Bayram öncesi baba dayağı

Tüm eşyalarımı toplayıp kacasım var nereye gideceğim işim de yok.biçok yere basvurdum dönem yok daha.
Öyle cok istyrum ki gitmeyi off şu bayram bitse bi hayırlısıyla

Neden bu kadar sinirlendiniz anlayamadım.. Alevilik bir din değildir..Ve homojen bir yapıya sahip değildir.. Yaşayışları, inançları, ret ettikleri, etmedikleri bile kendi içlerinde farklılık gösteriyor. Alevi olup Son peygamberi kabul etmeyen var, eden var. Namazı, gusülu kabul eden etmeyen var.
Her dinde ve mezhepte kendi içinde çokça farklılıklar gösterebiliyor toplumlar.. Hepsi için geçerli.
..

Konu sahibi arkadaşım, ister 40 yaşına gelin ister 50 , asla kaçarak evlenmeyin.. Hiçbir yönden mutlu olamazsınız. Olanlar varsa istisnadır.
Sevdiğiniz kişi sizi gerçekten seviyorsa kendini ailenize sevdirir/ tanıtır, ısrarcı olur ailesiyle birlikte.

Babanız bunu ilk defa mı yapıyor ? İlk değilse sonradan telafi ediyor mu ?
Aklım almıyor bir babanın dayak atmasını bırakın el kaldırmasını.
Can cana böyle yapıyorsa , el her şekilde yapar.

Ne güzel yuvanı kurmuşsun arkadasım inş banada nasip olur.benim babam ve annemin zihniyeti aynı.gaddarca düşünüp cok merhametliyiz ayağına yatıyolar
Benim de oyle annemde aynidir hatta annemin abartmalari yuzunden defalarca kez haksiz yere laf ve kufur yemisimdir babamdan. Aynen oyle aslinda evlatlarini dusundukleri filan da yok benim annem babam dunyada gordugum en bencil insanlar. Suan sukurler olsun mutluyum ama cocuklugumu dusundugumde hala yuregim sizliyor. Cocuksun illaki biseylere heveslenebiliyorsun biseyler isteyebiliyorsun ama ben hep her konu da 'boşver, ne gerek var' lara buyudum.
Eger onlar senin de bir birey oldugunu hatirlayamiyorlarsa sen kendin icin biseyler yap bence onlarin kararlariyla mutlu olamazsin hic bi zaman hakkinda hayirlisi neyse o olsun.

Kendine ayrı bir ev tut ilk evvel toparlan canım, evlilik için değil kendi iyiliğin için. Daha sonra sevdiğine duygularına sahip çık istersen evlen hiçkimseye sormak hesap vermek zorunda degilsin canım. Allah yardımcın olsun

Tüm eşyalarımı toplayıp kacasım var nereye gideceğim işim de yok.biçok yere basvurdum dönem yok daha.
Öyle cok istyrum ki gitmeyi off şu bayram bitse bi hayırlısıyla
Bence her şeyi sakince halledin. Önce olayla ilgili bir daha ailenizle konuşmayın. İşinizi bulun, bu süreçtede sevdiğiniz insanla evinizden eşyalarınıza kadar her şeyi halledin kimseye duyurmadan. Daha sonra ne yapacaksanız yaparsınız.

Cok doğru aynı annem .abartarak anlatır herseyi babama kötüler gelir gelmez..ne yapmışım en kötü yaramazlığım ne desem hiç yok.hep kötüyüz.iş bilmeyiz..güç bilmeyiz..bi baltaya sap olmadık..elalem ne doktorlar buldu bulamadık.
Kendisi ise cok mükemmel çok iy bi anne yemedi yedirdi içirdi ..evet bunlara lafım yok peki ya sevgisi ..hep eksikti,,sarılmaz bi gün okşamaz.

Neden mi sinirlendim? İş de tam da söylediğiniz sebepten aleviliğin bir din değil mezhep oldugu ve bağlı oldugu dinin islam oldugu gercegine uymayacak sözlere istinaden.. Sözümü tekrarlıyayım ; alevilikte nasıl çeşit çeşit insan varsa sünniliktede var değil mi? Herkes ibadetlerini mükemmel mi yapıyor sorusundan önce ibadet konusundan kime ne hakikati ortaya cıkıyor..zaten konu sahibinin babasının tavır ve davranısları da hakikati destekliyor.. Güzel güzel konusmak varken,, benimle dalga gecer gibi cevaplar verirse kişi bende sinirlenirim.

Son düzenleme:
E
Evet cok doğru önce bi kalcak yer bulayım Allah razı olsun.toparlanayım bi kafam kaxan şuan

Yok canım ilk değil küçükten beri vardır.
Bi kere annem babam kavga ediyor ağlamaya başladım cok küçüğüm daha ilkokuldayım babam sus diye yastık fırlatırdı yüzüme
Üstüme yürür bağırırdı
Kollarımdan tutup koridora fırlatırdı.
Çok dayak yedik anneden de babadan da..
Keşke benim kendim gibi evladım olsa cok saf cok duygusal akıllı bi cocuktum mahvettiler bizi

kusura bakma ama baban gibi insanlara sinir oluyorum. cemaate bağlanınca mantıklarını ve vicdanlarını kaybediyorlar adeta. güya çok dindarlar. onlar dindarsa ben dinsiz olayım varsın. bayramı seyranı geç şu anda o evde olduğun kabahat bence. dayak atmak ne demektir ya? evladına geber diyecek kadar katılaşmış bir kalp ve vicdansızlık var ortada. Allah görüyor yaptıklarını.

Bazılarına türk filmi geliyor anlattıklarım..küçük emrah halt etmiş..acıların cocuğuydum ciddi anlamda

Diyorum ya canım sırf bayram Allah rızası diye katlanıyorum ondan sonra Allahaısmarladık diyip cıkacam kurbana da gitmicem.ne biliyolarsa yapsınlar..

Diyorum ya canım sırf bayram Allah rızası diye katlanıyorum ondan sonra Allahaısmarladık diyip cıkacam kurbana da gitmicem.ne biliyolarsa yapsınlar..

Bence siz onu ikna etmeye ugrasmayın şimdilik,, kararlılıgınızı görecek nasılsa..Allahım yardım etsin , hayrıyla gelsin mutlulugun

İlk cumlenizi anlamadım kusura bakmayın. Alevilik bir din midir demek istediniz ?

Elbetteki her dinin ve mezhebinde kendi içlerinde homojenliği olmayabiliyor.. Ancak islamın emirleri, ibadetleri v.s her zaman aynıdır.. Tek bir harfi ve emri inkar edersen dinden çıkarsın, kabul edip yapmazsan sadece günahkar olursun.

Sinemililer , Bektaşililer , ağu içenler ( çoğunu bilmiyorum, aklımda bu kadarı kalmış) v.b toplulukları bünyesinde barındırıyor alevilik . Dolayısıyla oldukça farklılar birbirlerinden.
İnandıklarıda , yaptıklarıda farklı.
Bunu sorgulamakta bize düşmez.

ben de yaşadım bunları işi gücü olan bir kadınken üstelik en zoruda seni alıp hastaneye götürmemeleri bunun kadar ne koyabilir ki insana. annen güya seni en sevmesi gereken varlık sana acımıyor baban hele kız babası kızına kıyıyor gaddarca ben senden büyüğüm güçlüyüm ne de olsa sen bana cevap veremezsin diyor niye veremezsin saygından cevap versen olmaz o baba sen evlatsın dinimiz babana of deme diyor ya.
bu annelik ya da babalık değil elbette kopamazsın ailenden elbette affedeceksin ya da affetmesende unutmak için uğraşacak zihnin .
yakında radikal kararlar seni bekliyor olacak. biraz akışına bırak sus konuşma şimdi aldığın karar sana da ailenede büyük zararlar verir.
ama zamanı geldiğinde kendini düşün. tamamen aileni düşünmekte zarar. eğer o adamdan eminsen. sonra sorun yaşarsan umduğun gibi olmazsa arkanda durmaz ve ömrünce söylenir ailen unutma hem sinir anında eşinde sen çıkıp geldin ben ne yapayım der mutlaka bilgin ola.
en iyi dediğmiz insanlar bile sinirle yapıyor bunu.

Siz ne diyorsunuz Allahınızı severseniz ya.. Alevilik bir mezhep ve islamın içinde bir mezhep diyorum.. Kim diyor ki emirlerini yok sayıyorm.. Dogru okuyun lütfen! yazdıklarınızın sonunda bunu sorgulamak bize düşmez demişşiniz ya bende tam olarak bunu söylüyorum

Son düzenleme:
Aynen oruclu halimle dayak yemek mi daha cok koydu o halimi görüp hastaneye götürmemeleri mi yoksa geber rezil mi olalım seni bu halde götürelim de demeleri mi bilmiyorum..en cok o an küçük kardeşimin baba neolur götürün demeleri koydu..en cok bu ..benim kadar ağladı.şimdi onun için cok üzülüyorum hakkım yoktu kuzumu bu kadar ağlatmaya keşke demeseydim lal olsaydım..

kardeşler candır bir gün bunlar geçecek ve sadece onu özleyeceksin bende öyleyim . insan keşke ailesini seçse ama bunu söyle düşün rabbim senide bir sınavdan geçiriyor

Gece başladı dertlilerin dert ortağı başladı ,uykusuz gece ,uzun gece başladı.bir iki cır cır böceği sesi ,açık camda bi ileri bi geri havalanan perde eşlik eder bana.yalnızlık cok büyük sanki içimdeki dünya şu dünya büyüklüğünde..
Ağladım da sustum yeni..öyle yorgunum ki gözyasımı silmeye mecalim yok..yan apartmandaki su içer mutfakta ..ne güzel mutlu besbelli ,camdan seyrederim geceyi ..bir araba gecer karsı caddeden yola..kim var ki içinde,nereye gider,mutlumudur acaba,koşsam ardından götürür mü beni de..neolur ey şu geceyi yaratan rabbim şu gece içinde hersryin sahibi sensin.beni kaldır tüm dertlileri kaldır ve yücelt dertlerden selamete ulaştır..gece içinde gece yasatma bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…