşı Tripli ve agresif değil de sevimli ve anlayışlı olmasıdır diyor. Yani sizce de öyle mi,evlilikten trip atan kadın mı kazanır yoksa sevmediği durumu bile alttan alan ve hoşgören kadın mı kazanır?Görüşünüz ne 🙆🏻‍♀️
bunun cevabını ben de merak ediyorum. evli arkadaşlar cevap verebilir mi?

Şu beğenmeyenler bekar herlde 🤣 evliyseniz kaç kere gittiniz bayramın ilk günü kendi ailenize
6 senelik evliyim 2 aile ile de aynı şehirdeyiz yakınız eşimin ailesenide çok severim ama bayram sabahı ilk bizim aileye gideriz genelde babam yok çünkü eşimde annen yalnız kahvaltı yapmasın der oraya gideriz niye bu kadar şaşırtıcı buluyorsunuz bunu onuda anlamadım ama neyse. Eşimin tarafı doğulu böyle şeylere önem veren bi aile hatta her bayram görümceler falan annelerinde toplanır kahvaltı için ama sağolsunlar hayır ilk bize geliceksiniz kahvaltı yapcaz falan demezler. İlk defa burda duydum şahsen bu saçma geleneği.

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Ben yeni evliyken çok üzlüyodum bayram yaklaştıkça ama eşim benim aileme gidilicek deseydi de sorun etmezdim sanırım. Bi ailelerde kalma konusu oldu ilk ramazanımızdı eşim bi gece sahur için benim annemlerde kalalım dedi bi gecede senin annenlerde bende ben sahurda kalma hakkımı arife gecesine saklamak istiyorum bayram sabahı beraber kahvaltı edebilirmiyiz dedim. Ondan sonra ramazan bayramı benim ailemle kurban bayramı onun ailesiyle kahvaltı ettik. Hatta iki tarafta üzülmesin diye aileler çok yakın ramazan bayramında eşimin ailesi sofradan kalkmadan yetişip onlarlada oluyoruz. Kurbanda da ben hemen ailemle bayramlaşıp öyle geçiyorum kayınvalidemlere biraz koşuşturmacalı gibi görünüyo aslında o kadar zorlanmıyorum. Ama kahvaltı yüzünden yuvamı yıkmak istermiydim sanmıyorum. Sizinki sankı son nokta olmuş biraz eşiniz sanki sizin burnunuz sürtsün istiyor. Bence alın karşınıza konuşun sizin ortak bir çocuğunuz olacak inatlaşarak olmaz yani anlaşamayıp boşanadabilirsiniz ama bu çocuğunuz için ömür boyu görüşeceğiniz için saygı çerçevesinde olmalı.

diğer tarafta bütün aile toplanıyorsa uyum sağlamak gerek diye dusunuyorum.

ben geniş ailede yetişmiş biriyim.
bizim için bu şekilde aile toplanmaları önemlidir.
bayram sabahları babaannemde, akşamları anneannemde 40-50 kişi olurduk. şimdi babaannem vefat etti, anneannem yazı memlekette geçiriyor, aile büyüğü annem kaldı, onların evinde toplanıyoruz. yine 40-50 kişi.

ve evet eşim sırf ihtiras uğruna hayır bayram akşamını bizimkilerle geçireceğiz dese anlamsız bulurdum.

çünkü ondan fedakarlık istemiyorum.
benim önem verdiğim şeye karşılık onun sadece canının isteği varsa, terazinin yönü bellidir.

ve dediğim gibi, isteklerimiz çakışsaydı, sıra ile giderdik, yada o bayramki duruma bakardık.

biz evlilik içinde birbirimizin isteklerini önemsemeye çalışıyoruz, kırmamaya çalışırız.
böyle yaşadığımızda da bayrammış, aileymiş, problem çıkmıyor.

ama eşini karşına alıp, karşıdakini ezip geçmeye çalışırsan, değil 10, 110 gün beklersin baba evinde konu sahibi gibi.

arefe günü eşim bana hem senin babanda yok, benim babam var oraya gideceğiz dese,
canım çok yanardı.
(ki anneanne yaşlarını yazmış konu sahibi, anladıgım kadarıyla genç bir kayıp)

zaten ben oraya gidecektim diye düşünüp ama yine de inat uğruna kafa çıkarttığını anlasam, öfkelenirdim.

ki bence konu sahibinin eşi olgun bir adam. yine de bayramlaşmaya gelmiş aileyle.
İnat olsun diye yapılmaması kısmına katılıyorum, başka bir yorumda da yazmıştım aileler açısından eşit bir tavır sergilenmeli kısmına da katılmıyorum. Hangi ailenin neye ihtiyacı varsa yada eşlerden birinin bir konuda bir hassasiyeti varsa ona öncelik verilebilir, biz bu şekilde yaptığımızdan senin ailen benim ailem gibi bir sıkıntıya düşmedik eşimle.

Ama iki tarafta inat etmenin haricinde aynı şeyi istiyorsa bir bayram bir aileye diğer bayram öbür aileye gidilebilir bunun icin kavga etmek çok anlamsız geliyor bana.

Konu sahibinin tavrı zaten tutarsız, ailemle kahvaltı yapmak istiyorum dediğinde eşi o zaman ikimizde ailelerimiz de yapalım demiş, illa benim aileme geleceksin diye zorlamamış,ertesi sabahta ailesinin yanına gitmiş.

Konu sahibi istiyor ki sabah eşi ısrar etsin de öyle gidelim ailenin yanına bu seferde zorla götürdü olacaktı muhtemelen.

Eşi ailelesinin geldiği zaman normal olan kalkıp eşiyle,esinin ailesinin yanına bayramlaşmaya gitmekti. Onuda yapmamış sonrada beni hiç aramadılar diye eş ailesini de suçluyor kendi içinde. Ortada birşey yokken bayramlaşmaya gitmeyen kendisi halbuki.

Son düzenleme:
Valla benim mantığımda ilk erkek ailesine gidilir diye bir düşünce yok benim ailem şehir dışında biz arife gününden hatta hafta sonundan çıkıyoruz ailemin yanına orada geçiriyorum bayramımı dönüşte kocamın ailesinin elini öpmeye gidiyoruz 1 saat oturup evime geçiyorum. Bende 1 yıllık evliyim geçirdiğimiz her bayram aynısı oldu eşimin anlayışlı olması sayesinde oldu tabi bunlar.
Ben her zaman hakkanıyettrn yana oldum bir yıl onlarda bir yılda benimkilerden olmalı eşit olmalı kız babaları anaları da üzmeye kimsenin hakkı yok neymiş ilk erkek tarafıymış alla alla yaaa neyin zihniyeti bu acaba hala bile düşünenler kaldım acaba yaaa valla hiii pessss 😤

Trip atan kadın kısa vadede kazanır mesele uzamasın diye karşı taraf istediğini bir seferlik yapar veya yapmış görünür ama sonradan bunu başına kakar da. Alttan alan hoşgören daima uzun vadede kazanır ama burda kastettiğim her dediğine tamam demek değil, tatlı dille insan her dediğini yaptırabilir sınırları da en baştan keskin çizmek gerek. Kendini ifade ediş biçimi çok önemli daha geçenlerde bir akrabamın evinde şahit oldum kocası pat diye kapı çarparak odaya girdi eşi dedi ki biraz yavaş hep böyle güm diye vuruyorsun sonra tartışma geldi ardından ama eğer orda dese ki Kapı çarpınca istemsiz korkuyorum bir dahakine dikkat etsen olur mu? İlişkikoçu bal diye bi sayfa var internette reklama girer mi bilmiyorum inşallah girmiyordur ama orayı takip etmenizi öneririm çok mantıklı nokta atış yorumları var

Önce erkek tarafına gidilir TABİKİ de gideceksiniz derken. Neden ki:işsiz::işsiz:
Ayyy fenalık geldi bu zihniyetten yaaa bu bayanın bence erkek kardeşleri var ya da kocasının kölesi olmuş ne derse yapmış bir ihtimalde kendi ailesi ile problemlemleri var net.... Bu bayanın cocukları da işte bu zihniyetle yetişecek yazık eşitlik kavramını öğrenmemek ya evlatları ezilecek ya da kul hakkı yiyecekler işte yazık çok yazık

Bi
Trip atan kadın kısa vadede kazanır mesele uzamasın diye karşı taraf istediğini bir seferlik yapar veya yapmış görünür ama sonradan bunu başına kakar da. Alttan alan hoşgören daima uzun vadede kazanır ama burda kastettiğim her dediğine tamam demek değil, tatlı dille insan her dediğini yaptırabilir sınırları da en baştan keskin çizmek gerek. Kendini ifade ediş biçimi çok önemli daha geçenlerde bir akrabamın evinde şahit oldum kocası pat diye kapı çarparak odaya girdi eşi dedi ki biraz yavaş hep böyle güm diye vuruyorsun sonra tartışma geldi ardından ama eğer orda dese ki Kapı çarpınca istemsiz korkuyorum bir dahakine dikkat etsen olur mu? İlişkikoçu bal diye bi sayfa var internette reklama girer mi bilmiyorum inşallah girmiyordur ama orayı takip etmenizi öneririm çok mantıklı nokta atış yorumları var
Olabilir, çünkü bazı kadınlar bir konuda öyle bir davranıyor ki adam kendi istediği oldu sanıyor ama sonuç olarak kadının dediği olmuş oluyor 😁

Iki tane bayram var ya ramazan da onun ailesine gidin kurbanda sizin. Kahvaltiyi orda yapiyorsaniz öyle yemeğini siz de yiyin. Bence bu bi kavga sebebi olmamalı. Hamile oldugunuz için enin de sonunda döneceğinizi biliyor ve kendince rahat takılıyor. Bence beklemede kalın ne arayın ne sorun. Aradığında da muhakkak oturun ve enine boyuna konuşun sonunda arayacak muhakkak. Hakkınız da hayırlısı olsun.

kocanız size hiç değer vermiyor üzgünüm. siz hamilesiniz, kıymetli olmanız lazım. çok çok ayıp etmiş. bence arayıp sormayın. çok gerekliyse güzellikle sizin gönlünüzü alarak razı etseydi. ayrıca onunki aile de sizinki ne? ben erkek ailesine ilk gidilir diye bişey kabul etmiyorum. Evlat evlattır. Erkek annesinin ne üstünlüğü var ?

X