merhaba hanımlar, günaydın herkese...
uzun zamandır bu başlığa konu açmıyordum, şimdi akıl danışmak, fikir almak için bu konuyu açmak istedim.
şimdi olay şu, 9 gün bayram tatili var, iş güç arasında elime geçen harika bir fırsat bu. benim güney tarafında bir arkadaşım var, bayram tatilinde yanıma gel dedi. fakat uçakla gitmek çok maliyetli olacağı için otobüsle gidebilirim ancak, 14 saat. dönüşü de hesaba katarsak 14+14= 28 hatta 30 de, bir günden fazla bir zaman yolda geçmiş olacak.
oraya gittiğimde arkadaşımın evinde kalamam, bir otel tutmam lazım, arkadaşım da benimle gelip kalsa 3 geceden 350-400 arası masraf yapıyor en kıytırık otel. pansiyon gibi başka alternatifleri de araştıracak benim için.
yemesi içmesi derken sağlam para gidecek, çok şükür çalışıp kazanıyoruz, parayı pek dert etmiyorum. fakat yol beni biraz düşündürüyor yani, böyle bir tatil için 28-30 saat karayolunda geçer mi? uzun yolculuk daha önce hiç yapmadım, endişeliyim açıkçası. sizce bu endişe gereksiz mi?
bu tatilde gidemezsem onun yanına bir daha hiç gidemem, o da benim yanıma gelemez. çok iyi anlaştığım, sevdiğim, samimiyetimin olduğu biri. evinde kalmak istememe sebebim de,evleri çok küçük ve ailesiyle huzursuz bir ortamı var. yani gideceksem hem o hem de ben biraz kafa dağıtmış olalım istiyorum. kalabalık ya da gürültü içinde bu mümkün olmaz.
ne dersiniz? sizce bu tatile gideyim mi? otobüse geceden binsem, 14-15 saat yol sürecek. öğlene doğru orada olurum artık. otele yerleşirim vs. bilemedim. bir yandan ucuz uçak bileti de kovalıyorum ama zor bulurum gibi. otobüs bileti 110-120 tl iken uçak 200-300'den başlıyor.
eğer arkadaşımın yanına gitmezsem de yakın yerlerdeki tatil beldelerine ailemle ya da tek başıma gidicem. ailemle gitmeyi pek istemiyorum, tek gidersem de zevki olmayacak... masraflarda da aşırı bir değişiklik olmayacak.
sizce ne yapayım?