- 6 Haziran 2015
- 190
- 178
- 42
-
- Konu Sahibi Melisagun08
sizin bilginiz yoksa ben ne yapayim ya!
Esinizin ve ailesinin ibadet farki olabilir fakat her aleviyide bir tutmaniz cok sacma. Birde kimsenin ibadetine laf etmem demissiniz ama baska bir arkadasida siz bilmiyosaniz ben napiyim gibi sacma bir itham da bulunmussunuz tabi ki en dogruyu siz biliyosunuzarkadas kizacak gucenecek bir durum yok.
kimsenin inancina laf demem ben!!!.ama su bir gercek farkliliklar var.kimse bunlari gormezden gelmesin.
ha nerden mi biliyorum!!!
ben sunni esim alevi bir ailenin cocugu.ama esim aleviligi abul etmiyor ve sunni tarzi ibadeti yasiyor.fakat ailesi bundan oturu banada onada cok laf sokuyor.
ha biz umursamiyoruz.
benim cok ivadetli alevi arkadaslarimda oldu.kimsenin yasayisi ,dusuncesi beni ilgilendirmez ama farkliliklari yok saymak gerceklerle yuzlesmek zorunda oldugunuz zaman cok sıkinti verici olabilir
dogru konus!!!yaptıgınız terbiyesizliği devam ettirmeyin,üstüne birde ukalalık!! Ben aleviyim, ibadetim farklı falan da değil..
ha sizin eşinizin ailesinin durumuda beni alakadar etmez, her sünni bir mi? her müslüman bir mi? ki Alevi yi konusuyorsun.. kaldı ki EE süper ibadet yapan tam müslüman mı ki ibadetini sorguluyorsun.
Ah güzelim keşke keşke keşke yalan olsaydı..küçük bir huzur için neleri vermezdim..Nedense bu anlattiklarin bana cok gercekci gelmedi. Sanki eski tarz turk filmi izliyormusum gibi hissettim.
arkadasim gercekten saldiracak yer ariyosunuz.Esinizin ve ailesinin ibadet farki olabilir fakat her aleviyide bir tutmaniz cok sacma. Birde kimsenin ibadetine laf etmem demissiniz ama baska bir arkadasida siz bilmiyosaniz ben napiyim gibi sacma bir itham da bulunmussunuz tabi ki en dogruyu siz biliyosunuz
Komik olmayin lutfen ne hirsi? Dogru duzgun aciklarsaniz elbet anlayisla karsilarim fakat sunnilikle aleviligi karsilastirmaniz cok abes bi durum birde uzerine sunniligi goklere cikarmissiniz. Kimseyede haksiz yere saldirmam merak etmeyinarkadasim gercekten saldiracak yer ariyosunuz.
ben tanidigim aleviler uzerinden muslumanligi sunni mezhebinden farkli yasiyorlar diyorum.aleviler inancsiz veya baska bir sey mi diyorum.lutfen ya!!!
bu neyin hirsi
dogru konus!!!
senin benim yazdiklarimi anlamaya kapasiten yetmemis belliki.
polemigede girme.ben senin dengin degilim belliki
komiksiniz yaKomik olmayin lutfen ne hirsi? Dogru duzgun aciklarsaniz elbet anlayisla karsilarim fakat sunnilikle aleviligi karsilastirmaniz cok abes bi durum birde uzerine sunniligi goklere cikarmissiniz. Kimseyede haksiz yere saldirmam merak etmeyin
Sizi guldurebildiysem ne mutlu bana.komiksiniz yaanlamak istediginizi anlayin.ne diyim
Sizi guldurebildiysem ne mutlu bana.
anlattiginiz gibi anliyorum merak etmeyin
Aynen canm malum "kapasitemiz yetmiyo(muş).Bukadar insan yazdı,Allah hepsinden razı olsun biz birtek bu yazıyı yanlıs anladık ne hikmetse
Ah canim ya burdaki sorun senin sevdiginin alevi olmasi degil ki oyle bir baban ol asi bence en buyuk sorun ve kendi babama benzettim senin babani. Sen bir cesaret soylemissin ben sevdigimi soyleyemedim bile cunku biliyordum basima neler gelebilecegini. Zaten esimin ailesi istemeye gelicez deyince fikrimi alan da olmadi. Benim hayatimla ilgili birseyi kendi basina karar verip kestirip atti. Suan mi 3 bucuk yildir evliyim, 3,5 yildir babami gormuyorum sukurler olsun ki rabbime hic de pisman olmadim esimle evlendigime dunyanin en merhametli insani derim hep. 2 ay sonra da bebegimizi alicaz insallah kucagimiza. Babamsa hala benim pisman olup berbat bi hayat yasamami 4 gozle beklemekte...Kac yasında dayak yiyen acaba diye merak ettiniz.29 yasımdayım.
Dayak yeme sebebi:alevi biriyle evlenmek istemem.askında kendi aleviliği kabul etmiyor hanifiyim diyor.aile de dede ve anane aleviymiş.
Namaz kılıyor oruc tutuyor aynı bizim gibi normal insan yahu.nedir bu alevilik .yazık günah toplumu böyle ayrıştırdlar.ağlamaktan bitap düştm.neden diyorum kendime neden sevdin.gönül bu oluuor ne yapayım vazgec diyeceksiniz vazgecemem.cok gec.adam gibi adam.işi gücü maddi imkanı da var.cok şükür dininde imanında.akşam oldumu alır tesbihi eline boş durmaz.neymiş bizim gibi cemaate bağlı değilmiş.o dinsizmiş,dini yokmuş.haşa haşa Allah katında bi müslümana kafir demek ne günah!
Ne yapmışım yas gelmiş 30 a gönül bi seven bulmuş.bana her işime koşan biri .kusuru yok mu var ama bahane edilmez.az siniri var..onun dışında huyu suyu iyi.peşime dolaşır.ben mükemmelmiyim ki.namaza uyarır beni.dinine bağlı.cok yardımsever değer bilen biri.
Bu yastan sonra kimi bulucam.kimseyi de istemiyorum
Onu istiyorum.seviyorum cok.daha önce yanlış kişiler cıktı karsıma.evimde mutlu değilim.beni anlamıyorlar güya namaz kılıyorlar.orıc tutuyorlar.oruclu halimle dayak yedim.vurma orucum baba diye ağladım.
Annem de oturduğu yerden babama dur falan dedi.
Olay bunlada kalmadı kriz gecirdim panik atak,ağzım ve elim uyuştu kitlendim.numara yapma dediler.hastaneye götürün dedim.ağladım ağzım uyuşuk yarı konuşuyorum tam acamıyorum.keko gibi konuşuyorum.nefes alamıyorum.bana rezil mi olalım dediler.geber dediler..
ağladım ağladım ağladım..
Şindi iftar sofradında hiçbişey olmamış gibi oturuyorlar .
Allahım neyspıcam ben yardım et.zehir soluyorum içim söndü.
Ruhum daralıyor.namaz kılıp Allaha yalvarıyorum sadece ..
Ben neyapayım vazgecemiyorum Ey kalpleri evirip ceviren Allahım hakkımda hayırlı neyse ona yönelt beni ve kalbimi
Kac yasında dayak yiyen acaba diye merak ettiniz.29 yasımdayım.
Dayak yeme sebebi:alevi biriyle evlenmek istemem.askında kendi aleviliği kabul etmiyor hanifiyim diyor.aile de dede ve anane aleviymiş.
Namaz kılıyor oruc tutuyor aynı bizim gibi normal insan yahu.nedir bu alevilik .yazık günah toplumu böyle ayrıştırdlar.ağlamaktan bitap düştm.neden diyorum kendime neden sevdin.gönül bu oluuor ne yapayım vazgec diyeceksiniz vazgecemem.cok gec.adam gibi adam.işi gücü maddi imkanı da var.cok şükür dininde imanında.akşam oldumu alır tesbihi eline boş durmaz.neymiş bizim gibi cemaate bağlı değilmiş.o dinsizmiş,dini yokmuş.haşa haşa Allah katında bi müslümana kafir demek ne günah!
Ne yapmışım yas gelmiş 30 a gönül bi seven bulmuş.bana her işime koşan biri .kusuru yok mu var ama bahane edilmez.az siniri var..onun dışında huyu suyu iyi.peşime dolaşır.ben mükemmelmiyim ki.namaza uyarır beni.dinine bağlı.cok yardımsever değer bilen biri.
Bu yastan sonra kimi bulucam.kimseyi de istemiyorum
Onu istiyorum.seviyorum cok.daha önce yanlış kişiler cıktı karsıma.evimde mutlu değilim.beni anlamıyorlar güya namaz kılıyorlar.orıc tutuyorlar.oruclu halimle dayak yedim.vurma orucum baba diye ağladım.
Annem de oturduğu yerden babama dur falan dedi.
Olay bunlada kalmadı kriz gecirdim panik atak,ağzım ve elim uyuştu kitlendim.numara yapma dediler.hastaneye götürün dedim.ağladım ağzım uyuşuk yarı konuşuyorum tam acamıyorum.keko gibi konuşuyorum.nefes alamıyorum.bana rezil mi olalım dediler.geber dediler..
ağladım ağladım ağladım..
Şindi iftar sofradında hiçbişey olmamış gibi oturuyorlar .
Allahım neyspıcam ben yardım et.zehir soluyorum içim söndü.
Ruhum daralıyor.namaz kılıp Allaha yalvarıyorum sadece ..
Ben neyapayım vazgecemiyorum Ey kalpleri evirip ceviren Allahım hakkımda hayırlı neyse ona yönelt beni ve kalbimi
Kim yasamış görmemişimdir kafam kazan gibi zor duruyorum ağrıdan ..hangi sayfada .hepsini tek tek okuyorumsize eglence cikti kizlar.kolay gelsin
yanliz konu sahibini kendi yasadigi sorunlari yasadigini soyleyen bir ziyaretciye boyle kayitsiz kalmasi enteresan.herkes duymak istediginin pesinde iste.
Ne güzel yuvanı kurmuşsun arkadasım inş banada nasip olur.benim babam ve annemin zihniyeti aynı.gaddarca düşünüp cok merhametliyiz ayağına yatıyolarAh canim ya burdaki sorun senin sevdiginin alevi olmasi degil ki oyle bir baban ol asi bence en buyuk sorun ve kendi babama benzettim senin babani. Sen bir cesaret soylemissin ben sevdigimi soyleyemedim bile cunku biliyordum basima neler gelebilecegini. Zaten esimin ailesi istemeye gelicez deyince fikrimi alan da olmadi. Benim hayatimla ilgili birseyi kendi basina karar verip kestirip atti. Suan mi 3 bucuk yildir evliyim, 3,5 yildir babami gormuyorum sukurler olsun ki rabbime hic de pisman olmadim esimle evlendigime dunyanin en merhametli insani derim hep. 2 ay sonra da bebegimizi alicaz insallah kucagimiza. Babamsa hala benim pisman olup berbat bi hayat yasamami 4 gozle beklemekte...
hakkinda hayirlisi neyse o olsun canim ama 29 yasindaymissin artik bence bu kadarina izin verme , dogruyu yanlisi gorebilecek yastasin kendi kararlarini kendin verebilirsin artik.