- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
-
- Konu Sahibi Melisagun08
Siz ne diyorsunuz Allahınızı severseniz ya.. Alevilik bir mezhep ve islamın içinde bir mezhep diyorum.. Kim diyor ki emirlerini yok sayıyorm.. Dogru okuyun lütfen! yazdıklarınızın sonunda bunu sorgulamak bize düşmez demişşiniz ya bende tam olarak bunu söylüyorum
Gidince sadece kardeşimi özlüyorum zaten ,annemi babamı da özlüyorum yinede unutuyorum yaptıklarını yada diğer insanlar gibi mutlu olmayı oynuyorum bilmiyorumkardeşler candır bir gün bunlar geçecek ve sadece onu özleyeceksin bende öyleyim . insan keşke ailesini seçse ama bunu söyle düşün rabbim senide bir sınavdan geçiriyor
İslamın içinde bir mezhep değil arkadaşım.. İslamı yaşayan mezhebin içindeki insanlar.
Size böyle birşey demedim , asla dememde. Bu benim haddime değil.
Kabul etmeyenlerde var dedim.
Tesekkürler,, dilimizde ki yanlışlıklar,iyiki uyardınız..Elbette islamın içinde mezhep yok, kasıt ettiğimi anladınız umarım.iyi geceler
Hayır anlamadım. İyi geceler. :)
Aslında çok anlasılmaz birsey söylemedim ama olabilir insanlık hali .!. Elbette ki islamda mezhep yok - her mezhep gibi - ,islama bağlı mezhep demek istiyoruz .. Ben insanların beni düzeltmesinden gocunmam,tartışmış olsam yada farklı düşünüyor olsam da hakkını teslim eder tesekkürümü eder dilimdeki yanlısı da düzeltirim.. Umarım bunu anladınız
Şuan annem babam fısıldaşıyor ne güzel dayak yedi mi diyor acaba..
Ne diyecek tabi der ya onların zihniyeti öyle..şimdi dövki pişman olma diyen bir kadın annem..keşke görebilseniz...Sen biraz abartmaya mı basladın ,okadar da değil
Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki canım ben yemedi yedirdi de diyemiyorum cunku hep varlik icinde yokluk gordum ben , benim icin o gunler hatirladigimda sadece bi yurek sizisi olarak kaldi. Umarim onunde bugunlerini unutturacak cok cok guzel bi hayatin olur. Sabret eninde sonunda is de bulursun kendine yeni bi hayat da kurarsin insallah.Cok doğru aynı annem .abartarak anlatır herseyi babama kötüler gelir gelmez..ne yapmışım en kötü yaramazlığım ne desem hiç yok.hep kötüyüz.iş bilmeyiz..güç bilmeyiz..bi baltaya sap olmadık..elalem ne doktorlar buldu bulamadık.
Kendisi ise cok mükemmel çok iy bi anne yemedi yedirdi içirdi ..evet bunlara lafım yok peki ya sevgisi ..hep eksikti,,sarılmaz bi gün okşamaz.
İslamda mezhep var.. Alevilik islamın bir mezhebi değildir. Ancak Müslüman olmadıklarını söylemez bu cümle.
Türk , kürt, alevi diye sayılır ya hep öyle birşey işte. Bir çok grubu bünyesinde taşıyan bir topluluk alevi.
Dolayısıyla Müslüman olanı da var olmayanı da..
Benim amacım sizinle tartışmak değil asla. Sözlerimi de özenle seçip kullanmaya çalışıyorum.
Sizi incitecek bir cümle kırmamışımdır umarım.
Tekrardan iyi geceler arkadaşım.
İnşallah canım inşallah dediğin gibi olur saolunSeni o kadar iyi anlayabiliyorum ki canım ben yemedi yedirdi de diyemiyorum cunku hep varlik icinde yokluk gordum ben , benim icin o gunler hatirladigimda sadece bi yurek sizisi olarak kaldi. Umarim onunde bugunlerini unutturacak cok cok guzel bi hayatin olur. Sabret eninde sonunda is de bulursun kendine yeni bi hayat da kurarsin insallah.
Ne diyecek tabi der ya onların zihniyeti öyle..şimdi dövki pişman olma diyen bir kadın annem..keşke görebilseniz...
Evet işim zor lakin Allah a ne zor gelir ki..ona sığındımAhh be kardeşim ,,işin zor ancak Allah büyük çok şükür :)
İslamda mezhep var.. Alevilik islamın bir mezhebi değildir. Ancak Müslüman olmadıklarını söylemez bu cümle.
Türk , kürt, alevi diye sayılır ya hep öyle birşey işte. Bir çok grubu bünyesinde taşıyan bir topluluk alevi.
Dolayısıyla Müslüman olanı da var olmayanı da..
Benim amacım sizinle tartışmak değil asla. Sözlerimi de özenle seçip kullanmaya çalışıyorum.
Sizi incitecek bir cümle kırmamışımdır umarım.
Tekrardan iyi geceler arkadaşım.
Kac yasında dayak yiyen acaba diye merak ettiniz.29 yasımdayım.
Dayak yeme sebebi:alevi biriyle evlenmek istemem.askında kendi aleviliği kabul etmiyor hanifiyim diyor.aile de dede ve anane aleviymiş.
Namaz kılıyor oruc tutuyor aynı bizim gibi normal insan yahu.nedir bu alevilik .yazık günah toplumu böyle ayrıştırdlar.ağlamaktan bitap düştm.neden diyorum kendime neden sevdin.gönül bu oluuor ne yapayım vazgec diyeceksiniz vazgecemem.cok gec.adam gibi adam.işi gücü maddi imkanı da var.cok şükür dininde imanında.akşam oldumu alır tesbihi eline boş durmaz.neymiş bizim gibi cemaate bağlı değilmiş.o dinsizmiş,dini yokmuş.haşa haşa Allah katında bi müslümana kafir demek ne günah!
Ne yapmışım yas gelmiş 30 a gönül bi seven bulmuş.bana her işime koşan biri .kusuru yok mu var ama bahane edilmez.az siniri var..onun dışında huyu suyu iyi.peşime dolaşır.ben mükemmelmiyim ki.namaza uyarır beni.dinine bağlı.cok yardımsever değer bilen biri.
Bu yastan sonra kimi bulucam.kimseyi de istemiyorum
Onu istiyorum.seviyorum cok.daha önce yanlış kişiler cıktı karsıma.evimde mutlu değilim.beni anlamıyorlar güya namaz kılıyorlar.orıc tutuyorlar.oruclu halimle dayak yedim.vurma orucum baba diye ağladım.
Annem de oturduğu yerden babama dur falan dedi.
Olay bunlada kalmadı kriz gecirdim panik atak,ağzım ve elim uyuştu kitlendim.numara yapma dediler.hastaneye götürün dedim.ağladım ağzım uyuşuk yarı konuşuyorum tam acamıyorum.keko gibi konuşuyorum.nefes alamıyorum.bana rezil mi olalım dediler.geber dediler..
ağladım ağladım ağladım..
Şindi iftar sofradında hiçbişey olmamış gibi oturuyorlar .
Allahım neyspıcam ben yardım et.zehir soluyorum içim söndü.
Ruhum daralıyor.namaz kılıp Allaha yalvarıyorum sadece ..
Ben neyapayım vazgecemiyorum Ey kalpleri evirip ceviren Allahım hakkımda hayırlı neyse ona yönelt beni ve kalbimi
A bu arada unutmuşum ekliyim, Türk Kürt gibi bişey demişşiniz ya,, Kürt Türk Etnik kökendir.. Alevilik mezhep..Etnik köken değiştirilemez ancak mezhep değişebilir ve Türk Sünni Türk alevi olur ve hatta Türk hristiyanda olur. Sanırım biraz okumanız gerek.